Založ si blog

Humorikon klaunice Remišovej včera opäť zabával televíznych divákov a počastovala nás aj riešeniami hlavolamov. Jeden prinášame.

Po dlhšom čase sme včera na poludnie mali opäť v televízii dokonalú zábavu. Tentoraz sme v relácii O päť minút 12 v Slovenskej televízii mali možnosť sledovať politický satiro-tragédny-humor – v konečnom dôsledku smutnosť nad smutnosť, vďaka zle naprogramovanému fyziologicko-chemickému zloženiu mozgovne hlavnej aktérky. A to v podaní našej politickej hviezdy medzi klaunami jej veličenstva sultánky Veroniky Ramzesovej prvej a jedinej. Po konzultáciách s odborníkmi a po zrelých úvahách sme prišli k záveru, že by mala u výrobcu konečne reklamovať zlé mozgové aplikácie a dokúpiť si niektoré chýbajúce čipy k celku tekutej hmoty pod temenom. Podrobnejšie sa s jej excesmi a nezmyslami môžete zoznámiť, ak si prečítate články v Hlavných správach a v Hlavnom denníku, takže sa nebudem opakovať. Verím však, že aj tí autori, ktorí píšu články do blogov sa pozastavia nad jej niekoľkými vrcholným číslami, ktorými pozabávala televíznych divákov.

Okrem toho, že našej zlatej skrini humoru Veronike chýba čip na odpovede (rád jej ho zasponzorujem, ak ho niekto ponúkne), má aj niekoľko vývojárských chýb ovplyvnených rôznymi vírusmi , ktoré sú súčasťou Trójskych koní ako Maťák, Jezuitoheger, Kiskoid, Šiposit, Lipšocit, Zuzanačapok, Usobrink atď. Podobnosť so skutočnými osobami je čisto náhodná!

Mňa však zaujala jedna veta. Doteraz rozmýšľam, čo chcela naša hviezda povedať, citujem (bodky medzi slovami znamenajú menšiu sekundovú pauzu medzi slovami a písmeno æ je to známe éhm na skrátenie odmlky s maximálnym zaťažením mozgovne pri hľadaní unikátneho významového slova):

Pán Becík je jeden z najväčších…..prima…..æ…..akože…. Jeho ….æ….čerpá eurofondy v…..æ myslím, že v dostatočnej miere, čiže a okrem toho to nebol…..protest ….æ…æ starostov, dištancovali sa od toho, dištancovali sa od toho……všetky stavovské organizacie!“

Prečítali ste si super hlavolam, alebo tajnú zakódovanú správu pre cudzie tajné služby. Nie som si istý, ku ktorej kategórii sa prikloniť. Čo poviete? Verím, že sa diskutujúci pokúsia vyriešiť toto posolstvo či túto depešu. Víťaz so správnym riešením bude mať vďaka divokej karte zaručené miesto v parlamente po nasledujúcich voľbách.

Pavel Jacz

Pani ministerka Šimkovičová oddeľte prosím Slovenský rozhlas od Slovenskej televízie.

05.04.2024

Začnem z celkom inej strany. Mnohí z vás určite videli film Vtedy na západe. Niektorí aj viac krát. Čo sa týka spracovania audiovizuálnej tvorby ho považujem za jedno z najlepších filmových diel. Je to vysoká škola audiovizuálneho spracovania. Správne obrazovo-zvukové dielo informuje 70-timi percentami obrazom a 30 percent zostáva na reč, ruchy a hudbu. A film Vtedy na [...]

Ako ma televízie TA3, JOJ24 a RTVS24 hlboko sklamali.

28.03.2024

Prvá slovenská spravodajská televízia TA3 začala vysielať 11.septembra 2001 a celý deň sa venovala najväčšiemu teroristickému útoku v USA, ktorý v predstihu pred plánovaným začiatkom odštartoval vysielanie TA3. Potom prišli ďalšie tragédie a teroristické útoky a TA3 tak, ako aj všetky ostatné spravodajské televízie vo svete, po celý deň vysielala aktuálne správy z [...]

„Geniálne či genitálne“ progresívne výroky progresívcov Štefunka a Korčoka. Hotový úžas! ! !

15.03.2024

Po ťažkompádnom rozhýbaní sa začínajú v debatných reláciách prezentovať predstavitelia najsilnejšej opozičnej strany PS. Je vlastne šťastím, že sa nepotvrdili výsledky asi dobre zaplatených volebných exitpolov, lebo by to tu vyzeralo tak, ako v predchádzajúcom volebnom období. Možno ešte horšie. Počuli sme od volieb už mnoho slovných perličiek z úst „elity“ [...]

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.

archeológovia, Kremnička, Banská Bystrica

Unikát na Slovensku aj v okolitých štátoch: Miesto brutálnych popráv skúmajú archeológovia

20.04.2024 07:00

V lokalite krvavého masakru ide o novátorský počin slovenskej archeológie. V banskobystrickej časti Kremnička odštartovali výskum na mieste masových popráv.