Založ si blog

Heger, Budaj, Remišová a ďalší začali prosiť a plakať pred možným pádom a to naďalej s útočnými hanlivosťami na opozíciu.

Premiér Heger neustále vyhlasuje, že jeho a Matovičova vláda sú najlepšie v histórii Slovenskej republiky a ako zakrútili SMER-áckej mafii krk! To sú slová, ktoré opakuje nielen on z vládnej koalície ako verklík v každom vystúpení v parlamente i v médiách. Baladí sa nad tým, ako pomáhajú občanom, firmám a celej ekonomike. Za to mu treba iba „zatlieskať“ a vykrikovať to, po čom túžia umelci: Tak pán Heger „bravóóó, bravóóóó, bravóóóóó!!!“ Štvrté br… mi už počítač odmietol dopísať. Prečo asi?

Dnes sa nad Hegerovou vládou totálne zmráka. V tejto situácii si premiér dovolí v parlamente vyhlásiť, že jeho vláda je proreformná, proeurópska a PROUKRAJINSKÁ vláda!!! A ja sa pýtam, kde je slovo proslovenská??? Slovensko a jeho problémy Hegera a jeho vládu nezaujímajú? Ešte mi tam chýbali prívlastky – proNATOácka, proamerická, provojnová, proagresívno-protiruská. Nuž čo, premiér mal pravdu o proukrajinskej vláde. Už len čakám, kedy tam premiestnime automobilové fabriky VW, Peugeot-Citroen, Kia a najmä Landrover, ktorý v rámci zachovania demokracie v Európe asi začne vyrábať malé pancierové tanky na podvozku terénneho Landrovera. Rozmýšľam, či by sme Ukrajine nemohli pomôcť aj premiestneným našich polí s celou produkciou k nášmu susedovi, aby mohli aspoň čiastočne nahradiť pôdu, ktorú predali americkým firmám s rozlohou väčšou, ako má obhospodarovanej pôdy celé Taliansko.

A treba povedať, že sa zaťahuje aj nad koaličnými poslancami. Tí na tlačovke počas schôdze v parlamente začali prosiť, plakať, žobroniť, aby mohli zostať pri kormidle zlovenského Titanicu. Čakal som, že si ešte kľaknú na kolená, aby uprosili božskú SaS na čele s kyselinou sulíkovou (pomenovanie Sulíka z úst Gyimesiho v parlamentnej diskusii). Celé mi to pripadá ako čistá špekulácia. Oni vedia, že sa viac po svojom škodlivom pôsobení už na lavice parlamentu budú pozerať iba z televízie. A z blízka možno iba na Deň ústavy, kedy sú parlamentné dvere otvorené pre všetkých dokorán a budú svojim deťom a vnukom ukazovať, kde sedel a tvoril v histórii „najlepšiu“ vládnu koalíciu na Slovensku. Samozrejme, ak nájdu financie na cestu, pretože po tom, čo predviedli, asi všetci podnikatelia od nich dajú ruky preč, aby im svojou vysokou „odbornosťou“ nedoriadili firmy.

Keďže je ich presvedčenie o totálnej prospešnosti vo všetkých prejavoch a diskusiách, nerozumiem, prečo sa tak boja predčasných volieb. Veď podľa ich rečí musia vyhrať s vyše 50 percentným ziskom a dokonale obsadiť Národnú radu SR. Najmä grafy, v ktorých ukazujú ako oni, na rozdiel vlád SMER-u dávajú peniaze navyše aj niekoľko krát. Tie grafy vyzerajú pre SMER dehonestujúco. Žiaľ, to všetko sa len minimálne premieta do života ľudí, ale dobre to vyzerá na papieri! Porovnávať neporovnateľné je čistá špekulácia súčasnej vládnej zložky.

Už po niekoľký krát som počul slová ministra z mini-mini strany Zdola, ktorú prifaril k OĽaNO (Inak by sa do slovenského parlamentu nikdy nedostal!!!), aby dosiahol svoj životný politický post – miesto ministra! Budaj si myslí, že je stále na tribúne na námestí SNP a že mu všetci spapkajú jeho plamenné reči, za ktoré zožne potlesk v stoji, ako vtedy z neznalostí občanov. Tí už dnes vedia, o čom to celé bolo.

