Založ si blog

Protiruská úderka v TA3 nás zámerne klame, alebo sú blbí z matematickej logiky?

Pondelňajšie (19.12.22) Hlavné správy na TA3 opäť dokumentovali svoje rusofóbne zameranie, ktoré interpretujú svojsky. Najskôr nás moderátor oboznámil, že Rusi zase zbombardovali Kyjev, ktorý je skoro celý bez elektrickej energie. A hneď na to „najsamlepšejší“ vedúci rusofóbneho spolku zahranično politickej redakcie Verníček (lepšie by mu pristalo Večerníček!) v obrazovej správe zahlásil, že Rusi vystrelili na hlavné mesto Zelenského viac ako 20 dronov. A hneď na to, že drony zasiahli niekoľko obytných domov. O energetických cieľoch nepovedal ani slovo!!!

A tak si zrátajme. Koľko je viac ako 20 vystrelených dronov ? 22, 27, 50, 100,1000 ? Samozrejme, že všetky hodnoty sú viac ako 20. Ale pri fakte 18 zostrelených sme nepresne ubezpečovaní, aká je účinná protiraketová obrana Ukrajiny a že ruské ostreľovanie nemá nárok zasiahnuť ciele ako trafostanice a elektrárne.

Druhý fakt. Drony zasiahli niekoľko obytných domov. Koľko dronov je niekoľko? Určite to nie sú dva. Zvyčajne sa tento termín používa na 3:5. Takže, ako to je? Vystrelených viac ako 20, čo môže byť cca 23-24, zostrelených zrazu určili presne ako silný a úspešný fakt -18. A k tomu ešte niekoľko civilných budov 3 – 5 bolo zasiahnutých. Evokuje to dojem, že žiadny dron, alebo raketa netrafili svoj cieľ – elektrické zariadenie. Možno iba jedno!?!? Tak ako je možné, že viac ako polovica hlavného mesta je zrazu bez elektriny? Že by pri mrazoch energetické uzly v Kyjeve zhrdzaveli a samé sa zničili? Vidíte v tom matematickú logiku? Buď je to naivná hlúposť redaktora, nedostatočné vzdelanie, alebo je to zámerné skresľovanie a teda klamstvo! Vyberte si, ktoré hodnotenie sa vám viac pozdáva.

Ja si myslím, že zavádzanie a klamstvo je jasný zámer. Prečo? TV Markíza a ostatné média nám prezradili iné číslo vystrelených dronov a rakiet. Bolo to presne 30 – slovom tridsať! Je to síce viac ako dvadsať, ale nie zavádzanie verejnej mienky v rámci úspešnosti ukrajinskej poloNATO armády!!!

Ale povedať, že z 30-tich dronov zostrelila ukrajinská obrana 18, by tak úspešne a pozitívne vôbec nevyzeralo. Preto takto zahraničnopolitická úderka v TA3 zámerne zamlčiava a prekrúca fakty, v čom sa v porovnaní s ostatnými médiami stavia na nedostihnuteľnú nenávisť voči Rusku?

A možno, že sa budú naše deti učiť okrem Einsteinovej teórie relativity  už novú Ve(če)rníčkovu teóriu matematickej logiky zavádzaním nejasnými faktami a pôsobením na citovú stránku divákov.

Čo dodať na záver? Azda len to, ako sa šéfka spravodajstva ešte v septembri chválila v reklamných klipoch európskou cenou za najobjektívnejšiu slovenskú televíziu. Takže už môžem na záver napísať a vykríknuť len slová ako : “BRAVÓÓÓÓ TA3!!! Len tak ďalej premaľovávajte fakty!“

Pavel Jacz

Ako ma televízie TA3, JOJ24 a RTVS24 hlboko sklamali.

28.03.2024

Prvá slovenská spravodajská televízia TA3 začala vysielať 11.septembra 2001 a celý deň sa venovala najväčšiemu teroristickému útoku v USA, ktorý v predstihu pred plánovaným začiatkom odštartoval vysielanie TA3. Potom prišli ďalšie tragédie a teroristické útoky a TA3 tak, ako aj všetky ostatné spravodajské televízie vo svete, po celý deň vysielala aktuálne správy z [...]

„Geniálne či genitálne“ progresívne výroky progresívcov Štefunka a Korčoka. Hotový úžas! ! !

15.03.2024

Po ťažkompádnom rozhýbaní sa začínajú v debatných reláciách prezentovať predstavitelia najsilnejšej opozičnej strany PS. Je vlastne šťastím, že sa nepotvrdili výsledky asi dobre zaplatených volebných exitpolov, lebo by to tu vyzeralo tak, ako v predchádzajúcom volebnom období. Možno ešte horšie. Počuli sme od volieb už mnoho slovných perličiek z úst „elity“ [...]

Otvorený list budúcemu šéfovi SaS Gröhlingovi.

07.03.2024

Dobrý deň pán poslanec, mám o Vás už dlhšie svoju mienku, ale nemyslel som si, že v rámci vašej šialenej ideológie dokážete byť pomstychtivá argumentačne tvrdá guma. To, čo ste v nedeľu predviedli ohľadom Ukrajiny v televízii TA 3 v relácii V Politike ma presvedčilo, že Vám absolútne chýbajú dva základné pohľady. Prvý je späť a druhý dopredu. Na ten druhý sa [...]

Srbsko

Výbor Rady Európy podporil členstvo Kosova, Srbsko to odsúdilo

28.03.2024 13:10

Srbský šéf diplomacie označil rozhodnutie výboru PZ RE o podpore členstva Kosova za "škandalózne" a "hanebné".

čaputová

Čaputová: Členstvo v klube NATO nám poskytuje ochranu teraz aj do budúcna

28.03.2024 12:58

V piatok uplynie výročie 20. výročia vstupu Slovenska do Aliancie.

izrael, palestína, gaza

Izraelská armáda tvrdí, že v nemocnici v Gaze zabila 200 ozbrojencov Hamasu

28.03.2024 12:44

Pacienti z radov civilistov a zdravotnícky personál bol podľa armády kvôli bojom evakuovaný do iného krídla nemocnice.

olympiada rieka Seina v Parizi

Ukrajinci vyhrali symbolickú bitku o Paríž, ale chcú, aby Rusov potrestali najprísnejšie

28.03.2024 12:30

Kyjev nechce vidieť na letných hrách ani jedného Rusa. Moskva tvrdí, že Medzinárodný olympijský výbor skĺzol do suterénu rasizmu neonacizmu.