Založ si blog

Veľký piatok vraj v Slušnom Slovensku v podaní RTVS, takéto maniere som zažil už za socializmu.

25. marca 1988 a mnoho ďalších, nie celkom kladne propagandistických akcií za socializmu, riešili komunisti najmä cez televíziu. Univerzálny prostriedok na preladenie nálad bola slávna Angelika i charizmatický Winnetou. Tieto krásne filmy vytiahla Československá televízia vždy zo zásuvky na odlákanie pozornosti divákov od realityi. Boli to zaujímavé maniere a ak tomu zahralo aj počasie, malo to svoj výsledný efekt. Ku koncu „uvoľňujúceho sa“ socializmu sme sa s takýmto postupom stretávali čoraz častejšie. Ideológia a náboženstvo idú spolu ruka v rukáve a  tak malá čiastka u moci rozhoduje za väčšinu aj inak zmýšľajúcich ľudí. Bolo to, je to a bude to aj naďalej a nerobme si ilúzie o Slušnom Slovensku, pretože podľa môjho odhadu to ticho podporuje 80-90% ľudí Slovenskej DEMOKORUPTnej republiky! A keď treba kričať, tak sa davovo ohradia na protestoch, ale nič si nepomôžu. Taký je totiž náš život! Kauzy a kauzičky sa budú objavovať stále, pretože situácia tomu stále praje!!!

Nuž a maniere socializmu s odpútavaním pozornosti som zažil aj teraz na Veľký piatok v tomto na Slovensku novom čudesnom politickom systéme. Nedá sa mu vravieť kapitalizmus ani demokracia. Skôr by som ho znovu nazval DEMOKORUPT v skratke „Dostaneš Ešte Možnosť Okradnúť Krajinu O Rozličné Úrovne Peňažných Tantiemov“. Tento špeciálny systém nefunguje iba v najvyššej politike, ale na všetkých úrovniach nášho života od maličkých úradníčkov až po ministrov, poslancov i prezidenta – teda všade tam , kde sa o niečom rozhoduje. A veľmi účinne na to pôsobia vety: „Nedá sa to“!, „Toto je naozaj veľmi komplikované“!, „Niet na to času“! „Ale zákon to nepovoľuje“!, atď…. A tak všetci o tejto korupcii vedia a konkrétne nepovedia. Prečo? Pretože je to pre nich a pre ich rodiny existenční záležitosť a tak radšej prispejú do súkromných vreciek, aby nechodili po žobraní, lebo taká správa sa veľmi rýchlo rozšíri a ostatní korupčníci si dajú na tohto verejného bonzáka pozor! Radšej teda menej, ale aspoň niečo! Zažil som to aj ja, ale vďaka tomu, že som chcel pracovať, som držal hubu. Potom som prestal platiť „výberčímu“ SMERu pre média – istému M.G. a zrazu som zažil podraz od človeka, o ktorého čestnosti som dovtedy nepochyboval! Mal som ho za jedného z najčestnejších ľudí, akých som poznal ( inak sa nesprávali ani jeho nasledovníci). Dnes to už tak nie je. Je pre mňa rovnaký žumpový odpad, ako mnohí ďalší! Preto nerobím svoju milovanú prácu už skoro osem rokov,. Prežil som to! Mám svoj vek, a penziu pred sebou, ktorú mi možno aj dajú za odpracované roky, lebo sociálku si platím dodnes už vyše 30 rokov.

Slovenská televízia (po novom od ministrovania Krajcera nezmyselne RTVS) opäť siahla do archívov duchovného bohatstva a vytiahla na Veľký piatok samé duchovnosti. Len neviem, prečo si dovolili porušiť náboženské pravidlá naše hokejové orgány a zaradili na Veľký piatok hokejové stretnutie našej najvyššej hokejovej ligy stretnutie semifinále play off????

Na cas.sk som si včera prečítal článok „Nahnevá divákov RTVS , keď neodvysiela hokejové play off na Veľký piatok?“ Tento článok o chvíľu asi na intervenciu samotného RTVS redakcia cas.sk stiahla a už ho nenájdete ani v archíve!!!!! Cas.sk upozornil na to, že RTVS bude vysielať duchovné (ktoré duchovné neboli) programy na Veľký piatok (v čase hokejového stretnutia na druhom programe STV zaradili programy: Zo Zemplína k pápežovi, Divoký Yellowstone, Família, Gen.sk, Večerníček, Ako škovránok prebudil jar, Veselá farma, Trpaslíci, Kniha džunglí, Fidlibumove pokusy, Alica v krajine zázrakov, Moji zvierací priatelia…., Zázračný miniatelier a Správy RTVS v posunkovej reči _ teda až na úvodný program, Gen.sk a správy nič duchovného, iba vysielanie pre deti) a nie licenčne zakontrahované hokejové stretnutie semifinále play off Nitra – Banská Bystrica so Slovenskou televíziou! Tak toto nám pripravil vraj programový riaditeľ, teda skôr antiprogramový riaditeľ Tibor Buza za naše koncesionárske poplatky!!! Žeby niektorý so súkromných sponzorov si nesplnil súkromné podmienky? Na mieste Generálneho riaditeľa rádiotelevízie Jaroslava Rezníka, ktorému takto podrazil nohy, by som ho ešte počas sviatkov poslal kade ľahšie a v utorok by na jeho stoličke sedel náboženstvom a politikou neovplyvniteľný programový riaditeľ. Ale to sa asi nestane. Stalo sa však to, že toto rozhodnutie poriadne nasrdilo hokejových fanúšikov, nielen oboch táborov. Ako si vôbec pán Tibor Buza dovoľuje ovplyvňovať vymazaním programových faktov naše myslenie a donucovať ľudí k náboženským zvykom?????? Aj pre takúto totalitu komunistov sme spoločnými silami zlikvidovali socializmus a Tibor Buza bol určite vtedy na námestiach ako študent a po 30-tich rokoch vytiahol eso, ktoré sa za mladi naučil v SZM!!!!

A tomuto môžeme hovoriť Slušné Slovensko, tak teda uslušnime sa. Kto a ako?

Pavel Jacz

INZERÁT: Zháňam pre Lojzka Hlinu 10 oviec a 10 krásnych žien. Zn. Využitie času.

20.04.2024

Keď sa človek nudí, tak zväčša niečo nové vymyslí. Géniovia objavia nový vedecký jav či súvislosť a hlupáci sprosté chujády. Predpokladá to však aj používanie nejakej narkománie, ktorú študentom odporúčal podpredseda Progresívneho Slovenska Truban. Vtedy nám mozog podľa Trubana pracuje nad mieru normálneho rozmýšľania a dokáže výnimočné veci. A tak sa [...]

Pani ministerka Šimkovičová oddeľte prosím Slovenský rozhlas od Slovenskej televízie.

05.04.2024

Začnem z celkom inej strany. Mnohí z vás určite videli film Vtedy na západe. Niektorí aj viac krát. Čo sa týka spracovania audiovizuálnej tvorby ho považujem za jedno z najlepších filmových diel. Je to vysoká škola audiovizuálneho spracovania. Správne obrazovo-zvukové dielo informuje 70-timi percentami obrazom a 30 percent zostáva na reč, ruchy a hudbu. A film Vtedy na [...]

Ako ma televízie TA3, JOJ24 a RTVS24 hlboko sklamali.

28.03.2024

Prvá slovenská spravodajská televízia TA3 začala vysielať 11.septembra 2001 a celý deň sa venovala najväčšiemu teroristickému útoku v USA, ktorý v predstihu pred plánovaným začiatkom odštartoval vysielanie TA3. Potom prišli ďalšie tragédie a teroristické útoky a TA3 tak, ako aj všetky ostatné spravodajské televízie vo svete, po celý deň vysielala aktuálne správy z [...]

Abrams, Ukrajina

Americké tanky Abrams nestačia na ruské drony, Ukrajina ich stiahla z boja

26.04.2024 07:37

Ukrajina už prišla o päť tankov Abrams M1A1.

France Macron

ONLINE: Európa poslala Kyjevu miliardy, dieru po USA to nezacelilo. Grécko nedá Ukrajine svoje Patrioty

26.04.2024 06:25, aktualizované: 08:42

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

Kongres, USA

Pre CIA hodnotil politické riziká. Expert z Harvardu pre Pravdu vysvetlil, či USA hrozí občianska vojna

26.04.2024 06:00

Občianska vojna – Civil War (na Slovensku je v kinách pod názvom Kolaps) je už dva týždne na čele rebríčka najúspešnejších filmov v USA.