Založ si blog

Mašinisti organizujú: Generálny štrajk, alebo generálny smrad?

Po týždni pobytu slovenských poľnohospodárov, dnes už po americky farmárov, a nedohode s ministerkou Matečnou sa naši poameričtení farmári, zastupujúci po vyjadrení ministerstva iba 5% poľnohospodárov, vyznamenali. I napriek sľubu primátorovi, že nebudú blokovať dopravu, obrali Bratislavčanov bývajúcich v Petržalke vo štvrtok o jednu hodinu. A čuduj sa svetu, ako novinári nám divákom oznámili, Bratislavčania ich podporovali. Možno sa našli tí, čo sa len prechádzali okolo, ale tí, ktorí sedeli unavení po práci v autobusoch a v autách určite nadávali ako pohani. Tých nezaujímali nejakí traktoristi.

Mašinisti alias farmári sú nespokojní. Nespokojní s tým, že to, čo požadovali, sa už rieši a už sa zase vyhrážajú. Ale poďme po poriadku. Najskôr sa poďakovali Bratislavčanom a vraj im aj slzy vybehli z okáľov, ako ich „Slušní Slováci“ aj s neodmysliteľným blonďavým paviánom, ktorý opäť škriekal s pomocou papiera zadarmo, privítali na námestí SNP. No a keďže sa zle vyspali, tak pri odchode nezabudli vyhlásiť, že bude generálny štrajk!!!

Čo vlastne generálny štrajk znamená, vedia iba oni! Znie to síce dobre, ale podľa definície znamená nasledujúce:

Generálny štrajk je štrajk zasahujúci všetky odvetvia alebo ich rozhodujúcu väčšinu. Jeho motívy sú obvykle politické (snaha o odstúpenie vlády alebo o stiahnutie návrhu zákona, o ktorom sa štrajkujúci domnievajú, že ich poškodí, z rokovania parlamentu). Doteraz posledný generálny štrajk na Slovensku sa konal 27. novembra 1989. Jeho cieľom bolo odbúranie mocenského monopolu vtedajšej Komunistickej strany Československa.“

Teda naši traktoristi ani nevedia, čo vyhlasujú. A možno sa zapoja aj obchody, služby, banky, celá doprava, výskumné ústavy a keď budú šikovní aj armáda a policajti. A bude mať na hodinu, prípadne na deň nič, iba reči. Keď ,mašinisti“ nevedia, čo to generálny štrajk, tak to je ešte znesiteľné. Ale, že to neovládajú naši „vzdelaní“ novinári a veselo vyhlasujú, okrem STV, kde ho správnejšie premenovali na Celoslovenský generálny protest (aspoň, že tak), je na uváženie. Ale v Ta3, Markíze i Jojke i radiach a tlačovinách neovládajú spomínaný termín. Žiaľ, to nie je po prvý raz, keď si od respondentov nechajú povedať čokoľvek a opakujú to po nich ako somári, aj keď je to nezmysel. Ale to sa netýka iba mainstreamu, to sa týka všetkých, ktorí preberajú od svojich respondentov kadejaké somariny a termíny. Jednoducho im chýba poriadne vzdelanie. A to týmto mladým novinárom naše zreorganizované školstvo, ktoré bolo kedysi jedným z najlepších na svete, nedalo. Veď načo? Aby boli múdrejší, ako „múdri“? To by sa predsa nedali na prekrúcanie faktov, ako to neraz vidíme.

Ale vráťme sa ešte k našim mašinistom. Chcú generálny štrajk a v Bratislave zanechali Generálny smrad. Neštítili sa porozhádzať pred dvoma inštitúciami smradľavý hnoj. Všade na svete by dostali minimálne mesiac verejnoprospešných prác a vysokú pokutu. Ale u nás? U nás môžu všetko, ako vždy.

Vážení farmári ( ako sa sami nazývajú naši poľnohospodári presnejšie mašinisti). Vďaka Vám za všetkých bratislavských rodákov za návštevu hlavného mesta, ktoré ste pohnojili a tým ste vylepšili náš dýchací systém. Určite sa pred ministerstvo a agentúru zhŕkli všetci astmatici a prieduškári a dýchali pre nich liečivé výpary. Škoda, že ste nám zasmradili iba tieto dve inštitúcie. Tie však po byrokraticky smrdia inak už veľmi dlho. Neviem, prečo ste nepomohli ľudom s dýchacími problémami aj vo štvrtok na námestí SNP. Veď ste predsa Slušní farmári!

Pavel Jacz

 

INZERÁT: Zháňam pre Lojzka Hlinu 10 oviec a 10 krásnych žien. Zn. Využitie času.

20.04.2024

Keď sa človek nudí, tak zväčša niečo nové vymyslí. Géniovia objavia nový vedecký jav či súvislosť a hlupáci sprosté chujády. Predpokladá to však aj používanie nejakej narkománie, ktorú študentom odporúčal podpredseda Progresívneho Slovenska Truban. Vtedy nám mozog podľa Trubana pracuje nad mieru normálneho rozmýšľania a dokáže výnimočné veci. A tak sa [...]

Pani ministerka Šimkovičová oddeľte prosím Slovenský rozhlas od Slovenskej televízie.

05.04.2024

Začnem z celkom inej strany. Mnohí z vás určite videli film Vtedy na západe. Niektorí aj viac krát. Čo sa týka spracovania audiovizuálnej tvorby ho považujem za jedno z najlepších filmových diel. Je to vysoká škola audiovizuálneho spracovania. Správne obrazovo-zvukové dielo informuje 70-timi percentami obrazom a 30 percent zostáva na reč, ruchy a hudbu. A film Vtedy na [...]

Ako ma televízie TA3, JOJ24 a RTVS24 hlboko sklamali.

28.03.2024

Prvá slovenská spravodajská televízia TA3 začala vysielať 11.septembra 2001 a celý deň sa venovala najväčšiemu teroristickému útoku v USA, ktorý v predstihu pred plánovaným začiatkom odštartoval vysielanie TA3. Potom prišli ďalšie tragédie a teroristické útoky a TA3 tak, ako aj všetky ostatné spravodajské televízie vo svete, po celý deň vysielala aktuálne správy z [...]

France Macron

ONLINE: Za dva mesiace poslala Európa Kyjevu 6 miliárd eur, dieru po pomoci USA to nezacelilo

26.04.2024 06:25, aktualizované: 06:51

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

Kongres, USA

Pre CIA hodnotil politické riziká. Expert z Harvardu pre Pravdu vysvetlil, či USA hrozí občianska vojna

26.04.2024 06:00

Občianska vojna – Civil War (na Slovensku je v kinách pod názvom Kolaps) je už dva týždne na čele rebríčka najúspešnejších filmov v USA.