Založ si blog

Sulík sem, Sulík tam, je nám to tu všetko jedno! – čo sa týka ľudí.

V poslednom čase nás zaplavujú rôznorodé vyhlásenia všetkými politikmi. Jedni vládni tvrdia tak, druhý onak a opoziční niekoľko krát opačne a potom zase naopak. No a občan – volič, vyber si z tohto labyrintu! A naozaj máme na výber. Za celý čas od vzniku slovenskej republiky sme sa nenapočúvali toľko urážok a nadávok na nás voličov, ako pri súčasnej vládnej koalícii. Ani za Mečiara nás nikto toľkokrát nepourážal ako Matovičovci i prezidentka. Ani drsný Mečiar si nedovolil útočiť na svojich občanov. Jeho gágaji a prďusi smerovali poslancom, prípadne dostaneš po hube vtieranému novinárovi. Fico ponadával zase len novinárom.

Ale karta sa obrátila po posledných voľbách. Inteligencia s vyjadrovaním smerom na ľudí dostala totálne na frak a už je len malý krôčik do definitívneho KO. Pezinsko-slovenská palácová Morena nerozumie svojmu národu, ktorý kormidluje i napriek tomu, že je všetko pre ňu dôležité, prepáčte nie iba dôležité, aby som bol presný v termíne NESMIERNE dôležité. A to je určite ešte dôležitejšie ako dôležité. A veľmi sa mi páči, že Ukrajina je pre ňu NESMIERNE dôležitejšia ako iba NESMIERNE dôležité jej Zlovensko. Verím, že spáva aj v modrožltých perinách v modrožltej nočnej košeli a bielizni a papkáva modré pstruhy so žltým citrónom. Už jej chýba iba domov na Ukrajine. Ale možno, že jej čosi Zelenský, za mnoho prívetivých slov, prihodí. Veď je plno vyprataných domov a bytov. V inteligentných výrokoch za Morenou nezaostavá ani naša hlava pomazanáns troma prešedivelími vlasmi babky vševedky ako hrdá členka protikorupčnej vlády – naša prehorúca Remoska.

Ďalšou kategóriou je psychopubertálne indivíduum od Térnavy sediace už len v ministerskom kresle. Tomu stačí čo len iskrička myšlienky na SMER a na Fica a začne vypúšťať koncerty vulgarizmov i nadávok na všetkých okolo seba a samozrejme aj na občanov.

Jeho podriadení americké podržtašky NaďoKrupy – teda známy to vojenský valec a pomocník na mieste šéfa vojenského výboru a ďalší Olajnisti nám deň, čo deň predostierajú, akí sú Maťákoví skalní a zaslepení fanúšikovia. A tak počujem o nás, že sme dezoláti, odpad, haveď, trollovia, atď atď. A to len preto, že s nimi nesúhlasíme!!! Teoreticky sa dnešná zlovenská demokracia v podaní týchto troch rovná komunistickej propagande 50-tich rokov. A podľa konkrétnych krokov so zatváraním mediálnych úst sa rovná kompletnému socializmu. Pomaly smerujeme k vedúcej úlohy strany. Nevidím nejaký veľký rozdiel medzi normalizáciou po 69-tom roku a touto po roku 2020. Jeden rozdiel však vidím v masovosti dehonestovaných. Pokým komunisti špecifikovali nepriateľské entity, títo dnešní normalizátori dehonestujú celý národ. Najmä pracujúci ľud.

Aj vyznávač golfu zo zelenej predsedníckej stoličky (Predpokladám, že v Zelenom dome je všetko zelené. Prosím nemýliť si to s ekológiou), starajúci sa najmä o seba a o podnikateľov, dokonale kašle na ľudí. Sem tam z neho vystrelia rozumné veci. Žiaľ, nemal pochopenie vo svete s dvoma témami. Tá prvá ohľadom Eurovalu, keď povalil Radičovej vládu a teraz s pripustením rozumu, že ak to bude nevyhnutné, zaplatíme za plyn a ropu rubľami. Ak by sa mohli politici strieľať, tak by okamžite dostal do hlavy veľké kvantum olova zo všetkých strán a bol by pokoj s takýmito občas rozumnými vyhláseniami. Aspoň on mal trochu na mysli komfort obyvateľov, na rozdiel od všetkých ostatných našich a európskych politikov. I tých za mlákou.

