Založ si blog

Zbláznili sa poslanci Dostál a Berka i starostka Aufrichtová zo Starého mesta Bratislavy?

Keď som včera v titulkoch TA3 čítal, že na úrade Starého mesta v Bratislave vyvesia vlajku Izraela na jeho podporu, tak som si myslel, že sa mi sníva a že je to nejaká novinárska kačica. No, čuduj sa svetu, nebola! Je to naozaj pravda. Na portáli zoznam.sk som si prečítal aj argumenty dvoch militantných poslancov. Iniciátorom vyvesenia bol poslanec s veľkými ústami Dostál z ministraničky OKS.

Citujem z portálu zoznamu regiony.sk:“„Ide o vyjadrenie podpory ľudu Izraela, ktorý dnes čelí masívnym teroristickým útokom, keď tisíce rakiet dopadajú na Izrael a len vďaka prepracovanému obranného systému neznamenajú masívne straty na ľudských životoch,“ povedal poslanec Ondrej Dostál.

Na otázku, či by nebola riešením skôr výzva na mier medzi oboma krajinami poslanec uviedol, že mier riešením je, „zlo“ je však potrebné pomenovať. „Keď teroristická organizácia útočí na civilné obyvateľstvo a zámerne sa snaží spôsobiť straty na ľudských životoch, zámerne sa snaží zabíjať civilné obyvateľstvo druhej strany, je to zlo, ktoré treba pomenovať a zastať sa tých, ktorí tejto agresii čelia,“ poznamenal Dostál“.

Hlavne, že si Dostál protirečí. Vraj tisíce rakiet dopadajú (podľa výsledkov to bolo asi 10 percent, ktoré prešli protivzdušnou obranou a boli to asi vymrštené kamene ako v stredoveku) a zabili iba 12 osôb. Asi boli bez výbušnej nálože a bolo nešťastím, že práve slepá nálož trafila obete. Je mu však jedno, že vyše 20 násobne viac zabila raketami a prevažne civilné obyvateľstvo Izraelská armáda! Navyše mier a ticho zbraní je pre Dostála zlo!!!! Veď to je podpora zabíjania, vojny a  genocídy národa! Čo na to špeciprokurátor Honz?

„Podľa poslanca Adama Berku (bez politickej príslušnosti) je súčasná agresia Palestíny voči Izraelu neodškriepiteľná, avšak na konflikt sa treba pozerať v historickom kontexte. „Konflikt musíme vnímať ako dlhotrvajúcu záležitosť, ktorá mala mnoho fáz mieru, ale aj vojny. Nie je to niečo, čo vzniklo tieto dni,“ podotkol Berka.“

Takže, ak je niečo podlé, ale trvalé, tak je to všetko v poriadku. Myslím si, že po smrti oboch poslancov a starostky, by mali ich mozgy uchovať vo formaldehyde a vystavovať ako Einsteinov. Ale určite by ich mali uchovávať nie ako unikát, ale na opačnej strane ako výstrahu.

Na portáli Bratislavské noviny.sk sa vyjadrila aj Aufrichtová: Považovali sme za potrebné vyjadriť podporu izraelskému ľudu a som rada, že tento zámer schválilo aj zastupiteľstvo,“ doplnila starostka Starého Mesta Zuzana Aufrichtová. „Izraelská vlajka bude viať na miestnom úrade v Starom Meste od stredy 19. mája,“ upresnila starostka.

Takže od dnes bude, okrem podpory Izraelského ľudu, Staré mesto podporovať aj zabíjanie civilistov v pásme Gazy! Akéto  jednocestné uvažovanie s klapkami na očiach. Napadá mi jedna slovenská závistlivá vetička. Zomrela mi sviňa, nech susedovi pokape všetkých dvadsať!

Zaujímavé, že Európska únia nepodporila žiadnu stranu, ale žiada, aby sa prestalo bojovať. Po celej Európe protestujú desaťtisíce Palestíncov proti Izraelskej vojnovej politike, ale naši „skvelí“ poslanci zo Starého mesta na čele so starostkou Aufrichtovou (SaS s podporou všetkých strán vládnej koalície vrátane ministraničiek a DS – dnes vystupuje bez politickej príslušnosti) boli iniciatívni, ako kedysi niektorí angažovaní radoví komunisti a predbehli všetkých. Spomeniem aspoň jeden angažovaný nápis na plote plzenského pivovaru Prazdroj: „Sovietske pivo náš vzor!“

Predpokladám, že sa poslanci zbláznili, keď sa odhodlali na niečo také, ako vyvesiť štátnu vlajku cudzieho štátu na budovu samosprávy. Slovensko zase svojou blbosťou musí za tejto vládnej koalícii vyčnievať: ako byť v prvej vlne najlepší (nie vďaka súčasnej vláde) a v druhej najhorší aj vďaka unikátnemu celoplošnému testovaniu, ako s očkovacími pasmi, ako s vyhostením ruských diplomatov, ako s expremiérom a jeho kaderníčkou Klárkou a to všetko one time, next time! Ak by som mal spomínať všetky slovenské unikáty od nástupu súčasnej vlády, tak by mal tento článok minimálne 10 strán.

