Založ si blog

Naozaj máme zbytočné Migy? Nenávisť k Rusku. Osočovanie, klamstvá a zavádzanie, v médiach hustne. Špinavo čierna propaganda začala od štvrtka svietiť.

Ten, kto pozeral vo štvrtok 16. februára spravodajské televízie musel byť zhrozený. Na spoločnej tlačovke dvoch slovenských USAjastrabov sa blysli ministri Naď a Káčer, ktorí sa neštítili používať ten najhubatejší slovník proti Rusku. Neviem, prečo si myslia, že naša „ohromujúca“ ženijne zameraná armáda sa dokáže brániť väčším a lepším armádam. Pripadajú mi Káčer s Naďom ako Donaldi (hýriacimi expresívnymi útokmi proti Rusku) a ako dvaja zúrivo štekajúci mopslíci, ku ktorým sa blíži doga. Z obrovského strachu len a len besne štekajú. Všemožne obhajovali možnosť odovzdania, vraj nefunkčných stíhačiek!!! Len sa ich zbaviť. Vraj nie sú schopné letu, pretože sme poslali ruských technikov domov a nemá ich kto udržiavať!

Ak by trochu hýbali rozumom, tak požiadajú svojho miláčika pre nich poloboha Zelenského o niekoľko odborných technikov, ktorí by ich dokázali udžiavať v bojaschopnom stave. Myslím si, že aj vďaka našej obrovskej pomoci Ukrajine by sme mohli mať údržbu zadarmo! Ak ich, ako tvrdia naši poverení hUSAministri, Ukrajinci dokážu spojazdniť doma, tak by ich dokázali dostať do spoľahlivého stavu aj u nás!!! Na tom však mozgy oboch našich húskoministrov nedokážu pracovať, pretože nenávisť k Rusku celkom prekrýva ich všetky ostatné logické mozgovnícke funkcie. Čudujem sa, že ešte nezomreli obaja od hladu, keď nenávisť ich dumobuniek prekrýva všetko ostatné racionálne zmýšľanie.

Mimochodom počul som na YouTube v relácii Rozhovory s Mimi Šramovou vysvetlenie ústavného právnika Drgonca k tejto téme, kde spomenul, že ešte v decembri vláda schválila dodávku vojenského materiálu na Ukrajinu a v dokumente to označili za závažnú otázku. Teraz, keď je vláda už len poverená, tak Migy už za závažnú otázku nepovažuje!!! Navyše pán Drgonec vysvetlil, že ak by prezidentka delegovala na vládu rozhodnutie dodať Migy na Ukrajinu ako hlavný veliteľ ozbrojených síl na vládu, tak by sa dopustila trestného činu. Išlo by o odzbrojenie Slovenska.

Ďalším štvrtkovým dravcom bol europoslanec Štefanec, ktorý je známy svojím nenávistným postojom k Rusku a dozvedeli sme sa mnoho nezmyslov v rozhovore pre televíznu 24-rku. Jeho doménou bolo zbrojiť a vojna.

No a korunu štvrtkových čiernych propagandistických klamstiev o Rusku a vojne na Ukrajine predložil minister spred 30-tich rokov, označovaný za strojcu prevratov vo viacerých krajinách a aj na Ukrajine, dnes politický aktivista Demeš. Môžem povedať, že som z jeho úst v repríze relácie Analýzy 24 na JOJ-ke 24 nepočul azda ani jednu pravdu o Rusku a o vojne na Ukrajine. Inak výborná moderátorka Ježová, ktorú Jojka ulovila v TA 3, mu vôbec neoponovala a len hľadela, čo jej vojnochtíč Demeš natáral. Človek, ktorý si myslí, že ak nám všetko vysvetlí pokojne s istotou ostrieľaného bleskozvodu, tak mu uverí celý národ. Možno časť ovčiankov sledujúcich iba mainstream.

Presuňme sa do nedeľňajších diskusných relácii. Úvod zaobstaral moderátor TA3 relácie V politike Dírer so svojím predslovom. Na záver protiruskej reči spomenul pozývací list Sovietskemu zväzu z roku 1968, na základe ktorého nás prišli okupovať vojská Varšavskej zmluvy mimo Rumunska. Zaútočil na opozičných politikov, ktorých síce vtipne, ale úplne vážne podozrieva z toho, že by mohli napísať ďalšiu pozývačku. Mimochodom pán Dírer, narodili ste sa v socializme a nie v komunizme, ktorý bol len nereálnou fikciou!

