Založ si blog

Poslanec Čekovský si stále rieši svoje komplexy a pomstu za vyhadzov z RTVS.

Koľko som sa len načítal, ako musel odísť nie pre neschopnosť, ale z politických dôvodov z postu redaktora spravodajstva Slovenskej televízie. A keďže sa do poslaneckej strany OĽaNO podostávali všelijaké skrachované a neznáme elementy z ulice so známymi i menej známymi menami, tak sa v parlamente ocitol aj exredaktor spravodajstva STV Kristián Čekovský, keď dostal 8018 hlasov od voličov. A v rebríčku skončil až na 17. mieste kandidátky OĽaNO.

Keď som počul jeho prvé vyjadrenie a útok na Generálneho riaditeľa Rezníka, tak som si povedal: A vybavil si účty a bude sa venovať skutočnej práci šéfa výboru pre médiá. Teraz si opäť našiel pomstiacu náhražku – reportáž o tom, ako vakcína Astra Zeneca narobila problémy zdravej žene, ktorá mala také následky, že po dvoch týždňoch zomrela. Po tejto reportáži, o ktorej som už písal sa rozpútala kampaň proti dvom redaktorkám Ščobíkovej a Beňačkovej. Dostali tresty od „vysoko odbornej“ etickej komisie RTVS. Len pripomeniem, že som si pozrel spomínané dve reportáže. Musím povedať, že boli viac na strane vakcíny, ako proti nej. No redaktorky nezaklamali a držali si odstup. Poskytli mikrofón obom stranám a pravdivo informovali o situácii. Pokiaľ výpovede rodiny obetí sú vždy emotívne a subjektívne, redaktorka väčším priestorom pre odborníkov poskytla vyvrátila možnosť, že by smrť 38 ročnej učiteľky spôsobila vakcína. Divák si môže z toho vybrať svoje, ak dostane vyváženú informáciu. Vieme, aké problémy Astra Zeneca spôsobila v Nórsku a iných krajinách. Pravdivé informovanie o veciach, ktoré zasahujú do zdravia občanov sú asi neprípustné. Argument, že najmä na východe Slovenska 13 percent záujemcov o očkovanie, odmietlo vakcínu Astra Zeneca na základe dvoch televíznych reportáži je naozaj scestné. Títo ľudia čítajú aj internet a tam sa toho dozvedeli určite viac o tom, kde očkovanie touto vakcínou spôsobilo problémy a smrť po očkovaní.

Mimochodom som sa  včera dozvedel, že jednu predtým celkom zdravú paní od zaočkovania stále pobolieva hlava a nevedia si s ňou dať rady ani neurológovia.

Mne sa však zdá, že práve pravda nevoňala niekomu, kto je zaangažovaný v obchode s vakcínami a zároveň ovplyvňuje politikov. V osobe Čekovského sa môžu tieto aspekty miešať s pomstychtivosťou vyhadzovu zo Slovenskej televízie. A tak si povedal po česky: „A teďko im to ješte jednou nandám!“ A tak vždy keď môže, atakuje Slovenskú televíziu a generálneho riaditeľa. Ja nevravím, že všetko v televízii je v poriadku, ale toto je zo strany Čekovského opäť klasická pomsta. Spomínal medzi iným, že redaktorka bola v kamarátskom vzťahu s obeťou a bola citovo, obrazovo i komentárom naklonená  k neobjektívnosti a šírenia nepravdivej informácie, preto bola reportáž neobjektívna. Asi poslanec Čekovský vychádzal z vlastných skúseností. Koľkokrát som robil reportáži aj s kamarátmi, ale nikdy som neskĺzol k prikláňaniu sa niekomu. V súkromí sme boli kamaráti, ale pred kamerou oponenti. Takže takéto niečo pôsobí z úst nekompetentného exredaktora až smiešne.

Takýto argument môže mať naozaj len človek, ktorý po niekoľkých rokoch v televízii ako elév, sa snažil stať sa skúseným redaktorom. No to sa mu nepodarilo. Videl som niekoľko jeho priamych vstupov do vysielania. Tým, že je každý redaktor elévom v televízii 5 rokov sa stále učí. Ale jeho prejav a informovanie bolo na takej úrovni, že v naozaj v profesionálnej televízii s vysokými nárokmi na personálne obsadenie by mohol so svojimi schopnosťami úradovať akurát ako informátor na vrátnici v televízii.

