Založ si blog

Ak by sme Matoviča so Šipošom prirovnali k filmovým Blbému a Blbšiemu, asi by sa veľmi urazili!

Po neúspešnom hlasovaní v parlamente dostal trnavský macher po nose. Poslanci mu neschválili 10 percentnú zľavu z poplatkov za služby štátu pre tých, ktorí sa zúčastnia na voľbách. A tak si neúnavne zmozgovaný a určite veľmi hladný Igorko sadol radšej do kúta, ako by sa navečeral a do rána vymyslel ďalšiu Maťonukleárku, ktorou ohúril na pondelňajšej tlačovke. Nóóó, ohúril, ako ohúril a ako koho? Mnohým, ktorí majú hlboko do vrecka, sa určite rozžiarili očká. Veď, kto by nešiel voliť za pol tisícovku evríkov…

Reakcie nedali na seba dlho čakať. Kollár sa zasmial, SaSkári to húfne odmietli, premiér Heger nerád počúva populistické návrhy, Šofranková čakala inú otázku, len nie túto, Fico v reakcii na otázku povedal, že kašle na celé OĽaNO s idiotskými nápadmi, cena rohlíka je 14 centov, Pellegrini nepočul o takomto odmeňovaní v žiadnej krajine na svete.

Na otázku redaktora Kráľa z TA 3, z akých peňazí to chcú zaplatiť, nedostal odpoveď a tak Töröková z Markizy otázku zopakovala. A dozvedeli sme sa, že to je investícia do budúcnosti. Počas jedného volebného obdobia podľa Igorka SMER rozkradol 10 miliárd Euro, počas troch vlád 30 miliárd. Ako „supermatematik“ nám vysvetlil ako prišli k sume 500 €. (Vychádza to na jedného voliča 4000 € a chcú dať aspoň časť. Pri maxime voličov ide o sumu 2,2 miliardy €). Pri účasti len 3 zo 4,4 milióna voličov to bude len jedna desatina toho, čo rozkradla partia okolo SMERu a Hlasu. A v budúcnosti sa vráti táto investícia, ak vyhrajú „demokrati“. No ak vyhrá mafia tak, je to jedno!!! Super argument. Lenže v rozpočte na tento rok peniaze nie sú!

Samozrejme, že tlačovka sa niesla v tradičnom slovníku ulično-krčmového majstra zo slovenského Ríma. Pre zábavu spomeniem aspoň heslovite Maťákové perly:

– voliči antidemokratov prídu do nohy, demokrati zostanú doma a mafiánske a  fašistické obludy získajú ústavnú    väčšinu,

– banda to tu rozkradla,

– kašleme na Európu a ideme k Rusku,

– vydajú nás do náručia Ruska,

– neviem, ktorou guberniou v poradí nás pričlenia vládli vagabundi k Rusku,

– toto nie sú populistické jatky,

– ak chcú SMERáci a Hlasáci pomôcť dôchodcom, nech sa ukážu! + keď Ficovi       záleží na dôchodcoch tak bude,  súhlasiť, ak nie, tak ich o 500 € oberie. (nejde o   vydieranie???) 

– vytrhnú Slovensko z EÚ a z NATO.

Samozrejme, že to boli len útržky z bohatého útočného krčmového vyjadrovania sa Matoviča, ktorý si určite myslí, že SMER je vinný aj za to, že sa kedysi vôbec narodil! Myslím si to rovnako a nie len ja.

Zaujímavé boli jeho argumenty, na odmeňovanie v iných krajinách EÚ za účasť na voľbách. V Grécku majú štátni úradníci deň voľna a zopakoval to dva krát. Nuž, Igorko, len pre zaujímavosť Grécko je jedna zo štyroch európskych krajín, kde sú voľby povinné!!! Aj jeho druhý príklad Švajčiarsko (úľavy z daní) koliduje, kde sú voľby povinné!!! Je niekoľko vysvetlení, prečo takto strieľal:

1. nemali v noci v Trnave elektrinu a nemohol hľadať na internete,

2. zabudol si do kúta vziať počítač,

3. nedokázal si to nájsť v tej spleti informácií, tak ako nevie vyberať bankovky z

   bankomatu,

4. Iginova bohorovnosť mu nedovolila získavať informácie z éteru, lebo je

najmúdrejší z najmúdrejších“!

5. Pavlínka je na vine, lebo nepripravila, neporadila a nepošepkala.

6. Iginko je neomylný!

7. Starostlivý tatino Iguško nemal čas, lebo musel strihať dcérenke vlásky.

Prečo vlastne voličov zaplatiť? Ako povedal náš „ obdivovaný“ a „milovaný“ Igorenko, musia urobiť všetko preto, aby frustrovaní ľudia prekonali odpor voči voľbám a prišli voliť.

