Založ si blog

„Úžasná“ Remišová, ktorú ani moderátor Makara nezvládol.

Nedeľňajšia relácia O 5 minút 12 na STV 1 sľubovala pri zostave Fico – Remišová tvrdý súboj. No z tohto súboja viac sršal úctivý Valentínsky súbojíček.

Už sme si zvykli na reakcie Remišovej na nepríjemné otázky, keď sme sa mali dozvedieť odpovede na otázky. Táto dáma – nedokážem ju pomenovať termínom politička – si myslí, že všetci jej budú papkať z ruky. V nedeľu však 90 % ponúknutého jej doslova prehltol slabý moderátor Makara. Iba na úvod sa pokúšal dva krát sa opýtať na to isté a potom ešte raz. A samozrejme od Remišovej sa odpovede nedočkal. Žiaľ, jeho slabosť a neobjektívnosť mu nedovolili vydolovať z Remišovej nejaké odpovede. Podpredsedníčka vlády sa po skoro roku vládnutia obhajovala spôsobom lebo 12 SMERo-rokov, lebo SMER a lebo Fico. To boli základné odpovede na každú otázku, aby odbočila z témy a zahovorila odpovede. Zo všetkých pripomínam, že z pripravených otázok, ktoré jej položil slabý moderátor, dokázala odpovedať iba raz. Aj to iba polovične.

A tak sme sa nedozvedeli odpovede na nasledujúce otázky:

Moderátor Makara – hosť Remišová

1. Prečo ešte ani za 10 mesiacov nefunguje štátna aplikáca e-karanténa? – Ani na opakovanú otázku neodpovedala.

2. Ako chcete vyriešiť problém s Covid automatom? – Nevieme.

3. Budeme mať biznis s vakcináciami aj my? – Nedozvedeli sme sa..

4. Keďže máme ich nedostatok, ako chcete zastaviť krivku nákazy? -Opäť zahováraním neodpovedala.

5. Upustíte od celoplošného testovania? – Naša strana je proti, ale ostatné tri sú za.

6. Ako chcete zlepšiť komunikáciu so samosprávami? Dá sa na tom popracovať. Ale ako? Nevieme.!

7. Ako dlho bude štátna karanténa ? – Nemôžu byť polroka zavreté hranice. Teraz sme sprísnili hraničný režim.

8. Zmienka padla, aj o falošných osvedčeniach o testovaní. – Remišová o tom nevedela a reakcia? Časť občanov bude vždy podvádzať.

9. Ďalšia téma bola odškodňovanie podnikateľov. – Ale podpredsedníčka vlády to okamžite presmerovala na ministra Sulíka. To je jeho záležitosť.

10. Aká bude schéma odškodňovania? – Opäť presmerovala výhybku na ministra.

11. Mohli ste presunúť fondy na podnikanie? – Odpoveď bola jasne nejasná. Iba sme sa dozvedeli, že miliarda neprepadla!

Keďže opäť začala opakovať „lebočky“, moderátor konečne zasiahol a povedal jej, že to sme už počuli. – Remišová : „Neprerušujte ma“ a vysvetlila, že Eurofondy majú na starosti ministerstvá.

Zareagoval Fico, akože na eurofondy nemáte kompetencie? Neodpovedala a zahovorila.

12. Ste spokojná s riadením vlády? – „Lebočkami“ zahovorila a nedozvedeli sme sa jej postoj.

13. Má dôjsť k rekonštrukcii vlády? – To nechám na OĽaNO a neskáčte mi do rečí.

14. Budete rešpektovať výsledky referenda? – Referendum nebude platné zopakovala dva krát, s istotou veštice, ale odpoveď sme nepočuli.

15. Otázka na obavy z konfliktu záujmov na Lipšica. – Budeme pozorne sledovať jeho kroky. On vždy bojoval za spravodlivosť.

