Založ si blog

Darované S 300-vky už neexistujú – možno. Našim vládnym klamárom tento ťah asi nevyšiel. Neuverím im už ani slovo.

Mňa môže niekto dva krát oklamať, tretí krát to už nedokáže, pretože mu na to nedám príležitosť. Toto pravidlo od istého času prísne dodržujem. To pramení z toho, ako nenávidím klamstvá, ale aj bezcharakterné špinavosti Tými, ktorí mi zaklamú dva krát, začnem opovrhovať. Viem, že politici klamú krížom-krážom, aby si upevnili vysokú dôveru a znovuzvolenie. Žiaľ, podľa ich vzoru tak konajú aj mnohí občania. Spomeňme na v Prahe zadržaného Ágha odsúdeného v prípade falšovania zmeniek, ktorý deň predtým s bohorovnosťou tvrdil, že je v Anglicku a príde až vo štvrtok. No, ale verejná lož mala teraz veľmi krátke nohy, keď ho niekto nabonzoval, ako cestuje rýchlikom z Bratislavy do Prahy. Je jasné, že tomuto človeku už nikto neverí (že podal odvolanie, že nie je vinný vo falšovaní zmeniek) a v ničom neuverí do konca života.

A to isté tvrdím aj o politikoch, ktorí nás vehementne klamali o nevývoze systému S 300 na Ukrajinu. Predseda parlamentu tvrdil, že vývoz obranného systému nepripadá do úvahy, Sulík tvrdil čosi podobné. Tu si len dám trochu do súvislosti minulosť. Vekslák používa klamstvo ako pracovnú metódu na to, aby vás obral o peniaze. A podnikateľ, ktorý si sám sebe predá majetok firmy za facku a raňajkuje 13 krát s Kočneromn a povie len, to bol dobrý predaj štátnej inštitúcie a že sa mýlil v Kočnerovi a nič neovplyvňoval, tak jemu mám ešte veriť?A jeho vykúpenie je, že sa ospravedlnil!!!???

Vrcholom všetkého je minister Naď trčiaci z americkej „ríše“. V relácii Na telo plus 6. apríla očividne klamal, že S 300 na Ukrajinu nepošleme. Klamal aj v tom momente, keď mu moderátor pustil zábery z nakladania vojenského komplexu. A zrazu bum!!! 8.apríla, teda dva dni nato, zahraničné agentúry oznámili, že slovenské S 300 sú už na Ukrajine, pričom práve preprava trvá minimálne dva dni. Minister Naď je v mojich očiach neuveriteľný klamár prichytený pri čine. Ľutujem, že na klamstvo neexistuje paragraf. To by dostal za toto možno aj 25 rokov väzenia! Oklamal totiž celý národ (zavádzal vraj kvôli sabotáži u nás) !!! A nemal v sebe ani tú štipku hanby a v relácii STV O 5 minút 12 zvesela obhajoval ten svoj krok a jeho súputnik moderátor Makara ho nechal rozprávať jedna radosť, čo neumožnil v tej istej relácii opozičnému politikovi Kmecovi. Je neuveriteľné, ako sa moderátor Makara správa k pozvaným hosťom odlišným politickým metrom!!! Takýto neobjektívny redaktor, ktorému je cudzie slovné spojenie – novinárska česť- nemá čo hľadať v hlavnej diskusnej relácii vysielanej vo verejnoprávnej televízii!!! Dobre by sa osvedčil iba v čase normalizácie po roku 1969.

Rovnako aj Naďov politický šéf nám klamal do očí. Ale u daňového kriminálnika z Trnavy sme si nato zvykli už od jeho začiatku v politike. Spomínate si na fiktívny úplatok 20 miliónov na začiatku jeho politickej kariéry? Nie? Tak si zalistujte v pamäti. A aj na všetky jeho nasledujúce klamstvá. Ak by som ich mal vymenovať, potreboval by som na to niekoľko strán.

