Založ si blog

Matovičovo-Mikulcovo-Hamranovská elégia smeruje k totálnej porážke vo voľbách.

(Zdroj SputnikNews) V tomto prípade naozaj platí, že všetko zlé je na niečo dobré. Na tomto príklade je vidieť, že si spomínaná trojica naozaj nedovidí ani na úvod koreňa nosa, nie to ešte na jeho konček. Rovnaké je aj jeden a pol ročné vládnutie celého koaličného štvorlístka. Je kostrbaté, nekoordinované, chaosné, nepredvídateľné…., z ktorého rezultuje množstvo nezrovnalostí a vo výsledku zlepeností, v ktorých sa nikto poriadne nevyzná. Neodborné riadenie štátu sa po politických výmenách štátnych odborníkov – špecialistov prejavuje skoro v každom jednom sektore. Vďaka absolútnej demokracii a bez odborného vedenia vnútri štruktúr sa jednotlivé kroky jednej časti bijú s činmi druhej skupiny, ktorej polená pod nohy neodbornosťou hodí ďalšia odnož. Niekde aj dve tri. A to všetko v jednej inštitúcii.

Veľmi dobrou zastrašovacou ukážkou bolo zadržanie dvoch záchranárov, ktorí s kolegami ďakovali parlamentu za to, že si ich požiadavky poslanci nevšímali. Policajti napriek dodržiavaniu všetkých pandemických predpisov vyžadovali pokuty a začali nezmyselné trestné stíhania. Ešte dobre, že máme správneho človeka na mieste generálneho prokurátora, ktorý túto chorú policajnú iniciatívu, odvolávajúc sa na zákony, zatrhol. No vysvetľujúce slová policajného torpéda – prezidenta Hamrana boli ďalším vyhrážaním sa budúcim protestujúcim, ktorí sa mali zúčastniť na vopred ohlásenom protivládnom autoproteste SMER-u. Možno, že Hamranove bububu zabralo a neprišlo toľko protestujúcich vodičov s autami (narátali ich 700), ale aj tak ich bolo dosť a ich protestujúce trutútú bolo dobre počuť nielen v budove vlády. Bola to naozaj neuveriteľná Hamranova fraška s podporou ministra Mikulca zakročiť bez uváženia verejne proti tým, ktorí im pomáhajú zvládať tragické situácie a s ktorými deň, čo deň spolupracujú. A to s jediným argumentom zaklapkovaného policajného bossa : „Zákon platí rovnako pre všetkých!“ Aká úbohosť sa prejavila v tomto prípade držať sa litery zákona bez použitia rozumu a zváženia si následkov. Žiaľ, zákony sú jasne dané, ale sú slepé ku špecifikám. Vtedy sú jednoznačne protiaktívne a ak sa vynucujú, bez použitia mozgu, tak sú vlastne deštruktívne, ako na to poukázala aj filmová komédia Čierni baróni. A to sa stalo aj v prípade zadržaných záchranárov!!! Povesť vládnej koalície a najmä OĽaNO klesla až k úplnému dnu.

No to, čo predchádzalo protivládnemu autoprotestu sa stávalo v časoch pred 32 rokmi. Slovenská polícia sa predstavila ako kopírka ŠTB spred nežnej revolúcie. Ale tá to robila aspoň tajne, keď pred avizovanými protestami a podpisovými akciámi prišla domov zadržať, tých čo podpísali Chartu 77, aby sa na demonštráciách nemohli zúčastniť. Ako kedysi vzali chartistov Havla, Hegerovú, Uhla, Tatarku a spol,. tak teraz zobrali šéfa opozičnej strany Fica s jedným rozdielom a to bolo nezákonné verejné zadržanie poslanca a obvinenie z podnecovania (Z akého? To nevieme.) pred zrakmi všetkých občanov Slovenska! Veď stačilo, aby Ficovi policajti odovzdali predvolanie a nie ho bezprecedentne odviezli k vyšetrovateľovi!!!

Zaujímavé boli aj vyjadrenia prezidenta Hamrana na tlačovej besede. Oháňal sa svätým slovom zákon. A ten je pre policajtov jediné riešenie. Akosi pozabudol, že existuje aj zákon zákonov – Ústava SR a nezišlo na um ani jednému novinárovi sa opýtať na jej odseky o právach občanov, čo sa týka vyjadrení nespokojnosti.

