Založ si blog

Andrej Kiska a Ladislav Bašternák – podnikatelia karpatského typu.

Tvrdá, ale výstižná a pekná to charakteristika nášho najvyššieho ústavného činiteľa z úst predsedu SMERu Róberta Fica zaznela na včerajšom vyhlásení pred novinármi. Naozaj som začal uvažovať, čo je to karpatský typ podnikateľa. Ak sa pozriem dookola, tak takých je u nás ako maku. Plačú nad každým opatrením vlády, ktorá chce lepšie radovým zamestnancom. Plačú vo svojich luxusných vilách v zahraničí, kam prileteli súkromnými lietadlami, alebo prišli na svojich Bentley, Bugatti, Maseratti, McLarenoch či Ferrari, ako ich chce vláda ošklbať, aké sú vysoké odvody a nedovolí im každý rok si obnovovať a rozširovať svoj luxusný vozový a domový park, ale až každý druhý rok. Preto hľadajú akékoľvek spôsoby, ako štátu nedať a svojim zamestnancom dať iba minimum. Neexistuje strop zisku a tak v rámci „karpatských podnikateľských opatrení“ sa riadia heslom: Nebudem hrať guličky, ale popresúvam guliská! Čo ak by náhodou……!!! Na to sú vhodné minimálne mzdy, registrácia firmy v daňovom raji, alebo vytvorenie nákladov pre dane, ktoré by mali putovať štátu, ale i mnohé ďalšie super opatrenia prinášajúce zisky ako výroba nekvality a ďalšie nezmyselne šetrenia na tovaroch.

A pritom naši ľudia majú aspoň 80-90% výkonnosti zamestnancov v špičkových krajinách Európy. Vladimír Mečiar nám v začiatkoch sľuboval, že o 10 rokov budeme druhé Švajčiarsko! A tým sme sa stali a myslím si, že sme Švajčiarsko aj predbehli. Ale to len v bohatstvách našich stredných podnikateľov a veľkopodnikateľov. Teda len úzka vrstva ľudí sa má lepšie ako rovnaká vrstva Švajčiarov. Prečo? No pretože švajčiarski podnikatelia musia platiť vysoké dane i odvody a zamestnancom aj slušné mzdy, na rozdiel od našich „superpodnikateľov“. Tí našich zamestnancov radšej ošklbú, štátu platia „optimalizované“ dane a spravodlivosť nefunguje. Všetci môžu v tomto systémovom bordeli všetko. A ak náhodou niekomu skrivia vlások na svete, tak si zaplatí tých najdrahších advokátov , aby im vyhral súdne spory a je im jedno, ako to zariadia. A čuduj sa svetu, oni to zariadia. Veď sudcovia toľko nezarobia ani za 10 , 20 či 30 rokov, čo im ponúknu a o ich rozsudku sa nedebatuje! Ten musia všetci rešpektovať.

(A tak mi prišiel na rozum krátky a výstižný vtip:Aký je rozdiel medzi sliepkou a Slovákom? No, sliepka znáša vajcia a Slovák všetko!“)

