Založ si blog

Prvé zavretie vyšetrovacieho spisu za smrťou PÁNA Milana Lučanského – najvznešenejšieho slovenského generála a zároveň kovboja kriminalistiky sa udialo. Zostane to tak?

Aj po ukončení „zaujímavého“ vyšetrovania vyvstáva veľa otáznikov nad generálovou smrťou. Mnoho nejasností je aj teraz nad jeho pobytom a zraneniami vo väzbe. Výčitky smerujú aj k vyšetrovateľom, prokurátorom a najmä sudcovi, ktorý ho na základe výpovedí udavačských kajúcnikov poslal do zapadákovej kolúznej väzby až do Prešova.

Informácie o jeho smrti sa množili. Tak napríklad nemenovaný český lekár v AV News, vylúčil obesenie na teplákovej bunde: „Pokud by opravdu použil teplákovou bundu k sebevraždě, potom by takové věšení bylo velmi nespolehlivé, protože teplákovina není konopný provaz. Teplákovina má tendenci se natahovat a když se zatočí a smotá do provazu, smyčka nedokáže na krk vytvořit tlak na zaškrcení vzduchové trubice, protože smotaná bunda je příliš tlustá a rozkládá tlak a hmotnost na širokou plochu krku“, upozorňuje lekár a uvádza príklad. „Oběšení nelze provést s kdečím, protože při tlustém provazu nebo smotaném hadru dojde jenom k částečné asfyxii (zastavenie dychu pre nedostatok kyslíka pozn. autora) a člověk umírá dlouhé hodiny, jsou známy i dny.

Na druhej strane slovenský lekár Hodossy pripustil, že úder na oko podľa lekárskej správy mohol byť spôsobený pádom. Pripusťme aj túto možnosť. Všetci vieme, akú konštrukciu tela mal generál a k tomu výcvik bojových umení, pri ktorom je gymnastika základom. A tak, ak spadol bez cudzieho zavinenia, potom mi vychádza, že bol pod sedatívami, alebo drogami, ktoré mu mohli podstrčiť do jedla. To sa však už nedozvieme, ak sa v niekom neozve svedomie.

Veľavravný je aj postoj médii ku skonu generála. Pre nich boli dôležitejšie informácie, o tom, že vo väzení zomrel najbrutálnejší vrah v USA s tromi doživotnými testami, ktorého na Slovensku nikto nepoznal a z hľadiska informovania nebol dôležitý a rovnako úmrtia aj ďalších pre nás neznámych Američanov a mnoho ďalších síce bulvárnych a ohlupujúcich správ. Dokonca na zakrytie dôležitosti záhadného úmrtia po 50 sekundovej správe o Lučanskom nasadila televízia Markíza troj minútový sumárny materiál o vražde Kuciaka s priateľkou. Takto sa nesprávala Markíza ani počas existencie Ruskovej strany ANO. Že si média nevážia generála, ktorý ich oslobodil od vplyvu mafie na Slovensku je naozaj hanba!!! Kuciak, ktorý len hackersky odhaľoval podvody, si zaslúžil aj zvučkové predely v spravodajstvách a denno-denne 10 minútovky niekoľko mesiacov a že Lučanského nejaký udavačský kajúcnik obvinil? Spomeňte si na Lexu, ktorý vyhral i napriek jasnosti obvinení všetky súdne pojednávania. Zásada je jedna, pokiaľ Vás nepristihnú pri preberaní úplatku, tak Vám to, ak vysvetlíte pôvod svojho majetku, nemajú ako dokázať. Taká je právna kvalifikácia. A kecy od udavačov kajúcnikov, že bral úplatky sú len obvinenia, nezakladajúce sa na právnych základoch. Vyšetrovatelia, ktorí sa potrebovali asi pomstiť Lučanskému, pravdepodobne za jeho kroky ako riaditeľa inšpekcie, majú asi rovnaké rozmýšľanie ako väčšina vlády. Urobia A, ale nedokážu prepokladať aj B,C,D…. Len, aby valec zafungoval a poriadne zarezonoval! A teda odkázal ďalším, že prídu o svoj život, ak nebudú spolupracovať na požiadanie mocných. Strach má obrovskú silu!

Aj teraz Markíza nasadila svoju provládnu pravdu. Krajský prokurátor v Prešove Matija potvrdill, že generál Lučanský zomrel na kardiorespiračné zlyhanie po udusení obesením sa. S čím však nesúhlasí právny zástupca rodiny Lučanských, ktorý pripravuje ústavnú sťažnosť. Na tlačovej besede spomenul, že súdna pitva neodhalila na krku škrtiace ryhy. A tak redaktor Markízy vytiahol súdneho znalca Kováča, ktorý spomenul, že od mäkkého materiálu, ako je tepláková bunda, môže byť vyblednutá koža a nie ryha. To však nekorešponduje s vyššie spomínaným vyjadrením českého lekára v článku AV News.

