Založ si blog

Niektoré média hlavného prúdu a žltá tlač sú po novom zatiaľ v ofsajde. Zostanú v ňom?

Vyše tri a pol roka najzúrivejších útokov na opozíciu a predtým ešte dlhodobo aj na koalíciu vyústili po voľbách do izolovanosti. Tri a pol roka sme čítali, počúvali a videli niekedy absolútne klamstvá. Poslanca Blahu za SMER pre jeho názory televízne a rozhlasové diskusné relácie mainstreamu absolútne ignorovali. Dokonca, keď raz prišiel ako náhrada do Slovenského rozhlasu za chorého kolegu, tak ho ani nevpustili do štúdia. A tak si terajšia vládna moc už povedala: A dosť! Dnešný premiér Fico ako prvý pred voľbami odmietol poslednú predvolebnú debatu v televízii Markíza a zatiaľ ju so SMERom ignorujú. Ťažko je povedať, či mu to neubralo nejaké jedno-dve percentá, ale voľby aj tak vyhral s jasnou prevahou a dnes máme konečne vládu, ktorá verím, že prinesie pokoj a dá Slovensko do normálnejšieho stavu, ktoré predchádzajúci pomstychtiví neschopáci – „demokratickí“ pachemici, ktorí sa svojim systémom pokus – omyl – debilina postarali o rozleptanie Slovenskej republiky.

Po vzore SMERu sa k niektorým „zúrivým“ médiam obrátila chrbtom aj strana SNS i keď nie stopercentne. Iba Hlas jej nemá čo veľmi vyčítať, pretože ho velebili a fiktívne natláčali do vlády s Progresívnym Slovenskom.

Ako prví v ofsajde zostali počas tlačovky SNS Denník N, SME a portálov Aktuality a Standard. Predseda SNS to odôvodnil nasledovným: “ Lebo sú to politické denníky mladého Šimečku šéfa Progresívneho Slovenska“. Ich redaktori zostali sedieť na schodoch pred budovou, pretože ich nevpustili do budovy. Samozrejme, že zohrali divadlo pred televíznymi kamerami spravodajstiev ako im zabránili v informovaní verejnosti. A ja sa pýtam, o aké informovanie ide? Veľmi často sme na tlačovkách počúvali od redaktorov spomínaných médii niekedy až hlúpe útočné osočovacie konštatácie, ktoré zaobalili do otázok. Avšak len jednostranný pohľad (napríklad bojové akcie na Ukrajine či dvojitý meter na politické strany) bol až viac ako účelový. A sami si môžu spytovať svedomie, aký leví podiel majú práve oni i jednostranne zameraní moderátori štvrtkovej a víkendových televíznych politických diskusií na výhre SMERu podľa hesla: „Všetko zle je na niečo dobré“! A Slováci majú radi martýrov, ktorí sa vedia rozumne a dôsledne brániť a plné zuby takýchto falošných médii a tak si radšej prečítajú alternatívu. Strata dôvery sa veľmi ťažko nahrádza

Týmto novinárom nič nehovoria pojmy novinárska česť a nestrannosť.

Sám som vyštudovaný novinár a vždy som sa s každým respondentom rozprával opozične, ale vždy rovnako. Nikomu som nepridával ani neuberal. Moja nestrannosť a česť mi to nedovoľovala. Dokonca aj viac ako po desiatich ma oslovili tí, ktorým som naložil a vykrúcali sa pred kamerou. Prihovoria sa mi a povedia mi, že som mal pravdu i keď sa bránili zubami a nechtami a priam ma od hnevu nenávideli. A to je to ozajstné ocenenie. Mysleli si, že ma v slovnom pingpongu prekabátia, no moja argumentačná buldočia povaha ich pred kamerami zväčša porazila. Pri rozhovoroch ma neovplyvnili ani vysoké funkcie mojich či ich súperov.

Každý prešiel rovnako mojim sitom otázok aj kamaráti. Všetci vedeli, že budú mať so mnou aj nepríjemné chvíle (vedeli za čo), ale vedeli, že ich nepodrazím a nevymyslím si a najmä nezveličím – teda, že z malej zápalky neupletiem atómovú elektráreň. Žiaľ, toto novinárom dnes z mnohých médii chýba. Najmä však jednostrannej kaviarenskej žltej tlače. Dnešní mladí začínajúci novinárski elévi sa snažia dostať sa do povedomia a tak sú schopní preonačiť aj svoje presvedčenie nestranného informovania pod pokrievkou investigatívy a bez reptania plnia príkazy nadriadených.

