Založ si blog

Hystéria slovenských jastrabov Korčoka, Valáška a dvoch vládnych strán kvôli vakcíne SputnikV.

Po roku vlády urobil Matovič konečne niečo pre ľudí a hneď sa na neho vyliala hysterická kritika hlavne zo strany dvoch koaličných partnerov SaS a Za Ľudí. Prvá to deklarovala naša „inteligentná“ podpredsedníčka vlády, ktorej dvaja členovia zo strany už odišli. A chystajú sa ďalší. Žiaľ, jeden Valášek si nedával na ústa servítku a okydal svojho exšéfa premiéra, na ktorého návrh putoval za veľvyslanca do USA. Vtedy, keď postupoval v kariére mu Fico neprekážal? Zaujímavé, že naši niektorí bývalí veľvyslanci v USA u nás zaujímajú najtvrdšie postoje proti Rusku. Či už je to Bútora, Korčok, alebo Valášek. Naozaj mám pocit, ako by v USA chodili na dobre zaplatené špeciálne školenia k ministrom zahraničných vecí USA a k tajným službám, aby agresívne myšlienky nášho „veľkého brata“ prevtelovali na Slovensko. Stačí si všímať vyjadrenia týchto troch ľudí smerom k Rusku a zbadáte rovnakú rétoriku. Pripadá mi to ako za socializmu, kedy sme stále velebili Sovietsky zväz a jeho súdruhov a kydali na kapitalistický západ. Len sme skratku SZ vymenili za USA, vykorisťovateľov za diktátorov, kapitalizmus za nedemokratický režim a súdruhov za pánov, ale podstata je rovnako angažovaná slúžiaca nie Slovensku, ale záujmom nášho „veľkého brata“. Zaujal ma aj termín z úst nášho ministra Korčoka hybridná vojna. Nedokážem si domyslieť, čo tým myslel. Pomoc v núdzi je hybridná vojna? Skôr by som povedal, že Korčok má hybridný, prepáčte, to by som bol veľkorysý, skôr polo, alebo až štvrťhybridný „zamlákový“ mozog, keď dokázal niečo takéto vysloviť. Čo je to za úroveň ministra diplomacie? Používa takéto termíny a osočovanie aj pri stretnutiach so svojimi kolegami z iných krajín?

„Úžasný“ kabaret predviedla strana Za ľudí. Tá má naštartované na odchod z vlády. Nemá na výber, buď odídu z vlády, alebo sa strana rozpadne. Kollár a Valášek už odišli a Benčík sa chystá, ak neodíde premiér a minister zdravotníctva. Osobne si myslím, že je strana Za Ľudí podobne, ako boli Keľňova robotnícka strana a Rusko-Schusterova strana ANO, rovnako na jedno použitie. Po hysterickom extempore so Sputnikom im predpokladám pokles preferencií na 2-3 percentá. Remišová totiž potvrdila, že vo vláde nezastupuje Slovenský národ, ale cudzie záujmy. Žiaľ, jej inteligencia jej nedovolí predvídať, čo sa stane, ak niečo vysloví a urobí. Zaujímavé, že jej až teraz začala prekážať kultúra vládnutia Matoviča. Veď o kultúre a správaní sa Matoviča je to známe už vyše 10 rokov. Dokonca preto z jeho strany pred dvoma rokmi odišla. Ale až teraz, keď je zle a možno už nemôže byť ani horšie, jej to začalo opäť prekážať tak, že sa ozýva! Jej včerajší výrok v Téme v TA3, že nikto si neželá nové voľby, by mala spresniť. Nikto z vládnej koalície, pretože je s touto vládou nespokojných skoro 80% občanov Slovenska. A tí teda určite netvrdia, že by si neželali nové voľby. Takže, ako ste to mysleli pani Remišová? Navyše spomenula, že si nikto neželá návrat mafie Smeru a jeho odnoží. Ak si to myslí a je si tak istá, prečo sa potom tak bojí predčasných volieb???

