Založ si blog

Čaput Air Slovakia sú nové euroslovenské aerolínie.

A vraj sa ekonomika u nás nehýbe dopredu?!?! Ale hýbe sa!!! Po dávno skrachovaných Slovenských aerolíniách vznikla v roku 2023 nová letecká spoločnosť Čaput Air Slovakia. A to doslova exkluzívna. Kam sa hrabú nejakí šejkovia z Emirate Air či Katar Airways? Toto je prezidentská cestovná kancelária! A ako sme sa dozvedeli, je to jedna z najšetrnejších leteckých spoločnosti. Avšak nie pre samotnú AirČaput Slovakia, len pre tie prezidentské letky, ktoré ani neodštartovali zo zeme. Veď namiesto troch lietadiel letelo na Island iba jedno a naspať do Bratislavy až namiesto štyroch. Neuveriteľná úspora! Len keby lietadlo smerujúce na Island nemalo dve medzipristátia smerom na Island a naspať tiež.

Lenže odlet z letiska a pristávanie spotrebuje skoro dve tretiny pohonných látok, teda aj spalín smerom do ovzdušia je adekvátne viac.

A toto je len začiatok. Naša blondínka z Pionierskeho paláca dala do pľacu návrh, aby sa to stalo pravidlom, aby cestovalo spoločne vždy na vrcholné schôdzky niekoľko prezidentov naraz v lietadle. Ale naša hlava štátu už zabudla na haváriu prezidentského lietadla v Rusku z roku 2010, kde zahynul poľský prezident Lech Kaczyński s manželkou. Okrem prezidentského páru bolo na palube lietadla, ktoré počas pristávania v ruskom meste Pečorsk blízko mesta Smolensk, keď sa lietadlo zachytilo o stromy, množstvo významných predstaviteľov Poľskej republiky, a to členovia ústredných štátnych orgánov, parlamentu, hlavní predstavitelia poľskej armády, predstavitelia cirkvi, poradcovia prezidenta a ďalšie osobnosti politického a spoločenského života, ale aj rodiny popravených obetí z Katyni!!! Zahynulo všetkých 96 osôb. Poľsko bolo niekoľko mesiacov ochromené a aj bezpečnosť štátu istý čas nefungovala.

Hlava štátu má v každom štáte privilégia a k dispozícii má samozrejme aj lietadlo a k tomu adekvátnu bezpečnosť. Ak si naša prezidentka myslí, že týmto šetrením bude oslavovaná, tak je na omyle. Vie si blondínka vôbec predstaviť, ak by lietadlo spadlo napríklad s desiatimi hlavami štátov EÚ? Stačí zhoda niekoľkých blbých náhod spolu s nepriazňou počasia a lietadlo môže spadnúť. Takých prípadov, keď padli prezidentské lietadla bolo už dosť.

Kráľovskej rodine Veľkej Británie nikdy nedovolia letieť spoločne. Každý člen rodiny musí letieť z bezpečnostných dôvodov zachovania ústavnosti a činnosti monarchie samostatne.

To, že si český prezident Pavel pochvaľoval, že mu nezvoní telefón počas letu a môže sa pokojne rozprávať so spriaznenou našou prezidentskou „hviezdou“ je len malá útecha na to, čo sa môže náhodou stať. „ Ale nie je nad úsporné myšlienky našej hlavy štátu!“

Pavel Jacz

INZERÁT: Zháňam pre Lojzka Hlinu 10 oviec a 10 krásnych žien. Zn. Využitie času.

20.04.2024

Keď sa človek nudí, tak zväčša niečo nové vymyslí. Géniovia objavia nový vedecký jav či súvislosť a hlupáci sprosté chujády. Predpokladá to však aj používanie nejakej narkománie, ktorú študentom odporúčal podpredseda Progresívneho Slovenska Truban. Vtedy nám mozog podľa Trubana pracuje nad mieru normálneho rozmýšľania a dokáže výnimočné veci. A tak sa [...]

Pani ministerka Šimkovičová oddeľte prosím Slovenský rozhlas od Slovenskej televízie.

05.04.2024

Začnem z celkom inej strany. Mnohí z vás určite videli film Vtedy na západe. Niektorí aj viac krát. Čo sa týka spracovania audiovizuálnej tvorby ho považujem za jedno z najlepších filmových diel. Je to vysoká škola audiovizuálneho spracovania. Správne obrazovo-zvukové dielo informuje 70-timi percentami obrazom a 30 percent zostáva na reč, ruchy a hudbu. A film Vtedy na [...]

Ako ma televízie TA3, JOJ24 a RTVS24 hlboko sklamali.

28.03.2024

Prvá slovenská spravodajská televízia TA3 začala vysielať 11.septembra 2001 a celý deň sa venovala najväčšiemu teroristickému útoku v USA, ktorý v predstihu pred plánovaným začiatkom odštartoval vysielanie TA3. Potom prišli ďalšie tragédie a teroristické útoky a TA3 tak, ako aj všetky ostatné spravodajské televízie vo svete, po celý deň vysielala aktuálne správy z [...]

Peniaze, euro, kufrík

Rakúski colníci našli na letisku vo Viedni v batožine 700-tisíc eur

28.04.2024 21:39

Rakúski colníci objavili 700 000 eur v hotovosti v batožine na letisku vo Viedni, ktorá patrila dvom bratrancom cestujúcim do Istanbulu.

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.