Založ si blog

Kedy už Krupa s Mackom prestanú kecať klamstvá o vojne na Ukrajine.

Poturčenec horší od Turka!!! Táto hodnotiaca vetička z historických skúseností Slovákov sa dá presne povedať o „veľkom“ malom poslancovi (s 1864 hlasmi od známych a kamarátov) Krúpovi. ktorý najskôr vehementne a bezohľadne tvrdo hájil demoralizujúci chaos štvorkoalície a samozrejme aj chrbáty svojich šéfskych súputníkov Matoviča a Hegera. No, keď vymenil stranícky dres OĽaNO za SaS, stala sa z neho výbušná raketová strela na dvoch expremiérov a stranu, ktorá ho vytiahla do vysokej politiky a spravila z toho obmedzeného hlupoša vyrastajúceho zo za mlákovej propagandistickej zadnice, šéfa branno-bezpečnostného výboru!!! Jeho nepríjemný prostoduchý prejav sme mohli často počuť v televíznych debatách. Ak by sme sa nachádzali v roku 1971, určite by bol významný previerkový komisár, ktorý by vysokoškolských hriešnikov tvrdo katoval a bez kompromisu posielal k lopate a pchal by sa do zadnice normalizátorom i napriek tomu, že v auguste 68 by bol na barikádach. Na Slovensku to nie je nič nové. Takých prevliekačov kabátov, ako je Krúpa, tu bolo nespočetne ajajáj….. a ako sme svedkami, máme ich dnes na každom kroku.

Druhým podobným kecálkom je generál vychovaný ČSĽA a ktorý ako vojak prisahal vernosť Československej socialistickej republike na čele s KSČ! Vtedy tvrdo hájil vojenskú dotrínu socialistických armád Varšavskej zmluvy proti západu a proti NATO a dnes nemá problém verejne poprieť všetko, na čo prisahal. A tak, dnes ako fúka, tam sa obracia jeho politická nasávacia názorová vrtuľka – teda celkom opačným smerom. Veď duje z USA! Jeho komentovanie vojny je jednostranné a stráca racionalitu. Podľa Macka Ukrajinci stále vyhrávajú, majú vynikajúce úspechy a porážajú svojho nepriateľa a Rusi sú demoralizovaní, zle organizovaní, nemajú dobré taktické velenia, veliteľov a chýba im munícia. Ako keby práve vyšiel zo zazelenanej riťule tričkového herca, ktorý svojimi klamstvami šikovne ovplyvňuje lídrov Európy, aby ho futrovali peniazmi a zbraňami. Čo tam po vyše tristotisíc mŕtvych ukrajinských vojakoch. Stačí sa len pozrieť na cintoríny na Ukrajine a pochopíte, o čom tárajú spomínaní a aké kaleráby nám chcú natlačiť do hláv. Hlupáci im uveria, tí čo logicky rozmýšľajú, sú však ruskí agenti a trollovia. No výborné diktátorské hodnotenie! To o kruto vytrestaných nepriateľoch socializmu sme už zažili v 50-tych rokoch minulého storočia. Ich argumenty všeobecného charakteru, že tu zúri hybridná vojna sú len tliachaním do vetra. Ešte nikto presne nepovedal, čo konkrétne obľúbený politický výraz hybridná vojna znamená a poskytol by nejaké dôkazy. To, že sa objavia nejaké zavádzajúce správy z jednej aj z druhej strany, nie je hybridná vojna. To je vojnová propaganda! Rovnako sú na tom aj nezmyselné moderné propagandistické termíny naratív a virálny, ktoré sami používatelia nevedia, čo znamenajú, pretože každý ich na rozdiel od významu v slovníkoch chápe ináč a používa inak.

Včera sa všetci veľmi poponáhľali v obviňovaní Ruska v súvislosti s priehradou Nova Kachovka. Stoltenberg povedal, že to bola práca Rusov a to isté tvrdili obaja vyššie spomínaní kecálkovia, ktorí bez akéhokoľvek uvažovania a dôkazov odsúdili Rusko. Priehrada bola zásobárňou vody pre Krymský poloostrov a vodou zaliate obranné postavenia musela ruská armáda opustiť. Už predtým Rusko upozorňovalo OSN na ostreľovanie priehrady Ukrajinskou armádou. Každý čin má nejakú príčinu. A v tomto prípade výbuch priehrady účel a výhodu pre Rusko vôbec nemal. Aj titulky v nemeckých internetových novinách sa po prvotnej urýchlenej informácii menili, najskôr to bolo Rusko a veľmi rýchlo na popoludnie titulky zmenili na výbuch priehrady. Len títo naši dvaja zaklapkovaní „super odborníci“ hneď všetko nahádzali na Rusko. A heslo – Lebo Rusko – dostalo zelenú aj od moderátora Analýz 24 TV JOJ Petrusa, ktorý už dávno zabudol na to, čo je to nezaujatosť, primeranosť a neutrálny postoj novinára. Ale to je predsa etika a morálka novinára. No a toto je často pre Petrusa španielska dedina.

