Založ si blog

Otvorený list pre organizátora protestov Juraja Šeligu.

Otvorený list pre organizátora protestov Juraja Šeligu.

Vážený pán Šeliga,

včera som Vás videl v správach v televízii JOJ, ako ste odmietli už druhú ponuku na stretnutie s novým ministrom vnútra pánom Drückerom. Vaše odmietnutie mi silno pripomína terajšiu situáciu ohľadom Novičoka, kde slabá a problémami Brexitu zmietaná Veľká Británia obviňuje veľkého – Rusko bez dôkazov a rozdrapuje sa navádzaním ostatných štátov /som rád, že tam Slovensko nie je/.

Preto sa Vás pýtam, kto ste Vy a čo ste v živote okrem poblúznenia zväčša nízkopudových ľudí na slovenských námestiach, ktorých je možno 1,5 percenta, možno ešte menej voličov, v živote dokázali, keď si kladiete takéto podmienky so stínaním hlavy policajného prezidenta? Všetko, čo povie a urobí SMER a vláda je pre Vás absolútne neprijateľné. Viete, čo mi to to pripomína? Teraz si prosím sadnite, aby ste náhodou nestratili koordináciu pohybov! Tak toto je čistý fašizmus!!!!! Ani fašisti s nikým nedebatovali. Mimo iného ani so žiadnym židom a cigáňom, ktorých odviedli do koncentračného tábora, pretože idea bola ideou.

Som si istý, že to, čo zastupujete, nie je z vašej neskúsenej hlavy plnej ideálov. Keď som bol vo vašom veku, mal som tiež svoje predstavy a bojoval som proti zriadeniu, ale s rozumom, nie s nenávisťou zaslepenými očami!!!! Bol som prvý novinár, ktorý bol na námestiach a bezo mňa by ste nevideli, každý rok zábery zo 16.novembra 89, ak vôbec viete, čo sa vtedy stalo? Vtedy tam boli výlučne študenti, ale s oveľa vzdelanejšími hlavami, ako dnes produkuje naše školstvo, ktoré sa po roku 1989 z najvyšších priečok zviezlo na úroveň tesne pred hlbokým podpriemerom nad úroveň školstva USA. USA, ktoré žijú len z importovaných mozgov, ktoré vedia dobre zaplatiť, na rozdiel od Slovenska. Viem, ako sa žije v tejto krajine, bol som tam s prestávkami počas troch rokov. Tam by ste vysokú školu asi neštudovali, nemali by ste na ňu peniaze /Len pre informáciu štvortýždňový kurz angličtiny na Columbia University in the City of New York stál v roku 2013 1200 USD!!!/ .Preto sú Američania vzdelanostne a inteligenčne podpriemerný národ a preto je tam 40% ľudí z 260-tich miliónov obyvateľov žijúcich na hranici chudoby!

Mimochodom, keď som tvrdil že ste pobláznili menej ako 1,5 percenta ľudí, tak viem, prečo to tvrdím. Doteraz sú novinári nejednotní v odhadoch más a bolo to aj počas nežnej revolúcie. Niektorí tvrdia 50 tisíc, iní 65 tisíc ľudí na námestí SNP. A ja tvrdím, že cca 25 tisíc. Ako som na to prišiel? Vezmite si rozlohu námestia, ktorú vyčítate z máp, ako to Váš mozog dokáže a vydeľte to 60-timi centimetrami štvorcovými, čo je minimum pre jedného človeka. Ak by ste to nedokázali, tak si pozrite celkový záber štadióna v Barcelone, na ktorom hrá jeden z najlepších klubov Európy a kde sa zmestí 65 000 divákov. Bol som tam a videl som, ale je to zrejmé aj zo záberov z televízie. Hľadisko je tri až štyri krát väčšie, ako námestie SNP v Bratislave, kde protestujúci nie sú tak tesne pri sebe. To len pre vašu predstavu.

