Založ si blog

Ako ma televízie TA3, JOJ24 a RTVS24 hlboko sklamali.

Prvá slovenská spravodajská televízia TA3 začala vysielať 11.septembra 2001 a celý deň sa venovala najväčšiemu teroristickému útoku v USA, ktorý v predstihu pred plánovaným začiatkom odštartoval vysielanie TA3. Potom prišli ďalšie tragédie a teroristické útoky a TA3 tak, ako aj všetky ostatné spravodajské televízie vo svete, po celý deň vysielala aktuálne správy z Londýna, (teror autobus a ďalšie) Madridu (terorizmus vo vlakoch a metre), Paríža (teror v Bataclane a divadle) a ďalšie brutality islamského sveta.

Zakaždým pri takomto nezmyselnom masovom zabíjaní sme sledovali po celé dni špeciálne celodenné vysielania venované tragickým udalostiam dnešnej doby. Záujem o informácie totiž dvíhal aj sledovanosť a tým pádom aj ceny reklám, o ktoré ide súkromným televíziám.

Dnes máme tri spravodajské televízie – z toho jednu verejnoprávnu. Ale ako keby uťalo 22. marca po teroristickom zabíjaní hlava nehlava v koncertnej sieni v Moskve. Nevynímam ani Molotove koktaily, ktorými teroristi z Tadžikistanu vypálili celý objekt, v ktorom sa udusili a zhoreli ďalší návštevníci. V ten deň, ako keby na povel, sme sa okrem strohých správ z Moskvy nedozvedeli skoro nič. A to len preto, lebo je to Rusko náš „úhlavný nepriateľ“, ktoré vtrhlo s vojskami na Ukrajinu, aby zastavili vraždenie po rusky hovoriacich Ukrajincov na Donbase a vykorenili nacizmus. Páni majitelia v TA3 i v JOJ-ke i vedenie RTVS zobuďte sa prosím a nezamlčujte, nestranne  i objektívne informujte. To je totiž základ informačného spravodajstva!!!

Vieme, že oveľa viac sú protirusky naladení naši bratia v Česku, no i napriek tomu spravodajský kanál Českej televízie CT24 i CNN Prima News vysielali po celý deň rozšírené špeciálne spravodajstvo z tejto smutnej tragickej udalosti, ktorá má dnes za následok už 141 mŕtvych (z toho aj 3 deti) a 180 zranených NEVINNÝCH návštevníkov koncertu štyrmi hlúpymi teroristami z Tadžikistanu, ktorí mali sľúbených pol milióna rubľov na hlavu, čo predstavuje približne 5000 dolárov. Čiže za približne 20 000 dolárov, z ktorých dostali vopred polovicu, surovo postrieľalo či postrelilo a ťažko zranilo skoro 300 ľudí. Ani toto nestálo vyššie spomenutým šéfom – majiteľom našich televízií na to, aby sa ich televízie venovali tomuto brutálnemu terorizmu. Je to ich hanba a neúcta k životu a k ľudským hodnotám. Ale táto nenávisť, zamlčovanie i klamanie  nie je ničím novým v poslednom čase. Ak by sa to stalo inde vo svete, tak na miesto nešťastia by okamžite vycestovali vyslaní redaktori a internet by bol plný vlajok a podporných titulkov a zo všadiaľ by nás bombardovali informácie, kde, ako a prečo sa stala tragédia. Aj hrad i prezidentský palác by svietil vo farbách postihnutej krajiny. Nuž, ale máme militantnú rusofóbnu skládkovú modernoamerikánsku princeznú, ktorej je jedno, ak ide o civilné Rusko a najmä o nevinné obete terorizmu, ktorých cenu hodnotíme na základe rasy a národnosti. Nepripomína Vám to čosi spred 80-tich rokov? Mne veľmi mocne.

Pavel Jacz

INZERÁT: Zháňam pre Lojzka Hlinu 10 oviec a 10 krásnych žien. Zn. Využitie času.

20.04.2024

Keď sa človek nudí, tak zväčša niečo nové vymyslí. Géniovia objavia nový vedecký jav či súvislosť a hlupáci sprosté chujády. Predpokladá to však aj používanie nejakej narkománie, ktorú študentom odporúčal podpredseda Progresívneho Slovenska Truban. Vtedy nám mozog podľa Trubana pracuje nad mieru normálneho rozmýšľania a dokáže výnimočné veci. A tak sa [...]

Pani ministerka Šimkovičová oddeľte prosím Slovenský rozhlas od Slovenskej televízie.

05.04.2024

Začnem z celkom inej strany. Mnohí z vás určite videli film Vtedy na západe. Niektorí aj viac krát. Čo sa týka spracovania audiovizuálnej tvorby ho považujem za jedno z najlepších filmových diel. Je to vysoká škola audiovizuálneho spracovania. Správne obrazovo-zvukové dielo informuje 70-timi percentami obrazom a 30 percent zostáva na reč, ruchy a hudbu. A film Vtedy na [...]

„Geniálne či genitálne“ progresívne výroky progresívcov Štefunka a Korčoka. Hotový úžas! ! !

15.03.2024

Po ťažkompádnom rozhýbaní sa začínajú v debatných reláciách prezentovať predstavitelia najsilnejšej opozičnej strany PS. Je vlastne šťastím, že sa nepotvrdili výsledky asi dobre zaplatených volebných exitpolov, lebo by to tu vyzeralo tak, ako v predchádzajúcom volebnom období. Možno ešte horšie. Počuli sme od volieb už mnoho slovných perličiek z úst „elity“ [...]

Euro / Eurá / Bankovka / Peniaze /

Števulová: Koalícia chce zastrašiť mimovládky. Michelko: Chceme zvýšiť transparentnosť ich financovania

27.04.2024 14:07

Strana Progresívne Slovensko považuje návrh novely zákona o mimovládnych organizáciách predložený SNS za protizákonný a protiústavný.

Dmitrij Peskov

Peskov: Neexistujú žiadne predpoklady pre mierové rokovania Ruska a Ukrajiny

27.04.2024 13:29

Špeciálna vojenská operácia, ako Rusko označuje vojnu na Ukrajine, bude pokračovať, pre mierové rokovania nie sú podľa Moskvy žiadne predpoklady.

Alexej Navaľnyj

WSJ: Putin zrejme nenariadil zabiť Navaľného, konštatovali americké tajné služby

27.04.2024 12:42

Americké tajné služby podľa nemenovaných predstaviteľov dospeli k záveru, že Putin pravdepodobne nenariadil, aby Navaľného vo februári zabili.

Demmin

Keď matky topili svoje deti. Hromadné samovraždy v nacistickom Nemecku

27.04.2024 12:00

Nacistická propaganda a strach z Červenej armády v apríli 1945 spôsobili, že v mestečku Demmin spáchalo samovraždu najmenej 900 ľudí.