Založ si blog

Predvolebné panikárstvo samozvaných „Demokratov“ na čele s Hegerom začína zúfalstvami.

Prvé, čo som sa na tlačovej besede pred týždňom po výmene vlády z Hegerových úst dozvedel, boli slová: „A sme späť v Rade!!!“ Aké výstižné! A nasledovala Hegerova prognóza na úrovni fantazmagórie, že v spojení s KDH, ktoré o nich nemá záujem, by mohli vo voľbách dosiahnuť 15 percent. Sníčky expremiéra sú naozaj udivujúce. Hneď na tieto rečičky na tlačovej besede klincoval ďalšiu tézu exminister Naď vetou: „ Strana Demokrati prinesie do parlamentu rozum!!! Môj náhradník (rozumej Gyimesi) ho nemal!“ To už je len argument „múdrej mozgovne“!

Ďalej som sa dozvedel, že v Česku prišla vláda stability, rozvahy a rozumných riešení. To naozaj ? Alebo je, pre týchto „demokratov“ myslím si, že pomaly už expolitikov, vzor českého politického rodea, keď sa naši bratia nepoučili z vývoja na Slovensku po nástupe neschopného vedenia nášho štátu a českí obyvatelia rovnako ako u nás volili nie za niečo, ale proti niekomu! Nuž a musia si teraz preskákať všetky päťkoaličné peripetie.

Rovnaké zúfalstvo pokračovalo aj v nedeľňajších diskusných reláciach. Len útržkovito spomeniem. Gröhling v TA3: „Fico je diktátor“! Remišová v STV: „Pán Fico, Vy nikdy neodpovedáte na otázku!“ No a na neďelňajšej tlačovke „Demokratov“ z úst kazateľa Hegera a greenhorna Šeligu sme sa dozvedeli, že Fico chce, ak zostaví vládu s ústavnou väčšinou, zmeniť voľbu prezidenta a vrátiť ju naspäť do Národnej rady, aby mal väčšie šance stať sa prezidentom a amnestovať seba a svojich hriešnikov (K autorstvu sa priznal Trnavský šaman Matovič).  ,Amnestovať seba??? Tri roky mali čas dokázať Ficovi ako tu vraj šafáril, že podľa Matoviča ročne zmizlo 3,5 miliardy Euro a stále nič. Nič iné ste nenašli, iba tlačovky! Aká právna núdza, také bolo aj vaše pôsobenie v celej vládnej koalícii. Teda na výlučky z tela!

Rozoberme si teraz spomínané výroky. Pýtam sa vyučeného obuvníka a prominentného kaderníka. Kto sa podieľal na umlčiavaní vraj „konšpiračných“ webov a periodík. Bývalá štvorkoalícia, alebo Ficove vlády? Kto tu terorizoval ľudí pomocou strachu a zákazov pri očkovaní a rúškach? Kto tu rozpútal nenávisť obyvateľstva svojou „pravdou“? Kto terorizoval šéfa Nočných vlkov Hambálka, keď boli uvalené sankcie na jeho majetok? To ste pán Gröhling asi mysleli vládu, ktorej ste boli súčasťou a nakoniec ste ju povalili! Veď, toľko zákazov a príkazov ako ste vyprodukovali, tu nebola azda ani za posledných 10 rokov trvania socializmu!

Snílek Heger z neparlamentnej strany „Demokrati“, ktorí ešte ako OĽaNO doriadili štát, snívajú o 15-tich percentách, ak sa spoja s KDH. Nuž, matematika nepustí 2-3 + 4-5 sa podľa Hegera rovná 15. No a jeho verný politický konkubín Naď hovorí o rozume, ktorý „rozumne“ po americky odzbrojil našu armádu a neštítil sa častovať ľudí dezolátmi a ďalšími nadávkami, ktorý prinesie do parlamentu. A ja sa pýtam, aký rozum? Od mozgu labute, ktorému sa približujete?

Demokratmi“ vládne z oceňovaných dvoch-troch percent v prieskumoch zúfalosť. Ako super topiaca sa strana sa chytá nie slamky, ale každého vlásku, ktorý potrebuje premeniť na hrubý kmeň. A to sa dá iba zázrakom. A tak prišli s Matovičovým ďalším objavom ohľadne voľby prezidenta. Koľko ešte takých hlúpostí hraničiacimi s bulvárnosťou si vymyslia v realite tratiaci sa „slušní politici“ ako sa sami nazývajú. Žiaľ, skoro 90 % národa si to o nich nemyslí. Ale predsa je dobre žiť v škrupine, pokým sa im 30. septembra nerozbije na atomové častice. Dovtedy budú mať veľkohubé bulvárne útoky, ktorých majú všetci obyvatelia na Slovensku až 100 km nad krk.

Všetky tieto mini strany hovoria o spájaní, aby nevyšiel navnivoč ani jeden hlas proti SMER-u, Hlasu a Republike. Už pred predchádzajúcimi voľbami som upozorňoval na to , že spojením PS a Spolu sa nemusí táto koalícia dostať do parlamentu. „Geniálny“ a neschopný s veľkou hubou Beblavo-brblavý ich stiahol pod sedem percent. Ľudia si povedali, že nebudú voliť stranu, ktorá ho prichýli. A tak aj bolo.

