Založ si blog

Pani prezidentka, Vaše pôsobenie vo funkcii nie je výzva, ale problém.

Minulotýždňová spanilá púť našej prezidentky v masmédiách odštartovala v relácii TV Joj Na hrane a pokračovala v Sobotňajších dialógoch Slovenského rozhlasu. Počuli sme našu hlavnú veliteľku ozbrojených síl, ako po troch rokoch hodnotila svoje pôsobenie. Spomínala pandémiu a teraz vojnu, ako výzvy. Výzvu ako na čo? Na boj? Na vojnu? Nie sú to náhodou problémy, prekážky, či ťažkosti pani prezidentka, ktoré slovom výzva zľahčujete? (Už ste zabudli po slovensky?) Takto zdôvodňovala Čaputová klesajúcu podporu, respektíve spokojnosť obyvateľov s jej pôsobením. Z vyše 80-tich percent klesla na 53 podľa jednej prieskumnej agentúry so stále podivnými výsledkami v prospech momentálnej „verchušky“. Hľadala chyby všade, len nie u seba.

Zaujímavé je povedomie skoro všetkých únijných šéfov vlád a prezidentov na otázku sankcií voči Rusku. Všetci si myslia, že Rusko práve z ropy a plynu financuje vojnu a že ju takýmto spôsobom zastaví. No povedzme si otvorene, že nezastaví. Sankcie vojnu nezastavili nikdy a nikde a ani nezastavia, tak sa míňajú účinkom. A aj naša prezidentka podporuje tieto sankcie a vyzbrojovanie Ukrajiny. Dokáže sa pozerať na dôsledky dopredu, alebo len slepo verí, že to zaberie? Hlavne, že má demokratický Americko-európsky innn a coool postoj! Pani prezidentka sankcie nemali účinnosť na Kube, nie sú účinné ani proti Rusku, ale  skôr pre obyvateľov Európy!!! Pochopte to už konečne! Doplácajú na ne aj občania republiky, ktorej nerozumiete, ako ste pred časom spomenuli. A teraz dokazujete, že nechápete ani samotných chudobných občanov. Váš výrok, že by sme sa mali okamžite odstrihnúť od plynu a ropy svedčí o tom, že ste naozaj neklamali, keď ste povedali, že Slovensku nerozumiete!!!

A kto je na tom najlepšie? Ničím nekrytý donekonečna FED-om tlačený americký dolár, ktorý padal a padal a teraz začína posilňovať na úkor životnej úrovne Európanov. Zarába na predaji zbraní na Ukrajinu, (Tento štát na to sakramentsky doplatí a potom na Ukrajine nezostane ani jeden z tých zbohatlíkov, ktorý sa dnes povaľujú v Európe s podporami) a navyše Európa financuje vlastné ozbrojovanie americkými zbraňami. A doteraz v Európe nepredajný drahý bridlicový plyn sa začal masívne predávať. To, že je o dosť drahší a podporujete takéto riešenia, nás občanov bude stáť veľmi veľa na rozdiel od Vás. Vy máte prezidentskou penziou „vystarané“ do smrti! Mnohí budú mrznúť a dostanú sa na mizinu. Vďaka tomu, že nebudú mať dôchodcovia na lieky aj pomrú. Toto sa však do vašej hlavičky nemá ako dostať.Niet tam už priestoru.

Vo vyjadreniach rusofóbnych politikov, do tejto kategórie radím aj Vás pani prezidentka, sa stále spomína stále masívna ruská propaganda a hybridná vojna. Do dnešného dňa mi nikto nedefinoval, čo je to hybridná vojna. Pripomínam, že konkrétne! Všeobecné frázy ma nezaujímajú. Tie sa s realitou nedajú porovnať. Ani tí, ktorí toto slovíčko používajú, mu nerozumejú, ale účel svätí prostriedky.

Takže si to položme priamo na stôl. A ja sa pýtam, ako porovnáte ruskú propagandu s americkou a západnou demokratickou?

Vy prezidentka dávate jasne najavo, že USA je pre nás modla. Konáte v tomto smere tak, ako by ste tak neučinili ku žiadnej krajine. Pozrime sa teraz na samotnú propagandu v mediách. Ak si máte vybrať z filmov v kinách, tak si môžete vybrať z ponuky viac ako 50 % amerických filmov a zostatok je z iných krajín. Ak chcete isť na ruský film, tak musíte dlho hľadať a aj dlho čakať. A filmy sú  z veľkej väčšiny ladené tak, aby zvýrazňovali výnimočnosť amerického života, demokracie a ideológie ako najlepšej na svete (To som si myslel iba prvé dva mesiace., keď ma vizuálne ohúril New York. Žil som tam skoro 3 roky a presvedčil som sa, že to tak nie je.) Filmy vyriešia všetky problémy. Ak si otvoríte televízie, prevaha amerických brakových filmov je ešte vo vyšších percentách. K tomu môžeme prirátať licencované americké show, amerických seriálov s plytkou myšlienkou dokumentujúcou, akí sú Američania nevzdelaní. Veď blbosť ľudí dokáže zabaviť. A tak toto vtĺkanie s konzumom spolu s brakovými domácimi seriálmi produkujúcich hlúposť sa stalo dnešnou normou. Ale Amerika je opäť v prevahe aj v diskusných reláciách a vo výbere hostí, ktorí naďalej ladia túto strunu. K tomu prirátajme aj dokumentárne filmy. Tie ruské sa objavia, ako šafran a ruský film uvidíte tak raz polročne, pri lepšej konštelácii štvrťročne. A americké rozprávky neobchádzajú ani naše deti. Nehovoriac, čo im ponúka internet, ktorý u nich v hrách zakoreňuje násilie s hrdinami amerických postavičiek. A toto všetko je podľa Vás pani Čaputová v poriadku? Nie je náhodou výsledkom tohto aj nedávna dehonestácia opitej dievčiny i minulotýždňového násilia skupinky pubertiakov v Košiciach, ktorí terorizovali a bili starších ľudí a aj školákov – slabších jedincov? Podľa Vás to teda môže byť ruská propaganda!?!?!?