No a čo náš kazateľ od Satana premiér Heger. Aj on nám klamal o S 300-vkách! A prišiel rachot! V ten istý deň, ako cestoval do Kyjeva, systémy odišli na Ukrajinu. Nehanbí sa pred bohom takto zavádzať celú verejnosť?  Asi vycítil v tichosti želanie ducha svätého, ktorý ho riadi, ako spomenul v jednom videu. Bol si tento krok azda požehnať u pápeža, ktorý stále apeluje na to, aby zbrane na Ukrajine stíchli?! Jeho plamenný prejav na opozíciu po návrate z Ukrajiny bol jeho prvý „matovičák“!!! Asi dostal na Ukrajine infekciu diagnostikovanú ako „nasratismus fantasneuro vulgarismus“. Mal by rýchlo telefonovať do Pfizera a opýtať sa, či na ten pliagový zelenovírus nemajú nejakú vakcínu.

A ja mám týmto klamárom, ktorých vehementne podporuje aj naša prezidentka, veriť? Veď, tieto klamstvá z úst našich vládnych politikov museli rozčúliť aj tých najvernejších Rusofóbov, ktorí vývoz S 300 schvaľujú. Naďa neospravedlňuje ani utajenosť presunu. Nechceli sme od neho čas a miesto trasy, iba základnú informáciu. Žiaľ, klamstvo smerovalo iba k slovenskému národu, nie k tým, ktorí presun profesionálne sledovali cez satelity.

Minister zahraničných vecí Ruska Lavrov vyhlásil, že ak dovezú na Ukrajinu našu batériu S 300, tak sa stanú legitímnym vojenským cieľom. A tak sa asi stalo. V sobotu popoludní som dostal správu, že Kaspická flotila raketou Onyx, ktorá letí rýchlosťou 12-15 Mach za hodinu práve zničila Slovenskom darovaný systém S 300 . Myslel som si, že je to fejk. Že by náš dar neprežil ani 24 hodín v cudzej krajine? Nuž a potom mi prišiel link  https://www.youtube.com/watch?v=hjijpkMKnYs a myslel som si, že je to pravda. Lenže zábery boli z 30. marca. Ukrajinské S 300 zbombardovali rakety.  Z vyše 120-tich už zasiahli od začiatku vojny ruské rakety 31 systémov S 300. Zatiaľ o zničení nášho daru nikto zo sveta oficiálne neinformoval, iba ruské Ministerstvo obrany, ale tomu predsa „nemôžeme“ uveriť!!! No verím, že to dlho nepotrvá. Systém S 300 totiž nemá nárok, rovnako ako Patriot zareagovať na ruské rakety novej generácie. No a v nedeľu popoludní mi prišlo video z 10.apríla https://www.youtube.com/watch?v=fEq9Vo0Vtzo, ktoré ukazuje ďalšiu rozbitú batériu S300 s titulkom Slovenská S 300 zničená. Znovu opakujem, zatiaľ o tom oficiálne nikto neinformoval. No a našich darovaných skoro 600 miliónov je pravdepodobne v lufte. A tak výrok s rozhorčením Hegera po návrate z Ukrajiny, že darovaný systém S 300 ochráni tisíce životov, sa zdá byť tliachanie do vetra! Nuž, asi už neochráni. A už sa v pondelok nechal počuť aj náš premiér, že to nie je pravda, že naše S 300-vky sú v poriadku. A po tých klamstvách mu mám veriť??? Pán premiér neverím Vám a neuverím Vám už nikdy ani slovo!!! Vaše slová ma utvrdili v tom, že informácie, ktoré som dostal, sú asi pravdivé!!! Ale má to aspoň jeden ekonomický prínos. Už sa nemusíme o ne starať a nemusíme platiť za jeho údržbu a za jeho likvidáciu o dva a pol roka, čo je naozaj finančný prínos. Ale bezpečnosť Slovenska by mala vládnuť na piedestáli, ak nás totiž niekto napadne, tak vyradí celú ekonomiku a môžeme sa ísť pásť.

