Založ si blog

Sulíkova liberálna taľafatka: „Treba vedieť, kedy odísť“! Naozaj pán Sulík?

Zo života poznáme mnoho prípadov, keď slovenský inžinier ekonómie, alebo pre spoločnosť zbytočný doktor politológie pracuje v zahraničí zväčša v západnej Európe ako inštalatér, chovateľ koní, kuchár, barman, vytieračka zadníc či doručovateľ kuriérskej služby. Kladieme si otázku, prečo musí Slovák opustiť rodnú zem a ísť pracovať inam a nahrádzajú ich z časti zase imigranti z chudobnejších krajín. No nestačí to, stále máme nedostatok pracovnej sily (s výnimkou príživníkov z osád) a tak sú nemoslimskí migranti u nás vítaní. Prečo je to tak? Každý má zakódované veľmi silné fluidum v každom DNA jednotlivca – a to je zmixovaný pud honby za peniazmi spolu s hrabošom poľným. Nič iné, opakujem ide len a len o „prachy“. A u Sulíka obzvlášť, ak si spomenieme, ako si sám sebe ako riaditeľ predal majetok OLO za minisumu, ktorú o nejaký čas niekoľko násobne pri predaji pozemkov navýšil. 

S veľkou pompéznosťou nám oznámil predseda SaS Sulík, že aj odísť treba vedieť a že už 15 rokov je predsedom liberálnej strany. Všetci hodnotia jeho činnosť, najmä média hlavného prúdu spomínali aj na jeho raňajky s Kočnerom, kde sa úplatkovo vyberal generálny prokurátor. Ale to bola podľa Sulíka iba banálna chybička  (na rozdiel od Ficovej koly)!!! Ako rozbil tri vlády a ďalšie výstrelky, ale jeho správanie sa ako pudilárového predsedu parlamentu už nespomínali. A generálne zabudli aj na niečo, o čom píšem v závere tohto postrehu.

Teraz trochu odídem od Sulíka. Počuli sme x krát, že Fico pred vyše desiatimi rokmi ohlásil svoj koniec v politike a stále je tu. Nezabúdajú mu to neustále pripomínať. Rovnako teraz s nomináciou Kaliňáka spomínajú jeho slová, keď sa po vražde Kuciaka s Kušnírovou vzdal ministerského kresla a vyhlásil, že pôjde do politického dôchodku. Nuž a vo voľbách obstál s vyše 220 tisíc hlasmi a je opäť v hre. Voliči, ktorí pochopili Matovičovsko -Sulíkovsko-Remišovskú tragickú hru so Slovenskom precitli a rozhodli. Takouto podporou sa Sulík s „najlepším programom“ a kilečkami, ako to tvrdia iba Saskári, pochváliť nemôže.

No a Sulíkove, že treba vedieť odísť, nemá racio! To nie je až také jednoznačné. V Európskom parlamente už svoje extemporé zažil a chystá sa znova do neho opäť kandidovať. A to je to umenie odísť podľa Sulíka. Pripomínam len k vyššiemu luxusu. Aká to len faloš, že z fleku predsedu doplnkovej národnej nonstop 6 percentnej strany, ak si ho voliči zvolia do EP, čo je pri nezáujme o eurovoľby viac ako jasné, pretože stačí čosi vyše 1000 hlasov a niekoľko rokov si vyhrievate zadoček za výhradne lukratívnejších podmienok ako na Slovensku. A to, že Sulík je na peniaze je viac ako jasné, veď treba ranč v Austrálii poriadne zariadiť, aj koníky, klokanov a pštrosov nakúpiť. Zaujímavý vzťah je tohto politika k Slovensku. Za mladi vyrastal v Nemecku, potom sa zrazu objavil s liberalizmom na Slovensku. Časť Slovákov mu naletela a keď už svoju rodnú zem vydojil a vybalónikoval, tak marš zase do Bruselu a potom si ísť užívať dôchodok s klokanmi. Sulík je teda pravý Slovák, ale ako zhnitá repa!

A teraz dôvod, prečo som sa pristavil pri tejto téme. Veľmi dobre si pamätám ako po voľbách v roku 2016 vyhlásil, že toto je jeho posledné volebné obdobie a potom od roku 2020 sa bude vyhrievať na svojom ranči u protinožcov. Zaujímavé, že mu to nepripomenú ani „super objektívni“ moderátori víkendových diskusných relácii, ani jednému z redaktorov hlavného prúdu, či žlčovej tlače neosvieti pamäť spomínané vyhlásenie, ako pri Ficovi či Kaliňákovi!!!.

Tak teda pán nedotknuteľný liberálny Boh Sulík. Ako to teda je s tým vašim umením v pravý čas odísť? Nuž, tak ako s vaším ministrovaním a rozbíjaní vlád – úplne na ch.jáda! Veriť vám, je to isté, ako veriť Bidenovi a Pápežovi, že vstúpia do komunistickej strany Slovenska. Ako by slovenský Maďar povedal: „Vérimé a budeme vériéť!

Pavel Jacz

INZERÁT: Zháňam pre Lojzka Hlinu 10 oviec a 10 krásnych žien. Zn. Využitie času.

20.04.2024

Keď sa človek nudí, tak zväčša niečo nové vymyslí. Géniovia objavia nový vedecký jav či súvislosť a hlupáci sprosté chujády. Predpokladá to však aj používanie nejakej narkománie, ktorú študentom odporúčal podpredseda Progresívneho Slovenska Truban. Vtedy nám mozog podľa Trubana pracuje nad mieru normálneho rozmýšľania a dokáže výnimočné veci. A tak sa [...]

Pani ministerka Šimkovičová oddeľte prosím Slovenský rozhlas od Slovenskej televízie.

05.04.2024

Začnem z celkom inej strany. Mnohí z vás určite videli film Vtedy na západe. Niektorí aj viac krát. Čo sa týka spracovania audiovizuálnej tvorby ho považujem za jedno z najlepších filmových diel. Je to vysoká škola audiovizuálneho spracovania. Správne obrazovo-zvukové dielo informuje 70-timi percentami obrazom a 30 percent zostáva na reč, ruchy a hudbu. A film Vtedy na [...]

Ako ma televízie TA3, JOJ24 a RTVS24 hlboko sklamali.

28.03.2024

Prvá slovenská spravodajská televízia TA3 začala vysielať 11.septembra 2001 a celý deň sa venovala najväčšiemu teroristickému útoku v USA, ktorý v predstihu pred plánovaným začiatkom odštartoval vysielanie TA3. Potom prišli ďalšie tragédie a teroristické útoky a TA3 tak, ako aj všetky ostatné spravodajské televízie vo svete, po celý deň vysielala aktuálne správy z [...]

Niger / Rusko /

Ruské jednotky vstúpili na leteckú základňu v Nigeri, ktorá hostí americké sily

03.05.2024 09:07

Krok ruskej armády stavia americké a ruské jednotky do tesnej blízkosti v čase, keď sa vojenská a diplomatická rivalita oboch krajín čoraz viac vyostruje v súvislosti s konfliktom na Ukrajine.

Jekaterina Sobjanukova

Najbohatšia poslankyňa označila nezamestnaných Rusov za červy a rada by ich videla v pracovných táboroch

03.05.2024 08:00

Jelena Sobkaňuková tvrdí, že veľa ľudí nechce robiť. Bola preto zvedavá, čo si myslia ostatní poslanci o táboroch smutne známych zo Stalinovho obdobia.