Založ si blog

Otvorený list budúcemu šéfovi SaS Gröhlingovi.

Dobrý deň pán poslanec,

mám o Vás už dlhšie svoju mienku, ale nemyslel som si, že v rámci vašej šialenej ideológie dokážete byť pomstychtivá argumentačne tvrdá guma. To, čo ste v nedeľu predviedli ohľadom Ukrajiny v televízii TA 3 v relácii V Politike ma presvedčilo, že Vám absolútne chýbajú dva základné pohľady. Prvý je späť a druhý dopredu. Na ten druhý sa dá trošku prihliadať, ale z osobnej skúsenosti viem, že som sa učil na vlastných chybách a viem, že barania hlava je síce zo zverokruhu najtvrdšia, ale v 70-80 percentách menej efektívna. Ona Vám totiž egoisticky vydláždi cestu iba na najnevyhnutnejší čas. Preto som po nárazoch do čela začal veľmi rýchlo hýbať mozgovňou aj za výdatnej podpory mojej mamy, ktorá videla po 3-ročných skúsenostiach v horách u partizánov aj s mojím vtedy 2-ročným bratom svet inak. A naučila ma jednu základnú vec. Čo ak Ti to nevyjde, spomeň si na predošlú situáciu a radšej hľadaj inú cestu.

A táto schopnosť Vám pán Gröhling totálne chýba. Vy ste dokonalo poliberalizovaný despotický diktátor tých vašich mnoho razy zvrátených myšlienok!!! A nech je výsledok akokoľvek krutý, Vám je to jedno, pretože a to sa čudujem, nepoužívate rozumovú logiku, ktorú majú barani najlepšiu zo všetkých znamení.

Preto si myslím, že to, čo ste o mierovom pláne na Ukrajine v nedeľu trepali v tv, nerobíte z nevedomosti, ale z viacerých možnosti:

1. Niekto Vás drží nie za hrivu (keď je pustá), ale za uši, alebo gule a vydiera Vás.

2. Váš mozog je tak zaprasavený, že ovláda len isté krátke časové úseky za i pred Vami,

3. Je to výsledok vášho sklamania, že už nevládnete a tak ziapete na všetky strany ako vták pinka. Odišli ste z vlády a položili ste ju, ale krok späť neprišiel. To musí byť veľká frustrácia!!!

4. Robíte to pri plnom vedomí a zámerne!!!!“

Mne sa pri vašom dlhšom pozorovaní a z vašich reakcií tá štvrtá cynická možnosť najviac zalieča. Je Vám absolútne jedno, koľko vojakov a ľudí vo vojne zahynie, koľko zostane sirôt, vdov a smutných rodičov, kamarátov a ďalších ľudí. Veď, Vy si sedíte v pohodlí a túžite posielať do boja všetkých Ukrajincov. A pritom prehliadate, že ich pošlo na druhý svet, alebo sa invalidne zranilo už okolo pol milióna vojakov.(Tlačovej agentúre Ukrajiny dokonca vybehlo zo servisu na niekoľko minút číslo vyše 1 100 000 nezvestných, mŕtvych a ťažko zranených vojakov, ale „za pravdu dávame“ Zelenskému s úbohým číslom 31 tisíc, lebo on nás nikdy „neklame“!!!) Ukrajinské ženy už nemajú priateľov, manželov a chlapov, ale to Vám neprekáža.

Viete, čo by stalo, ak by sa ruská armáda stiahla z Donbasu? Myslíte si, že by bol mier? Tak to určite nie. Zase by sa rozbehlo za kolaboráciu s Rusmi zabíjanie rusky hovoriacich Ukrajincov, ako to bolo pred 24. februárom na Donbase a aj po oslobodení Buče. Pamätá si vôbec toto vaša mozgová stratenosť? Pamätá si upálenie zaživa vyše 40-tích ľudí, medzi nimi aj tehotnú ženu s nožom v plode v kultúrnom dome v Odese??? Viete o zákaze používania ruského jazyka, viete o zákaze médií, viete o zákaze a zatváraní opozície, viete o zrušení pravoslávnej cirkvi, viete o surových násilných mobilizáciách na uliciach okrem fašistického Kyjeva, viete o priigelitovávaní ľudí k stĺpom, kde ich môže každý udrieť do hlavy a kopať, kde sa mu zapáči, viete o tom, ako oslavujú nacistov na čele so Šuchevičom a Banderom, viete, ako sa neonacizmus rozšíril po Ukrajine, viete o mierových dohodách, ktoré Kyjev na poslednú chvíľu na popud  premiéra Veľkej Británie Johnsona zrušil, viete o obrovskej korupcii na všetkých miestach a o zlodejstvách v takých sumách, ktoré si ani nevieme predstaviť, viete koľko pôdy už majú v rukách tri americké giganty??? A tak nie je záujem bojovať pre Ukrajincov donucovacom v štýle, ale „dobrovoľne musia“! Neviem, či som zahrnul všetko, asi nie. Na Ukrajine vládne veľmi čudný režim, ktorý nemá s demokraciou skoro nič spoločné. A to sa absolútne nezhoduje s názvom vašej strany. Kde je na Ukrajine solidarita a sloboda, keď v internetovom hite dve tínedžerky surovo dobili a skopali ukrajinskí policajti len preto, lebo mali v mobiloch ruskú aplikáciu telegram a písali si po rusky??? To socializmus u nás bola oproti Ukrajine prechádzka ružovou záhradou!!!

