Založ si blog

8. máj – oslavujeme dvojnásobne– niekto aj trojnásobne.

Dnes oslavujeme Deň víťazstva nad fašizmom. Mnohí mladí to len tak prehliadajú, veď zažívajú svoj pohodlný život bez vojny, genocídy a krutostí vojny. Preto je aj ich úcta k osloboditeľskej Červenej armáde viac ako laxná. Nevedia si predstaviť hrôzy vojny. Aj tá na Ukrajine je len v televízii. Ďalší jedinci oslavujú svoje narodeniny a Ingridy dnes  aj meniny, ktorým v tento deň blahoželám. No a práve títo majú aj tretiu príležitosť na rozdiel od ostatných.

Oslavujeme aj konečne odchod našej „ohromujúcej super“ vlády, ktorá nám tu zriadila podivné podmienky na život. Bláznovstvo v predchádzajúcich voľbách vystrelilo Matovičovu divú svorku na piedestál. Na piedestál, ktorý doslova zneužila svojimi ťahmi a osočovaním na zotročenie a ochudobnenie väčšiny našich občanov. Matovič ako premiér a aj ako minister financií zlyhal, Heger jeho cestu nasledoval slušnejším spôsobom. Žiaľ, ani jeden nebol skutočne pravým premiérom. Jednoducho na to treba mať danosti a obom im tieto vlohy chýbali. Rovnako to platí aj o väčšine ministrov, ktorí len pozerali na svoje vlastné ja prepojené s americkými jastrabmi. Presvedčenie Korčoka, Káčera, Naďa a niektorých ďalších sa prevtelilo do poslušných poskokov amerického agresívneho zmýšľania medzinárodnej situácie. Hulvát a klamár Naď, ktorému rovnako sekundoval amico-ambiciózny Káčer vniesli do slovníkov politikov po Matovičovi vulgarizmy. Ale to nebolo to najhoršie. Ešte výraznejšie zlo nám servírovali klamstvami. Netreba spomínať akými. To všetci vieme. Aj posledné odporúčanie Mikulca oslavovať dnes po tichu, bez prejavov so zavretými ústami a bez ruských diplomatov sa javí ako začiatok nenávistnej politiky smerujúcej ku genocíde. Silnú súvislosť nájdeme v histórii nosením žltých hviezd na označenie menejcenných ľudí – Židov., a ďalších obmedzení, rovnako ako to bolo v Severnej Amerike a západných štátoch Európy s čiernymi otrokmi! Aj to boli začiatky, ktoré prerástli do doslova vyhladzovania a zneužívania rasy, ktoré s ľudskou dôstojnosťou nemalo nič spoločné.

Ak by sa sami koaličníci neodstavili, stále by sme pociťovali tvrdšie a tvrdšie opatrenia na poslušnosť pod titulom DEMOKRACIE. Premiér, ktorý sa podieľal na reštrikciách a útlaku obyvateľstva zrazu založí stranu s názvom Demokrati, kde vzal pod krídla najväčších nemorálnych anti demokratov, krikľúňov i eštebáka. Veď pod pokrievku netreba vidieť. Vládna koalícia totálne zlyhala. Jediné, čo môžeme kvitovať, je zastropovanie cien elektriny, plynu a teda aj tepla. Ale ani to neznížilo infláciu a vyše 80 percentnú nedôveru bývalej koalície. Všetko, čo robili, ako sa chvália, robili neskoro. Starší Slováci tomu vravia po fúnuse. Aj to, že Heger ako člen nevolenej a teda neparlamentnej strany zostal v kresle premiéra je absolútne nedemokratické a doslova bizarné. Nikto tejto novej strane nedal dôveru. Strana, ktorá sa potáca s tromi až štyrmi percentami vládla Slovensku. Doslova svetový unikát a ukážka totálnej„demokracie“ Demokratov. Jednoducho faloš, na faloš. No mladý krikľúň Šeliga so zvrátenými názormi ocenil v nedeľu v relácii Na telo, že Heger nelipol na stoličke premiéra a postavil sa k veci ako chlap. No prebehlík z miznúcej strany Za ľudí dnes už Bez ľudí k Demokratom Šeliga absolútne „spakatel“. Našťastie títo politici zo štvrkoalície sú veľmi nechcení na Slovensku.

