Založ si blog

Kto je vlastne nula? Fico, alebo Magda Vašáryová?

Najideálnejšie je porovnávať dvoch ľudí, alebo kolektívy, ktoré bojujú len v jednej kategórii. Tak napríklad môžeme porovnať dvoch rockerov, dvoch šachistov, futbalové, či hokejové mužstvá či ženské družstvá, i tenistov. Teda tých, ktorý súťažia s rovnakými podmienkami o rovnaké méty. A to svojím jednoduchým „unikátnym“ postrehom!

Pri našich dvoch dotyčných je to trošku komplikovanejšie i napriek tomu, že si to Magda veľmi zjednodušila. Fico má navyše veľké skúsenosti a znalosti v práve a vo fyzickej kondícii a Magda bola zase vynikajúca herečka. A tak si ich porovnajme iba na spoločnej ceste a to politickej. Kto z nich dosiahol v politike viac.

Na nedávnej debate denníka SME v divadle Magda Vašáryová hovorila o Ficovi a v celkom „učesanom“ a výsostne „logickom“ monológu: „Róbert Fico, istým spôsobom by nás ho malo byť ľúto, pretože začínal ako asistent pri Európskom súde (To je ohromný dôvod na ľútosť, že niekto niekde začínal!!! – pozn. autora). Iná vec je, že napísal knihu, ako by sme sa mali vrátiť k trestu smrti. Potom bol veľký proeurópsky politik. Mali sme patriť do jadra, teraz mu už zostalo zabojovať o kotlebovských voličov a hrať sa – tento bývalý internacionalista, tento Európan na nacionalistu. No nejde mu to! A to je veľká tragédia, pretože on skutočne mohol, veď je to politický talent. On mohol byť dnes európskym politikom sociálnej demokracie atď, atď. a je z neho nula! Veď on je nula!!! Toľko významovo „učesaná“citácia slov M.V.

Magda Vašáryová – jej politická kariéra začala hneď po nežnej, keď opustila herectvo a za zaujímavých okolností sa o ňu začal zaujímať Havel, ktorý často tajne za ňou už ako prezident jazdil do Bratislavy. A ako šľahnutím prútika sa stala bez diplomatických skúseností veľvyslankyňou v Rakúsku. Štart sa začal impozantne. Ako prvá ponovembrová veľvyslankyňa Československa v Rakúsku si v roku 1990 na oficiálnu recepciu obliekla priesvitné šaty, aby zaujala pohľadnými tangáčmi, udržovaným telom a malými broskyňkami na hrudi. O 16 rokov neskôr to komentovala v rozhovore s redaktorkou Žemlovou, že jej priesvitné šaty boli zneužité na politické účely a manipulatívne zle nasvietené!!! Nuž, pre blbcov argument a pre tých, ktorý rozmýšľajú a ovládajú hru svetla a tieňa , to znamenalo “špičkovú“ teóriu rádia Jerevan dnes už našej „špičkovej politickej mozgovne“ zabetónovanej v hlave šéfky strany-nestrany Remišovej. Ako Magda uviedla, navyše to všetko „spráskal“ v denníku Verejnosť proti násiliu Vladimír Mečiar a jeho ľudia. Nuž, bez vánku sa ani lístok nepohne.

Toto bol však moment, aby sa Magda dostala do sexi povedomia diplomatov z celého sveta. Vznikom Slovenskej republiky prišla o diplomatické miesto, kde si brala na základe apelu Havla s Diensbierom kompenzáciu pre nepracujúceho manžela, ktorý aj tak zostal bývať  a pracovať v Bratislave aj s dcérami. Nuž, slušnosť nad slušnosť, čo sa týka morálnej stránky. Využila teda len to, ako ju pán boh stvoril. A za to má u priaznivcov s plytkým zmýšľaním jednotku. A nebyť priesvitných šiat, tak by nikto ani nevedel kto vlastne Magda Vašáryová je! Za Dzurindovej vlády obsadila na päť rokov v roku 2000 miesto veľvyslankyne v Poľsku.

Od roku 2006 bola 10 rokov nevýraznou poslankyňou, pokiaľ nešlo o nejaký slovný exces, či štipľavú poznámku na Fica a na Smer. Nič viac a nič menej po sebe v parlamente nezanechala. Možno azda drahé vône parfumov.

Jej politická kariéra mala vrcholiť v roku 1999, keď ako prvá žena kandidovala na prezidenta. Predviedla sa veľmi „inteligentne“ a tak aj 6,6 percent bolo pre ňu milé a pre nás až nepríjemne vysoké prekvapenie. (Schuster 47,4 % a Mečiar 37,2 %) – teda iba 194 635 hlasov jej otvorilo konečne oči. Nestačila na dvojicu víťazov prvého kola Schuster-Mečiar.

Ešte bola dva roky štátnou tajomníčkou a vstúpila do SDKÚ a po ôsmych rokoch už z premenovanej SDKU- DS ukončila svoju „ohromujúcu„ politickú kariéru a teraz sem tam vypúšťa tie svoje komické poznámky.

