Založ si blog

Je náš premiér Heger amatér, fanatik, pošahanec, zbabelec, odborník alebo nem celkom ukrajinský Amerikáno?

Naozaj neviem, ako oprívlastkovať slovenského premiéra. Asi nijako, lebo za to ani nestojí, alebo niektorým z prívlastkov z titulku, či nedajbože ešte ďalšími štipľavými titulmi? Stačia na to jeho posledné tri činy, akty, či konania, ktoré nám v posledných dňoch s veľkou hrdosťou predostrel.

Doslova športové predsavzatie nám predviedol pred cestou do Bruselu na summit hláv štátov. Vyhlásil, že musíme okamžite prestať odoberať ruský plyn (veď bridlicový z USA je na dosah, ako keby sme rukou dohodili) a ropu, aby sme prinútili toho hnusného Putina zastaviť vojnovú operáciu na Ukrajine, ktorý nám sem aj napriek tvrdým sankciám nasilu tlačí tyče na pohon našich atómiek, plyn, ropu, paládium, nikel, neón, titán i pšenicu, aby sme nepomreli zimou, hladom a nezostali sme bez práce. Takéto silácke reči Hegera z neznalosti slovenského priemyslu, by som očakával skôr od dojičky kráv, ktorej je to jedno, pretože varí aj kúri na svojom sporáku a v kachliach drevom, nepoužíva televízor, vyše 30-ročný tranzistor jej stačí, nemá ani počítač či smartfón, svieti petrolejkou, perie v potoku a dopestuje si na lazoch všetko, čo potrebuje. Z tajných zdrojov som sa dozvedel, že problém s plynom a ropou pred cestou náš premiér  tajne konzultoval s „Božskou Gretou“ – prosím nepomýľte si ju s Emou – teda divou Destinovou! Neviem, ako sa na bruselskom meraní svalových rečí umiestnil, ale asi použil neférové prostriedky, pretože mu vedúci silák Európy z Francúzska Macron ani nepodal ruku a ignorantsky ho obišiel.

No, po návrate už Heger prestal vyhlasovať také optimistické reči. Asi mu súperi pripomenuli, že na Slovensku máme aj priemysel a predstavte si, že máme aj dopravu. A tak si len vytváram dedukciu: Keď naša prezidentka nerozumie Slovákom, a chce sa voziť na koči s bohatým záprahom vyčačkaných koní (Vraj svoje vyhlásenia o plyne a rope médiá zle interpretovali, ale iba vraj!), tak premiér ani nemá nárok poznať Slovensko ako také. Súťaž po Euroolympiáde Hegera medzi nimi bola dočasne priaznivá pre Čaputovú. Viedla tesne 2:1.

No, nevydržalo to dlho. Heger dorovnal skóre po návšteve miestodržiteľa boha na svete, z ktorého mala neuveriteľné pocity jeho manželka (doslova sa vznášala), ktoré spracováva určite dodnes a ešte aj dlho bude. A tak nám premiérski manželia poradili, že sa za nášho pápeža budú modliť každý deň a odporučili to celému slovenskému národu. Sľubujem, že sa modlitbu rýchlo nabifľujem a deň, čo deň si ju budem odriekať. Veď modlitby vyriešia všetky naše problémy! Z božskej produkcie nám spadnú všetky komodity, ktoré potrebujeme. Čo je proti tomu nejaké Rusko? A navyše, prečo by nám mal do toho kafrať aj nejaký šéf klubu 500 Soták? Mali by mu zastaviť internet, aby nešíril „nepravdivé“ fámy a hoaxy, že bez plynu nebude ekonomika.Veď ekonomika sa vie nadýchať aj vzduchu!  Takže skóre náš uvedomelý premiér Amerikáno podržtaška vyrovnal na 2:2 .

