Založ si blog

V sobotu 12. 3. 22 sa opäť propagandisticky blysli Televízne noviny Markízy v súvislosti s vojnou na Ukrajine.

Svoju dobre spracovanú reportáž o hoaxových správach uverejnila v Televíznych novinách Markízou vychytená redaktorka Kajtárová. Z propagandistickej stránky urobila perfektnú poznámku o vojnovej propagande, v ktorej poukázala na plno klamstiev. Tí, ktorí nesledujú aj druhý internetový breh udalostí museli byť veľmi rozhorčení nad celým Ruskom ako takým. Určite za príspevok dostane Kajtárová solídnu odmenu od svojich amerických mecenášov. V príspevku sme sa dozvedeli o zahraných udajných záberoch kamery mŕtveho vojaka s desať rokov starými zvukmi, čo odhalila digitálna stopa. Kajtárová ukázala aj udajných ukrajinských diverzantov na vozidlách označené ako ukrajinské, ktoré nikdy nemala Ukrajinská armáda. Zaradila aj video blogera Lancastera, ktorý naaranžoval s mŕtvolami po pitve (potvrdil to patológ) ozbrojený útok na auto a aj ďalšie video s fiktívnou amputáciu nohy po bombardovaní, keď detail z kamery odhalil protézu. A spomenula, že takýmito hoaxami sú plnené ruské média. V skutočnosti s ňou súhlasím. Je to vojnová propaganda a tú v rámci utužovania povedomia a odhodlania boja národa, robia všetky bojujúce strany a aj tie, ktoré podporujú jednotlivých súperov konfliktu. Po hereckej stránke to robí aj najlepší herec medzi prezidentmi Zelenskyj (Reagan bol však oveľa, oveľa lepší prezident medzi hercami!). Dobre ste rozumeli, robia to všetci. Na to používajú komparz, novinárov, blogerov i influencerov. Chyba je v tom, že niektoré takéto hoaxy verifikujú aj štátni vysielatelia. Ale to je už dnešná internetová doba. Čiže príspevok Kajtárovej ako vyšitý, keby…

Keby pes nevylučoval každý deň exkrementy, tak by ho roztrhlo! Toto porekadlo v rámci slušnosti bez pejoratíva poznáte. A presne sa to hodí aj na Kajtárovej jednosmerný vysoko propagandistický príspevok. Prečo to spomínam?

Pretože práve jej kolegyňa moderátorka Švajdová Puškárová uverejnila na svojom profile informáciu s fotografiou, na ktorej prezident Zelenskyj bojuje priamo na bojovej línii s vojakmi. No jeden pozorný prijímateľ informácie uverejnil celý príspevok aj rovnakou fotografiou v angličtine, keď bol Zelenskyj navštíviť vojakov na Donbase s dátumom 6. decembra.2021. A to vojna trvá dodnes len tretí týždeň!!! Že by bol, pani Puškárová, ešte stále iba december 2021? A to jej máme veriť všetko, čo nám vraví zo štúdia??:?

Spomeniem aj video vojnou zničeného Charkova v pozadí s morom(!!!). Nuž, predvlani v auguste vybuchnutý a zdevastovaný bejrútsky prístav sa veľmi dobre hodil na to, aby diváci odsudzovali barbarstvo ruských vojakov.

A spomeniem ešte jeden príklad Video reportéra s menom Auer, ktorý reportuje pred 57 naukladanými mŕtvymi telami ukrajinských vojakov prikrytých plachtami po útoku ruskej armády. Čo však čert nechcel, tak zafúkal vetrík a jednému telu odfúkol z tváre plachtu. Ale mŕtve telo komparzistu neotáľalo a prikrylo sa plachtou naspäť. A k tomu priamo za moderátorom ešte aj pristúpil zriadenec a poriadne „mŕtvolku“ prikryl a plachtu  sa snažil úzkostlivo zasunúť pod “mŕtve“telo“, aby sa to už neopakovalo pri ďalších moderátorských vstupoch.(https://nastub.cz/w/jvNxJA8N4XrMHSCi6JjT8m?start=32s)

Nuž, pre redaktorku Kajtárovú však nie je hoax ako hoax. Ruský je podvod a ukrajinský nestojí ani za zmienku. Presne tak sa robili za socializmu propagandistické príspevky. Ani vtedy o pluralite a objektívnosti nebolo možno hovoriť, rovnako ako z dielne redaktorky Kajtárovej. Za takéto angažované príspevky za socializmu prišla následne pozvánka do strany. Ale ťažko čakať od americkej televízie číslo jeden na Slovensku niečo iné. Objektívnosť je tu jasne v ofsajde aj bez systému VAR.

