Založ si blog

SaSkár „sádruh“ Galko sa nám postaral o najväčšiu víkendovú zábavu.

Víkendové politické debaty sa nám postarali o poriadne psychické „vzrúšo“, ako slangom hovoria mladí. Štafetu začal expremiér Fico. Čo to povedal a čo to aj nepovedal, ale všimol som si, že nám vyrastá ďalšia Tódová s číslom 2. Lenže tentoraz to je „chlop“ ako sa patrí. Pokrvnosťou ich spája druhé písmeno v priezvisku. A tak sme si opäť mohli povedať óóó.

Moderátor TA3 Dolinský, ako som si všimol už zabudol, že nerobí raňajkové vysielanie Hemendex s Expresom, kde skákaním si do reči s kolegom Kuriľákom oživovali a zobúdzali poslucháčov. Už niekoľko razy som si všimol, že veľmi rád nenechá slušne dopovedať respondenta. Silne mi to pripomína „ kultivovaného a kultúrneho Trnavčana“ Matoviča. Toho mal na záver štvorice predsedov strán v štúdiu. Ale jemu si nedovolil tak skákať do reči. Ak by nenechal dohovoriť každého, tak si poviem o ňom, že je nevychovanec, ale on to produkuje iba s jednou stranou. Tou najzodpovednejšou za náš život. A zvlášť, ak má v štúdiu jej predsedu Fica. Aj včera, čo minúta, to mu skočil do reči a nenechal dopovedať! Zo začiatku predbiehal minúty. No Norbert nemá dobrú kondičku. Na záver dialógu už nevládal rušiť Ficove odpovede! Narátal som najmenej 28 skočení do reči v 30 minútovom rozhovore!!! Pán Dolinský, odložte si postranné klapky z očí, aby ste pôsobili objektívne a nie na strane opozície! Takto sa moderátorčina nerobí. Nemáte 20, ale blížite sa k 40-tke – to by ste už mali mať za sebou nerozvážnosť mysle a ako vyznávač lietania musíte mať nervy v poriadku a klapky z očí sňaté, lebo by ste nikdy nedoleteli na pristávaciu dráhu.

No, ale najlepšiu náladu mi včera urobil „sádruh SaS-ky“ Lubomírko Galko. To, čo vyprodukoval v relácii Na telo som už dávno nepočul. Ak som u moderátora Dolinského spomínal, že mal postranné klapky na očiach, tak jeden z exotov zo SaS-ky Galko, mal iba malé zelené priezory na očiach. Vďaka ním poprel jeden pravidlový argument o chvíľu druhým pri inom prípade. Diváci sa z jeho zeleného zmýšľania museli smiať (Asi bol ako minister obrany naozaj na správnom mieste so zelenou mozgovňou!). Rovnako aj nad argumentami, čo používal. Pokiaľ išlo o SaSku, všetko bolo v poriadku, ale ako náhle išlo o SMER, Most či SNS, tak neváhal strieľať americké liberálne Pershingy spolu s ešte liberálnejšími Tomahawkami. Ak by sme žili ešte v socializme, tak by bol so svojou objektívnou straníckosťou minimálne nomenklatúrny káder KSS a určite by ašpiroval  na člena ÚV KSS, ak nie ÚV KSČ! Vtedy by sa ešte oslovoval súdruh súdruh a nie „sádruh“.