No a čo druhý kandidát na nulu – Róbert Fico ? Po prvý raz sa stal poslancom NRSR v roku 1992 odvtedy je nepretržite v politike už 32-hý rok. Parlamentné voľby vyhral 5 krát a štyri krát zložil vládu so stranou SMER, ktorú odtrhol z upadajúcej SDL. V roku 2012 dokonca vyhral voľby so ziskom 44,41 % hlasov a v histórii novodobého Slovenska zostavil doteraz ako prvý a zatiaľ jediný jednofarebnú vládu. Iba 7 poslancov chýbalo SMER-u k ústavnej väčšine! Fico zastupoval Slovensko ako agent pre zastupovanie SR v konaní pred Európskym súdom pre ľudské práva a Európskou komisiou pre ľudské práva.  

V roku 2014 sa v prezidentských voľbách prebojoval do druhého kola, kde ho porazil dovtedy neznámy nezávislý kandidát Kiska. Podľa môjho názoru ako sledujem akty najvyššej demokracie sa niesli voľby v štýle nie za niekoho, ale proti Ficovi! Tak to bolo aj po roku 2020, keď po známych udalostiach bol v opozícii, a postaral sa o to, že jeho strana vstala z popola. Málokto tomu veril, ale sa to stalo aj napriek obrovskej nenávistnej propagačnej koordinácie skoro všetkých médií hlavného prúdu. Ľudia teda precitli a nepodľahli útokom na SMER a Fica v hlavných médiach. Fico je v politike jeden z najlepších Európskych premiérov. Nemá v počte funkčných období v EÚ ekvivalent.

A tak si teraz položíte základnú otázku tohto exkurzu do histórie oboch zúčastnených. Kto je v politike teda väčšia nula, alebo iba jednoducho nula? Róbert Fico, alebo Magda Vašáryová? Je to na Vás, aký máte názor. Prosím odstráňte však nálepku nerovný súboj muža so ženou, berte ich ako dvoch rovnocenných súperov. Ja viem, kto je v politike väčšia nula, či len nula, ale nebudem čitateľov navádzať. V diskusii sa môžete vyjadriť.

Pavel Jacz

INZERÁT: Zháňam pre Lojzka Hlinu 10 oviec a 10 krásnych žien. Zn. Využitie času.

20.04.2024

Keď sa človek nudí, tak zväčša niečo nové vymyslí. Géniovia objavia nový vedecký jav či súvislosť a hlupáci sprosté chujády. Predpokladá to však aj používanie nejakej narkománie, ktorú študentom odporúčal podpredseda Progresívneho Slovenska Truban. Vtedy nám mozog podľa Trubana pracuje nad mieru normálneho rozmýšľania a dokáže výnimočné veci. A tak sa [...]

Pani ministerka Šimkovičová oddeľte prosím Slovenský rozhlas od Slovenskej televízie.

05.04.2024

Začnem z celkom inej strany. Mnohí z vás určite videli film Vtedy na západe. Niektorí aj viac krát. Čo sa týka spracovania audiovizuálnej tvorby ho považujem za jedno z najlepších filmových diel. Je to vysoká škola audiovizuálneho spracovania. Správne obrazovo-zvukové dielo informuje 70-timi percentami obrazom a 30 percent zostáva na reč, ruchy a hudbu. A film Vtedy na [...]

Ako ma televízie TA3, JOJ24 a RTVS24 hlboko sklamali.

28.03.2024

Prvá slovenská spravodajská televízia TA3 začala vysielať 11.septembra 2001 a celý deň sa venovala najväčšiemu teroristickému útoku v USA, ktorý v predstihu pred plánovaným začiatkom odštartoval vysielanie TA3. Potom prišli ďalšie tragédie a teroristické útoky a TA3 tak, ako aj všetky ostatné spravodajské televízie vo svete, po celý deň vysielala aktuálne správy z [...]

Roman Michelko

Koalícia sa nezhodne na Harabinovi ani na šéfovi NR SR. SNS má svoje požiadavky, hovorí Michelko

27.04.2024 14:50

Čo sa týka RTVS, vo vzduchu aktuálne lieta osem až desať mien ľudí, ktorí by chceli novej STVR šéfovať.

Euro / Eurá / Bankovka / Peniaze /

Števulová: Koalícia chce zastrašiť mimovládky. Michelko: Chceme zvýšiť transparentnosť ich financovania

27.04.2024 14:07

Strana Progresívne Slovensko považuje návrh novely zákona o mimovládnych organizáciách predložený SNS za protizákonný a protiústavný.

Dmitrij Peskov

Peskov: Neexistujú žiadne predpoklady pre mierové rokovania Ruska a Ukrajiny

27.04.2024 13:29

Špeciálna vojenská operácia, ako Rusko označuje vojnu na Ukrajine, bude pokračovať, pre mierové rokovania nie sú podľa Moskvy žiadne predpoklady.

Alexej Navaľnyj

WSJ: Putin zrejme nenariadil zabiť Navaľného, konštatovali americké tajné služby

27.04.2024 12:42

Americké tajné služby podľa nemenovaných predstaviteľov dospeli k záveru, že Putin pravdepodobne nenariadil, aby Navaľného vo februári zabili.