Pán poslanec, pozerajte sa aj trošku ďalej od nosa, pretože tieto vaše reči len kopia v ľuďoch žlč. Prezentujete sa ako totálny demagogický terorista s jednou nalinkovanou čiarou do zániku!

Začnite prosím uvažovať a hýbať logikou vo vašej mozgovni.

Bez úcty a bez pozdravu

Pavel Jacz

INZERÁT: Zháňam pre Lojzka Hlinu 10 oviec a 10 krásnych žien. Zn. Využitie času.

20.04.2024

Keď sa človek nudí, tak zväčša niečo nové vymyslí. Géniovia objavia nový vedecký jav či súvislosť a hlupáci sprosté chujády. Predpokladá to však aj používanie nejakej narkománie, ktorú študentom odporúčal podpredseda Progresívneho Slovenska Truban. Vtedy nám mozog podľa Trubana pracuje nad mieru normálneho rozmýšľania a dokáže výnimočné veci. A tak sa [...]

Pani ministerka Šimkovičová oddeľte prosím Slovenský rozhlas od Slovenskej televízie.

05.04.2024

Začnem z celkom inej strany. Mnohí z vás určite videli film Vtedy na západe. Niektorí aj viac krát. Čo sa týka spracovania audiovizuálnej tvorby ho považujem za jedno z najlepších filmových diel. Je to vysoká škola audiovizuálneho spracovania. Správne obrazovo-zvukové dielo informuje 70-timi percentami obrazom a 30 percent zostáva na reč, ruchy a hudbu. A film Vtedy na [...]

Ako ma televízie TA3, JOJ24 a RTVS24 hlboko sklamali.

28.03.2024

Prvá slovenská spravodajská televízia TA3 začala vysielať 11.septembra 2001 a celý deň sa venovala najväčšiemu teroristickému útoku v USA, ktorý v predstihu pred plánovaným začiatkom odštartoval vysielanie TA3. Potom prišli ďalšie tragédie a teroristické útoky a TA3 tak, ako aj všetky ostatné spravodajské televízie vo svete, po celý deň vysielala aktuálne správy z [...]

Dvoch neplnoletých zasiahol prúd, vyliezli na odstavený vlak

27.04.2024 11:29

Dve neplnoleté osoby zasiahol na železničnej stanici v Malackách elektrický prúd. Stalo sa tak po tom, čo vyliezli na odstavený vlak.

škola, školák, žiak, hodina, vyučovanie, trieda

KVÍZ: Predveďte sa, akí ste slovenčinári. Nie je to tak zlé alebo také zlé?

27.04.2024 10:22

Kvíz rýchle preverí vaše znalosti slovenčiny. Ktorá z dvoch možností je správna?

AfD / Alternatíva pre Nemecko /

Nemecký poslanec AfD Bystroň se ohradil proti článku Der Spiegelu o ‘ruských’ balíčkoch

27.04.2024 10:10

Poslanec Alternatívy pre Nemecko (AfD) Peter Bystroň sa ohradil proti článku magazínu Der Spiegel, že v kauze možných úplatkov od proruskej siete prijímal balíčky.

parlament

Na Slovensku chce vzniknúť ďalších päť politických strán

27.04.2024 09:58

Na Slovensku chce aktuálne vzniknúť päť nových politických strán. Oznámenia o zbere podpisov zverejnili na webstránke Ministerstva vnútra SR.