Jeho prvým hosťom bol ako inak ministerský USAjastrab Naď bez oponenta s výhovorkou – pre zaneprázdnenosť nahrávali rozhovor vopred. Na úvod zaujala Dírerova provokatívna otázka Naďovi: „Koľko povolávacích rozkazov odoslalo vojsko obyvateľom?“ Samozrejme, že žiadny. Bola to reakcia na 40 tisíc žiadostí o výhradách svedomia na žiadostiach o nezaradení do vojska a na internete kolujúcom flajstri bez náležitostí so slovenským znakom o mobilizácii. Samozrejme, hlavnou témou boli stíhačky, ale to by som sa opakoval.

Po Naďovi prišli do štúdia Kmec z Hlasu, Krupa (OĽaNO sako vymenil za kabát SaS) a cez video sa pripojil ďalší prekabátnik ktorý utiekol z potápajúcej sa lode Za Ľudí do PS USAjastrab Valášek. No a opäť nastúpil Dírer so svojou provokatívnou otázkou na úvod, ako keby aj on neveril Naďovi. Všetkých troch sa na úvod hlúpo opýtal, či dostali povolávací rozkaz. Odpoveď bola vopred jasná, pretože politikov vždy takéto listy obchádzajú. Pre lepšiu dôveryhodnosť mali ísť za robotníkmi, ktorí sú prví na rane počas mobilizácie.

Zaujímavá bola zostava aj v relácii Markízy Na Telo, kde zase trónili mimoparlamentné strany Šimečka (PS), Šutaj-Eštok (Hlas) a k nim prišiel jeden z „géniov“ OĽaNO Šipoš. Stačí sa pozrieť na zoskupenie a viete, o čom sa debatovalo. Zarazila ma nevedomosť Kovačiča (politici rovnako o tom ani nechyrovali), ktorý si na rozdiel od moderátora diskusnej relácie STV Makaru v sobotu nevypočul Sobotňajšie dialógy s prezidentkou v Slovenskom rozhlase a tak nemohol vedieť, čo povedala. Obrovská chyba moderátora je nevedieť!!! A tak sa Kovačič nemohol opýtať na vydieranie prezidentky, ktorá hovorila, prečo súhlasila koncom januára aj s termínom volieb 30-tym septembrom.  Nepovedala síce konkrétne kto, ale na schôdzke jej povedali, že ak im neschváli 30. september, tak poslanci neodsúhlasia skrátenie volebného obdobia!!! A tak bol pre ňu 30. september lepší ako voľby v riadnom termíne. Predpokladám, že vydieranie pravdepodobne vyšlo od zástupcov OĽaNO. Myslím si, že nebudete so mnou o tomto polemizovať, lebo Za ľudí s tromi hlasmi malo iné požiadavky (Špecializovaný súd a Špeciálna prokuratúra), Sme rodina hlasovalo za všetky termíny a strana SaS zrazu “ctiaca“ si dohody (aj koaličné) povalila vládu. V najsilnejšej strane majú totiž väčšinové jasno, že sa po voľbách budú môcť pozrieť do parlamentu iba na deň otvorených dverí a spomínať deťom a vnukom svoje „ohromujúce“ bačovanie. No a téma vojna bola pri spomínanej zostave jasná.

Aj celkové zamerania všetkých štyroch hlavných televíznych spravodajstiev smeruje k prípravám na vojnu, nenávisti k Rusku a k Bielorusku. Preto sa ani nečudujme, že sa medzi ľuďmi šíri panika aj s mobilizáciou.

Slovo mier, mierové rokovania a koniec vojny na Ukrajine počujete len omylom. A do toho pasuje aj absolútne víkendové ignorovanie najsilnejšej parlamentnej strany SMER v diskusiách, ale aj Mierových pochodov v mestách Slovenska. Nie je o nich ani len zmienka. Novinári nechcú, alebo im zakázali informovať o pochodoch, kde je mier na prvom mieste. Ak však ide o záležitosť zapadajúcej do súčasnej útočnej liberálnej politiky západu, tak aj kvôli 10 aktívistickým ľuďom vybehnú tv štáby všetkých televízií a z exkrementov dokážu ušiť hoci aj vesmírne lode.

