Založ si blog

Nenávideli v Markíze Petra Kellnera ako majiteľa?

Potom, čo predviedli včera Televízne noviny Markizy som si pomyslel, že si skôr vydýchli, ako smútili, že im tragicky na Aljaške zahynul majiteľ. Správu, aby sa nepovedalo, o jeho úmrtí odvysielali až v 40-tej minúte vysielania. Také správy a na takom mieste vysielajú po každom úmrtí pre nás menej významného človeka. Dokonca ani moderátori Televíznych novín a ani redaktor Velecký sa v príspevku slovom nezmienili, že 56 ročný Peter Kellner bol súčasný majiteľ Markízy. To nechali v parte spomenúť iného novinára – šéfredaktora časopisu Forbes Porubského, ktorý hovoril o jeho majetku v impériu PPF Group a spomenul Markízu aj Novu. Bol som naozaj rozčarovaný, že aj moderátorka spravodajstva Vavrinčíková si neobliekla čierne šaty, ale bledomodré veselé a moderátor Vincze nemal čiernu karavatu, ale svetlé veselé karo. Tak sa vyjadruje naozaj „obrovská“ úcta a pieta k majiteľovi!!! Ak by moderátori nemali náhubky, možno by sme videli aj ich mini radosť na ústach.

Asi chcel Kellner urobiť poriadky v tejto televízii, preto aj tá indiferentná plonková reakcia, bez smútku, ako keby zomrel iba nejaký boháč! Pamätáte sa pri akých príležitostiach si v Markíze uctili aj čierným oblečením mnoho menej významných ľudí? Ja áno a pre Markízu neznamenali toľko ako ich majiteľ, ktorý ich platil.

Inak sa zachovali v Televíznych novinách českej televízie Nova. Na ich úvod mali skoro 10 minútovku o Kellnerovi s reakciami mnohých ľudí, ktorí ho poznali vrátane prezidenta a premiéra. Obaja moderátori Korateng i Borhyová boli v čiernom a aj slovne si dôstojne uctili pamiatku svojho majiteľa.

Rozmýšľam, či to bola zo strany vedenia Markízy benevolentnosť, nenávisť k novým poriadkom majiteľa, nevšímavosť, alebo zámer. Dokonca aj spravodajstvá Slovenskej televízie, televízie JOJ i TA3 venovali Kellnerovi viac miesta a väčšiu pietu, ako jeho vlastní zamestnanci! A to je už čo povedať.

Pavel Jacz

Pani ministerka Šimkovičová oddeľte prosím Slovenský rozhlas od Slovenskej televízie.

05.04.2024

Začnem z celkom inej strany. Mnohí z vás určite videli film Vtedy na západe. Niektorí aj viac krát. Čo sa týka spracovania audiovizuálnej tvorby ho považujem za jedno z najlepších filmových diel. Je to vysoká škola audiovizuálneho spracovania. Správne obrazovo-zvukové dielo informuje 70-timi percentami obrazom a 30 percent zostáva na reč, ruchy a hudbu. A film Vtedy na [...]

Ako ma televízie TA3, JOJ24 a RTVS24 hlboko sklamali.

28.03.2024

Prvá slovenská spravodajská televízia TA3 začala vysielať 11.septembra 2001 a celý deň sa venovala najväčšiemu teroristickému útoku v USA, ktorý v predstihu pred plánovaným začiatkom odštartoval vysielanie TA3. Potom prišli ďalšie tragédie a teroristické útoky a TA3 tak, ako aj všetky ostatné spravodajské televízie vo svete, po celý deň vysielala aktuálne správy z [...]

„Geniálne či genitálne“ progresívne výroky progresívcov Štefunka a Korčoka. Hotový úžas! ! !

15.03.2024

Po ťažkompádnom rozhýbaní sa začínajú v debatných reláciách prezentovať predstavitelia najsilnejšej opozičnej strany PS. Je vlastne šťastím, že sa nepotvrdili výsledky asi dobre zaplatených volebných exitpolov, lebo by to tu vyzeralo tak, ako v predchádzajúcom volebnom období. Možno ešte horšie. Počuli sme od volieb už mnoho slovných perličiek z úst „elity“ [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.