Založ si blog

Zanechal Covid 19 na nejakých mozgoch Bratislavského magistrátu veľké brázdy, alebo je to progresívna korupcia?

Bratislava má niekoľko parkov a lesoparkov a je najzelenejším mestom v Európe. Po Železnej studničke a parku v Sade Janka Kráľa je ďalším najobľúbenejším miestom Horský park, kam najmä po víkendoch smeruje mnoho Bratislavčanov. Je blízko, prakticky v strede mesta. Je obľúbeným miestom na rodinné vychádzky s deťmi, ale aj pre starých a menej pohyblivých ľudí. A na toto asi zabudli na magistráte. Na magistráte, kde prednedávnom šarapatil koronavírus. A ten musel zanechať hlboké stopy aj na mozgoch, ktoré vymysleli neuveriteľnú nepredvídavú a alogickú somarinu.Aký to kontrast s predvídavosťou a logickosťou iniciátora založenia Horského parku, ktorým bol najlepší mešťanosta Bratislavy Heinrich Justi.  Ako píše Ján Vyhnánek v Bratislavských rožkoch: „Bol to on, kto v roku 1869 inicioval, aby mesto kúpilo Študentskú horu od Mestského polievkového združenia, bol to on, kto poveril mestského inžiniera Antona Sendleina, aby vypracoval plán vychádzkových ciest a bol to on, kto po celý čas výkonu svojej funkcie držal nad parkom ochrannú ruku“. A predvídavosť Justiho trvá do dnešných dní už 151 rokov.

Na jednom z dvoch stojanov s názvom Korzo Horský park napísali: „ Milé Bratislavčanky, milí Bratislavčania“ toto podliezavé oslovenie obyvateľov hlavného mesta predznamenáva, že z milých a nie vážených budú rozčúlení, srdití, nadávajúci a hromžiaci Bratislavčania, ďalej čítame „Spolu s Hlbokou cestou a promenádou Horský park tak vznikne jeden z najväčších priestorov pre peších v Starom meste!!!!“ Hurá, idem sa z toho zblázniť, že progresívne mozgy na magistráte si čosi zaumienia a bezhlavo sa chcú zapáčiť. A je jedno, komu. Že to väčšina odmietne ich nezaujíma, veď záujem jednotlivca, alebo malej skupinky ľudí je prednejší!

Na všetkých troch smeroch teda na príjazdových asfaltových komunikáciách bude od 1. júla max. 20 km rýchlosť a na Novosvetskej od Slavína, Nekrasovovej a Lesnej ceste bude zakázané parkovať!!! Vraj kvôli bezpečnosti!!! Bývam 800 metrov od Horského parku od narodenia a chodievam tam od malička skoro denne, ale nehodu som tam doteraz nezažil. Ani kolíziu s chodcami so nezaznamenal. A drvivá väčšina šoférov tu jazdí pomaly a obozretne, lebo vie, že tu môžu stretnúť stretnúť chodcov. A nejaký „premúdry“ mozog na magistráte vymyslel, že z tých troch príjazdových ciest od Slavína, od reštaurácie Funus a od internátu na Patrónke urobia pešiu zónu!!! Pešiu zónu, kde bude možno prejsť autom, ale parkovanie bude tabu!!! Vozidlá tak zapratajú rýchlejšie a frekventované a cesty po celom okolí Horského parku – Prokopa Veľkého, Hroboňovu, cestu na Slavin a Búdkovu cestu! Ktorý z tých mozgov, čo to vymyslel zaručí, že malé nedočkavé, alebo po prechádzke rozkokošené deti nevbehnú pod kolesá rýchlejšie idúcich automobilov. Predvídavosť a logika toho, kto to vymyslel je na úrovni mentálne retardovaného, alebo egoistického skorumpovaného jedinca!

Nič mi z toho nevychádza, len to, že nejaký vplyvný obyvateľ, ktorý si tam postavil haciendu, pretože normálnu vilu v tejto milionárskej lokalite tam neuvidíte, zaúradoval a choré progresívne mozgy na Bratislavskom magistráte v dopravnej komisii mu to odobrili. Mám dôvodné podozrenie, že tým obyvateľom môže byť vysoko postavený politik, ktorý je momentálne veľmi škandalizovaný medzi novinármi a ktorý si tam postavil svoju „francúzsku počiatkovinu“.

A tak chcú tých, ktorí využívajú prechádzky po lesných cestičkách s husto posiatymi lavičkami na odpočinok najmä pre staršíc,h z Horského parku odstaviť. Behávať i tráviť voľný čas do Horského parku chodievajú aj politici i známe tváre a aj primátor, ale nechce sa mi veriť, že to vyšlo z jeho hlavy. Ale možné je všetko. Ja chápem domácich, ktorí bývajú v uličkách okolo, že je tam počas víkendu väčší ruch, ale keď si stavali svoje vily a paláce na najlukratívnejších miestach Bratislavy, tak vedeli, kde si ich stavajú, pretože Horský park je obľúbeným miestom na vychádzky už od tretie storočie a v nedeľu bol vždy hodne navštevovaný. A rodiny sem prichádzali autami.