Sú v spomínaných denníkoch, ktorým statočne sekundujú aj hlavné televízie. Raz som sa pýtal jedného redaktora RTVS, kde prišiel na také nesprávne informácie. Jeho odpoveď: „Veď to teraz napísal Denník N!“ A pritom o hodinu vyšla na javo iná moja pravda. A to hovorí o všetkom!!! Naši novinári sa hrajú na majstrov sveta a najmúdrejších z mudrcov. Tých televíznych pri začiatku chytá televízna choroba, ktorá im dodáva veľkosť a dôležitosť. Tým, že ich spoznávajú ľudia, si začnú o sebe namýšľať, akí sú dôležití a rovnajú sa bohovi. A potom vidíte, že si veci nepreverujú a trieskajú a trieskajú, ale len proti z ich pohľadu infekčným politickým stranám. Nemusím ani vypisovať proti ktorým.

Zo strážcov demokracie sa stali dnes už smiešne postavičky, ktoré stále viac a viac divákov, poslucháčov a čitateľov opúšťa a presmeruváva pozornosť do alternatívy, ktorá nepodlieha organizovanému nevyberavého útoku na isté strany a nezamlčiava prehrešky tých svojich obľúbených strán.

Najnovšie môžem spomenúť, ako v Budajovej kancelárskej kuchynke po jeho odchode z ministerstva v marci počas porady v auguste našli samopal. Informáciu s fotografiami zverejnil tento týždeň Z. Kollár vo svojom videu. A žltá tlač a aj televízie o tom mlčia už dosť dlho! Ak by to bolo na opačnej strane spektra, tak by sme to počúvali pri každej možnosti ako pitie koly Ficom u Haščáka. Už mám ten dojem, že Fico vlastní celú Coca-colu!

Ako príklad spomeniem aj opakovanie informácii, že Fico odíde z politiky myslím z roku 2010 a aj Kaliňákov odchod do politického dôchodku v roku 2018,. Obaja sú späť a silnejší! Ale nikto ani nespomenul Sulíkove vyjadrenie po voľbách v roku 2016, že o štyri roky bude už rančovať vo svojom sídle v Austrálii. Dnes však vidí že jeho 6 percentná strana nemá na politický prielom a už ohlásil ďalší odchod. Síce z funkcie predsedu, ale na lepšie platené miesto do Európskeho parlamentu, kde vám stačí pri nezáujme Slovákov o voľby čosi nad 1000 hlasov a to pre Sulíka nebude problém. Veď si finančne v oficiálnych príjmoch niekoľkonásobne polepší. Teda neustály dvojaký meter je stále v plnom prúde. A to už odhalí aj hlupák. Nie však presvedčený „demokrat“, ako sa členovia strán dnešnej opozície chorobne titulujú.

Všímam so aj ďalšiu dvojakosť. V predchádzajúcom volebnom období média ignorovali dve parlamentné strany LSNS a Republiku. Dnes sa neštítia neignorovať ani volebných prepadlíkov. Zúrivo-zúfalé škriekanie Demokratov, ktorí budú musieť pracovať, aby sa uživili, vám Google nájde neúrekom a pritom ľudia o nich nechcú ani len počuť, nie to masovo podporovať, ako to sami tvrdia a klamú nám už od predvolebného boja. Takéto výmysly a klamstvá sú základom PR systému reklám a politického boja. Klamstvo, klamstvo a ešte raz klamstvo ako psychologický boj.

Nesmiem ani zabudnúť na akciu novej vlády na hraniciach. Všetky média na čele s JOJ 24 masovo poslali na celú hranicu redaktorov, hovorili a písali o vyhodených peniazoch s výsledkom NULA zachytených migrantov. Škoda, že v takom rozsahu neboli na hraniciach, keď sa k nám denne valili stovky migrantov a my sme im museli stavať stany a živiť ich. To však podľa nich bolo v poriadku. To neboli náklady!!! O zdravotných kontrolách ani nevraviac ako aj o klinci na špici – útekom nevyliečeného migranta s nákazlivou tuberkulózou z nemocnice!