Ministerka Kolíková, ktorá hneď videla Lučanského samovraždu bez akýchkoľvek dôkazov, dostala od prešovského krajského prokurátora satisfakciu. Zatiaľ! Hneď zriadila 17 člennú vyšetrovaciu komisiu. No ani táto porota nám nedokázala poskytnúť celkovú pravdu, pretože vo väzení sa výhražné odkazy a symboly nedajú vždy dokázať a inštruovaní dozorcovia budú vypovedať ako jeden šík. SIS a tajné zložky vyšetrovať nebudú. Ešte šťastie, že existuje možnosť – lenže. Tí, čo sa podieľali na tomto svinstve si budú za mlčanie uzurpovať výhody v zamestnaní. A príde nová vláda, nový šéf a stačí, aby niekoho z aktérov vyhodili pre niečo celkom iné. A ten, keďže je mu, ako dokázal, pri Lučanskom pomstychtivosť blízka, vyjde s pravdou von. Takže si osobne myslím, že sa skutočnú pravdu dozvieme o niekoľko rokov. Možno aj o 10-15. Tak, ako to býva vo viacerých prípadoch. Aj mnoho vrážd sa podarilo vyriešiť až po vyše 10-tich rokoch. A to aj vďaka náhodám. A náhoda je blbec. A tak sa spoliehajme viac na náhody a pomstychtivosť, nie na komisie krajskú prokuratúru v Prešove.

A čo vyšetrovatelia, a operatívci podieľajúci sa na smrti Lučanského? Spokojne budú aj naďalej chodiť počas vojny policajtov do práce? Verím, že sa lavína zodpovednosti nezastaví nielen v justičných orgánoch, na ministerke Kolíkovej, na vláde, ale ani v prokurátorských, súdnych a najmä už v spomínaných policajných zložkách. A tak môžem napísať. „Hoši“ s Lučanským a s vojnou policajtov i pomstou za pôsobenie generála ako šéfa inšpekcie ste to viac ako poriadne prehnali. Jednoducho ste to tragicky posr..li!!! Odstránili ste zo sveta informáciami nabitého kolegu, ktorého ste si mali vážiť a nie s ním zaobchádzať, ako so zhnitými odpadkami. Verte, že jeho krv si z rúk nikdy nezmyjete! A nepomôžu Vám ani nedeľňajšie spovede!

Vojna policajtov na Slovensku mala ako prvú obeť najvznešenejšieho slovenského generála a kovboja kriminalistiky, skutočného policajného profesionála Milana Lučanského! Česť a hold jeho stálej pamiatke!

Pavel Jacz

INZERÁT: Zháňam pre Lojzka Hlinu 10 oviec a 10 krásnych žien. Zn. Využitie času.

20.04.2024

Keď sa človek nudí, tak zväčša niečo nové vymyslí. Géniovia objavia nový vedecký jav či súvislosť a hlupáci sprosté chujády. Predpokladá to však aj používanie nejakej narkománie, ktorú študentom odporúčal podpredseda Progresívneho Slovenska Truban. Vtedy nám mozog podľa Trubana pracuje nad mieru normálneho rozmýšľania a dokáže výnimočné veci. A tak sa [...]

Pani ministerka Šimkovičová oddeľte prosím Slovenský rozhlas od Slovenskej televízie.

05.04.2024

Začnem z celkom inej strany. Mnohí z vás určite videli film Vtedy na západe. Niektorí aj viac krát. Čo sa týka spracovania audiovizuálnej tvorby ho považujem za jedno z najlepších filmových diel. Je to vysoká škola audiovizuálneho spracovania. Správne obrazovo-zvukové dielo informuje 70-timi percentami obrazom a 30 percent zostáva na reč, ruchy a hudbu. A film Vtedy na [...]

Ako ma televízie TA3, JOJ24 a RTVS24 hlboko sklamali.

28.03.2024

Prvá slovenská spravodajská televízia TA3 začala vysielať 11.septembra 2001 a celý deň sa venovala najväčšiemu teroristickému útoku v USA, ktorý v predstihu pred plánovaným začiatkom odštartoval vysielanie TA3. Potom prišli ďalšie tragédie a teroristické útoky a TA3 tak, ako aj všetky ostatné spravodajské televízie vo svete, po celý deň vysielala aktuálne správy z [...]

bielorusko, cvičenia

Minsk bol napadnutý, odrazili sme útok z Litvy, vyhlásilo Bielorusko. Absolútny nezmysel, hlási Vilnius

25.04.2024 15:58

Takéto vyhlásenia je možné pokladať za neustálu nepriateľskú provokáciu a informačný útok proti nám, ktoré nemajú nič spoločné s realitou, tvrdí Litva.

Susko

Ministerstvo nežiadalo Najvyšší súd o konkrétne spisy, iba záznamy o prerozdeľovaní, tvrdí Susko

25.04.2024 15:05

Šéf rezortu Boris Susko nerozumie, prečo by ministerstvo nemalo na kontrolu procesu nárok.

kočner, kuciak

Pojednávanie v kauzách Donovaly a Báč zrušili, obžalovaným je aj Kočner

25.04.2024 14:27

Kauzy sa týkajú páchania ekonomickej trestnej činnosti.

Radek Sikorski

Chceme byť jednou z krajín, ktoré určujú smerovanie EÚ, znie z Poľska. Sikorski poslal ostré slová Moskve

25.04.2024 14:27

Poľské ministerstvo zahraničných vecí uviedlo, že Sikorského vízia je úzko prepojená s víziou francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona.