Založ si blog

V Moskve chystajú kruté protisankcie! Propaganda pohybujúcich sa a fajčiacich „mŕtvol“ v plastových vakoch pokračuje. Kam sa podela sloboda slova, demokracia i novinárska česť?

Sú veci, o ktorých sa píše ťažko, o ktorých sa klame, o ktorých sa písať nemôže a potom tie, o ktorých sa propagandistuje. Vo vojne to platí niekoľko násobne. Ten prvý fakt je charakteristický pre ešte voľné šíriteľné internetové sociálne siete, ak ich i napriek v Ústave zakotveného zákazu cenzúry , nezablokovali. Tie tri zostávajúce charakterizujú obmedzené informovanie v mainstreamových médiach. Žiaľ, vojnová propaganda sa nezaoberá vlastnými stratami, ale zveličuje straty vojnových rivalov. Vraví sa, že dookola treba utužovať bojovú morálku. To bolo v dávnych i nedávnych vojnách a je to tak aj teraz.

Stretol som dvoch televíznych spravodajských moderátorov mainstreamu a opýtal som sa ich,  ako sa cítia, keď vysielajú len ukrajinské „zaručene pravdivé“ správy? Či nesledujú sociálne siete, keď sú tak slepí a nevidia, čo sa deje, čo páchajú ukrajinskí nacionalisti spolu s nacistami?  Môžem Vás ubezpečiť, že aj im chodia takéto správy. A unisono odpoveďou bolo iba myknutie plecami so slovami,: „Čo máme robiť?“ naozaj som dostával skvelé odpovede! Vyzerá to tak, že nenavrhujú témy, vôbec nezasahujú do scenára a materiálov, ktoré im pripravia a pritom moderátori majú byť spoluautori vysielania. Takto si za vysoký plat moderátora plnia iba hlásateľskú funkciu, nie moderátorskú!

Je zaujímavé, že sa vo vysielaní objavia zábery z mobilov, ak je to výhodné pre politiku EÚ, ale mnoho krát pravda o dva dni vydymí komínom a nie cez obrazovku, pretože pravda a tie informácie, ktoré zaplavujú internet brutálnymi zásahmi na obyvateľoch sa objavia len na sociálnych sieťach. A čo je paradoxné, chvália sa nimi samotní ukrajinskí aktéri.

A tak sme videli dve ukrajinské dievčiny, ktorým v telefóne objavili, ako si písali na Telegrame s Rusom. Brutálne ich ukrajinskí vojaci na zemi dokopali do hláv. Videli sme reportéra, za ktorým boli vo vakoch naukladané „mŕtvoly“ a jednej z nich vietor odkryl tvár, tak si „živá mŕtvola“ naprávala vak. V ďalšom videu sme videli ďalšiu „ živú mŕtvolu“ vo vaku, ktorá ležala medzi ďalšími na korbe nákladného auta , odokryla si tvár a veselo si pofajčievala. Máme potom veriť ukrajinskej vojnovej propagande? Tie brutálne videá z ukrajinskej strany pribúdajú a pribúdajú. Strieľanie ruských zajatcov do kolien pri vystupovaní z vozidla a ďalších brutálností na civilistoch už zverejnila aj CNN.

Ukrajinsko – americká propaganda na ohúrenie demokratického sveta vládla aj v Buči. Sfalšované zábery zo satelitu s mŕtvolami na cestách vyvrátil samotný ukrajinský vojak, keď na sociálne siete vypustil zábery tých istých ulíc pri príchode, keď Rusi už opustili Buču. A mŕtvoly, na rovnakej ceste neležali!!! No, ale všetci šéfovia v EÚ odsudzujú ruskú brutalitu na civilistoch. Rozmýšľam nad tým, či by človek s tak chorým mozgom a brutalitou, ktorý zanecháva po sebe takéto vizitky, by dokázal bojovať. A ešte niečo – prečo by nechal mŕtvoly na očiach všetkých na strede cesty so zviazanými rukami??? Logiku to naozaj nedáva! Len preto, aby mali Európski lídri plnú hubu ruskej brutality?

Z masakru na civilistoch obvinili Rusov na stanici v Kramatorsku. Zostalo vyše 50 obetí. (Rovnaký scenár s utečencami na stanici a raketami sa odohral predtým aj v Donecku – 22 obetí.). A ukázalo sa, že tí, čo vystrelili raketu, netušili, že zostane skoro v celku jej zadná časť aj s neporušeným identifikačným číslom, podľa ktorej sa dalo jasne identifikovať raketu Točka U, v preklade Bodka U. A tie majú vo výzbroji Ukrajinci a nie Rusi. Ruské rakety Iskander majú krídelka na inom mieste. Nuž, ale ak niečo povie Zelenskyj, tak je to vždy „pravda“ !!! a európski lídri obviňujú pri každej príležitosti Rusov z brutality i napriek tomu, že vedia, že klamú. Ale dnes je klamanie innnn a cooool. Tento seriálový exSluha národa (V sobotu narýchlo otitulkovaný seriál už akčne vysielal jeden kanál z portfólia JOJ. Nejako je táto televízia aj okrem spravodajstva veľmi akčná!) sa prevtelil na Sluhu amerických vojnových jastrabov. A nechce sa s Rusmi dohodnúť. Vie, že tú vojnu nemôže vyhrať a denno denne posiela na smrť svojich ľudí. Jeho rétorika však hovorí len o víťazstvách Ukrajinskej armády, ale je zaujímavé, že ten červený pás z východu sa stále rozširuje. To je klasická vojnová propaganda podporujúca bojovú morálku. Rovnako to robia aj Rusi. Aj tí informujú o svojich úspechoch. Ale trošku triezvejšie a nie tak fantazmagoricky ako deň, čo deň nám zahrá s hereckým pátosom Zelenskyj. Musíme však povedať, že sa mu darí úspešne oblbovať celú EÚ, USA, Veľkú Britániu, Kanadu, Japonsko a Austráliu. Každá jeho lož netrvá dlho, pretože ju prekryje ďalšou a ešte šokujúcejšou. Najskôr hovoril o kazetových potom  chemických a dnes už „zaručene“ tvrdí, že Rusi použijú na Ukrajine atómové bomby!!! Žiaľ tí, čo sledujú iba mainstream mu veria a nadávajú na Rusov.

A Sluha národa stále prikazuje krajinám EÚ a USA, aby mu doviezli zbrane a aby sprísnili sankcie proti Rusku. Väčšina lídrov EÚ, ktorým nezáleží na vlastných národoch, mu papká z ruky! Dodávame mu zbrane a sankcionujeme. Lenže,:“Toľko sa chodí s krčahom po vodu, pokým sa nerozbije!“

V Ruskej štátnej dume sa už diskutuje o proti sankciách. A hovorí sa o absolútnej stopke pre EÚ. Zahrňovať by mali plyn, ropu, nikel, paládium, hliník, meď, železnú rudu a ďalšie nerasty, tyče do atómových elektrární, rastlinný olej i pšenicu. Je to veľmi jednoduchá odpoveď na sankcie proti Rusku.

Potom dostanú vážnosť demokratickou väčšinou odsudzované slová Sulíka: „… o platení v rubľoch, ak nebude iná možnosť.“

Ak by sa tento scenár sankcií udial, môžeme sa ísť pásť. Po dvoch mesiacoch prestaneme všetko vyrábať, plynové spotrebiče nám budú na oštaru, autá si nebudeme môcť dovoliť používať, lebo liter pohonnej látky z nedostatku sa môže vyšplhať na nepredvídateľnú výšku. A tým pádom skrachuje mnoho podnikateľov, vyprázdnia sa obchody a život sa začne zastavovať. Vznikne totálna nezamestnanosť a kríza všetkého druhu. Začnú rabovačky, prepadnutia, lúpeže, pretože ľudia kvôli hladu nebudú mať inú možnosť. Možno to vidím veľmi čierno a budem rád, ak sa to nikdy nezrealizuje. V tom lepšom prípade padnú vlády, rozbije sa diktátorská Európska únia, v tom horšom NATO napadne Rusko a to sa netají tým, že pri ohrození okamžite použije atómové zbrane. Nuž, pekná vízia zajtrajška! Som zvedavý, čo budú potom robiť a hovoriť naši principiálni vojnoví štváči, ako Naď, Korčok, Heger, Čaputová, Valášek, Šimečkovia“ v PS, a ďalší, ako primátor Bratislavy Vallo (zrušil oslavy oslobodenia Bratislavy a namiesto slovenskej vyvesil na budove Magistrátu ukrajinskú vlajku), starostka Aufrichtová (provokačne chce premenovať Godrovu ulicu pred Ruským veľvyslanectvom na ulicu Borisa Nemcova), Osuský (najradšej by videl na Červenom námestí pustú rovinu, a počul v tichu iba cvrlíkať stroncium) i aktivista Hlísta (organizuje petíciu za zbúranie Slavína!!!). Čo ak by za vojny v Iraku, Sýrii, Líbyi, v južnej Amerike, v Afrike, ale aj v Jemene, kde USA vojensky podporilo Saudskú Arábiu v útokoch na Jemen, sa obete šplhajú k 400 tisícom,  Hlista v New Yorku zorganizoval petíciu za zbúranie Sochy slobody? To by sa už po slobode asi demokraticky nepohyboval. Ten zoznam našich principiálnych politikov – teda štváčov by bol siahodlhý. Tí určite zoberú nohy na plecia a zmiznú niekam veľmi ďaleko. A odskáčeme si to my – normálni ľudia. Jedna pravda je krutá, ako povedal ekonóm a prognostik SAV Staněk: „Rusko bez Európy prežije, ale Európska Únia bez Ruska kľakne, skôr padne na hubu!“

Pred pár dňami som dostal video, kde sa zveruje francúzsky žurnalista, ako robil tlmočníka francúzskym legionárom, ktorí išli bojovať za Ukrajinu a povedal: „Bol som prekvapený, že tej jednotke, ako aj ostatným velili americkí dôstojníci!“ Nuž, nie oficiálne, ale skryto. A spomenul aj to, že článok uverejní v Le Figaro.

Už aj niektorí americkí novinári hovoria o nevyhlásenej vojne zo strany USA proti Rusku, ktorej obeťou je Amerikou nahuckaná Ukrajina. Nechcem maľovať čerta na stenu, ale spejeme k niečomu, čo nám veľmi znepríjemní život a možno nám ho aj vezme. Stačilo mi, že som svinstvá, vojenské boje, brutality a zvrátenosti videl v dokumentárnych i vo vojnových filmoch a nikdy to nechcem zažiť na vlastnej koži. Aj preto mi je vojna na Ukrajine odporná a chcel by som, aby okamžite skončila a všetko sa riešilo diplomaciou. Ale dohoda dokáže vzniknúť iba vtedy, ak každý jej aktér trochu ustúpi. Zdá sa však, že po poslednom vyjadrení Zelenského, že ak Rusi dokončia akciu v kombináte v Mariupoli, kde zostali iba prápory Azov a zahraniční legionári, ktorí sa napriek nulovým zásobovacím podmienkam odmietli vzdať, tak nebudú rokovať s Rusmi. Zaujímavé je, že sám Zelenskyj pred dvoma týždňami ešte rozmýšľal logicky a vyhlásil, že každý druhý deň telefonuje s veliteľmi v Mariupole a povedal im, že to pochopí a nebude im vyčítať, ak sa vzdajú a zachránia si životy. No, ale to bolo pred dvoma týždňami, teraz o tom už ani necekol. A bude to pre neho ďalšia téma, ako presviedčať jastrabov vo svete, aby mu dodali zbrane (Teraz ich má zadarmo, ale tie peniaze si krajiny na Ukrajine neskoršie vyúčtujú a poriadne, až chudobná krajina kľakne.) a predlžovali tak vojnu, ktorá neprinesla a ani neprinesie nič dobré, iba obrovské škody na infraštruktúre, náklady na ošetrovanie zranených a biznis pohrebným službám. A to americkým jastrabom ani ich sluhovi vôbec neprekáža!

Pavel Jacz

INZERÁT: Zháňam pre Lojzka Hlinu 10 oviec a 10 krásnych žien. Zn. Využitie času.

20.04.2024

Keď sa človek nudí, tak zväčša niečo nové vymyslí. Géniovia objavia nový vedecký jav či súvislosť a hlupáci sprosté chujády. Predpokladá to však aj používanie nejakej narkománie, ktorú študentom odporúčal podpredseda Progresívneho Slovenska Truban. Vtedy nám mozog podľa Trubana pracuje nad mieru normálneho rozmýšľania a dokáže výnimočné veci. A tak sa [...]

Pani ministerka Šimkovičová oddeľte prosím Slovenský rozhlas od Slovenskej televízie.

05.04.2024

Začnem z celkom inej strany. Mnohí z vás určite videli film Vtedy na západe. Niektorí aj viac krát. Čo sa týka spracovania audiovizuálnej tvorby ho považujem za jedno z najlepších filmových diel. Je to vysoká škola audiovizuálneho spracovania. Správne obrazovo-zvukové dielo informuje 70-timi percentami obrazom a 30 percent zostáva na reč, ruchy a hudbu. A film Vtedy na [...]

Ako ma televízie TA3, JOJ24 a RTVS24 hlboko sklamali.

28.03.2024

Prvá slovenská spravodajská televízia TA3 začala vysielať 11.septembra 2001 a celý deň sa venovala najväčšiemu teroristickému útoku v USA, ktorý v predstihu pred plánovaným začiatkom odštartoval vysielanie TA3. Potom prišli ďalšie tragédie a teroristické útoky a TA3 tak, ako aj všetky ostatné spravodajské televízie vo svete, po celý deň vysielala aktuálne správy z [...]

Saleziáni, majstrovstvá Slovenska, hokejbal, kategória U15, Nová Dubnica, mReportér

Aj kresťania sa vedia zabávať. Po omši to roztočili s hokejkami na ihrisku

24.04.2024 05:00

Zábery z vydarenej akcie zachytil mReportér Daniel Imriška.

nemecko, polícia, polizei

Nemecká polícia zastrelila muža, ktorý sa s mačetou vyhrážal v knižnici

23.04.2024 23:40

Podľa vyhlásenia bol tento muž polícii známy už skôr. Jeho motív vyhrážania sa v knižnici zatiaľ nie je objasnený.

Systém Patriot, PVO

Le Monde: Mnohé krajiny EÚ sa nechcú s Kyjevom deliť o svoju protivzdušnú obranu

23.04.2024 21:45

Šéfovia vlád jednotlivých krajín si dávali dobrý pozor, aby neurobili žiadny konkrétny sľub.

Izrael Palestína Gaza Hamas Rukojemníci Prepustenie

Vojna v Gaze trvá 200 dní. Izrael zosilnil údery, nariadil nové evakuácie na severe

23.04.2024 20:55

Ostreľovanie severu palestínskeho územia bolo za posledný deň jedno z najintenzívnejších od začiatku vojny.