Pán Šeliga, položte si otázku, koľkých ľudí zastupujete a ako sa mocensky správate a prikazujete vláde a jeho členom??? Vaše podmienky sú politika a tá sa nerobí na ulici. A nebojte sa pán Šeliga, ak pán Drücker zistí nedostatky, tak policajného prezidenta vymení aj bez vašej zadubenej tvrdohlavosti. Viete, on je teraz zodpovedný za chod Ministerstva vnútra a nie nejaký povstalec bez jasných požiadaviek, ktoré len stupňujete, aby ste mohli protestovať a aby ste boli „VEĽKÝ“ a videli sa v televízii /žiaľ, to je televízna choroba, prešiel som ňou aj ja a každý, kto sa na obrazovke častejšie uvidí/. Veď si pozrite správy mainstreamu, ako sa vyjadrujú niektorí hlupáci zo slovenských námestí, ako aj tí v zahraničí, ktorí ohrdli Slovenskom, do televízií. Ani poriadne nevedia, prečo ľudia na námestia idú, pardon študenti tam idú, aby sa stretli, zakričali si a oslávili koniec týždňa, nie zunovaným rovnakým spôsobom, ako každý záver týždňa, do rána po krčmách a puboch v Bratislave A Vy si myslíte, že to je inak! Z vašej strany je toto počínanie hrubou nátlakovou silou voči legitímnej vláde, ktorú uznal a vymenoval váš patrón v pozadí. Veľkej väčšine tohto národa ste na smiech.

Plne by som s Vami súhlasil, ak by pán Gašpar nevedel robiť svoju funkciu a bol by podozrivý z trestného činu. Ale Vy máte len v hlavách opozíciou vymodelované chiméry ohľadom smrti môjho kolegu /žiaľ ,musím ako dlhoročný novinár konštatovať, že iba obyčajného začínajúceho eléva, ktorý vedel dobre hackovať, ale nie písať!/ a jeho snúbenice. Teda dvojvraždy, ktorá zamávala emóciami časti národa. A možno sa budete čudovať, ak to bude vražda archeologičky a jej snúbenca! Vám totiž stačí podhodiť malý kúsok slaniny a Vy z neho vyrobíte to najväčšie prasa na svete, ale hluché, slepé a s mozgom labute/ten je menší, ako slepačí/. A to preto, lebo nevidíte veci vo vlastných súvislostiach, ale deštrukčne nalinkovaných od pravých organizátorov chaosu v úzadí!

Pán Šeliga, sadnite si na chvíľu, porozmýšľajte a potom konajte. Ale konajte tak, aby to malo zmysel a výsledok a nie chaos!

Nebudem Vás zdraviť na záver tohto otvoreného listu. Takže bez pozdravu. Moju úctu by ste si museli najskôr zaslúžiť a potom by som ju k Vám prechovával, ale zatiaľ to tak nepociťujem.

Bratislava 4.4.2018 Pavel Jacz

 

Pán anonym Milan1, preto ste anonym, lebo sa hanbíte predstaviť. Máte pravdu, pomýlil som sa v počte obyvateľov (ani vašich 320 nie je presne, je to o skoro 6 miliónov viac a nepíšem, že zavádzate) a v kapacite štadióna ,kde mám preklep malo byť 95 tisíc a nie 65 . Pardon za preklepy, ale podstatu to nezmenilo! Len zhoršilo, pretože tých 40 % je podstatne viac. Ja som napísal na hranici chudoby a nie POD HRANICOU chudoby. A to je veľký rozdiel! A spomínané percentá majú mesačný príjem 3000 až 4000 dolárov. A tak rátajte so mnou. Prenájom garsónky na 124 ulici a to je v Uptowne stoji 1600, 2 izbový byt v Harleme od 2600 dolárov. Paradajky stoja rovnako,ako u nás 2.90, ale libra, čo je menej ako pol kilograma. Mesiačik z červeného melóna 6 dolárov. Syr pod 5 dolárov kúpite výnimočne iba v akcii, žemľu za 30 centov, kura za 6 dolárov, krabičku cigariet od 12,5 dolára vyššie, v New Jersey od 7 vyššie, galón mlieka cca 4.5 litra za 5, -7 $. Najlacnejšia pizza 12 dolárov pizzerii. Večera pre dvoch v priemernej reštaurácii aj s pohárikom 80-120$. Najlacnejšie menu v čínskom bufete stojí 6.5 dolára. Paušál na telefón 87 $, komplet (tv, internet a domáci telefón od 120$ vyššie, podľa počtu programov a vymoženosti elektroniky. 80%né zdravotné poistenie 105 a plné 250 dolárov, dvojhodinový lístok na metro a bus 2,75$. Hodina advokáta 400 dolárov. Preto všetky ženy a hlavne černošky vychovávajú deti v chudobe bez alimentov na 2 -4 deti, lebo nemajú na advokáta! Nepísal som ešte o službách. Tepovanie koberca 2×2 m 80 dolárov. Každá oprava aj drobnosti na elektronike vás núti kúpiť si nový výrobok. Upratovačka hispánka na hodinu 20 $. Pivo v kaviarni 2dl 6 dolárov, rovnako ako espresso káva. 1dl vína 8 dolárov. Pozrite si ceny hotelov na internete. Holíč jednoduché ostrihanie muža 18 a vyššie. A toto máte zvládnuť, ak máte deti, za 3000 až 4000 dolárov. Auto v New Yorku je luxus. O poplatkoch mestu, technických prehliadok a dane netreba písať, lebo parkovné na hodinu stojí 2.5$, garáž každý deň na noc vyše 30 a ojedinele aj 50$.Taxik pol míle 1 dolár. Myslím si, že by ste žili na hranici chudoby. Skúste mi ešte prosím oponovať, že zavádzam.

