Založ si blog

Prezidentka a jej ansámble poradcov je vizitkou nášho zdevastovaného školstva po „Nežnej“.

My starší vieme, ako sa znížili vedomosti nášho mladšieho obyvateľstva, ktorí už nezažili školstvo, ktoré patrilo počas socializmu medzi najlepšie na svete. Zažili však novodobo moderné školstvo plné demokracie, vzdoru, ponižovania kvalitných učiteľov nielen nízkymi platmi a logicky ich veľkou fluktuáciou do iných lepšie platených zamestnaní. Riaditelia škôl lepili stavy učiteľov hocikým. Mnohí kvalitní učitelia totižto odišli. A toto sa podpísalo na prudkej zhoršenej kvality nášho školstva. Aj preto dnešní štyridsiatnici  či päťdesiatnici v zodpovedných funkciách zväčša neovládajú základné znalosti, nielen praktického života, ale aj teórie, dejín, slušnosti, čestnosti, predvídavosti i logiky, ale aj základných atribútov života. Čo treba však z časti vyzdvihnúť, ovládajú anglický jazyk lepšie ako svoj rodný, ktorý anglickými univerzálnymi slovami, názvami a termínmi dehonestujú. Lenže ovládať angličtinu neznamená byť múdry a vzdelaný. Žiaľ, mnoho ľudí si to myslí! A nie sú im cudzie podvody, klamanie, zvrátenosti, úplatnosť, kriminalita, brutalita, narkománia a ďalšie neduhy.

Tak vyzerá aj náš celý dnešný demokratický život plný bezohľadnosti, egoizmu a hrabania peňazí. Pozriete sa na sociálne siete a úroveň chvastania sa, ponižovania, šikanovania, vyhrážania sa či „super inteligentných príspevkov“ v debatách je neúrekom, ako keby stále fungovala Aladinova obrovská nevyčerpateľná fľaša.

Spomínanými atribútmi sa prezentujú aj ľudia, ktorí obsadzujú väčšinu dôležitých funkcii v štátnej administratíve, nevynímajúc ani ústavné, štátne a vládne funkcie. To je volené zrkadlo spoločnosti.

Čerešničkou na torte neznalosti boli nedávne vyznamenania 8. mája troch odporcov komunistického režimu prezidentkou Čaputovou – Alberta Púčika, Antona Tunegu a Eduarda Tesára „za mimoriadne zásluhy o demokraciu a jej rozvoj a tiež za rozvoj ľudských práv a slobôd“. Až historik musel s pravdou von. Všetkých troch dnes vyznamenaných odsúdili v roky 1951 československé súdy na trest smrti na základe rozhodnutia vedenia Komunistickej strany.

Ešte predtým však Púčik, Tunega a Tesár podporovali režim vojnového slovenského štátu, ktorý kolaboroval s nacistickým Nemeckom. Trojica sa vzdelávala na Vyššej vodcovskej škole Hlinkovej mládeže. Púčik s Tunegom špicľovali počas SNP jej účastníkov a udávali ich nacistom a gestapu.

Nevzdelanosť prezidentky a jej ansámbla dokumentuje aj to, ako obhajovala vyznamenania trojice, ale o dva dni sa za udelenie Radu Ľudovíta Štúra I. triedy in memoriam tejto trojici sprostredkovane ospravedlnila: „Stala sa chyba (alebo nevzdelanosť? pozn. autora) v procese posudzovania. Štátne vyznamenania by mali dostávať ľudia, ktorých životný príbeh nemôže vyvolať spor o to, či slúžili demokracii,“ tlmočila kancelária prezidentky s tým, že prezidentka urobí všetko pre to, aby sa v budúcnosti podobné kontroverzie neopakovali.

Ak človek urobí chybu, tak sa ju snaží opraviť, alebo zmizne do kanálových prepojení, aby nebol na očiach. Ani jedno ani druhé Čaputová neurobila. Vzala si príklad a nasledovala dnešnú vládnu koalíciu. Použila ospravedlnenie, rovnako ako napríklad Sulík v prípade trinástich raňajok s Kočnerom, kde debatovali aj o úplatkoch v prípade zvolenia generálneho prokurátora. Ale toto zostalo len pri vánku.

Ak má prezident právo rozhodovať a udeľovať najvyššie štátne vyznamenanie, tak ho môže aj odňať. A namiesto jeho odňatia aj s finančnou odmenou sa prezidentka len prepáčovala. Prečo tak prezidentka Čaputová pri tomto omyle neurobila? No lebo, ospravedlnenie je pre ňu najvyššia forma opravy!!! Aké plytké riešenie.

Tu treba pripomenúť, že trojicu navrhla Nadácia, ktorej predsedom je bývalý šéf KDH a bývalý eurokomisár Ján Figeľ, ktorý sa preslávil s nie čistým lajstrom veriaceho ohľadom získania jeho bytu od bratislavskej samosprávy, ale aj ďalšími prešľapmi. Žiaľ, pre prezidentskú kanceláriu je však autoritou, pretože nevedomosť v tejto inštitúcii zvíťazila!!! A víťazí aj v iných sférach. Žiaľ.

Pavel Jacz

P.S. Aj tento druhý príspevok  bez posúdenia mám vďaka cenzúre  „supervzdelaného“ admina a aj vedenia na blog.pravda.sk  v prehľade  zablokovaný. Cenzúra je ústavne zakázaná. No dnes je pre mnohých Ústava SR len zdrapom toaletného papiera. Pravda sa však nedá umlčať.

INZERÁT: Zháňam pre Lojzka Hlinu 10 oviec a 10 krásnych žien. Zn. Využitie času.

20.04.2024

Keď sa človek nudí, tak zväčša niečo nové vymyslí. Géniovia objavia nový vedecký jav či súvislosť a hlupáci sprosté chujády. Predpokladá to však aj používanie nejakej narkománie, ktorú študentom odporúčal podpredseda Progresívneho Slovenska Truban. Vtedy nám mozog podľa Trubana pracuje nad mieru normálneho rozmýšľania a dokáže výnimočné veci. A tak sa [...]

Pani ministerka Šimkovičová oddeľte prosím Slovenský rozhlas od Slovenskej televízie.

05.04.2024

Začnem z celkom inej strany. Mnohí z vás určite videli film Vtedy na západe. Niektorí aj viac krát. Čo sa týka spracovania audiovizuálnej tvorby ho považujem za jedno z najlepších filmových diel. Je to vysoká škola audiovizuálneho spracovania. Správne obrazovo-zvukové dielo informuje 70-timi percentami obrazom a 30 percent zostáva na reč, ruchy a hudbu. A film Vtedy na [...]

Ako ma televízie TA3, JOJ24 a RTVS24 hlboko sklamali.

28.03.2024

Prvá slovenská spravodajská televízia TA3 začala vysielať 11.septembra 2001 a celý deň sa venovala najväčšiemu teroristickému útoku v USA, ktorý v predstihu pred plánovaným začiatkom odštartoval vysielanie TA3. Potom prišli ďalšie tragédie a teroristické útoky a TA3 tak, ako aj všetky ostatné spravodajské televízie vo svete, po celý deň vysielala aktuálne správy z [...]

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

Vakcína / Očkovanie /

WHO: Očkovanie zachránilo za uplynulých 50 rokov najmenej 154 miliónov životov

24.04.2024 19:11

V priemere to za toto obdobie predstavuje šesť zachránených životov za minútu.

zuzana čaputová, spišské podhradie, tragédia, nehoda, autobus

Prezidentka Čaputová si v Starej Ľubovni uctila obete nešťastia z Podhradia

24.04.2024 18:47

V stredu navštívila i obec Zborov v okrese Bardejov.

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

Progresívci sa pre schválené zmeny v RTVS oblečú do čiernej, avizujú protesty. Podľa SaS urobí vláda z RTVS dezinformačné médium

24.04.2024 17:41

Poslankyňa Zora Jaurová povedala, že upravená verzia zákona je rovnakou hrozbou, ako pôvodná verzia.