A rečičky, že Patrioty zastúpia naše S 300-vky sú len čiastočné, pretože tie Patrioty, ako sa v sobotu objavilo v správe, budú na Slovensku iba dočasne. Potvrdil to aj hovorca Pentagonu John Kirby: „Ide o dočasné nasadenie systému „Patriot“, pričom naďalej konzultujeme s vládou SR dlhodobejšie riešenia. Nemôžem vám poskytnúť presný časový rámec,“ povedal a odmietol bližšie špecifikovať, aké by tieto riešenia mohli byť. A my na nové protivzdušné systémy peniaze nemáme.

Ja neviem, ako Vy, ale táto vládna koalícia stratila u mňa už aj tú poslednú štipku dôvery na to, aby som jej veril. Odteraz jej už neuverím ani slovo, pretože klamú, až sa im z úst práši! A to sa už napraviť nedá, iba čakať, pokým nedovládnu. A čo Vy? Ešte im veríte? A tak som si spomenul na socialistické heslo, ktoré som trochu preonačil. S dnešnou koalíciou na „nie večné časy“ a už nikdy viac!

Pavel Jacz

(Chcel som tento svoj názor uverejniť v nedeľu, ale počkal som si na reakcie, aby to bol ucelenejší pohľad.)

INZERÁT: Zháňam pre Lojzka Hlinu 10 oviec a 10 krásnych žien. Zn. Využitie času.

20.04.2024

Keď sa človek nudí, tak zväčša niečo nové vymyslí. Géniovia objavia nový vedecký jav či súvislosť a hlupáci sprosté chujády. Predpokladá to však aj používanie nejakej narkománie, ktorú študentom odporúčal podpredseda Progresívneho Slovenska Truban. Vtedy nám mozog podľa Trubana pracuje nad mieru normálneho rozmýšľania a dokáže výnimočné veci. A tak sa [...]

Pani ministerka Šimkovičová oddeľte prosím Slovenský rozhlas od Slovenskej televízie.

05.04.2024

Začnem z celkom inej strany. Mnohí z vás určite videli film Vtedy na západe. Niektorí aj viac krát. Čo sa týka spracovania audiovizuálnej tvorby ho považujem za jedno z najlepších filmových diel. Je to vysoká škola audiovizuálneho spracovania. Správne obrazovo-zvukové dielo informuje 70-timi percentami obrazom a 30 percent zostáva na reč, ruchy a hudbu. A film Vtedy na [...]

Ako ma televízie TA3, JOJ24 a RTVS24 hlboko sklamali.

28.03.2024

Prvá slovenská spravodajská televízia TA3 začala vysielať 11.septembra 2001 a celý deň sa venovala najväčšiemu teroristickému útoku v USA, ktorý v predstihu pred plánovaným začiatkom odštartoval vysielanie TA3. Potom prišli ďalšie tragédie a teroristické útoky a TA3 tak, ako aj všetky ostatné spravodajské televízie vo svete, po celý deň vysielala aktuálne správy z [...]

Susko

Ministerstvo nežiadalo Najvyšší súd o konkrétne spisy, iba záznamy o prerozdeľovaní, tvrdí Susko

25.04.2024 15:05

Šéf rezortu Boris Susko nerozumie, prečo by ministerstvo nemalo na kontrolu procesu nárok.

kočner, kuciak

Pojednávanie v kauzách Donovaly a Báč zrušili, obžalovaným je aj Kočner

25.04.2024 14:27

Kauzy sa týkajú páchania ekonomickej trestnej činnosti.

Radek Sikorski

Chceme byť jednou z krajín, ktoré určujú smerovanie EÚ, znie z Poľska. Sikorski poslal ostré slová Moskve

25.04.2024 14:27

Poľské ministerstvo zahraničných vecí uviedlo, že Sikorského vízia je úzko prepojená s víziou francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona.

remišová

Remišová: Konanie premiéra vykazuje známky zastrašovania súdnej moci

25.04.2024 13:50

Remišová to uviedla v reakcii na utorkovú kontrolu rezortu spravodlivosti na najvyššom súde.