Spomeňme si na jeho reportážny priamy vstup zo Zoologickej záhrady o pandách, ktorý si nájdete na interrnete: (https://www.facebook.com/watch/?v=834329246978880). Ukážeme Vám novonarodené pandy, ktoré sme však nevideli. Absolútna nepripravenosť a aj jeho pôsobenie pred kamerou, neschopnosť bez papiera povedať také jednoduché informácie o pandách, nepohotovosť, z paniky strata slovného prejavu obrátenie sa kamere temenom a rozmýšľaním, čo vlastne povedať, keď ošetrovateľka pandy, ktoré naháňala pandu v pozadí nebolo vidieť na obrazovke a nedoniesla ich pred kameru. Teda základ celej reportáže, aby aspoň jedna pandička bola na rukách ošetrovateľky a stála pri ňom, si Čekovský nepripravil, čo bolo smiešne moderátorovi!!! Redaktor, ktorý hľadá stále slová a hmká po každom druhom treťom slove, ako slávny kozmonaut Remek z vesmíru, by sa na obrazovkách nemal objaviť dovtedy, pokiaľ tieto neprofesionálne aspekty televíznej komunikácie nezvládne. Veď ja ako dívák nemám záujem počúvať takýto amatérsky prejav. Ale „Neukázane“ pandy nebol jeden takto spackaný vstup a lapsus dnes len 30-ročného mudrlanta šéfa výboru NRSR pre kultúru a médiá. To, že nedokáže hovoriť súvisle z hlavy a k tomu samé ehm dokumentoval aj včera na tlačovke v Bleskovkách, kde sa zaoberal reportážami dvoch redaktoriek.

Tentoraz sa v súvislosti s vakcínou vyjadroval najmä k teoretickým znalostiam zo štúdia žurnalistiky, žiaľ jeho televízna prax bola veľmi slabá. A zvaľovať jeho neschopnosť na politický vyhadzov sa mi zdá byť veľmi humorné. Dnes z pozície funkcie šéfuje tento neskúsený mladík  podľa Sama Hawkinsa greenhorn – teda zelenáč výboru, kde sedia ostrieľaní harcovníci. Ako som si pozrel aj niektoré zasadnutia výboru, jeho argumentácie vyzerajú naozaj tak, že kreslo šéfa nie je v rukách toho správneho človeka. Ale tak to v OĽaNO už chodí. Pozrite sa koľkí neschopní z ulice ťažia a žijú iba z toho, že vykrikovali a vykrikujú aj po roku vlády na predchádzajúce vlády SMER-u.

Ak je poslanec Čekovský tá nová krv, ktorá to tu má dať všetko do poriadku, tak sa máme načo tešiť, ale iba vtedy, ak sa čím skôr stratí z poslaneckej lavice i z dohľadu kamier a mikrofónov.

Pavel Jacz

 

Ako ma televízie TA3, JOJ24 a RTVS24 hlboko sklamali.

28.03.2024

Prvá slovenská spravodajská televízia TA3 začala vysielať 11.septembra 2001 a celý deň sa venovala najväčšiemu teroristickému útoku v USA, ktorý v predstihu pred plánovaným začiatkom odštartoval vysielanie TA3. Potom prišli ďalšie tragédie a teroristické útoky a TA3 tak, ako aj všetky ostatné spravodajské televízie vo svete, po celý deň vysielala aktuálne správy z [...]

„Geniálne či genitálne“ progresívne výroky progresívcov Štefunka a Korčoka. Hotový úžas! ! !

15.03.2024

Po ťažkompádnom rozhýbaní sa začínajú v debatných reláciách prezentovať predstavitelia najsilnejšej opozičnej strany PS. Je vlastne šťastím, že sa nepotvrdili výsledky asi dobre zaplatených volebných exitpolov, lebo by to tu vyzeralo tak, ako v predchádzajúcom volebnom období. Možno ešte horšie. Počuli sme od volieb už mnoho slovných perličiek z úst „elity“ [...]

Otvorený list budúcemu šéfovi SaS Gröhlingovi.

07.03.2024

Dobrý deň pán poslanec, mám o Vás už dlhšie svoju mienku, ale nemyslel som si, že v rámci vašej šialenej ideológie dokážete byť pomstychtivá argumentačne tvrdá guma. To, čo ste v nedeľu predviedli ohľadom Ukrajiny v televízii TA 3 v relácii V Politike ma presvedčilo, že Vám absolútne chýbajú dva základné pohľady. Prvý je späť a druhý dopredu. Na ten druhý sa [...]

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.