Založ si blog

Je mi zle z davovej psychózy a z kolektívnej viny v súvislosti s Ukrajinou.

(Zdroj SputnikNews) Šabľovo–raketovo-tankový tanec horných zasahuje najmä ľudí, ktorí svoj boj uskutočňujú umelecky, férovo a čistým súťažným bojom. Medzi ne patria športovci, kultúrne hviezdy, vedci a mnohí ďalší, z iných odvetví. Na nasledujúcich príkladoch len prevraciam oči a je mi z toho smutno. Športovci a hviezdy kultúry prinášajú ľuďom radosť a dokážu zase prispieť k zabudnutiu a odreagovaniu sa popri stresujúcich pracovných zaťaženiach najmä po covidovom mlčaní a nič nerobení medzi svojimi známymi a kamarátmi A v tejto davovej psychóze si to odnášajú hviezdy, ktoré s vojnou na Ukrajine nemajú nič spoločné. Vylučovanie ruských a bieloruských športovcov zo súťaží a umelcov z kultúrneho diania sa mi veľmi prieči.

Na záver Olympijských hier v Pekingu jeho predseda Bach odsúdil, že sa pletie politika do športu. Šport má spájať a nie rozdeľovať. No a po invázii ruskej armády na Ukrajinu otočil o 180 stupňov. Vyzval národné športové zväzy, aby vylučovali ruských a bieloruských športovcov zo súťaží!!!

Ešte som kvitoval, že mohli Rusi a Bielorusi štartovať na Paraolympiáde. Žiaľ, dnes pred štartom to už neplatilo. Ani nevedia, ako ublížili týmto postihnutým športovcom, ktorí s vojnou nemajú nič spoločné!!!

Dokonca mi doslova prišlo zle, ako niektorí klapkoví “mudrci“ zaútočili na našu Nasťu Kuzminovú, ktorá nás preslávila a doniesla nám zlaté olympijské medaily. Vtedy ju všetci obdivovali, nohy by jej bozkávali, dostalo sa jej obrovské privítania a pocty. No dnes má jedinú chybu. Pôvodom je Ruska. Argument, ktorý pre zaklapkované oči s obmedzenými funkciami mozgovní sú „tromfom“, aby mohli túto skromnú milú dievčinu dehonestovať a urážať. Čo sú to za ľudské zrúdy, ktoré takto dokážu odpísať človeka na základe národnosti.

Provokácie proti Rusku naberajú na obrátkach. Vraví sa iniciatívny človek je hotová opica. Škoda, že mám vo svojom bydlisku starostku Aufrichtovú, ktorá neodpovedá na pripomienky občanov, čo sa týka správy regiónu, ale urýchlene sa angažuje provokáciami, aby sa pred voľbami zviditeľnila. Nechala sa nahuckať poslaneckými protiruskými štváčmi poslancami Dostálom a Osuským a slávnostne oznámila, že premenujú Godrovu ulici na ulicu po zastrelenom ruskom opozičnom politikovi Nemcovovi. A to len preto, lebo je to adresa Ruského veľvyslanectva. Prečo doteraz ignorovali týmto spôsobom jeho smrť a vytiahli túto provokáciu až po siedmych rokoch od jeho smrti. Prečo až teraz? Lebo, preto!!! Na Godrovu som chodil do jasiel a na Galandovu do škôlky. Možno aj starostka Aufrichtová. Obe susediace ulice poznám ako vlastnú dlaň. Nuž a títo traja spomínaní oznámili svoj provokačný zámer, ktorý odkukali od Pražákov práve na Galandovej ulici. Nedali si ani tú námahu, aby provokáciu oznámili priamo na Godrovej ulici! Aká chudoba zmýšľania a aj davovej psychózy nimi lomcuje, keď sa museli opičiť po Pražákoch a nedokázali vymyslieť niečo originálne. A originálne nebolo ani to, že veľvyslanectvu zrušili parkovacie miesta. Zrušiť vyhradené parkovacie miesta pre diplomatov nemá žiadny praktický význam, pretože diplomati môžu parkovať, kde sa im zachce. Takže je to zase len bezvýznamná hlúpa provokácia.

Celkom som zostal ohromený, keď som dostal fotografiu pomaľovaného pamätníka osloboditeľov z Červenej armády ukrajinskými farbami. Je až neuveriteľné, kam zachádza nenávisť Slovákov proti Rusom, teda Slovanov proti Slovanom. Myslel som si, že je to len fotomontáž. No, po príchode na Slavín som sa osobne presvedčil, že je to krutá realita davovej nenávistnej psychózy vymetených mozgov, ktorou nás kŕmia mainstreamové médiá, liberáli, slniečkári a kaviarnisti. Rozhodnutie premenovať Ruskú zmrzlinu na Ukrajinskú a Ruské vajce na Zelenského vajce sú len minislamkami oproti pomaľovanému Slavínu. A možno, že sa v tejto davovej psychóze nenávisti aj Pavol Rusko premenuje na Pavol Ukrajina, aby ho za mrežami nešikanovali!“ Tí, ktorí pomaľovali Slavín (Jeden médiami protežovaný neschopný zvrátený umelec sa červenou farbou prezentoval na buste Biľaka. Mám si myslieť, že to nebol práve on, kto zneuctil pamätník? Veď to je jeho rukopis!!! A možno svojím príkladom inicioval zvrátených nasledovníkov.) asi nevedia, že aj medzi pochovanými padlými vojakmi Červenej armády na Slavíne okrem Rusov ležii aj Ukrajinci a ďalšie národnosti. Títo hrdinovia položili život za to, aby vôbec títo pseudoumelci žili, pretože po nacistickej likvidácii Židov mali prísť na rad Slovania. A dnes sú Nemci naši skoro najpriatelia! Poškvrnenie pamiatky pomyslenou modro-žltou jadrovou bombou prerazilo dno a zarylo sa do úplného neznáma.

To známe: „Kto do Teba kameňom, Ty doňho chlebom“ títo naši politici a provokatéri síce poznajú z kostolov, ale akosi im viera uniká. Veď nahádžme bez úcty k hodnotám života do ruského kontajnera všetky možné zvratky, ktoré sa vyskytnú v „úžasných“ mozgovniach!

Tak ako športovci, dopadli aj umelci, ktorým rušia vystúpenia ako opernej super hviezde Netrebkovovej. Opičia sa naše kultúrne ustanovizne, vedecké ústavy, školy, ktoré prerušujú styky s ruskými inštitúciami, namiesto toho, aby mohli na ne vplývať. Hop – kolektívna vina víťazí. Zatiaľ.

Ešte by sme mali z nenávisti ako nacisti verejne na námestiach páliť klasickú ruskú literatúru. A možno upaľovať všetkých ruských občanov, ktorí by si odniesli kroky svojich šéfov.“  (Prosím nebrať to ako návod, to je iba obrazne.) A to len preto, že mali tú smolu, že sa narodili ako Rusi či Bielorusi. Tomu sa hovorí krátkozrakosť. Sankcie nikdy neublížili aktérom, ale obyčajným ľuďom. To mi je naozaj odporné. A určite nielen mne.

A odporné to nie je ani Miklošovi, ktorý na námestí SNP včera vyhlásil, aby sme okamžite prestali odoberať ropu a plyn z Ruska. On zdraženie so svojimi tučnými bankovými kontami vôbec nepocíti. Je mu jedno, že potom všetko zdražie o 30 – 40 percent. A že na neho nikto rozumný na námestí nezareagoval! On nás už predajmi strategických podnikov ožobračil. Prišli vyššie ceny a dividendy z elektrární a z plynární každoročne neputujú do zdravotníctva, kultúry, športu či vedy, ale opúšťajú Slovensko a smerujú do súkromných vreciek. A Mikloš, ktorý dopomohol aj k ožobráčeniu Ukrajincov mimo Kyjeva nás chce ochudobniť ešte viac! Len aby sa zapáčil svojim zamlákovým chlebodarcom!

Prosím všetkých zodpovedných: „Rozmýšľajte dopredu a zastavte túto davovú dehonestáciu ruských a bieloruských občanov a porozmýšľajte, koľko svinstiev ste počas života urobili Vy, ktorí sa staviate na vrchol anjelských svätožiar. Máte vôbec to morálne právo v sebe takto odsudzovať niekoho, ktorý má iba tú chybu, že sa narodil v krajine, ktorá začala vojnu? Veď to tu bolo počas a po druhej svetovej vojny, keď si brutalitu z pomsty odnieslo mnoho ľudí, ktorí si vojnu ani nevšímali!!! Nevracajme sa prosím do spôsobov spred vyše 70 rokov – teda do minulého storočia, kedy kolektívna vina zabíjala Židov, Cigáňov a potom z pomsty Nemcov i etnických Nemcov v ostatných krajinách a najmä v Poľsku a Pobaltí!“

Pavel Jacz

INZERÁT: Zháňam pre Lojzka Hlinu 10 oviec a 10 krásnych žien. Zn. Využitie času.

20.04.2024

Keď sa človek nudí, tak zväčša niečo nové vymyslí. Géniovia objavia nový vedecký jav či súvislosť a hlupáci sprosté chujády. Predpokladá to však aj používanie nejakej narkománie, ktorú študentom odporúčal podpredseda Progresívneho Slovenska Truban. Vtedy nám mozog podľa Trubana pracuje nad mieru normálneho rozmýšľania a dokáže výnimočné veci. A tak sa [...]

Pani ministerka Šimkovičová oddeľte prosím Slovenský rozhlas od Slovenskej televízie.

05.04.2024

Začnem z celkom inej strany. Mnohí z vás určite videli film Vtedy na západe. Niektorí aj viac krát. Čo sa týka spracovania audiovizuálnej tvorby ho považujem za jedno z najlepších filmových diel. Je to vysoká škola audiovizuálneho spracovania. Správne obrazovo-zvukové dielo informuje 70-timi percentami obrazom a 30 percent zostáva na reč, ruchy a hudbu. A film Vtedy na [...]

Ako ma televízie TA3, JOJ24 a RTVS24 hlboko sklamali.

28.03.2024

Prvá slovenská spravodajská televízia TA3 začala vysielať 11.septembra 2001 a celý deň sa venovala najväčšiemu teroristickému útoku v USA, ktorý v predstihu pred plánovaným začiatkom odštartoval vysielanie TA3. Potom prišli ďalšie tragédie a teroristické útoky a TA3 tak, ako aj všetky ostatné spravodajské televízie vo svete, po celý deň vysielala aktuálne správy z [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.