Verím, že som presne vystihol neodpovede a nekompetentnosť Remišovej na vysokú štátnu funkciu. Počas hodiny sme sa z jej úst prakticky nič nedozvedeli, iba jej SMERo-HLASofóbie. O riadení štátu nič. Ak by moderátor Makara takto spovedal Fica, Pellegriniho, alebo Kotlebu, tak by bol určite iniciatívnejší a nenávistnejší. Tentoraz to bol z jeho strany veľmi slabý výkon. „Hladkal“ Remišovú po vláskoch. A tak sa pýtam, načo tam bol? Mohol jej odovzdať moderovanie. Ani by sme si to nevšimli. Položiť 15 otázok hosťovi a vydolovať jednu polovičnú odpoveď, je ozaj výkon hodný stiahnutia z obrazovky. Naozaj je zaslepenému Makarovi jedno, kam sa rúti Slovensko? A to len preto, že  na základe svojho politického presvedčenia sa nehanbí verejne podporovať neschopnosť politikov a takto manipulovať verejnú mienku?

A ešte jeden postreh na rozosmiatie nielen Fica v štúdiu, ale určite aj divákov. Na jednej strane Remišová obviňovala Fica ako premiéra, že nevedel, čo robili jeho členovia vlády a o niekoľko minút na strane druhej, ako som už napísal, Remišová ako podpredsedníčka vlády pri reakciách na otázky nenesie zodpovednosť za ministrov a nevie o veľkej časti problematiky nič a odkazuje nás na podriadených ministrov. A tak si kladiem otázku, prečo má funkciu podpredsedníčky vlády, keď si nenaštuduje a neovláda všetky problémy ministrov. Veď pri neúčasti premiéra preberá zodpovednosť za celú vládu!?!?

Na záver ešte spomeniem jej super maxi „múdry výrok“, ktorý vyslovila s totálnym pátosom istoty: „Sme na začiatku konca pandémie, lebo sme začali s očkovaním!!!“ Naozaj pani Remišová, keď sa zisťuje, že vakcíny nereagujú na nové mutácie Covidu?

Pavel Jacz

Pani ministerka Šimkovičová oddeľte prosím Slovenský rozhlas od Slovenskej televízie.

05.04.2024

Začnem z celkom inej strany. Mnohí z vás určite videli film Vtedy na západe. Niektorí aj viac krát. Čo sa týka spracovania audiovizuálnej tvorby ho považujem za jedno z najlepších filmových diel. Je to vysoká škola audiovizuálneho spracovania. Správne obrazovo-zvukové dielo informuje 70-timi percentami obrazom a 30 percent zostáva na reč, ruchy a hudbu. A film Vtedy na [...]

Ako ma televízie TA3, JOJ24 a RTVS24 hlboko sklamali.

28.03.2024

Prvá slovenská spravodajská televízia TA3 začala vysielať 11.septembra 2001 a celý deň sa venovala najväčšiemu teroristickému útoku v USA, ktorý v predstihu pred plánovaným začiatkom odštartoval vysielanie TA3. Potom prišli ďalšie tragédie a teroristické útoky a TA3 tak, ako aj všetky ostatné spravodajské televízie vo svete, po celý deň vysielala aktuálne správy z [...]

„Geniálne či genitálne“ progresívne výroky progresívcov Štefunka a Korčoka. Hotový úžas! ! !

15.03.2024

Po ťažkompádnom rozhýbaní sa začínajú v debatných reláciách prezentovať predstavitelia najsilnejšej opozičnej strany PS. Je vlastne šťastím, že sa nepotvrdili výsledky asi dobre zaplatených volebných exitpolov, lebo by to tu vyzeralo tak, ako v predchádzajúcom volebnom období. Možno ešte horšie. Počuli sme od volieb už mnoho slovných perličiek z úst „elity“ [...]

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.

archeológovia, Kremnička, Banská Bystrica

Unikát na Slovensku aj v okolitých štátoch: Miesto brutálnych popráv skúmajú archeológovia

20.04.2024 07:00

V lokalite krvavého masakru ide o novátorský počin slovenskej archeológie. V banskobystrickej časti Kremnička odštartovali výskum na mieste masových popráv.