Pred mikrofón sa postavila aj Maťáková podržtaška Šipoš (12 550 hlasov vo voľbách), ktorý sa okrem zopakovania toho, čo povedal jeho šéf o Smer, Hlase, fašistoch, Grécku a Švajčiarsku  blysol neuveriteľne „inovatívnym“ a „múdrym“ argumentom: „Prečo by sme neodmenili tých, čo chodili tridsať rokov poctivo pravidelne voliť?!?!?“ „Múdro zaobalená“ vetička. Čiže by to mala byť odmena expost aj za to, že ich ľudia v roku 2020 volili! Aká to paralela s podarovanými 50 000 € bývalej už potrestanej riaditeľke Finančnej správy Wittenbergerovej. A pokus sa trestá rovnako ako dokonaný trestný čin – viď Kočner a Rusko za zmenky – 19 rokov! A nezabudol aj dodať, že toto budú najdôležitejšie voľby v histórii Slovenska, ktoré je na križovatke. Toto je o bytí, ide o všetko!!!

Za nápad 500 eurovka za účasť na voľbách by sa určite hanbili aj naši dva známi z filmu Blbý a blbší. Nemôžem k nim prirovnať spomínaných dvoch politikov. Lloyd a Harry by sa určite veľmi urazili a nechcem riskovať z ich strany aj podanie na súd a tak to nechám radšej plávať a teda neprirovnávam.

Pavel Jacz

INZERÁT: Zháňam pre Lojzka Hlinu 10 oviec a 10 krásnych žien. Zn. Využitie času.

20.04.2024

Keď sa človek nudí, tak zväčša niečo nové vymyslí. Géniovia objavia nový vedecký jav či súvislosť a hlupáci sprosté chujády. Predpokladá to však aj používanie nejakej narkománie, ktorú študentom odporúčal podpredseda Progresívneho Slovenska Truban. Vtedy nám mozog podľa Trubana pracuje nad mieru normálneho rozmýšľania a dokáže výnimočné veci. A tak sa [...]

Pani ministerka Šimkovičová oddeľte prosím Slovenský rozhlas od Slovenskej televízie.

05.04.2024

Začnem z celkom inej strany. Mnohí z vás určite videli film Vtedy na západe. Niektorí aj viac krát. Čo sa týka spracovania audiovizuálnej tvorby ho považujem za jedno z najlepších filmových diel. Je to vysoká škola audiovizuálneho spracovania. Správne obrazovo-zvukové dielo informuje 70-timi percentami obrazom a 30 percent zostáva na reč, ruchy a hudbu. A film Vtedy na [...]

Ako ma televízie TA3, JOJ24 a RTVS24 hlboko sklamali.

28.03.2024

Prvá slovenská spravodajská televízia TA3 začala vysielať 11.septembra 2001 a celý deň sa venovala najväčšiemu teroristickému útoku v USA, ktorý v predstihu pred plánovaným začiatkom odštartoval vysielanie TA3. Potom prišli ďalšie tragédie a teroristické útoky a TA3 tak, ako aj všetky ostatné spravodajské televízie vo svete, po celý deň vysielala aktuálne správy z [...]

Most v Poprade

V Poprade hrozí, že skolabuje doprava. Pomôcť má bezplatná jazda po diaľnici okolo mesta

25.04.2024 12:45

Je to problém, ktorý trápi vodičov v Poprade už roky. Štvorprúdovka vedúca z centra mesta do Kežmarku sa pod železničným mostom zužuje do dvoch pruhov.

polícia

Opitý vodič zdemoloval tri autá, nafúkal takmer 2,7 promile

25.04.2024 12:19

Škodu na vozidlách predbežne vyčíslili na približne 4 200 eur.

Alexander Lukašenko

Rusi takmer nepostupujú, na fronte je pat, je čas na mierové rokovania, vyhlásil Lukašenko

25.04.2024 12:10

Paradoxom Moskvy je, že na mierovú konferenciu odmieta prísť, rokovanie bez jej účasti však označuje za nezmyselné.

Spain Election

Čisté ruky zašpinili dobré meno španielskeho premiéra. Zavinila to jeho žena. Odstúpi z čela vlády?

25.04.2024 12:00

Má pre mňa cenu zostať na čele vlády napriek tomu, že ma krajná pravica a pravica obhadzujú bahnom? Španielsky líder na svoju otázku čoskoro odpovie.