A tak sa všetkých troch pýtam, ak by nenávideli suseda na prízemí a chceli by sa ho zbaviť, hodili by mu výbušninu do bytu, aby spadol celý dom a teda aj ich byt? Asi ťažko a o tomto je celá Nová Kachovka. Som presvedčený, že rovnako ako pri plynovode Severný prúd skutočná pravda vyjde najavo.

Vychádza mi z toho len tá známa Goebbelsova veta, ktorú používa Zelenský a jeho ľudia: „Obviň nepriateľa z toho, čo robíš práve Ty“!

A ešte na záver k vojne, ktorá by mala okamžite skončiť: „Vladimír Zelenský, ani 100 000 km štvorcových územia nestojí za jeden jediný premárnený život.“

Ak by prezident Svoboda počas okupácie Československa v roku 1968 nepožiadal národ o zachovanie pokoja a rozvahy a nezabrzdil by československé vojsko priamo v kasárňach, veľmi veľa rodín by nosilo v sebe do dnešného dňa smútok v srdci za svojimi blížnymi a nenávisť. Nebolo by len čosi vyše stovky obetí medzi protestujúcimi, ale rátali by sme ich na státisíce. A tak si povedzme, čo bolo múdrejšie? Bojovať s okupantmi a s hrdosťou húfne hynúť, alebo nebojovať a prežiť.

Pavel Jacz

INZERÁT: Zháňam pre Lojzka Hlinu 10 oviec a 10 krásnych žien. Zn. Využitie času.

20.04.2024

Keď sa človek nudí, tak zväčša niečo nové vymyslí. Géniovia objavia nový vedecký jav či súvislosť a hlupáci sprosté chujády. Predpokladá to však aj používanie nejakej narkománie, ktorú študentom odporúčal podpredseda Progresívneho Slovenska Truban. Vtedy nám mozog podľa Trubana pracuje nad mieru normálneho rozmýšľania a dokáže výnimočné veci. A tak sa [...]

Pani ministerka Šimkovičová oddeľte prosím Slovenský rozhlas od Slovenskej televízie.

05.04.2024

Začnem z celkom inej strany. Mnohí z vás určite videli film Vtedy na západe. Niektorí aj viac krát. Čo sa týka spracovania audiovizuálnej tvorby ho považujem za jedno z najlepších filmových diel. Je to vysoká škola audiovizuálneho spracovania. Správne obrazovo-zvukové dielo informuje 70-timi percentami obrazom a 30 percent zostáva na reč, ruchy a hudbu. A film Vtedy na [...]

Ako ma televízie TA3, JOJ24 a RTVS24 hlboko sklamali.

28.03.2024

Prvá slovenská spravodajská televízia TA3 začala vysielať 11.septembra 2001 a celý deň sa venovala najväčšiemu teroristickému útoku v USA, ktorý v predstihu pred plánovaným začiatkom odštartoval vysielanie TA3. Potom prišli ďalšie tragédie a teroristické útoky a TA3 tak, ako aj všetky ostatné spravodajské televízie vo svete, po celý deň vysielala aktuálne správy z [...]

minister obrany Robert Kalinak

Minister obrany Kaliňák poďakoval za príspevok Španielska do jednotky NATO na Slovensku

03.05.2024 15:23

Od júla bude na Slovensku pôsobiť do 780 španielskych vojakov aj s technikou.

Nemecká ministerka vnútra Nancy Faeserová

Rusi pripravovali útok v Nemecku, chceli odpáliť vojenskú pomoc Ukrajine. Boli odhalení

03.05.2024 14:50

Nórsko tiež podozrieva Moskvu z prípravy sabotáže proti infraštruktúre krajiny.

Tomáš Drucker, minister školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR

Drucker: Reedukačné centrá v Bystričanoch a Trstíne sa zatvoria

03.05.2024 14:40

Deti by mali byť do konca júna premiestené do iných zariadení.

parlament, fico

Fico sa zúčastní na mierovom summite. Eštok: Ukrajina potrebuje nepretržitú podporu

03.05.2024 14:14, aktualizované: 14:32

Rusko sa na mierovom summite nezúčastní.