O tretí a zatiaľ dočasne rozhodujúci bod sa bodovalo na Ukrajine. Náš premiér bol totálne v pomykove, keď mal isť s premiérmi Poľska, Česka a Slovinska na návštevu k najlepšiemu hercovi a vtákoklaviristovi medzi prezidentmi. Ten si dal pri hraní na klavír aspoň dole gate, ale pri Hegerovi bola niekoľko dní jedna pojazdná čistiareň v pohotovosti. Dilema povoziť sa vláčikom na východ a sledovať blesky výbuchov, alebo sedieť doma a pracovať a dohnať zameškané po návšteve vo Vatikáne, bola ťažkou voľbou. Veď pápež Hegera požehnal, takže sa mu nemôže nič stať, ale naše bezpečnostné zložky tvrdili niečo iné. A ako sa vyjadril, ani ho v čase rozhodovania nevyrušovalo, že bude vyzerať v očiach svojho národa ako zbabelec. Nuž a dnes to už vie, že je pokakanec, lebo každý je po boji kráľom. Zaujímavo znela výhovorka, že bolo treba riešiť špicľovanie ruských diplomatov. Zrazu! Ale o tom vedel z tajných správ ešte pred cestou za vyslancom boha na zemi a predsa navštívil aj vysnívanú Sixtínsku kaplnku a určite si nekupoval vstupenky aj pre ženu jeho srdca a ušetril. O svoj bod vďaka nenastúpenia do ukrajinského ringu teda kontumačne prišiel a ten rozhodcovia prisúdili našej slovenskej Morene a tá súboj teda vyhráva so skóre 3:2 – zatiaľ.

Zaráža ma ešte jedna vec u nášho asi po Matovičovi druhého „najschopnejšieho“ premiéra v doterajšej  novodobej histórii. Nevie síce o problémoch v zdravotníctve, v hospodárstve i poľnohospodárstve, dnes už ani vo finančníctve, ale klobúk dole ako ovláda organizáciu s prijímaním utečencov na hraniciach, Dokonca ma ohúril znalosťami o troch koridoroch s troma farbami zelenou, modrou a novovytvorenou farbou „meet and greet“- teda metagretovej farby (hľadal som jej odtieň na internete, ale ani ten slávny Google tú tajnú farbu nenašiel. A tak mi prichádza na rozum zase len tá Božská Gréta. Ale ani za svet si neviem spomenúť, akej farby nosí oblečenie. Zelená je vylúčená, taký koridor už máme.

Mne a všetkým nezostáva nič iné, len čakať ako sa súboj medzi slovenskou Morenou a slovenským paPápežom bude vyvíjať naďalej. Nech to bude akokoľvek. Určite to bude super filmový žáner – humor, zábava, horor, estráda, dráma, krimi i komédia v jednom! Čo si už len viac môžeme želať!!! „

Pavel Jacz

Ako ma televízie TA3, JOJ24 a RTVS24 hlboko sklamali.

28.03.2024

Prvá slovenská spravodajská televízia TA3 začala vysielať 11.septembra 2001 a celý deň sa venovala najväčšiemu teroristickému útoku v USA, ktorý v predstihu pred plánovaným začiatkom odštartoval vysielanie TA3. Potom prišli ďalšie tragédie a teroristické útoky a TA3 tak, ako aj všetky ostatné spravodajské televízie vo svete, po celý deň vysielala aktuálne správy z [...]

„Geniálne či genitálne“ progresívne výroky progresívcov Štefunka a Korčoka. Hotový úžas! ! !

15.03.2024

Po ťažkompádnom rozhýbaní sa začínajú v debatných reláciách prezentovať predstavitelia najsilnejšej opozičnej strany PS. Je vlastne šťastím, že sa nepotvrdili výsledky asi dobre zaplatených volebných exitpolov, lebo by to tu vyzeralo tak, ako v predchádzajúcom volebnom období. Možno ešte horšie. Počuli sme od volieb už mnoho slovných perličiek z úst „elity“ [...]

Otvorený list budúcemu šéfovi SaS Gröhlingovi.

07.03.2024

Dobrý deň pán poslanec, mám o Vás už dlhšie svoju mienku, ale nemyslel som si, že v rámci vašej šialenej ideológie dokážete byť pomstychtivá argumentačne tvrdá guma. To, čo ste v nedeľu predviedli ohľadom Ukrajiny v televízii TA 3 v relácii V Politike ma presvedčilo, že Vám absolútne chýbajú dva základné pohľady. Prvý je späť a druhý dopredu. Na ten druhý sa [...]

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.

Jaroslav Slašťan, Zásahový tím pre medveďa hnedého

Nebol to hon na čarodejnice. Medvedica v Mikuláši bola skutočným rizikom, hovorí šéf zásahového tímu

29.03.2024 06:00

K ľuďom sa samica, ktorá útočila v metropole Liptova, približovala pravidelne. Tvrdia to členovia zásahového tímu. Pri jej monitorovaní použili špičkové drony.