Založ si blog

Heger – kajúcnik, alebo žobrák? Alebo oboje?

To, čo nám dočasne poverený premiér Heger predviedol vo štvrtok v mimoriadnom príhovore v Slovenskej televízii sa blížilo k hranici absurdum. Premiér vidiac pred očami po kauze Vlčana koniec jeho dočasne poverenej vlády je schopný všetkého. Nakydal na seba, že nedokázal zabrániť hádkam a chaosu a prosíkal občanov Slovenska o znovupriazeň. A to bez známky kúska hanby sa z neho stal ďalší známy kajúcnik!!! Premiér bez dôvery a z neparlamentnej nezvolenej strany Heger sa doslova kajal ako na spovedi a svojim spôsobom žobronil prezidentku, aby ho ešte neodvolala a nevymenovala úradnícku vládu. A to po tom všetkom, čo tu svojím vládnutím spôsobil!!! V každom inom zamestnaní by mu dal zamestnávateľ okamžitú výpoveď. A nezabudol dodať, že si nevie predstaviť, že by v tejto situácii prevzala žezlo úradnícka vláda!!! On nie, ale veľká väčšina národa áno.

Po prvý krát z jeho očí nesršala pomstychtivá zlosť, ale podlízavá prosba, aby obyvatelia Slovenska uverili tomuto papremiérovi, ktorý dotiahol krajinu tam, kde je i keď doteraz sme ho videli vždy sebaistého, ktorý s istotou rovnej boha farárskymi slovnými zvratmi obhajoval svoju prácu, ako najlepšiu a najbezchybnejšiu na svete. Sebaisto dokázal zo seba vypudiť to, ako všetko zvládajú, že za všetko môže SCP (nemýľte si to prosím s fabrikou v Ružomberku) teda SMER, Covid a Putin a jeho vláda je najlepšia, akú kedy mohla mať naša krajina. S tým súhlasím, ale najsamlepšia, skôr najšikovnejšia v tom, ako len kecať, nadávať na predchodcov, opravovať nekvalitné a nedokonalé zákony, ktoré parlament počas jej pôsobenia schválil, na všetky problémy, ktoré nás postretli a na neriešenie mnoho ťažkostí, s ktorými sa potýkajú občania.

Koľko krát nás Heger už účelovo podviedol, jeho kvetnaté reči nás mali ohúriť. Do ničoho konkrétneho sa vo vysvetľovaní nepúšťal, všetko nechával na ministrov a nás len iným spôsobom, ako predĺžená ruka „matovička“ presviedčal, že: „Nebojte sa, dobre bude!“ A tak zažívame naozaj viac ako “dobrúcu dobrosť“!!!

A tento premiér na smiech, ktorý prebehol do inej neparlamentnej strany, ktorú nikto nevolil nás chce presvedčiť, že od teraz už bude inak, teda lepšie? Doslova ako žobrák na prezidentku a na nás apeloval, aby sme mu dali druhú šancu!!! Opakujem ešte raz: „Premiér Heger, ktorý nás nasmeroval do podzemných poschodí chce druhú šancu!!!“ Náš malý naivný Edko sa asi zalzheimeroval. A to aj napriek tomu, že si priznal ako posledný v dlhom rade, že aj on má na svedomí chaos v krajine. Ale chce to napraviť a napraví to! Že by funkcia premiéra ako zamestnanie nebola rovnocenná funkcii remeselníka, ktorý keď k vám príde čosi porobiť a urobí to nekvalitne? Takého si už nikdy nezavoláte. Tak prečo sa premiér snaží o reparát, keď nám už mnohokrát ukázal, že na to nemá? Zhoršiť svojím premierovaním životnú úroveň obrovskej väčšiny obyvateľov na Slovensku a zrazu sa má z Hegera stať zázračný záchranca Batman? Verí tomu asi iba sám kazipremiér. Namiesto vysvetlenia Budajovo-Vlčanovej kauzy, alebo rozlúčkového prejavu sme sa dočkali slovného žobráctva a kajúcnictva premiéra, ktorý doslova zneužil svoju ústavnú funkciu na mimoriadny príhovor v Slovenskej televízii v najsledovanejšom čase!!!

Toto počínanie asi nedokázal stráviť jeden z diktátorských ministrov vlády – Káčer, a požiadal prezidentku o uvoľnenie z funkcie. No ani to dočasného premiéra nezastavilo vo fantazmagorických ilúziách. V dlhom piatkovom rozhovore s redaktorom Králom na TA3 sa snažil presvedčiť, že jeho najdôležitejším krédom je stabilita s dotiahnutím to do volieb. Vyzeralo to tak, ako keby termín stabilita opojilo nášho Edka a tak ho opakoval a opakoval.

Je neuveriteľné, aká neomylná bohorovnosť srší z dočasne povereného Edka Hegerka. Vyzerá to tak, že má čiastočné absolvované semináre a dohody s Copperfieldom. Len sa to čaro iluzionistu nedokázalo vyrovnať s pochmúrnymi vlnami Hegerizmu. Politika je špinavá a teda aj neúprosná. Budem sa len čudovať, koľko Slovákov opäť naletí na fiktívne sľuby politika kvázi demokrata a nahádže jeho novej zatiaľ neparlamentnej strane zloženej zo samých „extrémnych expertov“ hlas. Predpokladám, že strmý pád Demokratov už odštartoval i ďalších z bývalej koalície, ktoré nás nasmerovali do čertovej diery.

Písal som tento príspevok práve v čase, keď sme očakávali vyhlásenie našej prezidentky, ktorá uprednostnila korunováciu Karola III. namiesto riešenia krízy u nás. No márne sme čakali na jej reakciu na situáciu na Slovensku. Ani jeden z redaktorov sa neopýtal na vládnu krízu. Asi im to demokraticky zakázali, pretože prezidentka so svojím príveskom je teraz na korunovácii. To je predsa najdôležitejšia vec, ktorá nás nasýti a zariadi nám krásny, pohodlný, šťastný a spokojný život. Rovnako ako pobyt našej hlavy štátu v Londýne! Čo tam po slovenskej vláde, za ktorú zodpovedá!!!

Pavel Jacz

Pani ministerka Šimkovičová oddeľte prosím Slovenský rozhlas od Slovenskej televízie.

05.04.2024

Začnem z celkom inej strany. Mnohí z vás určite videli film Vtedy na západe. Niektorí aj viac krát. Čo sa týka spracovania audiovizuálnej tvorby ho považujem za jedno z najlepších filmových diel. Je to vysoká škola audiovizuálneho spracovania. Správne obrazovo-zvukové dielo informuje 70-timi percentami obrazom a 30 percent zostáva na reč, ruchy a hudbu. A film Vtedy na [...]

Ako ma televízie TA3, JOJ24 a RTVS24 hlboko sklamali.

28.03.2024

Prvá slovenská spravodajská televízia TA3 začala vysielať 11.septembra 2001 a celý deň sa venovala najväčšiemu teroristickému útoku v USA, ktorý v predstihu pred plánovaným začiatkom odštartoval vysielanie TA3. Potom prišli ďalšie tragédie a teroristické útoky a TA3 tak, ako aj všetky ostatné spravodajské televízie vo svete, po celý deň vysielala aktuálne správy z [...]

„Geniálne či genitálne“ progresívne výroky progresívcov Štefunka a Korčoka. Hotový úžas! ! !

15.03.2024

Po ťažkompádnom rozhýbaní sa začínajú v debatných reláciách prezentovať predstavitelia najsilnejšej opozičnej strany PS. Je vlastne šťastím, že sa nepotvrdili výsledky asi dobre zaplatených volebných exitpolov, lebo by to tu vyzeralo tak, ako v predchádzajúcom volebnom období. Možno ešte horšie. Počuli sme od volieb už mnoho slovných perličiek z úst „elity“ [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.