Aj exminister financií ČSFR Václav Klaus povedal. „Nepoznám čisté alebo špinavé peniaze, peniaze sú vždy len peniaze!“ Skoro každému sa stalo, že ak nemal pri platení za nepredvídateľný problém dostatok vyžadovanej meny, tak pridal doláre, marky, schillingy, či forinty, prípadne zlato, alebo diamanty. To je obchod. Suma sa nemení používaním rôznych platidiel.

Lenže vyhlásením Putina, že bude inkasovať za komodity iba v pertorubľoch znížilo hodnotu petrodolára o 15 percent. A to predsa riadiaci pracovníci Európy riadení zamlákovými direktormi predsa nemôžu pripustiť. Je im jedno, či chudobní budú mrznúť, platiť za potraviny viac a viac a nebudú jazdiť na autách. Len aby sankcie mali „úspech“! Áno majú dopad, ale nie na cieľ, ale na nezainteresovaných divákov. A tými divákmi sme my normálni ľudia!!! Tí, ktorí sankcie vymýšľajú a praktizujú, tým neprekáža pri ich horibilných platoch inflácia. Je im jedno, či im domov príde mesačný účet za energie o 20-30 percent vyšší. Oni nemajú príjmy od 300 – 700 Euro, ale dostávajú podstatne, podstatne viac. Určite je to minimálne desaťnásobok a k tomu stravu (možno majú aj gastrolístky, ak vedia, čo to je), dopravu služobným autom, lietadlami, preplácanie časti nákladov za domácnosť, oblečenie, telefóny, reprezentačné počítače grátis a ďalšie pôžitky.

No a poďme k podstate titulku. Minister Sulík na svojom účte sa doslova vyperlil: Spomeniem aspoň nejaké vetičky. Začal takto: „Žiť si ako v bavlnke a nič nerobiť. Áno, to je mentalita Slovákov.“ ďalej píše: „Už pochopte Vy prázdne hlavy, ak nie je výkon, nebude plat. Štát by nemal dávať žiadne príspevky a podpory. Nie sme charita a ani matka Teraza…. Ďalej sme pre Sulíka: „lenivá slovenská povalač“…. „Slovák nechce robiť, iba otvára papuľu a nastavuje len paprču ako opica. „

Veď si prečítajte celý príspevok i moje dva predchádzajúce články, ktoré zmizli z prehľadu a želám Vám všetkým príjemný deň, ak sa to vôbec dá po týchto slovách šéfa jednej z koaličných strán, pre ktorého je obyčajný pracujúci človek taká nula ako boli pre nacistov Židia. Nerozumiem, prečo platíme politikov z naších daní, ktorí nepomáhajú našim ľuďom , ale cudzím! No, nech Sulík odíde na Ukrajinu a nech tam hovorí také veci ako tu. Hneď by bol pri ich mnohých riešení konfliktov za hviezdu, ale vybuchnutú Novu!

 

Pavel Jacz

INZERÁT: Zháňam pre Lojzka Hlinu 10 oviec a 10 krásnych žien. Zn. Využitie času.

20.04.2024

Keď sa človek nudí, tak zväčša niečo nové vymyslí. Géniovia objavia nový vedecký jav či súvislosť a hlupáci sprosté chujády. Predpokladá to však aj používanie nejakej narkománie, ktorú študentom odporúčal podpredseda Progresívneho Slovenska Truban. Vtedy nám mozog podľa Trubana pracuje nad mieru normálneho rozmýšľania a dokáže výnimočné veci. A tak sa [...]

Pani ministerka Šimkovičová oddeľte prosím Slovenský rozhlas od Slovenskej televízie.

05.04.2024

Začnem z celkom inej strany. Mnohí z vás určite videli film Vtedy na západe. Niektorí aj viac krát. Čo sa týka spracovania audiovizuálnej tvorby ho považujem za jedno z najlepších filmových diel. Je to vysoká škola audiovizuálneho spracovania. Správne obrazovo-zvukové dielo informuje 70-timi percentami obrazom a 30 percent zostáva na reč, ruchy a hudbu. A film Vtedy na [...]

Ako ma televízie TA3, JOJ24 a RTVS24 hlboko sklamali.

28.03.2024

Prvá slovenská spravodajská televízia TA3 začala vysielať 11.septembra 2001 a celý deň sa venovala najväčšiemu teroristickému útoku v USA, ktorý v predstihu pred plánovaným začiatkom odštartoval vysielanie TA3. Potom prišli ďalšie tragédie a teroristické útoky a TA3 tak, ako aj všetky ostatné spravodajské televízie vo svete, po celý deň vysielala aktuálne správy z [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.