Založ si blog

Prekvapujúce a okaté odstúpenie Krajniaka z vlády nazvané obeta! Bude to naozaj obeť, alebo šachizujúci presný ťah koňom?

V momentálnej situácii doteraz servilne správajúca sa strana SME rodina urobila na upokojenie tsunami vo vládnej koalícii prekvapujúci nevynútený ťah. Minister Krajniak ako blesk z jasného neba zrazu odstúpil z funkcie. Vraj ako príklad pre Matoviča so Sulíkom. Krajniaka síce opozícia kritizovala, ale nepamätám si (okrem hromov -bleskov pri zrušení 13-teho dôchodku, ktoré už dávno prehrmelo) na to, aby niekto žiadal okrem televíznych vystupňovaných hádok Krajniakovu hlavu. A to i napriek tomu, že mnohým pripomína svojím prejavom slovenského Göringa (viď tlačovka v českých maskáčoch so širokým postojom kovboja so zaťatými päsťami, jeho nekompromisný a ostrý slovný prejav, kamenný bez mimický tvrdý pohľad i povýšenecké obchádzanie novinárov s viac ako zdvihnutou hlavou…).

Čo hľadať za Krajniakovym odstúpením, ktoré vôbec nezapadá do súkolia súčasnej vládnej krízy. Natíska sa naozaj delikátna cestička. SIS je bez svojho šéfa a toto je predsa príležitosť, ako oddaný stranícky súpútnik Kollára by mohol nastúpiť do veľmi aj pre predsedu strany i samotného Krajniaka výhodnej funkcie. Prečo pre Kollára? No pre jeho mafiánsku minulosť, ktorú evidovali tajní z BIS a záznamy existovali. Veď počas jeho predsedovania by SIS nevyťahovala a možno aj zahladila šrámy z minulosti, ak to už Pčolinský nezariadil. Ešte výhodnejšie by to bolo u samotného Krajniaka, ktorý figuruje podľa gorilej nahrávky ústami Haščáka – šéfa Penty ako jeden z piatich finančne „zaopatrených“ členov Fondu národného majetku, vďaka ktorým sa štátny majetok prelieval aj do impéria Penty (Ako to, že v dnešnom čase naháňania bosoriek NAKA takéto niečo ignoruje? Má teda naozaj rozviazané ruky?).

A darmo môže SME rodina tvrdiť, že to vylučujú a že vôbec nevedia, či obsadia svojím nominantom post riaditeľa SIS. Veď je to v platnej koaličnej zmluve, že im patrí tento post, za ktorý tvrdo bojoval Kollár už na úvodných rokovaniach pri vzniku koalície. A neverím, že by si nechal najdôležitejšiu tajnú funkciu  v štáte vytrhnúť z pazúrov. Uvidíme, či sa samotný Krajniak uspokojí iba s oslovením pán poslanec. Neviem, či má exminister bezpečnostnú previerku, ale Lipšicovi ju veľmi rýchlo vybavil, lenže ako minister si ju nemôže expresne a sám sebe vybaviť. Tu bude nasledovať niekto, kto bude mať tú možnosť. Možno sa mýlim, ale takto to vidím ako jediné rozumno-prešpekulované odstúpenie ministra dnes druhého najdôležitejšieho rezortu, ktoré si súčasná situácia nevyžaduje, skôr naopak. Nechajme sa však prekvapiť. Možno tam bude iná, ešte prešpekulovanejšia pointa.

Pavel Jacz

INZERÁT: Zháňam pre Lojzka Hlinu 10 oviec a 10 krásnych žien. Zn. Využitie času.

20.04.2024

Keď sa človek nudí, tak zväčša niečo nové vymyslí. Géniovia objavia nový vedecký jav či súvislosť a hlupáci sprosté chujády. Predpokladá to však aj používanie nejakej narkománie, ktorú študentom odporúčal podpredseda Progresívneho Slovenska Truban. Vtedy nám mozog podľa Trubana pracuje nad mieru normálneho rozmýšľania a dokáže výnimočné veci. A tak sa [...]

Pani ministerka Šimkovičová oddeľte prosím Slovenský rozhlas od Slovenskej televízie.

05.04.2024

Začnem z celkom inej strany. Mnohí z vás určite videli film Vtedy na západe. Niektorí aj viac krát. Čo sa týka spracovania audiovizuálnej tvorby ho považujem za jedno z najlepších filmových diel. Je to vysoká škola audiovizuálneho spracovania. Správne obrazovo-zvukové dielo informuje 70-timi percentami obrazom a 30 percent zostáva na reč, ruchy a hudbu. A film Vtedy na [...]

Ako ma televízie TA3, JOJ24 a RTVS24 hlboko sklamali.

28.03.2024

Prvá slovenská spravodajská televízia TA3 začala vysielať 11.septembra 2001 a celý deň sa venovala najväčšiemu teroristickému útoku v USA, ktorý v predstihu pred plánovaným začiatkom odštartoval vysielanie TA3. Potom prišli ďalšie tragédie a teroristické útoky a TA3 tak, ako aj všetky ostatné spravodajské televízie vo svete, po celý deň vysielala aktuálne správy z [...]

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

Thunbergová

Švédska prokuratúra obvinila Gretu Thunbergovú z občianskej neposlušnosti

23.04.2024 19:35

Súdy v minulosti už dvakrát uložili celosvetovo známej aktivistke pokutu za občiansku neposlušnosť na klimatických protestoch.

R1 BB - Slovenská Ľupča, kameň, poklepanie

Odštartovali výstavbu dôležitej cesty na R1. Šoféri sa však na tri roky musia obrniť trpezlivosťou

23.04.2024 18:52

Preťažený úsek, na ktorom pomerne často dochádzalo aj k nehodám, sa konečne skvalitní. Nová štvorprúdová rýchlostná cesta by mala byť hotová do dva a pol roka.

Eurovoľby / Štrasburg / Európsky parlamentu /

Prieskum: Vo voľbách do europarlamentu by uspeli najviac PS, Smer a Hlas

23.04.2024 18:46

Do Európskeho parlamentu by sa nedostali SNS, Slovensko, Za ľudí ani Demokrati.