Založ si blog

Prišla druhá Matovičova atómová bomba. Tentoraz vybuchla zatiaľ iba na polovicu – na 50%.

Už niekoľko dní naznačoval Matovič, že prídu dve veľké prekvapenia. Hľa a jedno už máme na svete. Sputnik V je na Slovensku. Na to druhé čakáme. Koľkým by sa uľavilo, ak by premiér podal demisiu, ale to sa kvôli vyššiemu princípu vládnej koalície (kriminalizovaní opozície) určite nestane. V porovnaní s jeho prvou atómovou bombou – nazvanou „Výterka“, je toto riešenie aspoň efektívne. Včera sa pochválil na tlačovke na košickom letisku, že doletel prvý Spartan z Ruska s prvou zásielkou 200 tisícovej februárovej dávky vakcín Sputnik V a ešte dosadnú ďalšie dve lietadlá. A do júla tu budú 2 milióny dávok pre milión ľudí. Celý tento obchod urobili tajne bez oboznámenia koaličných partnerov, najmä strany Za ľudí. A hneď to malo následky. Predseda poslaneckého klubu Valášek vystúpil z vládnej koalície a tak je po Kollárovi druhý člen najmenšej vládnej strany Za ľudí mimo. Ozvala sa aj šéfka strany Remišová, ktorá tento krok odsúdila. A tak mi prišla na um myšlienkovo – logická otázka: Odíde Remišovej strana z vládnej koalície, aby si zachovala úroveň? Ale to určite nie – veď existuje, v tretej vete článku, spomínaný vyšší princíp.

Ozval sa aj minister Korčok, ktorému prekážalo, že to Matovič spáchal za jeho chrbtom. Lenže Matovič je mazaný a bol to zámer. Konečne pri svojom konaní aj predvídal. Kiež by zakaždým! Vie, že by to Korčok okamžite vytrúbil svojim „Amíkom“, ktorí by určite tento obchod stihli prekaziť. A ozvali sa aj Šimečka, ktorý spomínal diktátorstvo Matoviča, ale i Biháriová s tvrdou kritikou (obaja z PS). Dovozom Sputniku určite OĽaNO, ale i SNS poskočia percentá smerom nahor, pretože vychádzalo toto konanie z nasledujúcej logiky: Slováci sú predsa Slovania ako Rusi, tak prečo by nám nepomohli?

Vo včerajšej relácii na TA3 Téma si pozval moderátor Bielik do štúdia predsedu neparlamentnej strany SNS Danka, ktorý nám vysvetlil celú situáciu . A bol to práve Danko, ktorý využil dobré vzťahy s ruskými partnermi a je vlastne otcom celého projektu, ktorý ponúkol Matovičovi na tácke. A Matovič si na tlačovke prihrial polievočku, poďakoval sa právničke, ktorá spracovala zmluvu, ale o Dankovi poznamenal, že s dovozom Sputnika nič nemá. Vyslovil však pochybovačné slová na adresu Ruska: „Len aby dodržali sľub a doviezli vakcíny podľa dohody. Ako správne v Téme poznamenal predseda Danko, radšej sa mal poďakovať ruskej strane za to, že sme od nich dostali vakcíny a nie podozrievať. Preto bol aj sklamaný z toho, čo všetko povedal na tlačovke Matovič.

Danko zdôraznil, že je rád, že to Matovič dotiahol do konca. Veď ide o záchranu životov Slovákov. Vďaka dobrým vzťahom Danka sme dostali už včera viac dávok ruských vakcín ako maďarský premiér Orbán od decembra (40 000 vakcín  – preto Orbán vybavil už aj čínske, ktorou sa dal zaočkovať). Značí to, že expredseda NRSR si vybudoval vynikajúce vzťahy v Moskve. Rozpamätajte sa na hystériu novinárov kvôli cestám do Ruska a najmä jeho úklonu pri podávaní vzrastom malému Putinovi na oslavách víťazstva na fašizmom, ktorý bol o dva tribúnové schody nižšie. – teda asi 40 až 60 cm. Nestál aj tento úklon za milión dávok vakcíny? Myslíte si, že som sa pomýlil? Nie. Jasne to povedal Danko, že Matovič rád všetko zveličuje. Dohoda je zatiaľ na milión dávok, ktoré sú aj zakontrahované a nie na dva milióny. To je tých 50% z nadpisu.

Koža na tvári zbledla Ficovi aj Pellegrinimu, ktorí tvrdili, že Matovič len fantazíruje o dávkach. No a zrazu sú vakcíny na Slovensku. Všetko však vyrokovali Matovič s Krajčim tajne, aby to nemohol nikto prekaziť. A za to patrí Matovičovi vďaka a rovnako aj ministrovi zdravotníctva Krajčimu, že udelil výnimku. Konečne niečo pozitívne!