Verím, že sa Slováci už poučili, že nebudú voliť proti niekomu, ale za niekoho. Za toho, kto ich životy vylepší. Verím, že už neuveria medovým rečičkám s množstvom klamstiev a že neposunú ani jeden subjekt z ex štvorkoalície do parlamentu. A ani šialeného Matoviča.

A ešte jedna poznámka k predčasným voľbám. Grécka prezidentka rozpustila parlament a predseda vlády vypísal termín predčasných volieb o štyri týždne. Scestné mi evokovalo vyhlásenie Matoviča, že skrátenie času na vypísanie volieb zo 110 dní by bolo nedemokratické. To znamená, že podľa unikátneho trnavského „mysliteľa“ je Grécko nedemokratická krajina!!! Super! Stačí zmeniť Ústavný zákon o skrátení lehoty na vypísanie volieb a všetko by bolo podľa zákonov. Lenže to by sa muselo nájsť minimálne 90 poslancov, u ktorých by zvíťazila česť a morálka. Obávam sa, že plat za tri – štyri mesiace je pre nich silnejší a dôležitejší motív existencie za nič nerobenie počas letných prázdnin.

Pavel Jacz

INZERÁT: Zháňam pre Lojzka Hlinu 10 oviec a 10 krásnych žien. Zn. Využitie času.

20.04.2024

Keď sa človek nudí, tak zväčša niečo nové vymyslí. Géniovia objavia nový vedecký jav či súvislosť a hlupáci sprosté chujády. Predpokladá to však aj používanie nejakej narkománie, ktorú študentom odporúčal podpredseda Progresívneho Slovenska Truban. Vtedy nám mozog podľa Trubana pracuje nad mieru normálneho rozmýšľania a dokáže výnimočné veci. A tak sa [...]

Pani ministerka Šimkovičová oddeľte prosím Slovenský rozhlas od Slovenskej televízie.

05.04.2024

Začnem z celkom inej strany. Mnohí z vás určite videli film Vtedy na západe. Niektorí aj viac krát. Čo sa týka spracovania audiovizuálnej tvorby ho považujem za jedno z najlepších filmových diel. Je to vysoká škola audiovizuálneho spracovania. Správne obrazovo-zvukové dielo informuje 70-timi percentami obrazom a 30 percent zostáva na reč, ruchy a hudbu. A film Vtedy na [...]

Ako ma televízie TA3, JOJ24 a RTVS24 hlboko sklamali.

28.03.2024

Prvá slovenská spravodajská televízia TA3 začala vysielať 11.septembra 2001 a celý deň sa venovala najväčšiemu teroristickému útoku v USA, ktorý v predstihu pred plánovaným začiatkom odštartoval vysielanie TA3. Potom prišli ďalšie tragédie a teroristické útoky a TA3 tak, ako aj všetky ostatné spravodajské televízie vo svete, po celý deň vysielala aktuálne správy z [...]

Slávnostné otvorenie DSB observatória v Bratislave

VIDEO: Bratislava má prvú hvezdáreň, zložili sa na ňu sponzori a nadšenci. Neskôr privíta aj širokú verejnosť

26.04.2024 10:55

Na Deutsche Schule Bratislava slávnostne otvorili prvú hvezdáreň v Bratislave - DSB Observatórium.

Polícia SR

Nastúpila do MHD a domov sa už nevrátila. Polícia pátra po 14-ročnej Liliane

26.04.2024 10:44

Žilinskí policajti žiadajú verejnosť o pomoc.

Viktor Orbán

Gyöngyösi: Orbán je nepriateľ národa, premenil Maďarsko na diktatúru. Budapešť by nemala zabudnúť na sovietske tanky

26.04.2024 10:40

Myslím, že sme sa v Maďarsku vrátili do boľševických časov, tvrdí predseda strany Jobbik.

požiar, elektromobil, Lešť

Ako horí elektromobil? Požiar zlikvidovali hasiči do hodiny, vrak skončil vo vodnom kúpeli

26.04.2024 10:40

Z podzemnej garáže, v ktorej sa vznietil elektromobil, šľahali obrovské plamene.