Jednoducho povedané Covid 1í zaúradoval v mozgovniach úradníkov na Bratislavskom magistráte na 100 percent.

Už teraz vybrúsili asfalt na začiatkoch všetkých troch príjazdových ciest a pravdepodobne tam budú stĺpiky, ako aj v centre mesta. Len jedno mi nejde do hlavy, že pri dnešnej korono-finančnej mizérii dávajú na takéto úpravy peniaze a jazdíme naďalej po rozbitých cestách a chodíme po burinou zarastených chodníkoch v okolí, ktoré sú v správe Obecného úradu Starého mesta. Jedno šťastie je, že zima bola mierna a tak nezanechala toľko výmoľov na uliciach ako po iné roky.

Nuž, dožijeme sa ďalšieho progresívneho pakroku z magistrátu a Horský park bude slúžiť iba fyzicky zdatným, pretože v okolí nebude kde parkovať i keď miesto je na frekventovanej Búdkovej ceste pri depe trolejbusov. Ale to treba prejsť cez frekventovanú cestu, kde sa môže stať tragédia. A parkovať pri reštaurácii Funus nie je kde. Tých pár miest pod kostolom je obsadených denno denne od rána do večera. Možností je niekoľko. A tak si zatipujte v teste, prečo takúto diktátorskú idiotinu mohol schváliť niekto z úradníkov, ktorý sa ani nedokázal na oznamy podpísať:

1. asi tam býva (jú),

2. toho úradníka , alebo úradníkov niekto podmazal (i),

3. je (sú) to diletant(i),

4. má (majú) koronou napadnutú mozgovňu (e).

Čo si myslíte, ktorá z možností je správna odpoveď? Mne to vychádza na prvé dve možnosti s priklonením sa k vyššiemu číslu!!!

Pavel Jacz

INZERÁT: Zháňam pre Lojzka Hlinu 10 oviec a 10 krásnych žien. Zn. Využitie času.

20.04.2024

Keď sa človek nudí, tak zväčša niečo nové vymyslí. Géniovia objavia nový vedecký jav či súvislosť a hlupáci sprosté chujády. Predpokladá to však aj používanie nejakej narkománie, ktorú študentom odporúčal podpredseda Progresívneho Slovenska Truban. Vtedy nám mozog podľa Trubana pracuje nad mieru normálneho rozmýšľania a dokáže výnimočné veci. A tak sa [...]

Pani ministerka Šimkovičová oddeľte prosím Slovenský rozhlas od Slovenskej televízie.

05.04.2024

Začnem z celkom inej strany. Mnohí z vás určite videli film Vtedy na západe. Niektorí aj viac krát. Čo sa týka spracovania audiovizuálnej tvorby ho považujem za jedno z najlepších filmových diel. Je to vysoká škola audiovizuálneho spracovania. Správne obrazovo-zvukové dielo informuje 70-timi percentami obrazom a 30 percent zostáva na reč, ruchy a hudbu. A film Vtedy na [...]

Ako ma televízie TA3, JOJ24 a RTVS24 hlboko sklamali.

28.03.2024

Prvá slovenská spravodajská televízia TA3 začala vysielať 11.septembra 2001 a celý deň sa venovala najväčšiemu teroristickému útoku v USA, ktorý v predstihu pred plánovaným začiatkom odštartoval vysielanie TA3. Potom prišli ďalšie tragédie a teroristické útoky a TA3 tak, ako aj všetky ostatné spravodajské televízie vo svete, po celý deň vysielala aktuálne správy z [...]

gobbels

Aj zadarmo. Berlín sa nevie zbaviť vily po Goebbelsovi, uvažuje o zbúraní

03.05.2024 23:03

Berlín sa snaží zbaviť vily, ktorú kedysi vlastnil šéf propagandy nacistickej Tretej ríše Joseph Goebbels.

nemecko požiar

V Berlíne vzbĺkla hala firmy zo skupiny Diehl. Vyrába aj systém Iris-T dodaný Ukrajine

03.05.2024 21:45

S plameňmi v berlínskej časti Lichterfelde bojovalo 180 hasičov, ale požiar do večera pod kontrolou ešte nemali, napísala DPA.

Rusko / Špehovanie / Kyberkontrola /

Spojené štáty odsúdili ruské kyberútoky na Európu vrátane Slovenska, je za nimi známy aktér

03.05.2024 21:17

USA skupinu spojili napríklad aj so zasahovaním do amerických prezidentských volieb, ktoré vyhral Donald Trump.

brazília, priehrada, pretrhnutie, voda, záplava

Juh Brazílie sužujú najhoršie povodne za 80 rokov, 37 ľudí zomrelo

03.05.2024 20:37

Je to už štvrtá takáto ekologická katastrofa za rok, v júli, septembri a novembri 2023 udreli záplavy, pri ktorých zahynulo celkovo 75 ľudí.