Zarazila ma však časť z prejavu profesora Jarčušku. Ten síce pochválil Sputnik V a vyzdvihol jeho kvalitu, ale nezabudol spomenúť, že ak by bolo amerických vakcín Pfizer dostatok, tak by nikdy neodporučil dovoz Sputnika. Tieto nenávistné slová si naozaj mohol odpustiť. Vlastne ani nemohol, pretože o jeho aj finančných vzťahoch s Pfizerom vieme. V tejto súvislosti je tu určitá historická paralela nás ako malého a nezaujímavého štátu. V roku 1938 sa na nás vykašľali naši spojenci a nechali nás Mníchovskou dohodou napospas fašistickému Nemecku. No a musela nás zachrániť Sovietska armáda (meno si však pokazila v 68-roku). Aj tentoraz sa na nás západná Euroúnia nechala v štichu a zachraňujú nás opäť Rusi. Rusko, ktoré máme vo vojenskej doktríne vedené ako hrozbu a nepriateľa! Najmä vďaka slovenským jastrabom Korčokovi, Naďovi a Klusovi, ktorí dostali po nose. Korčok už po druhý raz, keď EÚ neuznala Guaidóa za prezidenta Venezuely, ktorého on, bez súhlasu našej vlády sám za Slovensko uznal, načo nemal kompetencie!

A ešte jedna vec mi buchla do očí. Ako sa len uchádzal o kreslo ministra zdravotníctva Sulík, ktoré ho aktivitu nikto nechápal. Jeho stále neukojená túžba po funkcii predsedu vlády je permanentne zapnutá s turbom na maximum. Veď predsa chcel zachraňovať ľudské životy! A ja sa pýtam, nechcel si nahnať len ďalšie percentá voličov, čomu podriaďuje celé jeho pôsobenie vo vláde? Ako spomenul Danko, o pripravovanom dovoze totiž informoval aj samotného Sulíka. Tu môžeme hľadať príčiny toho, prečo mal zrazu taký eminentný záujem stať sa ministrom zdravotníctva, ktorý by schválil ruskú vakcínu a zariadil by jej dovoz na Slovensko. Je to sústo, do ktorého by si chcel každý určite zahryznúť.

Nuž, čo dodať na záver? Mnoho Slovákov (podľa prieskumu až 300 000) je určite rado, že sa majú čím očkovať. Za to patrí vďaka Matovičovi, Krajčimu, ale najmä Dankovi, bez ktorého viac ako partnerských kontaktov (dnešný predseda NRSR Kollár môže o nich len snívať) by táto dohoda asi nebola možná a ktorý to všetko spískal. Ale konanie vyššie spomínaných členov koalície nám opäť predostrelo vypočítavosť a amorálnosť vo vláde. A z toho, že aj dnes je politika totálne panské a najmä špinavé huncútstvo, je mi zle.

Pavel Jacz

 

Ako ma televízie TA3, JOJ24 a RTVS24 hlboko sklamali.

28.03.2024

Prvá slovenská spravodajská televízia TA3 začala vysielať 11.septembra 2001 a celý deň sa venovala najväčšiemu teroristickému útoku v USA, ktorý v predstihu pred plánovaným začiatkom odštartoval vysielanie TA3. Potom prišli ďalšie tragédie a teroristické útoky a TA3 tak, ako aj všetky ostatné spravodajské televízie vo svete, po celý deň vysielala aktuálne správy z [...]

„Geniálne či genitálne“ progresívne výroky progresívcov Štefunka a Korčoka. Hotový úžas! ! !

15.03.2024

Po ťažkompádnom rozhýbaní sa začínajú v debatných reláciách prezentovať predstavitelia najsilnejšej opozičnej strany PS. Je vlastne šťastím, že sa nepotvrdili výsledky asi dobre zaplatených volebných exitpolov, lebo by to tu vyzeralo tak, ako v predchádzajúcom volebnom období. Možno ešte horšie. Počuli sme od volieb už mnoho slovných perličiek z úst „elity“ [...]

Otvorený list budúcemu šéfovi SaS Gröhlingovi.

07.03.2024

Dobrý deň pán poslanec, mám o Vás už dlhšie svoju mienku, ale nemyslel som si, že v rámci vašej šialenej ideológie dokážete byť pomstychtivá argumentačne tvrdá guma. To, čo ste v nedeľu predviedli ohľadom Ukrajiny v televízii TA 3 v relácii V Politike ma presvedčilo, že Vám absolútne chýbajú dva základné pohľady. Prvý je späť a druhý dopredu. Na ten druhý sa [...]

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo najmenej 22 ľudí, informovala DPA.

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.

Jaroslav Slašťan, Zásahový tím pre medveďa hnedého

Nebol to hon na čarodejnice. Medvedica v Mikuláši bola skutočným rizikom, hovorí šéf zásahového tímu

29.03.2024 06:00

K ľuďom sa samica, ktorá útočila v metropole Liptova, približovala pravidelne. Tvrdia to členovia zásahového tímu. Pri jej monitorovaní použili špičkové drony.

Babiš, Pavel

Politológ: Pavel asi Korčoka nepodporí, Babiš chváli Pellegriniho, ale cieli na vlastných voličov

29.03.2024 06:00

Ako vyzerajú vzťahy Česka a Slovenska pred prezidentskými voľbami? Pre Pravdu to vysvetlil český politológ Josef Mlejnek.