Neviem, či Markíza hlasovanie o politikoch na Facebooku manipuluje. Na úvod relácie bol pomer 81 % Galko a 19 % minister práce Richter SMER. A tento pomer sa nezmenil ani na konci relácie, ako neraz predtým (asi objektívnejšie by bolo napísať aj pravdivé údaje o počte hlasujúcich, ale to by mohla utrpieť sledovanosť relácie, ktorá pôsobí vďaka moderátorovi Kovačičovi (určite pod vplyvom manželky zo SME) skôr oveľa vpravo, ako vo vyváženom strede). A pomer sa nezmenil ani potom, čo Galko trepal jednu hlúposť za druhou! Oháňal sa najlepšou taktickou knihou vládnutia na svete 2020, ale predtým na TA3 hovoril predseda SaS Sulík o niekoľko krát vylepšenej spomínanej teórii vládnutia a ukázal novú knihu. Ak ju Galko nepozná, tak mám otázku. Je Sulík tajnostkár, alebo Galko je iba formálne podpredsedom strany, ktorá chce vládnuť? A ešte jedena disharmónia. Sulík povie, že prezident spravil chybu, ale Galko ju bagatelizoval. Vychádza mi z toho jedine to, že liberálnosť im prerastá naprieč mozgov až do druhého nervového centra, do chrbtovej kosti. Nemyslím si totiž, že všetci voliči opozície majú zastrené pohľady na život. Preto sa aj čudujem rovnakému percentuálnemu pomeru 81-19 na konci relácie.

A najhumornejší bol záver relácie, keď sa nám najkrajšie na záver prihovoril pán Galko: „Želám Vám príjemný zvyšok nedele“. Nuž, ako komu, keď nám na obed ponúkol presolenú polievku a zhnité hlavné jedlo. Ale priaznivci SaSky majú predsa vďaka liberálnosti veľmi silné a odolné žalúdky.

Pavel Jacz

INZERÁT: Zháňam pre Lojzka Hlinu 10 oviec a 10 krásnych žien. Zn. Využitie času.

20.04.2024

Keď sa človek nudí, tak zväčša niečo nové vymyslí. Géniovia objavia nový vedecký jav či súvislosť a hlupáci sprosté chujády. Predpokladá to však aj používanie nejakej narkománie, ktorú študentom odporúčal podpredseda Progresívneho Slovenska Truban. Vtedy nám mozog podľa Trubana pracuje nad mieru normálneho rozmýšľania a dokáže výnimočné veci. A tak sa [...]

Pani ministerka Šimkovičová oddeľte prosím Slovenský rozhlas od Slovenskej televízie.

05.04.2024

Začnem z celkom inej strany. Mnohí z vás určite videli film Vtedy na západe. Niektorí aj viac krát. Čo sa týka spracovania audiovizuálnej tvorby ho považujem za jedno z najlepších filmových diel. Je to vysoká škola audiovizuálneho spracovania. Správne obrazovo-zvukové dielo informuje 70-timi percentami obrazom a 30 percent zostáva na reč, ruchy a hudbu. A film Vtedy na [...]

Ako ma televízie TA3, JOJ24 a RTVS24 hlboko sklamali.

28.03.2024

Prvá slovenská spravodajská televízia TA3 začala vysielať 11.septembra 2001 a celý deň sa venovala najväčšiemu teroristickému útoku v USA, ktorý v predstihu pred plánovaným začiatkom odštartoval vysielanie TA3. Potom prišli ďalšie tragédie a teroristické útoky a TA3 tak, ako aj všetky ostatné spravodajské televízie vo svete, po celý deň vysielala aktuálne správy z [...]

Rusko, Ukrajina, vojna, konflikt, Donbas

Omilostení zločinci páchajú v Rusku zverstvá. Brutálne vraždy a znásilnenia veteránov z frontu otriasli krajinou

24.04.2024 16:17

Bývalý vojak svoju obeť najskôr uškrtil a potom rozrezal jej telo na menšie časti, ktoré natlačil do dvojice kufrov. Ďalší brutálne zavraždil a znásilnil penzistku.

súdna rada výbor

Výbor odobril odvolanie členov súdnej rady, Mazák a Majerník to odmietajú

24.04.2024 15:20

Koaliční poslanci odvolávanie odôvodňujú stratou dôvery a pochybnosťami o svedomitom výkone právomocí členov.

medveď

V okolí obce Košická Belá sa vodičovi pred autom zjavil medveď

24.04.2024 14:52

Polícia vyzýva na ostražitosť a opatrnosť.

sneh, bratislava, sneženie

SHMÚ upozorňuje na sneženie na severnom Slovensku

24.04.2024 14:21

Meteorológovia vydali výstrahu prvého stupňa.