Ešte musím spomenúť zmiznutie webov, ktoré počas minulej vlády samozvaní „demokrati“ DEMOKRATICKY zakázali na Slovensku a to bez súdneho rozhodnutia!!! A to len preto, že informácie z týchto internetových portálov netvrdili politiku vládnej koalície a európsko – americkej diktátorskej verchušky. Časť z nich sa vrátila a verím, že počas tejto vlády sa vrátia všetky. Už len to, že ministerka kultúry Šimkovičová má s touto problematikou osobné skúsenosti. Pracovala ako moderátorka v internetovom médiu vraj konšpiračného Televízia Slovan. Pokiaľ predchádzajúcim „demokratom“ sloboda slova nevoňala, verím, že to pani ministerka zmení. A potom sa dočkám možno aj ja, že mi portál pravda.sk uvoľní vstup na úvodnú stránku blogov, kde ma zablokoval nevzdelaný anonymný admin v marci 2022 – teda pred 1,5 rokom. A to za pravdivý článok o našej prezidentke. Ešteže v Hlavných správach rešpektujú iný názor.

Budeme čakať na to, kedy uvoľnia cestu k čitateľom aj ďalším zrušeným mediám a aplikácia Telegram nebude jediná slobodná informačná základňa rôznych názorov.

Pavel Jacz

INZERÁT: Zháňam pre Lojzka Hlinu 10 oviec a 10 krásnych žien. Zn. Využitie času.

20.04.2024

Keď sa človek nudí, tak zväčša niečo nové vymyslí. Géniovia objavia nový vedecký jav či súvislosť a hlupáci sprosté chujády. Predpokladá to však aj používanie nejakej narkománie, ktorú študentom odporúčal podpredseda Progresívneho Slovenska Truban. Vtedy nám mozog podľa Trubana pracuje nad mieru normálneho rozmýšľania a dokáže výnimočné veci. A tak sa [...]

Pani ministerka Šimkovičová oddeľte prosím Slovenský rozhlas od Slovenskej televízie.

05.04.2024

Začnem z celkom inej strany. Mnohí z vás určite videli film Vtedy na západe. Niektorí aj viac krát. Čo sa týka spracovania audiovizuálnej tvorby ho považujem za jedno z najlepších filmových diel. Je to vysoká škola audiovizuálneho spracovania. Správne obrazovo-zvukové dielo informuje 70-timi percentami obrazom a 30 percent zostáva na reč, ruchy a hudbu. A film Vtedy na [...]

Ako ma televízie TA3, JOJ24 a RTVS24 hlboko sklamali.

28.03.2024

Prvá slovenská spravodajská televízia TA3 začala vysielať 11.septembra 2001 a celý deň sa venovala najväčšiemu teroristickému útoku v USA, ktorý v predstihu pred plánovaným začiatkom odštartoval vysielanie TA3. Potom prišli ďalšie tragédie a teroristické útoky a TA3 tak, ako aj všetky ostatné spravodajské televízie vo svete, po celý deň vysielala aktuálne správy z [...]

vojna na Ukrajine, energetika, DTEK

ONLINE: Ukrajinci vedia, čo potrebuje ich energetika - Patrioty

03.05.2024 06:00

Ukrajinskí energetici vedia, čo potrebuje ich sektor, ktorý je terčom ruských rakiet. Protiraketové systémy ako je Patriot.

Russia Ukraine War

Utekajú Ukrajinci pred brannou povinnosťou za hranice? Ficova vláda stojí pred otázkou ich návratu do vlasti

03.05.2024 06:00

Ukrajina potrebuje viac bojových posíl v uniformách a potrebuje ich čím skôr

Macocha, tragédia

Prečo skočila žena s dcérkami v náručí do priepasti Macocha? Dôvody letnej tragédie sú známe

03.05.2024 05:50

Bol to nesmierne smutný prípad, keď vlani vybrala mladá žena z kočíka dieťa, druhé držala za ruku a skočila do priepasti.

Ukrajina, vojak

Austrálsky generál pre Pravdu: Ukrajina čelí pochmúrnym scenárom, Západ musí zmeniť ruskú stratégiu

03.05.2024 05:00

Austrálsky generálmajor vo výslužbe Mick Ryan sa nedávno vrátil z cesty po Ukrajine. „Čím dlhšie vojna trvá, tým rýchlejšie sa Rusi učia," vraví.