Založ si blog

„Grácie“ Remišová a Bittóová-Cigániková vytýkali Kollárovi porušenie koaličnej zmluvy. To má prvky despotizmu a diktatúry.

Včera sa zase okato ukázalo, ako to tu riadi od svojho základu dnešná nesúrodá vládna koalícia. Ako považuje, občanov za volov, ktorí ich zaujímajú najmenej i napriek tomu, že by išlo o ich blaho. Kollár so svojou partou chcel podporiť nový a myslím si, že rozumný zákon z dielne Hlas – SD o jednorázovej pandemickej podpore všetkých nezaopatrených deti sumou 300 €. Poslanec Pčolinský pred plénom parlamentu jasne povedal, že on bude za zákon hlasovať. Ale okamžite sa objavili protesty koaličných strán a dve koaličné „grácie“ Remišová a Bittóová Cigániková začali hovoriť o porušení koaličnej zmluvy tým, že žiadna zo strán koalície nesmie hlasovať s opozíciou (Tá jediná veta jasne charakterizuje riadenie krajiny dnešným štvorlístkom.) aj keby to bol geniálny zákon!!!, pritom sama Remišová vytýkala v televíznej debate, že opozícia za rok podala iba 9 návrhov zákonov a poslanec Blaha iba jeden o pamätnom dni. Samozrejme, ani jeden nemohol prejsť. Opozícia nemá 76 hlasov a tak je to zbytočná námaha pri takomto postoji zakotvenom v koaličnej zmluve. Je to naozaj „ohromujúca prezieravosť“ koalície!!! Pritom hádky pre rôznorodosť strán sú na dennom poriadku.

Bohorovný patent na pravdu, pri neodbornosti a diletantstve mnohých koaličných ministrov a poslancov, je ako úder päsťou do oka. Je to bezočivosť a despotizmus najvyššieho stupňa! Keďže predseda Kollár jasne povedal, že Sme rodina bude za zákon navrhnutý Hlasom – SD hlasovať, narýchlo zasadala koaličná rada. A šalamúnsky rozhodla. Zvýšila príspevok 300 € o „výraznú“ sumu, ako to interpretovali, na 333 Euro. No nie pre všetkých. Iba pre rodiny s hmotnou núdzou! Zrazu sa nechal počuť Kollár, že jeho deti ani Počiatkove nepotrebujú 300 Euro, lebo on by dostal na desať detí 3000. Veď ich môže venovať charite! (Prečo potom išiel do politiky? Nezačali náhodou upadať jeho firmy?) Zrazu! Predtým bol za. A vraj si stojí za slovom! Mimochodom tieto peniaze potrebujú napríklad aj zle platené rodiny predavačiek, pracovníci v službách a ďalších, ktorí žijú z ruky do úst, ale aj zdravotníkov, ktorých si vraj vážime, čo včera dokumentoval premiér Heger návštevou v nemocnici a zalepil oči sestričkám slovami ďakujem a kvetmi. Škoda, že im do vreciek nenahádzal obáločky s 300, prípadne 333- timi Eurami, pretože aj oni majú deti, ktorým museli kúpiť počítače a navyše platili za vyššiu rýchlosť internetu,. Štát im totižto zakázal chodiť do školy!

Ale hlavne, že sme počuli, že štát ušetril 315 miliónov Euro. Čo tam po diskriminácii ostatných vyše 100 tisíc detí, ktorých rodiny si mohli prilepšiť, deti mohli mať vreckové, ak nie nový mobil či tablet. Ešteže veľká väčšina z tých 40 tisíc detí žije v marginalizovaných osadách. Tam sa určite nebudú kupovať potrebné veci pre deti, tam sa bude „zdravo vnútornou dezinfekciou“ očkovano oslavovať ! Veď za tie hlasy vo voľbách to stojí, alebo nie?

Pavel Jacz

Pani ministerka Šimkovičová oddeľte prosím Slovenský rozhlas od Slovenskej televízie.

05.04.2024

Začnem z celkom inej strany. Mnohí z vás určite videli film Vtedy na západe. Niektorí aj viac krát. Čo sa týka spracovania audiovizuálnej tvorby ho považujem za jedno z najlepších filmových diel. Je to vysoká škola audiovizuálneho spracovania. Správne obrazovo-zvukové dielo informuje 70-timi percentami obrazom a 30 percent zostáva na reč, ruchy a hudbu. A film Vtedy na [...]

Ako ma televízie TA3, JOJ24 a RTVS24 hlboko sklamali.

28.03.2024

Prvá slovenská spravodajská televízia TA3 začala vysielať 11.septembra 2001 a celý deň sa venovala najväčšiemu teroristickému útoku v USA, ktorý v predstihu pred plánovaným začiatkom odštartoval vysielanie TA3. Potom prišli ďalšie tragédie a teroristické útoky a TA3 tak, ako aj všetky ostatné spravodajské televízie vo svete, po celý deň vysielala aktuálne správy z [...]

„Geniálne či genitálne“ progresívne výroky progresívcov Štefunka a Korčoka. Hotový úžas! ! !

15.03.2024

Po ťažkompádnom rozhýbaní sa začínajú v debatných reláciách prezentovať predstavitelia najsilnejšej opozičnej strany PS. Je vlastne šťastím, že sa nepotvrdili výsledky asi dobre zaplatených volebných exitpolov, lebo by to tu vyzeralo tak, ako v predchádzajúcom volebnom období. Možno ešte horšie. Počuli sme od volieb už mnoho slovných perličiek z úst „elity“ [...]

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35, aktualizované: 09:34

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.