Ale náš spoluobčan z popradského východu vyhlásil, že sa nenechá zastrašiť!!! A vyjadrí sa až po spomienkach výročia zastrelenia K&K. Zaujímavé. Doteraz sa na ich nešťastí rozrozprával na adresu koalície až až. Ale tentoraz si bude čítať básničky Kuciaka v Košiciach. Aké je to dojemné! Nuž, pánovi Kiskovi začína kvapkať do topánok, určite už dobre nespáva a rozmýšľa nad tým, čo príde. A naplno príde po 15. júne (ak sa nerozhodne skôr vrátiť kľúče z PéPaláca, čomu neverím) , kedy mu asi prasknú šnúrky utesňujúce jeho vyšliapané podnikateľské „topane“  a utopí sa vo vlastnej šťave. Dnes je ešte rozdiel medzi Andrejom z Popradu a Lacom z Bratislavy v tom, že tento podvodník je radový občan, ale Andy je zatiaľ prezident s imunitou. Prezident, ktorý si sám pre seba vykopal jamu, Stane sa aj vďaka nemu jeho vlastnou obeťou vďaka jeho „apolitickému“ pôsobeniu. Verím, že nikto nezastaví hon za spravodlivosťou, ktorú začala NAKA smerom na Kiskovu firmu KTAG, kde už obvinili konateľa, ale ten bývalý konateľ, dnes ešte stále pioniersky politik,ktorý pravdepodobné podvody ideovo začal ešte sedí v Pionierskom, prepáčte, samozrejme dnes už v Prezidentskom paláci. Nuž, niekto začínal upratovať na čerpačke v USA a druhý začal kradnúť v butiku ako predavač v Bratislave. Obaja však následne nadobudli obrovské majetky. Majetky smrdiace, ale iba pre ostatných. Obom ich majetky až priveľmi Boss-ovo voňajú a tak obaja sa riadili príslovím – Malá, ale skôr veľká kopa pýta viac a viac a viac a viac……. No, čo už dodať? Podľa všeobecného hodnotenia sú obaja veľmi úspešní podnikatelia. A opäť pripomínam, že to nie sú u nás výnimky. Ďalších podvodníkov nájdete na každom slovenskom rohu. A tí, ktorí sú už vyhorení a už nedokážu kreatívne podvodovať sa radšej stiahnu do parlamentu.

Pavel Jacz

p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 115%; }a:link { }

Ako ma televízie TA3, JOJ24 a RTVS24 hlboko sklamali.

28.03.2024

Prvá slovenská spravodajská televízia TA3 začala vysielať 11.septembra 2001 a celý deň sa venovala najväčšiemu teroristickému útoku v USA, ktorý v predstihu pred plánovaným začiatkom odštartoval vysielanie TA3. Potom prišli ďalšie tragédie a teroristické útoky a TA3 tak, ako aj všetky ostatné spravodajské televízie vo svete, po celý deň vysielala aktuálne správy z [...]

„Geniálne či genitálne“ progresívne výroky progresívcov Štefunka a Korčoka. Hotový úžas! ! !

15.03.2024

Po ťažkompádnom rozhýbaní sa začínajú v debatných reláciách prezentovať predstavitelia najsilnejšej opozičnej strany PS. Je vlastne šťastím, že sa nepotvrdili výsledky asi dobre zaplatených volebných exitpolov, lebo by to tu vyzeralo tak, ako v predchádzajúcom volebnom období. Možno ešte horšie. Počuli sme od volieb už mnoho slovných perličiek z úst „elity“ [...]

Otvorený list budúcemu šéfovi SaS Gröhlingovi.

07.03.2024

Dobrý deň pán poslanec, mám o Vás už dlhšie svoju mienku, ale nemyslel som si, že v rámci vašej šialenej ideológie dokážete byť pomstychtivá argumentačne tvrdá guma. To, čo ste v nedeľu predviedli ohľadom Ukrajiny v televízii TA 3 v relácii V Politike ma presvedčilo, že Vám absolútne chýbajú dva základné pohľady. Prvý je späť a druhý dopredu. Na ten druhý sa [...]

1. netradicny porod Krompachy

Zámena pacientiek v pražskej nemocnici viedla u jednej k potratu

28.03.2024 17:47

Zamestnanci nemocnice nedodržali interné predpisy a lekári preto operovali nesprávnu pacientku.

polícia, evakuácia, vyhrážky, UK, fakulta

Polícia v Bratislave zadržala medzinárodne hľadaného občana Bosny a Hercegoviny

28.03.2024 17:32

V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na 15 rokov.

FTX Bankman Fried

Zakladateľ kryptomenovej burzy FTX ide na 25 rokov do väzenia, klientov obral o 10 miliárd dolárov

28.03.2024 17:13, aktualizované: 17:41

Americká justícia označila prípad za jeden z najväčších podvodov v americkej histórii.

Crocus, Moskva, Rusko, teroristický útok

Teroristický útok si objednali Ukrajinci máme dôkaz, tvrdí Moskva. Nezmysel, opakovane sme vás varovali, reaguje USA

28.03.2024 16:36, aktualizované: 16:48

Za útok v koncertnej sieni v Krasnogorsku na predmestí Moskvy je zodpovedný výlučne Islamský štát, vyhlásil bezpečnostný hovorca Bieleho domu John Kirby.