No a prichádza spravodajstvo. Všetko z Ameriky až na tajfúny, tornáda, požiare a vraždenie ľudí je „totálne pravdivé“ fantastické ba až ohromujúce. Aj dnešné iba jednosmerné ukrajinské spravodajstvo máme považovať za absolútnu pravdu, ktoré denno denne produkuje dehonestáciu ruskej armády a víťazstvá i vytláčanie ruskej armády. No väčšina vie, že sú to iba „kaleráby“ ukrajinskej vojenskej propagandy na čele so Zelenským na udržanie bojovej morálky.

Dokonca aj športoví novinári sa idú zodrať, aby nám každý deň prinášali americký šport, americký futbal, americký basketbal,  americký golf, kanadsko americkú NHL, ako keby svetový a európsky šport niekedy ani neexistoval. Vieme, koľko minút hral Chára, koľko krát si na ľade „prdol“ a aj ďalší naši ďalší v NHL. Mal som možnosť vidieť niekoľko hokejových stretnutí NHL v amerických televíziách. Po štvrtom ma ten hokej prestal baviť a viac som oň nezakopol počas skoro troch rokov. Európsky a ruský hokej je oveľa pohľadnejší. A z našich hokejistov hrajúcich v NHL robíme modly a tých čo hrajú v KHL, vo Švédsku, Fínsku a podávajú lepšie výkony, ktorých hra je oveľa lepšia a pôvabnejšia, si ani nevšimneme. A ak, tak sa dozvieme. kto vyhrá Gagarinov pohár. Aj toto je podľa Vás pani prezidentka ruská propaganda?

Toto všetko sa dá aplikovať aj na rozhlasové a tlačové média na Slovensku. Najmä súkromné rádia nepoznajú Rusko, ale len bulvárno-tematické USA a západnej Európy a ešte raz USA. Rusko je pre nich dehonestácia sama o sebe. A teraz Slovensko zakázalo operátorom vysielanie ruských televíznych staníc a zablokovali ruské média na internete. Sú však opatrenia s aplikáciami TOR a VPN, ktoré odstavia zablokovanie, takže ten kto chce, si dokáže prečítať aj iný názor, nielen americký a urobí si vlastný názor!!!

A to, že prostredníctvom internetu sa k nám dostávajú iba ruské lži a klamstvá? Áno, prevláda názor, ako za socializmu, len ten náš oficiálne šírený v socialistickom Československu s pôvodom v Moskve bol ten jediný správny. Vymenili sme však prívlastky socialistický za americko-európsko-demokratický liberalizmus a Moskvu sme vymenili za Washington s područím Bruselu. Sloboda bol teda obrat v názore pre väčšinu povrchných

V tejto súvislosti spomeniem jednosmernú paškvilovú debatu na TA3 z 9. mája s obrázkami vojenskej prehliadky v Moskve, ktorú moderoval klasický Rusofób zahraničnopolitický redaktor Verníček, ktorý jasne povedal, že nám TA3 neukáže ďalšie zábery z prehliadky, lebo by to bola ruská propaganda (išlo o bojovú techniku, ktorú by si pozreli najmä chlapi)!!! Výber jeho rovnakokrvných hostí Kužela (riaditeľ MEMO 98) s Bednárom (bezpečnostný analytik) do štúdia a jeho nanucované neobjektívne a jasne smerované otázky potvrdili, že skratka TA 3 i napriek tomu, že je teraz v českých rukách, je podľa loga stále tretím americkým kanálom Televízia Amerika No 3. Pri protiruskej dominantnosti v Česku to nie je nič čudné.

Takže iný názor pani prezidentka je ruská hybridná vojna a ruské lži? Vy ste nikdy neboli politička a ani Političkou nie ste a ani nebudete, Vy si nevidíte, rovnako ako naša vláda na koniec nosa. Zostane po Vás potopa a to Vás bude v duši veľmi trápiť. Budem rád, ak sa k tomu Titanicu nedopracujeme, ale asi to tak nebude.

A tomuto, čo som spomenul hovoríte ruská propaganda? Tak si ju poopravte na americkú. Veď všetko americké je u nás varené pečené a všetko ruské je zlé, lživé a bez dôkazov. Ale život je iný pani prezidentka, pretože toto Vám spapkajú len mladí, neinteligentní, nevzdelaní, liberálno-progresívni a konzumní jedinci, ktorí už poriadne po slovensky ani nedokážu hovoriť. Aj Vy ste dokázali slovenský jazyk zamerikanizovať a prispôsobovať sa k primitívnej anglickej hovorovej reči na rozdiel od slovenskej. Viem, chcete byť innnn a cooool a tak používate poslovenčné univerzálne slová z angličtiny. Preto som aj do titulku napísal slovo výzva, ktoré má celkom iný význam ako problém. Spomeniem aj Vami veľmi často pertraktované slová ako z verklíka, zdieľať, emócie, kontext či nesmierne dôležité. Len neviem, či je niečo dôležité alebo nedôležité, pretože, ak je niečo dôležité, tak nemôže byť ani slabo dôležité, ani nesmierne. Jednoducho je dôležité. Ale to sú len drobnosti, ktoré charakterizujú, ako ste nasiaknutá anglo-americkým parfumom. A z maličkosti sa skladá život.

Pani prezidentka, aj Vy ste študovali až za tohto režimu (Naše školy sa z popredného miesta prepracovali veľmi ľahko na veľmi nízku priečku. Dnešní študenti to už mnoho krát dokázali mizernými výsledkami v testoch, ktoré porovnávali s inými krajinami!), ktoré Vám a rovnako mnohým terajším vládnym činiteľom neposkytol adekvátne vzdelanie, znalosti, absentuje u vás dejepis a najmä logické uvažovanie s predvídavosťou! A to mrzí nielen mňa, ale aj skoro polovicu Slovákov. A nebojte sa, vaša podpora bude ešte viac klesať a klesať s vašimi postojmi a nepredvídavými prednáškami, ale aj ďalšími krokmi ako bolo oficiálne vítanie prvej dámy Bidenovej, ktorá bola na súkromnej ceste na Slovensku!!!! Jill prišla rozdávať na našom území americké štátne vyznamenania cudzím štátnym príslušníkom a dokonca strávila luxusnú dovolenku na Slovensku za naše vysoké náklady. Veď túto súkromnú osobu chránilo 600 policajtov!!!! Budete takto s ministrom Korčokom oficiálne vítať každú manželku, alebo manžela prezidenta či prezidentky z demokratického  sveta?

Nepredpokladám, že tento článok vydrží dlho v prehľade, pretože viac ako inteligentný cenzorský admin ho vyradí z prehľadu, ako aj môj posledný o Harabinovi na Slavíne , ktorý bol so skoro 5000 čítaniami aj tak načítanejší počas jedného dňa. A ak náhodou niektoré moje hodnotenie prejde, ako to o zničenej slovenskej S300, tak mal vyše 96 tisícovú čítanosť. Nuž, anonymný admin má na mňa po česky povedané „spadené“ na rozdiel od iných autorov s ostrejšími článkami a tak Pravda nemá vďaka angažovanému adminovi rada iný pravdivý názor, iba tent svoj – ten davový demokratický innnn a cooool! Ale aplikácia Telegram (s nickom známi) je voľná.

Pavel Jacz

Pani ministerka Šimkovičová oddeľte prosím Slovenský rozhlas od Slovenskej televízie.

05.04.2024

Začnem z celkom inej strany. Mnohí z vás určite videli film Vtedy na západe. Niektorí aj viac krát. Čo sa týka spracovania audiovizuálnej tvorby ho považujem za jedno z najlepších filmových diel. Je to vysoká škola audiovizuálneho spracovania. Správne obrazovo-zvukové dielo informuje 70-timi percentami obrazom a 30 percent zostáva na reč, ruchy a hudbu. A film Vtedy na [...]

Ako ma televízie TA3, JOJ24 a RTVS24 hlboko sklamali.

28.03.2024

Prvá slovenská spravodajská televízia TA3 začala vysielať 11.septembra 2001 a celý deň sa venovala najväčšiemu teroristickému útoku v USA, ktorý v predstihu pred plánovaným začiatkom odštartoval vysielanie TA3. Potom prišli ďalšie tragédie a teroristické útoky a TA3 tak, ako aj všetky ostatné spravodajské televízie vo svete, po celý deň vysielala aktuálne správy z [...]

„Geniálne či genitálne“ progresívne výroky progresívcov Štefunka a Korčoka. Hotový úžas! ! !

15.03.2024

Po ťažkompádnom rozhýbaní sa začínajú v debatných reláciách prezentovať predstavitelia najsilnejšej opozičnej strany PS. Je vlastne šťastím, že sa nepotvrdili výsledky asi dobre zaplatených volebných exitpolov, lebo by to tu vyzeralo tak, ako v predchádzajúcom volebnom období. Možno ešte horšie. Počuli sme od volieb už mnoho slovných perličiek z úst „elity“ [...]

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.