Založ si blog

Diletantský dôvod ministra Mikulca. Policajný prezident Lučanský ho ako ministra neuznáva.

Včera Pán Prezident policajného zboru SR Lučanský oznámil verejnosti, že pre iný pohľad na riadenie polície a nezhody s ministrom vnútra odchádza k 31. augustu z funkcie a po 30-tich rokoch aj z policajného zboru. Jeho vyše ročná púť v najvyššej funkcii zaznamenala nevídané výsledky na naše pomery. Pod jeho vedením sa vyšetrili kauzy, o ktorých sme si mysleli, že sa nedajú objasniť, alebo sme o nich ani netušili. Pozdvihol úroveň a výsledky vyšetrovania u nás do nebývalých rozmerov. Nevraviac o tom, že ako vyšetrovateľ odkryl veľkú časť mafie, ktorá zbojníčila na Slovensku v úvode našej novodobej púte. Môžem konštatovať, že to bol asi najlepší policajný prezident, akého sme doteraz mali. Nevyhol sa ako každý aj chybám, ale bez práce neexistujú ani chyby. Tie však boli v takom minime, že nestoja za hodnotenie. Určite bol, čo sa týka výsledkov, lepší policajný prezident ako slovenský „Catani“ Spišiak! Lučanský to bral od podlahy – SMERák NeSMERák, jednoducho zákon u neho platil pre všetkých. A toho sa asi bojí dnešná koalícia, že sa nebude báť zasahovať aj medzi „ich ľuďmi“! To, čo jej vyhovovalo pri jeho voľbe, – nezávislosť a odpolitizovanie policajného zboru, je dnes nevyhovujúce. Jednoducho pre vládnu koalíciu predstavuje Lučanský nebezpečenstvo.

A takéhoto človeka by sme mali nosiť na rukách. To však nepochopil za zásluhy dosadený minister Mikulec, ktorý v polícii nikdy nerobil a ani počas troch mesiacoch sa nenaučil byť ministrom a ešte mu zatiaľ neimplantovali čip so znalosťami policajnej tvrdej a ťažkej práce. Najskôr Lučanskému odňal právomoci menovať podriadených a potom mu aj odňal vodiča a sprosto sa vyhovoril na Úrad na ochranu činiteľov, za ktorý zodpovedá on sám – minister Mikulec. Smiešne a čudesné kroky pre odborníka a trápne pre verejnosť! Potreboval totiž Lučanského znechutiť. Bez akéhokoľvek mihnutia oka a s potešením prijal demisiu Lučanského a doslova sa radoval, že ho nemusel odvolať a povedal: „Som rád, že sa rozhodol, ako sa rozhodol“!!! A to len preto, že mali iné názory na riadenie policajného zboru a ako povedal Lučanský nechcel sa podieľať na politizácii policajného zboru. Viem si predstaviť kvalifikovanú odbornosť verzus diletantské riadenie. Aj v jednom leporele sa hovorí, že: „ S blbcom sa neoplatí hádať, je to zbytočne vynaložená energia a tú treba využiť inde“.

Politizáciu policajného zboru Mikulec odmietol , ale hneď na to si protirečil „ohromujúcim“ a najmä diletantským spôsobom a dokumentoval tak osvojené Husákove normalizačné krédo, ktoré si dnešná koalícia prisvojila: „ Nech odpadne to, čo je kolísavé!“ V slovníku amatér-ministra Mikulca sa objavila očista policajného zboru, veď pán Lučanský pracoval pod vedením SMERu pána Kaliňáka a pani Sakovej. A jeho odchodom sa začne očista policajného zboru!!! A to má byť neodbornosť, pán Mikulec? Odbornosť a schopnosti Lučanského Mikulec zmietol nielen zo stola, ale aj zo stoličky. Ale to potom treba vymeniť celý policajný zbor a urobiť nábor v marginalizovaných osadách, ktoré nám Matovič dával za príklad! To komunistické poučenie z krízového vývoja po 68 roku, ako keby sa opakovalo. A ešte jedna otázka pán minister. A Vy ste za čias vlády SMERu boli na orbitálnej stanici ISIS?