A to isté pravdepodobne čaká aj tých, ktorí prichýlia „Demokratov“ a „geniálny mozgový trust“ jedno poslancovej strany Remišovú, ktorá si dovolila povedať Ficovi, že zakaždým neodpovedá na otázky. Tá Remišová, o ktorej zostrihy jej neodpovedaní kolujú v hojných počtoch na sociálnych sieťach, Mini mozgovo-labuťová kráľovná hlúposti sa nezaprela ani včera v STV. Nerozumiem prečo jednopercentnú a jednočlennú parlamentnú stranu Bez ľudí (Verča si stále myslí, že je aj s ľuďmi a preto argumentuje, že my budeme hlasovať! My, alebo iba ja kráľovná hlúposti???) vôbec volajú do diskusií? Skôr by sa hodila do Uragánu ako stály VIP hosť na post radkyne a upratovačky na scéne pre Dr. Exitusa, Františka Stromokocúra či Lászla Komároma a nie do politickej diskusie. Verím, že ak bude pokračovať nejaká podobná relácia, tak ju scenárista Andy Kraus určite obsadí a Verča nebude stíhať ani skrášľovanie na plastikách, nie to ešte hodiny matematiky. .

Zaujímavá je aj taktika, ktorej najskôr obyvatelia naleteli pred tromi rokmi. Nemení sa. Všetko, čo adresujú na opozičné strany robia vlastne oni sami teda „slušní politici“. Tu sledujeme opačný jav ako prisvojovanie a ten si dovolím nazvať odsvojovanie. To, čo urobím ja, musím okamžite zvaliť na opozíciu. Nič iné totiž nedokážu vymyslieť s tými ohromujúcimi mozgovňami.

A toto všetko sme si vypočuli ešte pred volebnou kampaňou. Som zvedavý, čo za grotesknosti, hlúpaniny, podrazáctva a bulvárnosti ešte povymýšľajú „geniálne labutie hlavy“ bývalej štvorkoalície, lebo do topánok im už netečie. Duje im v nich totiž hurikán kombinovaný s Niagárskymi vodopádmi.

Pavel Jacz

P.S. V nadväznosti na výroky spomínaných by som prosil komisiu, ktorá má na starosti mená v kalendári, aby zaradila do mien aj populárne a vľmi často používané krstné mená Lebo, Lebko, Leboslav a Lebočin. Vychádzam z udomácnených premenovani osôb pán Lebo Fico, pán Lebo Putin,  pán Lebo Pellegrini, pán Lebo Danko, pán Lebo Kotleba,  Lebo Smer, Lebo Mafia, Lebo Hlas. A dotyční by si mali samozrejme zmeniť mená a názvy aj vo svojich dokladoch.

 

 

INZERÁT: Zháňam pre Lojzka Hlinu 10 oviec a 10 krásnych žien. Zn. Využitie času.

20.04.2024

Keď sa človek nudí, tak zväčša niečo nové vymyslí. Géniovia objavia nový vedecký jav či súvislosť a hlupáci sprosté chujády. Predpokladá to však aj používanie nejakej narkománie, ktorú študentom odporúčal podpredseda Progresívneho Slovenska Truban. Vtedy nám mozog podľa Trubana pracuje nad mieru normálneho rozmýšľania a dokáže výnimočné veci. A tak sa [...]

Pani ministerka Šimkovičová oddeľte prosím Slovenský rozhlas od Slovenskej televízie.

05.04.2024

Začnem z celkom inej strany. Mnohí z vás určite videli film Vtedy na západe. Niektorí aj viac krát. Čo sa týka spracovania audiovizuálnej tvorby ho považujem za jedno z najlepších filmových diel. Je to vysoká škola audiovizuálneho spracovania. Správne obrazovo-zvukové dielo informuje 70-timi percentami obrazom a 30 percent zostáva na reč, ruchy a hudbu. A film Vtedy na [...]

Ako ma televízie TA3, JOJ24 a RTVS24 hlboko sklamali.

28.03.2024

Prvá slovenská spravodajská televízia TA3 začala vysielať 11.septembra 2001 a celý deň sa venovala najväčšiemu teroristickému útoku v USA, ktorý v predstihu pred plánovaným začiatkom odštartoval vysielanie TA3. Potom prišli ďalšie tragédie a teroristické útoky a TA3 tak, ako aj všetky ostatné spravodajské televízie vo svete, po celý deň vysielala aktuálne správy z [...]

Moulin Rouge

Vrtuľa legendárneho mlyna na streche kabaretu Moulin Rouge v Paríži sa zrútila

25.04.2024 09:29

Svetoznámy kabaret je jednou z tamojších najnavštevovanejších turistických atrakcií.

izrael, hamas, zbrane

Hamas zloží zbrane, ak vznikne palestínsky štát, povedal predstaviteľ hnutia

25.04.2024 09:16

Hnutie Hamas vládne od roku 2007 v Pásme Gazy.

Jemen, USS Carney

Loď v Červenom mori zostrelila raketu, k útoku sa prihlásili húsíovia

25.04.2024 08:40

Vypálená raketa pravdepodobne mierila na loď MV Yorktown plaviacu sa pod americkou vlajkou.

súdne pojednávanie, Mikuláš Černák

Zvrat v prípade Černáka. V miestnosti bol len pár minút, rozhodovať o jeho prepustení sa dnes nebude

25.04.2024 08:00, aktualizované: 09:06

Kedy sa dozvieme verdikt, zatiaľ nie je známe. V prípade ešte stále pribúdajú návrhy na doplnenie dokazovania a procesné strany ich môžu podať aj počas pojednávania.