Založ si blog

Trinásť zhavranelých študentov žurnalistiky sa pred Úradom vlády SR. „predstavilo“.

Pondelňajší protest mojich nasledovníkov ma presvedčil, že budúcnosť slovenskej žurnalistiky nevyzerá ružovo. Aj ja som študoval na Katedre žurnalistiky UK a poznám aj kolegov o rok, dva, tri starších i mladších. Ale také prázdno ducha, ako som počul z úst protestujúcich študentov pred Úradom vlády SR som od svojej generácie kolegov nezažil. Neexistoval medzi mojimi spolužiakmi jeden jediný, čo by sa nechal udupať diskutujúcim. Stalo sa to naozaj výnimočne a z dotyčného si potom dlho spolužiaci strieľali. Jednoducho všetci museli mať filipa!

A čo títo začínajúci študenti bez názoru, len s klapkami na očiach nalinkovaní istou skupinou ľudí? Pri debate (10 min. záznam sa šíri po internete.) s mladším Kaliňákom a vedúcim úradu vlády Gedrom som žasol, že nevedeli, čo majú povedať. Ich dva argumenty bola cenzúra tlače a tichý protest, aby odpinkali preč spomínanú návštevu z úradu, ktorá si prišla vypočuť ich požiadavky. Oni však nemali čo povedať. A ak otvorili ústa, boli to frázy, ktoré počuli od dnešnej opozície. Totálna prázdnota!

Preto mi prichádza na rozum, ako je možné, že takýchto študentov bez fantázie, argumentov, guráže, dôvtipu, vzdelania i inteligencie prijali na Katedru žurnalistiky Univerzity Komenského??? Pamätám sa, že súčasťou prijímacích skúšok boli svojim spôsobom talentové skúšky z písania i vystupovania. Viem, že bez predloženej tvorby v novinách ešte pred vysokou školou až na mladých komunistov (To bola všade vstupenka, ale aj tí sa veľmi dobre uchytili. Jednu z nich pozná z televíznych relácii celé Slovensko a tých dvoch redaktorov denníkov a neskôr hovorcov z reportáží spravodajstiev polovica.) nemal nikto nárok študovať vtedy túto prestížnu školu. Zo záujemcov boli skoro vždy dve tretiny i viac podľa počtu prihlásených sklamaných.

No dnes je to asi iné. Vyjadrovania protestujúcich svedčia asi o tom, že vďaka prideľovaniu peňazí za každého študenta berú toho, kto sa prihlási na štúdium siedmej veľmoci.

Ak naozaj takto pristupujú k výberu študentov na štúdium žurnalistiky na Univerzite Komenského, tak sa o ohýbanie, klamstvá a zavádzania slovenskej žurnalistiky neobávam. Bude to horšie ako za socializmu! Zaujímavé vyjadrenia od dvoch študentiek vymámil nejaký reportér pred kamerou. A jasom mal pocit, že sú to dva klony slovenského „mozgového trustu“ – všetkými skazenými masťami hlavy pomazanej „milovanej“ Verči Remišky, ktorá aj v piatok v relácii Pozrime sa na to v TA3 i v nedeľňajšej Na telo v Markíze zase „excelovala“ do búrlivých tsunami. Takže Verči, môžete byť spokojná, o nasledovníčky nebudete mať núdzu. 13 zhavranelých študentov sa nám perfektne predstavilo. A tí sa budú dať veľmi ťažko odkliať!

Pavel Jacz

Nepoznám nadávku či prívlastok na Matoviča, ktorými by som ich neurazil, ak by som ich použil na neho.

27.06.2024

Takže, na úvod sa ospravedlňujem všetkým nadávkam a prívlastkom, ktoré použijem v súvislosti s naším „nepoškvrneným“ trnavským „Bohom zla, klamstiev, podrazov, bezcitnosti a túžbou prešľapávať a dupať so svojou pravdou po mŕtvolách“. V pléne debaty k zákonu „Lex atentát“ si takto zakecal či zatrepal za rečníckym pre neho len kecpultom či trepopultom v [...]

Skrachovala známa super luxusná cestovná kancelária!

14.06.2024

Pred piatimi rokmi vznikla nová cestovná kancelária, ktorá prispôsobuje cesty na mieru svojim zákazníkom a všetko v jednej cene all inclusive. A bola veľmi úspešná. Dokonca ako jedna z mála cestoviek vlastnila aj luxusne zariadené lietadlo Airbus za 42 miliónov s doletom 9000 km, s ktorým zaletela so svojimi zväčša stálymi solventnými zákazníkmi do mnohých turistických [...]

Po Ilievovi, Dibákovej, Dírerovi „dobrovoľne odídu“ ďalší angažovaní neobjektívci sediaci v moderátorskych kreslách.

28.05.2024

Čistiť od obrých pliev to začali v TA3. Moderátor Iliev, ktorý nastúpil do relácie V politike po nútenom odchode neobjektívneho Dolinského, už asi nemohol zniesť na svoju útočnú opozičnú moderátorskú politickú prácu tlaky, tak sa akože „dobrovoľne“ po česky povedané „odklidil“ do svojej novej debatnej, ale už apolitickej relácie. To sme si vydýchli po prvý [...]

Peter Gregor, ta3

Podplukovník Gregor: Kto lietal na migoch, si do F-16 nesadne. Výcvik sme postavili na nových a mladých ľuďoch

27.07.2024 10:00

Na F-16 sa lieta úžasne. Vieme s nimi robiť veci, ktoré sme doteraz nemohli so žiadnym iným strojom, povedal pre ta3 veliteľ letky F-16 Peter Gregor.

Biden

Biden plánuje justičné zmeny a obmedzenie prezidentskej imunity

27.07.2024 09:35

Americký prezident predstaví verejnosti svoje reformné plány týkajúce sa Najvyššieho súdu.

Trump atentát

FBI potvrdila, že Trumpa zasiahla do ucha guľka atentátnika alebo jej fragment

27.07.2024 08:58

Federálny úrad pre vyšetrovanie ukončil dohady a konšpiračné teórie ohľadne príčiny Trumpovho zranenia.

Usain Bolt

KVÍZ: Najslávnejší olympijskí víťazi všetkých čias, poznáte ich?

27.07.2024 08:35

V Paríži sa práve začali hry XXXIII. olympiády a my sa pozrieme do histórie. Kto sú najúspešnejší športovci všetkých čias? Otestujte sa.