Založ si blog

Ṕremyslený útok Nicholsonovovej na predsedníčku SaS! ?

Od tejto političky sme v poslednom období videli niekoľko taktických manévrov. Jej nepremyslené a na faktoch nezakladajúce sa obvinenia sme v posledných rokoch zažili niekoľko. Pripadá mi to, ako keby jej radili zahraničné tajné služby. História zaznamenala niekoľko jej výpadov aj do vlastných radov a vždy na tom posilnila svoje postavenie v strane, hoci sa časť ľudí nádejala, že už túto možno aj stredoškoláčku neuvidí v politike.

To sme si mysleli aj po predvolebnom pozastavení členstva v strane SaS. Nakoniec z toho bolo druhý najvolenejší člen SaS a to i napriek tomu, že už sedela v Európskom parlamente. Bez jej hlasov (získala tretinu voličov SaS) by už strana možno neexistovala, pretože by parlament bol pre ňu už neznámou stanicou. A jej slová, že sa presunie do slovenského parlamentu sme pri jej častom táraní pred voľbami brali ako bláboly. Tak aj bolo a smrdí to doteraz podvodom na voličoch. Toľko rozumu ešte má, aby sa ukrátila o poriadne európske poslanecké výživné a aby si sadla do 5 – 6 krát možno viac chudobnejšej lavice na hradnom vŕšku v Bratislave. Otestovala si aj, či by dokázala poraziť svojho šéfa. No, zatiaľ to nevydalo, ale bola blízko. A vychádzajúc zo Sulíkovej stratenej hrdosti, momentálne exponovanej funkcie a talianskemu manželstvu s OĽaNO šípi, že tento pokus by mohol už konečne vyjsť. Vychádzam z toho, že ak by to s vystúpením zo strany SaS a politiky myslela skutočne vážne, opustila by aj post poslankyne Európskeho parlamentu. Lenže po skončení mandátu bez strany sa z nej hravo stane politická mŕtvola a položí si otázku-  čo ďalej. A to bude mať asi veľmi náročné nastúpiť do normálnych pracovných koľají, keď si zvykla len na výstredné osočovanie opozičníkov a aj súputníkov. Teda konflikty vychádzajúce zo zdrojov JPP na každom bitevnom poli sú jej charakteristickou črtou. A práve táto konfliktnosť budí u tretiny voličov tejto liberálnej strany spriaznenosť – veď nevyspytateľná politická bosorka je naša Lucia!!!

Sulík síce povedal, že sa na ňu nehnevá a urobil zo seba aj takú nijakú pofidérnú obeť vďaka ospravedlneniu, ale cíti, že môže byť kratšie vo funkcii ako minimálne tvrdil. Myslím, si že spomínal rok 2023. Aj keď spomínal, že budú mať času vybrať kohosi , aby strana SaS bola naďalej parlamentná. No nemyslím si to, že nevýrazný Gröhling je tým adekvátnym vodcom, ktorý by „prehovoril“ liberálnych voličov , aby strane SaS dali prednosť pred Progresívnym Slovenskom.

Uvidíme, kroky Ďurišovej Nicholsonovej sú určite dobre odkonzultované a premyslené. Túžba po šéfke strany v rámci konsolidácie strany je pravdepodobne na programe dňa.

Pavel Jacz

Pani ministerka Šimkovičová oddeľte prosím Slovenský rozhlas od Slovenskej televízie.

05.04.2024

Začnem z celkom inej strany. Mnohí z vás určite videli film Vtedy na západe. Niektorí aj viac krát. Čo sa týka spracovania audiovizuálnej tvorby ho považujem za jedno z najlepších filmových diel. Je to vysoká škola audiovizuálneho spracovania. Správne obrazovo-zvukové dielo informuje 70-timi percentami obrazom a 30 percent zostáva na reč, ruchy a hudbu. A film Vtedy na [...]

Ako ma televízie TA3, JOJ24 a RTVS24 hlboko sklamali.

28.03.2024

Prvá slovenská spravodajská televízia TA3 začala vysielať 11.septembra 2001 a celý deň sa venovala najväčšiemu teroristickému útoku v USA, ktorý v predstihu pred plánovaným začiatkom odštartoval vysielanie TA3. Potom prišli ďalšie tragédie a teroristické útoky a TA3 tak, ako aj všetky ostatné spravodajské televízie vo svete, po celý deň vysielala aktuálne správy z [...]

„Geniálne či genitálne“ progresívne výroky progresívcov Štefunka a Korčoka. Hotový úžas! ! !

15.03.2024

Po ťažkompádnom rozhýbaní sa začínajú v debatných reláciách prezentovať predstavitelia najsilnejšej opozičnej strany PS. Je vlastne šťastím, že sa nepotvrdili výsledky asi dobre zaplatených volebných exitpolov, lebo by to tu vyzeralo tak, ako v predchádzajúcom volebnom období. Možno ešte horšie. Počuli sme od volieb už mnoho slovných perličiek z úst „elity“ [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.