Pani ministerka Šimkovičová oddeľte prosím Slovenský rozhlas od Slovenskej televízie.

05.04.2024

Začnem z celkom inej strany. Mnohí z vás určite videli film Vtedy na západe. Niektorí aj viac krát. Čo sa týka spracovania audiovizuálnej tvorby ho považujem za jedno z najlepších filmových diel. Je to vysoká škola audiovizuálneho spracovania. Správne obrazovo-zvukové dielo informuje 70-timi percentami obrazom a 30 percent zostáva na reč, ruchy a hudbu. A film Vtedy na [...]

Ako ma televízie TA3, JOJ24 a RTVS24 hlboko sklamali.

28.03.2024

Prvá slovenská spravodajská televízia TA3 začala vysielať 11.septembra 2001 a celý deň sa venovala najväčšiemu teroristickému útoku v USA, ktorý v predstihu pred plánovaným začiatkom odštartoval vysielanie TA3. Potom prišli ďalšie tragédie a teroristické útoky a TA3 tak, ako aj všetky ostatné spravodajské televízie vo svete, po celý deň vysielala aktuálne správy z [...]

„Geniálne či genitálne“ progresívne výroky progresívcov Štefunka a Korčoka. Hotový úžas! ! !

15.03.2024

Po ťažkompádnom rozhýbaní sa začínajú v debatných reláciách prezentovať predstavitelia najsilnejšej opozičnej strany PS. Je vlastne šťastím, že sa nepotvrdili výsledky asi dobre zaplatených volebných exitpolov, lebo by to tu vyzeralo tak, ako v predchádzajúcom volebnom období. Možno ešte horšie. Počuli sme od volieb už mnoho slovných perličiek z úst „elity“ [...]

tbilisi, gruzínsko, protest

V Tbilisi protestovalo vyše 20 000 ľudí proti zákonu o zahraničnom vplyve

17.04.2024 23:24

Poslanci vládnej strany Gruzínsky sen schválili návrh tohto sporného zákona v prvom čítaní.

Nemecko Rusko špionáž

Prokurátori v Nemecku obvinili bývalého zamestnanca tajnej služby zo špionáže pre Rusko

17.04.2024 23:09

Carsten Linke poprel obvinenia a povedal, že sa snažil naverbovať taktiež obvineného Arthura Ellera ako potencionálny zdroj.

beňa

V Kongu zadržali bývalého námestníka riaditeľa SIS Borisa Beňu

17.04.2024 21:24, aktualizované: 21:54

Slovenská polícia to neeviduje. Beňa bol odsúdený v roku 2021 na trojročný trest s podmienečným odkladom na päť rokov za korupciu a vynášanie informácií.

Andrej Plenkovič

V chorvátskych voľbách zvíťazila strana premiéra Plenkoviča, naznačil exit poll

17.04.2024 19:57

Stredo-pravicová Chorvátska demokratická únia by mohla v 151-člennom parlamente podľa prieskumu obsadiť 58 mandátov.