Zaujímavo si zafilozofoval. Je to hrozba, že sa ku kormidlu dostanú nedemokratické sily, ale hneď na to dodal, že všetky doterajšie demokratické strany počas vládnutia sa rozhárali a padli vlády. Rozmýšľam nad týmito premúdrelými myšlienkami. Ak si to premeníme na drobné – demokratické strana znamená sa hádať sa s koaličnými demokratickými stranami. Mám len otázku nielen na neho, ale aj ďalších jeho súputníkov v koalícii. Kto im dal právo ohodnocovať iné strany, ako nedemokratické. Položím si otázku: Je demokratické hnutie ako strana v OĽaNO, keď pozbierame hocikoho na schodoch, pocestných na uliciach, kámoškov v panelákoch a krčmách, aby išli kandidovať a ako riadiaca strana uzákoňovať, nedokonalé na rýchlo zbúchané, ale aj nedemokratické zákony a nariadenia? Spomeňme rovnako aj „super demokratické“ štrukturálne zloženie strany SME Rodina. Z takýchto zložiek má byť demokratické vládnutie? Je demokratické podporovať iný štát na úkor domácich finančne dobitých, teda svojich vlastných občanov. Budaj, Heger, Šeliga, Remišová, darmo budete nariekať a žobroniť. Veľká väčšina toho, čo ste polapili do rúk vám pretiekla cez prsty . A tak nastúpila už zákonitá stupnica preferencií, ktorá je pre vás neúprosne letecká, ako pre študenta, ktorý zaplával vo víre nevedomostí na skúške.

Ešte sa pristavím pri slovách Sulíka, ktorý sa vyjadril, že strana SMER smerovala po posledných voľbách do zabudnutia. A to hovorí predseda strany, ktorá sa dostala do parlamentu s odretými ušami. – 6,22 % – teda tri krát menej ako mal SMER 18,29%. Naozaj sa dá len žasnúť nad formulkami a poučnými vetičkami bohorovných aktérov (aspoň si to myslia) z predchádzajúcej i súčasnej vládnej koalície. Ak sa vôbec v nasledujúcich normálnych a predčasných voľbách dostanú do politického ringu, bude to skôr zázrak ako realita. Nuž, veľká väčšina slovenských občanov si žiada z pohľadu mozgovo nadaných koaličníkov návrat „mafiánskych“ strán. Nuž, budú sa s tým musieť zmieriť, že nastúpi koalícia, ktorá si bude vážiť slovenských občanov a bude mnohokrát lepšie riadiť tento štát a nie tak, ako to predviedla súčasná pozliepaná, amatérska, mizerná a vyhádaná koalícia.

Už sa zajtra po hlasovaní o dôvere či nedôvere vláde budeme možno čudovať, alebo si zatlieskame. Rozhodnutie bude tesné. Nervy pre každého Slováka sú v napätí a samozrejme aj Zelenského, ktorý ako sa vyjadril našim novinárom s napätím sleduje situáciu na Zlovensku. Veď kde by našiel takých ďalších ochotných sponzorov mu darovať všetko, o čo si zažiada. Napísal som slovo darovať, PRETOŽE SI MYSLÍM, ŽE PENIAZE za podarunky pocítime akurát tak v sľuboch. Nebojte sa už vám peniažky išli, ale máme problémy s počítačmi, úradníkmi či bankami! O tom, že takéto reči sa budú opakovať, nepochybujem. Vieme, že Ukrajina dnes žije iba z cudzieho.

Pavel Jacz

Ako ma televízie TA3, JOJ24 a RTVS24 hlboko sklamali.

28.03.2024

Prvá slovenská spravodajská televízia TA3 začala vysielať 11.septembra 2001 a celý deň sa venovala najväčšiemu teroristickému útoku v USA, ktorý v predstihu pred plánovaným začiatkom odštartoval vysielanie TA3. Potom prišli ďalšie tragédie a teroristické útoky a TA3 tak, ako aj všetky ostatné spravodajské televízie vo svete, po celý deň vysielala aktuálne správy z [...]

„Geniálne či genitálne“ progresívne výroky progresívcov Štefunka a Korčoka. Hotový úžas! ! !

15.03.2024

Po ťažkompádnom rozhýbaní sa začínajú v debatných reláciách prezentovať predstavitelia najsilnejšej opozičnej strany PS. Je vlastne šťastím, že sa nepotvrdili výsledky asi dobre zaplatených volebných exitpolov, lebo by to tu vyzeralo tak, ako v predchádzajúcom volebnom období. Možno ešte horšie. Počuli sme od volieb už mnoho slovných perličiek z úst „elity“ [...]

Otvorený list budúcemu šéfovi SaS Gröhlingovi.

07.03.2024

Dobrý deň pán poslanec, mám o Vás už dlhšie svoju mienku, ale nemyslel som si, že v rámci vašej šialenej ideológie dokážete byť pomstychtivá argumentačne tvrdá guma. To, čo ste v nedeľu predviedli ohľadom Ukrajiny v televízii TA 3 v relácii V Politike ma presvedčilo, že Vám absolútne chýbajú dva základné pohľady. Prvý je späť a druhý dopredu. Na ten druhý sa [...]

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10

Evakuovať museli 50 ľudí.

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

forró, fico, galanta

Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len Forró, nie celá strana. Inak sa to čítať nedá

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.