To s tým SMERom, ako dôvod, naozaj môže povedať iba bábka sediaca v ministerskom kresle a nie minister. Nuž, ale náš „najzhovorčivejší“ minister asi nenašiel iné argumenty. Ani netuší, ako sa diskvalifikoval na funkciu ministra! Ešteže sa Lučanskému poďakoval za odvedenú prácu.

A čo sa týka rozdielnych názorov na riadenie polície? Porovnajme si skúsenosti trojmesačného ministra a policajta, ktorý postupne postupoval až do funkcie policajného prezidenta a má dokonalý prehľad o tom, kde čo nefunguje a čo sa dá zlepšovať. Mikulec to dokáže robiť iba vo vojenskej kontrarozviedke, kde mu veľmi „ublížili“! A ja som si naivne myslel, že bude polícii rozumieť! Na jeho mieste by som sedel u Lučanského každý deň a učil by som sa fungovaniu policajného zboru ako malý žiak. A nie hrať sa na veľkého a mať totálne hlúpe argumenty. Mikulec podľahol politike, na ktorú nedorástol a možno nikdy ani nedorastie pri jeho čudesných názoroch. Jeho vymenovanie Matovičom, ako odborníka na slovo vzatého, kopíruje socialistické vymenovania do funkcií – za zásluhy, že ho ťahali po súdoch. Toto sme zažili hneď po nežnej, keď sa dostávali za rovnaké zásluhy do funkcií mnohí diletanti, len preto, lebo ich socializmus označil za protištátne živly.

A výsledkom toho bol štart do ničenia aj všetkého dobrého, čo tí zlí komunisti u nás dobrého vybudovali a čo do dnešného dňa nepríjemne pociťujeme.

Pán minister Mikulec je však nad mieru spokojný. Držím mu palce, aby rýchlo zodbornel, aby netvrdil, že niečo nie je dobré, keď to neovláda a aby tu nespustil ďalšie politické procesy! A to, že to neovláda, sme sa dozvedeli už po niekoľký raz, ale včera vypuklejšie na jeho krátkej tlačovke. A tak si môžeme povzdychnúť, nad slovami Lučanského, že sa nechce podieľať nad úpadkom policajného zboru, že Mikulec sa len orientuje a ako ministra ho neuznáva a ja dodám, že taký minister, ktorý slúži len politickej strane bez odborných znalostí nestojí ani za fajku močky a mal by sa rýchlo pratať z ministerského kresla, lebo sa určite dožijeme mnohých nemilých vecí, možno aj policajného štátu.

Pavel Jacz

Ako ma televízie TA3, JOJ24 a RTVS24 hlboko sklamali.

28.03.2024

Prvá slovenská spravodajská televízia TA3 začala vysielať 11.septembra 2001 a celý deň sa venovala najväčšiemu teroristickému útoku v USA, ktorý v predstihu pred plánovaným začiatkom odštartoval vysielanie TA3. Potom prišli ďalšie tragédie a teroristické útoky a TA3 tak, ako aj všetky ostatné spravodajské televízie vo svete, po celý deň vysielala aktuálne správy z [...]

„Geniálne či genitálne“ progresívne výroky progresívcov Štefunka a Korčoka. Hotový úžas! ! !

15.03.2024

Po ťažkompádnom rozhýbaní sa začínajú v debatných reláciách prezentovať predstavitelia najsilnejšej opozičnej strany PS. Je vlastne šťastím, že sa nepotvrdili výsledky asi dobre zaplatených volebných exitpolov, lebo by to tu vyzeralo tak, ako v predchádzajúcom volebnom období. Možno ešte horšie. Počuli sme od volieb už mnoho slovných perličiek z úst „elity“ [...]

Otvorený list budúcemu šéfovi SaS Gröhlingovi.

07.03.2024

Dobrý deň pán poslanec, mám o Vás už dlhšie svoju mienku, ale nemyslel som si, že v rámci vašej šialenej ideológie dokážete byť pomstychtivá argumentačne tvrdá guma. To, čo ste v nedeľu predviedli ohľadom Ukrajiny v televízii TA 3 v relácii V Politike ma presvedčilo, že Vám absolútne chýbajú dva základné pohľady. Prvý je späť a druhý dopredu. Na ten druhý sa [...]

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10

Evakuovať museli 50 ľudí.

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

forró, fico, galanta

Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len Forró, nie celá strana. Inak sa to čítať nedá

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.