Pristavím sa ešte pri slovách dvojposlanca Dostála z mini strany OKS, ktorá sa vždy do parlamentu dostane s výtlakom 0,5-1 percento ako prívesok inej silnejšej strany, ktorý je zároveň aj poslancom NRSR: „Ide o vyjadrenie podpory ľudu Izraela“. Tak sa pozrime na to, či sa potrebujeme prezentovať vztýčením vlajky. Doteraz od 10. mája zahynul tucet ľudí v Izraeli a 213 v pásme Gazy, z toho prevažná väčšina palestínskych civilistov! A toto poslanec Dostal spolu s ďalšími podporuje!!! Zabíjanie civilistov v nevyhlásenom štáte Palestína!!! Dostál a spol. sa správajú ako americkí vojnoví štváči, ktorí pre kšeft so zbraňami podporujú Izrael. Dnes šíria nenávisť proti Palestínčanom, ale rovnako aj proti Rusku a bude im asi jedno, koľko ľudí by pri prípadnom konflikte s NATO, ktoré neustále svojimi komentármi podporujú, zahynulo. Najhoršie bude, ak zbadáme záblesk a odrátame si maximálne minútu. To bude čas na celoživotné spomienky. Ale až potom si to Dostál, Aufrichtová a spol uvedomia, vlastne už neuvedomia, lebo bude už neskoro. Tak – takýchto štváčov, ktorí majú veľké huby a reprezentujú niekoľko tisíc občanov z 5, 5 miliónového národa sme si zvolili nielen do parlamentu, ale aj do centra Bratislavy. A nielen tam. Ľudia prosím, pri ďalších voľbách rozmýšľajte a neriaďte sa tým, čo chcú niektorí vaši kolegovia či známi, a čo je na internete cooool a innnn. Pozrite sa aj na to, kto nás chce dostať do konfliktu, kto má záujem, aby sme tu mali imigrantov, kto nám natára sľuby ala Švajčiarsko a kto je psychicky nenormálny. Myslite na svoje deti a rozprávajte sa s nimi a vysvetľujte im podstatu a vyvráťte im niektoré scestné trendy súčasnosti.

Informácia znela, že o tom rozhodli poslanci na utorňajšom zasadnutí miestneho zastupiteľstva, čo potvrdila aj starostka Aufrichtová!. Chcel som zverejniť mená všetkých poslancov, ktorí hlasovali za tento scestný návrh. Ako som dopadol? Nijako. V dokumentoch zo zasadnutia v utorok 18. mája 2021 som takýto bod „Vyvesenie štátnej vlajky Izraela na budovu miestneho zastupiteľstva“ medzi 26-timi prerokovanými bodmi nenašiel! Takže vyvstáva otázka, koho to bola iniciatíva, kto dal svojvoľný príkaz, aby vlajka Izraela visela na budove miestneho úradu Bratislava – Staré mesto. Bola to starostka Aufrichtová, alebo citovaní dvaja poslanci Dostál a Berka? Žiaľ, v tých dokumentoch som nenašiel ani jediný materiál, aby sa opravili komunikácie v Starom meste Bratislavy, ktoré po zime nikto neopravoval i napriek tomu, že počasie opravám prialo. A tak si motoristi musia svoje autá ničiť na mnohopočetných výtlkoch. To je však podradná téma pre spomínaných a najmä pre starostku Aufrichtovú! Hlavne, že pár iniciatívnych štváčov spolu s ňou podporuje zabíjanie civilistov. Naozaj sa museli poblúzniť. Je mi z nich na vracanie.

Pavel Jacz

Ako ma televízie TA3, JOJ24 a RTVS24 hlboko sklamali.

28.03.2024

Prvá slovenská spravodajská televízia TA3 začala vysielať 11.septembra 2001 a celý deň sa venovala najväčšiemu teroristickému útoku v USA, ktorý v predstihu pred plánovaným začiatkom odštartoval vysielanie TA3. Potom prišli ďalšie tragédie a teroristické útoky a TA3 tak, ako aj všetky ostatné spravodajské televízie vo svete, po celý deň vysielala aktuálne správy z [...]

„Geniálne či genitálne“ progresívne výroky progresívcov Štefunka a Korčoka. Hotový úžas! ! !

15.03.2024

Po ťažkompádnom rozhýbaní sa začínajú v debatných reláciách prezentovať predstavitelia najsilnejšej opozičnej strany PS. Je vlastne šťastím, že sa nepotvrdili výsledky asi dobre zaplatených volebných exitpolov, lebo by to tu vyzeralo tak, ako v predchádzajúcom volebnom období. Možno ešte horšie. Počuli sme od volieb už mnoho slovných perličiek z úst „elity“ [...]

Otvorený list budúcemu šéfovi SaS Gröhlingovi.

07.03.2024

Dobrý deň pán poslanec, mám o Vás už dlhšie svoju mienku, ale nemyslel som si, že v rámci vašej šialenej ideológie dokážete byť pomstychtivá argumentačne tvrdá guma. To, čo ste v nedeľu predviedli ohľadom Ukrajiny v televízii TA 3 v relácii V Politike ma presvedčilo, že Vám absolútne chýbajú dva základné pohľady. Prvý je späť a druhý dopredu. Na ten druhý sa [...]

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia