Založ si blog

Už dlhšie nezažil redaktor Markízy Serebriakov taký mohutný novinársky orgazmus ako včera.

A zámienku mu dala včerajšia tlačovka Smeru na čele s pre neho nenávideným Ficom. Jeho orgazmická predohra sa začala po vypočutí argumentácie Fica o sledovaní opozície kladením otázok. Musím povedať, že tvrdohlavo sa opýtal niekoľko krát i napriek tomu, že vedel, že z úst Fica nebude počuť nasledujúce: – Áno, pán Serebriakov, robil som zle, porušil som zákony, zavolajte NAKA a nechajte ma zavrieť na doživotie!  Na otázku redaktorky pred Serebriakovom o tom, či sa Fico nebojí, že Kočner bude vypovedať o ňom, Fico povedal, že Kočnera nepozná (v nahrávkach sa bavia o jeho ovplyvňovaní) a ako by ho mohol ovplyvňovať, keď sedí vo väzení a nebude komentovať obsah súkromných rozhovorov, ak tam nebola trestná činnosť a na to nastúpil zurvalecký redaktor Markízy a začal svoj orgazmický srd štartovať. A jeho otázka už nebola taká priama: “ale vyzeralo to tak , ako by ste sa báli, že pán Kočner začne rozprávať. Odpoveď Fica: „že začal podsúvať verejnosti nezmysly“.

Vášeň zvýšeného tepu Serebriakova sa začala stupňovať otázkou: „Mňa by zaujímala vaša motivácia, prečo ste urobili kroky, aby Marian Kočner nezačal vypovedať?“ Ďalšia „veľmi inteligentná“ otázka z piatej triedy nasledovala po odpovedi Fica: „Hovoríte, že všetko bolo v poriadku, tak prečo tie rozhovory boli tajné na chate s advokátmi s vypnutými telefónmi?“ (Touto otázkou dokázal redaktor upliesť z exkrementov, dokonalú lokomotívu!).

Ale Serebriakov, u ktorého predohra stúpala, sa nedal a ďalšia otázka už bola ako zo piatej triedy aj napriek tomu, že vedel, že Fica nezlomí: „takže hovoríte, že všetko bolo v poriadku a neriešili ste tam nič problematické.,a“ Po odpovedi sa zurvalecký redaktor opýtal: „Príde vám bežné, že ako predseda opozičnej strany sa stretávate s advokátmi obvinených osôb z korupcie a je tam prítomný aj oligarcha Bodor? Odpoveď Fica zostávala rovnaká, akú poznáme z tlačoviek, že považuje obvinených za nevinných.

A potom sa Serebriakov, ktorý bol už počiatočnom stave tranzu opýtal: „Vy ale tvrdíte, že sú nevinní na základe toho, že sa stretávate iba s jednou stranou a nestretli ste sa s pánom Makom“, ktorá vyčarila všeobecný úsmev prítomných. Serebraikov sa teda školácky priznal, že má informácie čerpá iba z jednej strany – od udavača kajúcnika.

A svoju zarputilosť prejavil otázkou: „Skúste mi ešte vysvetliť, prečo sa pán Kaliňák radil s advokátmi, ako má vypovedať?“ Touto otázkou trafil rovno bingo za milión!!!

Neželám Serebriakovi nič zlé, ale ak sa mu niečo nedbalostné prihodí a bude potrebovať advokáta, tak som zvedavý, ako by odpovedal na rovnakú otázku!!! Je vidieť, že sa púšťa do tém, v ktorých má medzery, len z bulvárneho a senzácie chtivého pohľadu a o serióznej žurnalistike má tento SMERofób, Ficofób a Rusofób len hmlisté predstavy.

A „čarovný právnik“ Serebriakov zahlásil: „Toto zaváňa marením spravodlivosti, ak svedok príde za advokátom a pýta sa, ako má vypovedať. „Pán Serebriakov a Vy vôbec viete, prečo existujú advokáti, keď sa pýtate takéto nezmysly? Asi nie!“ Ale zurvalecký redaktor sa nedal a opäť sa na smiech všetkých ako verklík opýtal to isté: „Čiže prečo sa Kaliňák….?.“

Je krutou pravdou, že takéto monitorovanie opozície pod akoukoľvek zámienkou je v demokratických štátoch neprípustné a akonáhle policajná sledovačka zistila, že žiadne pytliactvo sa nekoná, mala ukončiť nahrávania a zmazať nahrané záznamy opozície, na ktoré nemala povolenie od sudcu. A ak mala, tak sudca už nemá nosiť talár! A ak je to maslo polície, tak by mal okamžite zasiahnuť policajný prezident s ministrom vnútra. Nehovoriac o tom, že sa takéto niekoľko mesiacov dlhotrvajúce záznamy z nahrávania opozície dostali od OČTK na verejnosť. To je ale až druhoradý problém.

Nuž, ale pravý orgazmus zurvaleckého redaktora (Egon Ervin Kisch bol iba zúrivý redaktor) sa prejavil v reportáži Televíznych novín Markízy. Jeho rovnaké otázky na poslancov smerovali na to, prečo sa Fico stretával s advokátmi a oligarchom a „po pleci ho tlapkali“ iba traja – mudrc a jasnovidec v jednej osobe Šeliga ktorý zase perlil „ To je len premyslené manipulovanie trestných konaní!“ a očnoklapkový poslanec OĽaNO aktivista Šipoš, ktorý SMERákov nazval pytliakmi a jeho kolega zo SaS špecialista – potravinár Žiak, ktorý potvrdil, že sledovanie bolo na základe odhalovania pytliakov.

Nedá sa ani popísať prejav žlčových pocitov v hlase a v nenávistnej dikcii Serebriakova, jeho novinársky orgazmus dospel v obrazovej skratke k absolútemu vyvrcholeniu. A myslím si, že v noci určite zaspával v ružových obláčikoch, ako zase „nandal“ tomu SMERu a nenávidenému Ficovi. No zabudol, že svojím spôsobom urobil Ficovi zase reklamu a posunul ho takýmto spracovaním informácií z tlačovej besedy v preferenciách zase vyššie, pretože to, čo žlčovo zosmolil, ocenia iba málo dumajúci diváci (treba si to pozrieť v archíve Markízy na ineternete). Je mi len čudné, že takáto prehnaná angažovanosť redaktora, ktorý sa hrá na boha s dekrétom absolútnej pravdy a pritom sa dokáže pýtať ako žiak prvého stupňa zo Základnej školy, neprekáža vedeniu TV Markiza. (Mimochodom ani Špecializovaný trestný súd nebral záznamy ako relevantné a prepustil zatiaľ neprávoplatne troch bývalých vrcholných policajtov z väzby. Aj týmto verdiktom súdu dostal Serebriakov po nose.

Nerozumiem, prečo sa tento redaktor snaží robiť poriadky na Slovensku a nie vo svojej domovine, kde ľudia žijú v biede, vládne korupcia najvyššieho zrna a podvody, o ktorých mi ani nesnívame, z časti fašizmus a despotizmus a ktorú preto opustilo už vyše 20 miliónov ľudí, ktorí pracujú v zahraničí,  vrátane jeho osoby, ktorá je tu od štúdia na KŽ FFUK.  Veď doma by mal novinársky orgazmus každý deň a pomohol by svojej domovine. Ale k tomu treba aj trochu vlastenectva a hrdinstva robiť v riziku s obavami o zdravie a život za podstatne menej peňazí ako na Slovensku.

Pavel Jacz

Ako ma televízie TA3, JOJ24 a RTVS24 hlboko sklamali.

28.03.2024

Prvá slovenská spravodajská televízia TA3 začala vysielať 11.septembra 2001 a celý deň sa venovala najväčšiemu teroristickému útoku v USA, ktorý v predstihu pred plánovaným začiatkom odštartoval vysielanie TA3. Potom prišli ďalšie tragédie a teroristické útoky a TA3 tak, ako aj všetky ostatné spravodajské televízie vo svete, po celý deň vysielala aktuálne správy z [...]

„Geniálne či genitálne“ progresívne výroky progresívcov Štefunka a Korčoka. Hotový úžas! ! !

15.03.2024

Po ťažkompádnom rozhýbaní sa začínajú v debatných reláciách prezentovať predstavitelia najsilnejšej opozičnej strany PS. Je vlastne šťastím, že sa nepotvrdili výsledky asi dobre zaplatených volebných exitpolov, lebo by to tu vyzeralo tak, ako v predchádzajúcom volebnom období. Možno ešte horšie. Počuli sme od volieb už mnoho slovných perličiek z úst „elity“ [...]

Otvorený list budúcemu šéfovi SaS Gröhlingovi.

07.03.2024

Dobrý deň pán poslanec, mám o Vás už dlhšie svoju mienku, ale nemyslel som si, že v rámci vašej šialenej ideológie dokážete byť pomstychtivá argumentačne tvrdá guma. To, čo ste v nedeľu predviedli ohľadom Ukrajiny v televízii TA 3 v relácii V Politike ma presvedčilo, že Vám absolútne chýbajú dva základné pohľady. Prvý je späť a druhý dopredu. Na ten druhý sa [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.