K tomu môžeme pripomenúť aj správu ku koncu piatkových Televíznych Novín, 11.3.21 v ktorej anonymný hovorca spoločnosti Meta spravujúce Facebook, Instagram a ďalšie sociálne siete sa nasledovne vyjadril: „V dôsledku ruskej invázie na Ukrajine sme dočasne povolili formy politického prejavu, ktoré by za normálnych okolností porušovali naše pravidlá, ako napríklad násilné prejavy ako „smrť ruským útočníkom“.(!!!) Ako sa vyjadril hovorca Kremľa Peskov,: „Je ťažké takému niečomu uveriť“, ale musí. A Rusko niektoré siete už dávnejšie vyplo, lebo sa tam objavovali útoky na Rusko a Putina. Kritiku nikto nechce počuť, veď nie je príjemná.

A spomínam to aj v súvislosti s vypnutím obľúbených portálov na Slovensku, ktoré však neinformovali podľa predstáv dnešnej vládnej „elity“. Vraj štvavých a zahoaxovaných. i podnecujúcich násilie. (Prečítajte si diskusie k háklivým článkom na cas.sk a dozviete sa, aká primitivita a nenávisť spojená s vulgárnosťami spĺňa, dokonca predčí to, za čo potrestali zakázané informačné weby. To pán Trnka mladší – autor zoznamu z Gerulaty nechce vidieť a ani čítať? Asi by mu týždeň nechutilo jesť.) A tak sa pýtam, čo môže byť horšie ako podnecovať vojnu a  viac ako prokurátor, viac ako súd a viac ako ústavný súd – správca sieti z Mety, ktorý sa hanbí za svoje meno, povoľuje!!! Jeden z dôvodov s vypnutím Hlavných správ je aj platenie z ruských peňazí. A tak si spomínam na výrok Klausa ako ministra financií po Nežnej. „Nepoznám peniaze čisté ani špinavé, peniaze sú vždy len peniaze!“ A tak sa ešte pýtam, prečo nevypnú aj televíziu Markíza, keď sa od nich dozvedáme len správne orientované správy a tie nepohodlné zamlčuje a rovnako je financovaná cudzími peniazmi? Avšak je rozdiel medzi dolármi a Eurami prevedenými z rubľov. A tak si môžem len povzdychnúť, že na lobby s obrovskými chápadlami vedenej televíziu Markíza spoza hraníc si už pár ľudí vylámalo zuby.

Pavel Jacz

INZERÁT: Zháňam pre Lojzka Hlinu 10 oviec a 10 krásnych žien. Zn. Využitie času.

20.04.2024

Keď sa človek nudí, tak zväčša niečo nové vymyslí. Géniovia objavia nový vedecký jav či súvislosť a hlupáci sprosté chujády. Predpokladá to však aj používanie nejakej narkománie, ktorú študentom odporúčal podpredseda Progresívneho Slovenska Truban. Vtedy nám mozog podľa Trubana pracuje nad mieru normálneho rozmýšľania a dokáže výnimočné veci. A tak sa [...]

Pani ministerka Šimkovičová oddeľte prosím Slovenský rozhlas od Slovenskej televízie.

05.04.2024

Začnem z celkom inej strany. Mnohí z vás určite videli film Vtedy na západe. Niektorí aj viac krát. Čo sa týka spracovania audiovizuálnej tvorby ho považujem za jedno z najlepších filmových diel. Je to vysoká škola audiovizuálneho spracovania. Správne obrazovo-zvukové dielo informuje 70-timi percentami obrazom a 30 percent zostáva na reč, ruchy a hudbu. A film Vtedy na [...]

Ako ma televízie TA3, JOJ24 a RTVS24 hlboko sklamali.

28.03.2024

Prvá slovenská spravodajská televízia TA3 začala vysielať 11.septembra 2001 a celý deň sa venovala najväčšiemu teroristickému útoku v USA, ktorý v predstihu pred plánovaným začiatkom odštartoval vysielanie TA3. Potom prišli ďalšie tragédie a teroristické útoky a TA3 tak, ako aj všetky ostatné spravodajské televízie vo svete, po celý deň vysielala aktuálne správy z [...]

Most v Poprade

V Poprade hrozí, že skolabuje doprava. Pomôcť má bezplatná jazda po diaľnici okolo mesta

25.04.2024 12:45

Je to problém, ktorý trápi vodičov v Poprade už roky. Štvorprúdovka vedúca z centra mesta do Kežmarku sa pod železničným mostom zužuje do dvoch pruhov.

polícia

Opitý vodič zdemoloval tri autá, nafúkal takmer 2,7 promile

25.04.2024 12:19

Škodu na vozidlách predbežne vyčíslili na približne 4 200 eur.

Alexander Lukašenko

Rusi takmer nepostupujú, na fronte je pat, je čas na mierové rokovania, vyhlásil Lukašenko

25.04.2024 12:10

Paradoxom Moskvy je, že na mierovú konferenciu odmieta prísť, rokovanie bez jej účasti však označuje za nezmyselné.

Spain Election

Čisté ruky zašpinili dobré meno španielskeho premiéra. Zavinila to jeho žena. Odstúpi z čela vlády?

25.04.2024 12:00

Má pre mňa cenu zostať na čele vlády napriek tomu, že ma krajná pravica a pravica obhadzujú bahnom? Španielsky líder na svoju otázku čoskoro odpovie.