V tejto situácii sa opäť predviedol víťaz volieb krajiny, dnes najmä vďaka nemu nazývanej Zlovenskom. Frustrovaný a upadajúci Matovič si zase zareval, aby si namiesto troch rokov odsedel Fico 30 rokov vo väzení a aby odtiaľ vyšiel ako starec! No, to sa náš trnavský element s vyjadrovaním sa kráľov krčiem zo slovenského Ríma musí neuveriteľne báť šéfa SMER-u. Neviem, či mu stačia vymieňať plienkové boxerky a prepancierovávať vládnu limuzínu!!! Ak by bol Matovič klasický mafián, Fico by už určite dávno voňal fialky odspodu s prevŕtanou lebkou. Je neuveriteľné, koľko zla a bleskov dokáže dostať zo seba toto psychopubertálne indivíduum sediace v kresle ministra financií a zároveň generálny tajomník diktujúcej „demokratickej“ vládnej koalície. Jeho duševný stav a najmä nie celkom dokonale pracujúca mozgovňa musia byť naozaj hlboko napadnuté „supercovidom“, alebo inou neidentifikovateľnou pliagou. Možno je to už aj čerstvý omicron.

Dokedy bude tento exot v slovenskej politike a jeho zbožňovatelia nielen z OĽaNO, ale aj zo SaS i Za ľudí ako Vetrák, Šipoš, Krúpa, Dostál, Baránik, Pročko, Tabaková, Remišová, Šeliga a ďalší šíriť zlo a síru medzi občanov? Dokedy bude obyvateľov zaťažovať svojimi vulgárnosťami, zlosťami a „geniálnymi“ myšlienkami a krokmi pripomínajúc vykľučkované stopy prepitých krčmárskych elementov s hodnotou vyše troch promile? Lebo dvojnásobná verejná bezpečnostná estráda policajtov, konajúcich na základe chorého rozkazu pri protestoch, nám evokuje rozhodnutia psychiatrického rázu. A imidž polície nevylepšilo ani zadržanie morálneho inkvizítora – šéfa periodika Týždňa Hríba, ktorý už po druhý raz porušil so svojou krčmou v Bratislave pandemické pravidlá. Nuž, ale čo sme si predsa navarili, musíme si aj popapať. Takže „dobrú“ chuť Slováci. Ale otázka znie, dokedy budeme mať v ústach takú žumpovú pachuť z našej ohromujúcej voľby? Skončí sa už konečne elégia dnešnej vládno-koaličnej verchušky?

Pavel Jacz

Pani ministerka Šimkovičová oddeľte prosím Slovenský rozhlas od Slovenskej televízie.

05.04.2024

Začnem z celkom inej strany. Mnohí z vás určite videli film Vtedy na západe. Niektorí aj viac krát. Čo sa týka spracovania audiovizuálnej tvorby ho považujem za jedno z najlepších filmových diel. Je to vysoká škola audiovizuálneho spracovania. Správne obrazovo-zvukové dielo informuje 70-timi percentami obrazom a 30 percent zostáva na reč, ruchy a hudbu. A film Vtedy na [...]

Ako ma televízie TA3, JOJ24 a RTVS24 hlboko sklamali.

28.03.2024

Prvá slovenská spravodajská televízia TA3 začala vysielať 11.septembra 2001 a celý deň sa venovala najväčšiemu teroristickému útoku v USA, ktorý v predstihu pred plánovaným začiatkom odštartoval vysielanie TA3. Potom prišli ďalšie tragédie a teroristické útoky a TA3 tak, ako aj všetky ostatné spravodajské televízie vo svete, po celý deň vysielala aktuálne správy z [...]

„Geniálne či genitálne“ progresívne výroky progresívcov Štefunka a Korčoka. Hotový úžas! ! !

15.03.2024

Po ťažkompádnom rozhýbaní sa začínajú v debatných reláciách prezentovať predstavitelia najsilnejšej opozičnej strany PS. Je vlastne šťastím, že sa nepotvrdili výsledky asi dobre zaplatených volebných exitpolov, lebo by to tu vyzeralo tak, ako v predchádzajúcom volebnom období. Možno ešte horšie. Počuli sme od volieb už mnoho slovných perličiek z úst „elity“ [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.