Za rekonštrukciu a nie za pád vlády je Sulíkova SaS. Minister hospodárstva si dobre pamätá, čo je to pád vlády, odkedy ho otitulovali nespoľahlivý partner – balónikista, ale akosi na toto zabudli. Už aj Matovič mu okrem predchádzajúcich známych urážok a obvinení vykričal, že je preto zodpovedný za to, že tu vládol Fico. Sulíkova kalkulácia vyústila do dlhodobej túžby stať sa premiérom. Možno kalkuluje s nasledujúcim scenárom. Keďže mu nevyšiel ťah s ministrovaním v zdravotníctve, dnes to asi vyzerá, že tento post vraj pre nedostatok odborníkov preberie SaS. Ak by sa Matovič nechcel vzdať postu premiéra a chcel by zostavovať vládu, pravdepodobne by ho prezidentka nevymenovala a nasledovala by druhá najsilnejšia strana vo voľbách. Tou bol SMER, ale vďaka jeho rozpadu a limitovanému koaličnému potenciálu by nasledoval Kollár. Ten má však takú pohodlnú funkciu, kde nič nepokazí, ani keby sa flákal s milenkami od rána do večera. Ten sa preto snaží utlmiť vášne, lebo vie, že by v pohodlnej druhej najvyššej ústavnej funkcii nadobro skončil. A tak zostáva Sulík ako ďalší kandidát, ktorému vďaka taktickým ťahom na zadné stavajúceho koníka, rastú preferencie. A práve jeho, ako najskúsenejšieho z členov vlády by mohla prezidentka poveriť zostavením vlády. Neviem si však predstaviť, ako by sa správalo najsilnejšie OĽaNO – strana s „prebujnenosťou“ odborníkov ala tabaková dáma bla,bla,bla, či kabaretný šašo.

Od tlačovky z košického letiska Matovič mlčí. Vyjadruje sa iba na facebooku. Keďže tajne priviezol ruskú Vakcínu včera informoval, že môže vakcínu bez pokuty vrátiť. Ak by ju odšikoval naspäť do Ruska, asi by to bol jeho posledný klinec do rakve. Veď prišla správa, že výrobca ruskej vakcíny požiadal o posúdenie a následne registráciu EMA. A možno by to mal urobiť opäť na „tajňáša“! Jeden kiks za druhým vystreľuje zo seba toto psychopubertálne indivíduum sediace v premiérskom kresle.

Nuž, je to zamotaná situácia. Možno zafunguje vyšší princíp lebo mafia, lebo SMER a lebo rozkrádačky, lebo korupcia. Uvidíme, ako vládna koalícia vyrieši hystericky vyvierajúcu vodu, ktorá už špiní sporák. Nechajme sa prekvapiť ako táto hystéria na budúci týždeň, dokedy si dali pokoj zbraní, dopadne.

Pavel Jacz

Ako ma televízie TA3, JOJ24 a RTVS24 hlboko sklamali.

28.03.2024

Prvá slovenská spravodajská televízia TA3 začala vysielať 11.septembra 2001 a celý deň sa venovala najväčšiemu teroristickému útoku v USA, ktorý v predstihu pred plánovaným začiatkom odštartoval vysielanie TA3. Potom prišli ďalšie tragédie a teroristické útoky a TA3 tak, ako aj všetky ostatné spravodajské televízie vo svete, po celý deň vysielala aktuálne správy z [...]

„Geniálne či genitálne“ progresívne výroky progresívcov Štefunka a Korčoka. Hotový úžas! ! !

15.03.2024

Po ťažkompádnom rozhýbaní sa začínajú v debatných reláciách prezentovať predstavitelia najsilnejšej opozičnej strany PS. Je vlastne šťastím, že sa nepotvrdili výsledky asi dobre zaplatených volebných exitpolov, lebo by to tu vyzeralo tak, ako v predchádzajúcom volebnom období. Možno ešte horšie. Počuli sme od volieb už mnoho slovných perličiek z úst „elity“ [...]

Otvorený list budúcemu šéfovi SaS Gröhlingovi.

07.03.2024

Dobrý deň pán poslanec, mám o Vás už dlhšie svoju mienku, ale nemyslel som si, že v rámci vašej šialenej ideológie dokážete byť pomstychtivá argumentačne tvrdá guma. To, čo ste v nedeľu predviedli ohľadom Ukrajiny v televízii TA 3 v relácii V Politike ma presvedčilo, že Vám absolútne chýbajú dva základné pohľady. Prvý je späť a druhý dopredu. Na ten druhý sa [...]

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Masívny útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45, aktualizované: 09:06

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.