Nechcem sa dotýkať pamiatke zavraždených Janka a Martiny, ale aj priamy vstup, kde pri jednom mieste horeli štyri sviečky a zábery ukázali 10 – 15 skalných (myslím, že to bolo v Prešove), ktorí si prišli uctiť pamiatku, nestál za živý vstup. Väčšina Slovákov si asi uvedomila, že hlúpo naletela, o čo v tomto prípade vlastne išlo a kam sme to v súčasnosti aj na základe tejto udalosti dnes dotiahli. Aj včerajšie spomienky boli na počet ľudí dosť chudobné. Veď 40 percent obyvateľov má starosť o to, aby sa vôbec uživilo a nepotrebuje chodiť spomínať. Eufória jednoducho zo sklamania vyprchala a nezachránili to ani niektoré zábery plné ľudí na malom priestore, aby to vyzeralo mohutne.

Aj včerajšie informovanie muselo ľudí veľmi znechutiť. V hlavných spravodajstvách sa tejto téme venovali neúmerne dlhými časom. A to už päť dní sme žili v avízach, rozhovoroch, reportážach na spomienku na Kuciaka s nevestou a včera to tak televízie rozbalili, že sa nebolo na čo pozerať. Aspoň, že Ta3 odvysielala aspoň úvod prejavu Putina, Slovenská televízia sa na to vykašlala, ale nezabudla dopredu avizovať prejav Bidena v Poľsku, ktorý reagoval na slová ruského prezidenta Bola to naozaj degradácia televíznej žurnalistiky v Slovenskej televízii!!! Aj v pondelok 20. 2. v Správach STV nám vyše 18 minút forsírovali vojnu na Ukrajine s návštevou Bidena v Kyjeve. Neuveriteľne dlhý čas na spravodajskú 45 minútovú reláciu!!! .

Na sociálnych sieťach nezabudol reagovať na Putina aj USAministerko Naď, ktorý slová Putina označil za klamstvo! „Naďko, ty si oklamal tento národ mnoho krát vďaka slabej jednopolárnej USAmozgovni a tvojej primitívnej rétorike!!!“

Čakajú nás voľby, už som v jednom predchádzajúcom článku spomínal pomer výsledkov troch prezidentských volieb (Francúzsko, Slovensko a Česko) rovnakým pomerom 58:41. No a v Česku už podali trestné oznámenia na manipuláciu s výsledkami zdokumentované v televíznych prenosoch, kde víťazovi klesal počet hlasov a stúpali percentá pri rovnakom počte percentuálnej účasti, čo sa opakovalo. Preto treba zrátať hlasy aj ručne a aj inými centrami na kontrolu.

Voľby v Bratislave totiž naznačili absolútnu dominantnosť neviditeľnej strany PS. Až 85 %-né zastúpenie zastupiteľstiev je do očí bijúce!!! A preto mám obavy, aby táto neviditeľná strana permanentne vyskytujúca sa nepochopiteľne na treťom mieste v prieskumoch s 11 až 14-timi percentami, zrazu nevyhrala voľby s 35 až 40-timi percentami!!! Počítačové červy manipulujúce voľby, ako sme sa presvedčili aj pri OĽaNO v roku 2020, dokážu už všeličo.

Pavel Jacz

INZERÁT: Zháňam pre Lojzka Hlinu 10 oviec a 10 krásnych žien. Zn. Využitie času.

20.04.2024

Keď sa človek nudí, tak zväčša niečo nové vymyslí. Géniovia objavia nový vedecký jav či súvislosť a hlupáci sprosté chujády. Predpokladá to však aj používanie nejakej narkománie, ktorú študentom odporúčal podpredseda Progresívneho Slovenska Truban. Vtedy nám mozog podľa Trubana pracuje nad mieru normálneho rozmýšľania a dokáže výnimočné veci. A tak sa [...]

Pani ministerka Šimkovičová oddeľte prosím Slovenský rozhlas od Slovenskej televízie.

05.04.2024

Začnem z celkom inej strany. Mnohí z vás určite videli film Vtedy na západe. Niektorí aj viac krát. Čo sa týka spracovania audiovizuálnej tvorby ho považujem za jedno z najlepších filmových diel. Je to vysoká škola audiovizuálneho spracovania. Správne obrazovo-zvukové dielo informuje 70-timi percentami obrazom a 30 percent zostáva na reč, ruchy a hudbu. A film Vtedy na [...]

Ako ma televízie TA3, JOJ24 a RTVS24 hlboko sklamali.

28.03.2024

Prvá slovenská spravodajská televízia TA3 začala vysielať 11.septembra 2001 a celý deň sa venovala najväčšiemu teroristickému útoku v USA, ktorý v predstihu pred plánovaným začiatkom odštartoval vysielanie TA3. Potom prišli ďalšie tragédie a teroristické útoky a TA3 tak, ako aj všetky ostatné spravodajské televízie vo svete, po celý deň vysielala aktuálne správy z [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.