Založ si blog

Čaput Air Slovakia sú nové euroslovenské aerolínie.

A vraj sa ekonomika u nás nehýbe dopredu?!?! Ale hýbe sa!!! Po dávno skrachovaných Slovenských aerolíniách vznikla v roku 2023 nová letecká spoločnosť Čaput Air Slovakia. A to doslova exkluzívna. Kam sa hrabú nejakí šejkovia z Emirate Air či Katar Airways? Toto je prezidentská cestovná kancelária! A ako sme sa dozvedeli, je to jedna z najšetrnejších leteckých spoločnosti. Avšak nie pre samotnú AirČaput Slovakia, len pre tie prezidentské letky, ktoré ani neodštartovali zo zeme. Veď namiesto troch lietadiel letelo na Island iba jedno a naspať do Bratislavy až namiesto štyroch. Neuveriteľná úspora! Len keby lietadlo smerujúce na Island nemalo dve medzipristátia smerom na Island a naspať tiež.

Lenže odlet z letiska a pristávanie spotrebuje skoro dve tretiny pohonných látok, teda aj spalín smerom do ovzdušia je adekvátne viac.

A toto je len začiatok. Naša blondínka z Pionierskeho paláca dala do pľacu návrh, aby sa to stalo pravidlom, aby cestovalo spoločne vždy na vrcholné schôdzky niekoľko prezidentov naraz v lietadle. Ale naša hlava štátu už zabudla na haváriu prezidentského lietadla v Rusku z roku 2010, kde zahynul poľský prezident Lech Kaczyński s manželkou. Okrem prezidentského páru bolo na palube lietadla, ktoré počas pristávania v ruskom meste Pečorsk blízko mesta Smolensk, keď sa lietadlo zachytilo o stromy, množstvo významných predstaviteľov Poľskej republiky, a to členovia ústredných štátnych orgánov, parlamentu, hlavní predstavitelia poľskej armády, predstavitelia cirkvi, poradcovia prezidenta a ďalšie osobnosti politického a spoločenského života, ale aj rodiny popravených obetí z Katyni!!! Zahynulo všetkých 96 osôb. Poľsko bolo niekoľko mesiacov ochromené a aj bezpečnosť štátu istý čas nefungovala.

Hlava štátu má v každom štáte privilégia a k dispozícii má samozrejme aj lietadlo a k tomu adekvátnu bezpečnosť. Ak si naša prezidentka myslí, že týmto šetrením bude oslavovaná, tak je na omyle. Vie si blondínka vôbec predstaviť, ak by lietadlo spadlo napríklad s desiatimi hlavami štátov EÚ? Stačí zhoda niekoľkých blbých náhod spolu s nepriazňou počasia a lietadlo môže spadnúť. Takých prípadov, keď padli prezidentské lietadla bolo už dosť.

Kráľovskej rodine Veľkej Británie nikdy nedovolia letieť spoločne. Každý člen rodiny musí letieť z bezpečnostných dôvodov zachovania ústavnosti a činnosti monarchie samostatne.

To, že si český prezident Pavel pochvaľoval, že mu nezvoní telefón počas letu a môže sa pokojne rozprávať so spriaznenou našou prezidentskou „hviezdou“ je len malá útecha na to, čo sa môže náhodou stať. „ Ale nie je nad úsporné myšlienky našej hlavy štátu!“

Pavel Jacz

Nepoznám nadávku či prívlastok na Matoviča, ktorými by som ich neurazil, ak by som ich použil na neho.

27.06.2024

Takže, na úvod sa ospravedlňujem všetkým nadávkam a prívlastkom, ktoré použijem v súvislosti s naším „nepoškvrneným“ trnavským „Bohom zla, klamstiev, podrazov, bezcitnosti a túžbou prešľapávať a dupať so svojou pravdou po mŕtvolách“. V pléne debaty k zákonu „Lex atentát“ si takto zakecal či zatrepal za rečníckym pre neho len kecpultom či trepopultom v [...]

Skrachovala známa super luxusná cestovná kancelária!

14.06.2024

Pred piatimi rokmi vznikla nová cestovná kancelária, ktorá prispôsobuje cesty na mieru svojim zákazníkom a všetko v jednej cene all inclusive. A bola veľmi úspešná. Dokonca ako jedna z mála cestoviek vlastnila aj luxusne zariadené lietadlo Airbus za 42 miliónov s doletom 9000 km, s ktorým zaletela so svojimi zväčša stálymi solventnými zákazníkmi do mnohých turistických [...]

Po Ilievovi, Dibákovej, Dírerovi „dobrovoľne odídu“ ďalší angažovaní neobjektívci sediaci v moderátorskych kreslách.

28.05.2024

Čistiť od obrých pliev to začali v TA3. Moderátor Iliev, ktorý nastúpil do relácie V politike po nútenom odchode neobjektívneho Dolinského, už asi nemohol zniesť na svoju útočnú opozičnú moderátorskú politickú prácu tlaky, tak sa akože „dobrovoľne“ po česky povedané „odklidil“ do svojej novej debatnej, ale už apolitickej relácie. To sme si vydýchli po prvý [...]

Peter Gregor, ta3

Podplukovník Gregor: Kto lietal na migoch, si do F-16 nesadne. Výcvik sme postavili na nových a mladých ľuďoch

27.07.2024 10:00

Na F-16 sa lieta úžasne. Vieme s nimi robiť veci, ktoré sme doteraz nemohli so žiadnym iným strojom, povedal pre ta3 veliteľ letky F-16 Peter Gregor.

Biden

Biden plánuje justičné zmeny a obmedzenie prezidentskej imunity

27.07.2024 09:35

Americký prezident predstaví verejnosti svoje reformné plány týkajúce sa Najvyššieho súdu.

Trump atentát

FBI potvrdila, že Trumpa zasiahla do ucha guľka atentátnika alebo jej fragment

27.07.2024 08:58

Federálny úrad pre vyšetrovanie ukončil dohady a konšpiračné teórie ohľadne príčiny Trumpovho zranenia.

Usain Bolt

KVÍZ: Najslávnejší olympijskí víťazi všetkých čias, poznáte ich?

27.07.2024 08:35

V Paríži sa práve začali hry XXXIII. olympiády a my sa pozrieme do histórie. Kto sú najúspešnejší športovci všetkých čias? Otestujte sa.