Založ si blog

Po ôsmich mesiacoch zmätkov sa Matovič s Krajčim a jeho pandemická suita zobudili.

Určite poznáte porekadlo: „Čo môžeš urobiť dnes, neodkladaj na zajtra.“ Naša vláda tak nekonala a od júla obchádzala a bránila sa zaviesť povinnú hotelovú karanténu. (Pripomeniem, ako kvôli tomu Matovič vykrikoval na Pellegriniho, že je to trestný čin vlastizrady, posielať ľudí na povinnú karanténu domov a nie do ubytovní!!!) No naša vláda skúšala všetko možné aj so sekírovaním celého národa, ale tomu najdôležitejšiemu sa bránila . Najskôr zatvorila malé prevádzky a školy – nepomohlo, potom prišla Matovičova „Atómová bomba“, skôr dobrovoľne musená vytieracia štúdia s výsledkami pre isté kruhy (v Anglicku nás preto nazývajú testovacie stádo) so sľubom, že nepríde lockdown – teda v preklade zamedzenie pohybu väzňov. No i napriek tomu prišiel taký nijaký lockdown počas Vianoc. A ďalšie testovania premenované na screeningy, aby to znelo inteligentnejšie (Dnešný trend je používať samé anglické výrazy, ktorým najmä starší nerozumejú.). A situácia sa naďalej zhoršovala, až prišla o čosi silnejšia uzávera spoločnosti a nepomohla. A ani ešte tvrdší lockdown nezabral, nepomáhajú ani nezmyselné testovacie výtery, kde sa v dlhých radoch ľudia nakazia a navyše v zime aj často prechladnú. A i napriek týmto  hlúpiým nelogickými opatreniam ľudia zomierajú a zomierajú. V Decembri ich bolo najviac. Číslo počas Januára ešte nepoznáme, ale určite bude vysoké. Dnes je obetí Covidu navždy uložených na cintorínoch vyše 5.5 tisíc. Počas prvej vlny, kedy urobil tvrdé opatrenia ako jeden z prvých v Európe premiér Pellegrini a Matovič z nich žal úspechy – zomrelo iba cca 40 ľudí. To je vizitka tejto „super“ diletantskej vlády, ktorá vedela o druhej vlne od jari a nič proti nej neurobila iba kozmetiku!!! A tisíce obetí museli náš svet opustiť, aby zodpovední zistili, že sa korona pliaga nerodí na „kozách“  v slovenských gynekológiach, ale že je to permanentný dovoz. Nerozumiem, prečo to muselo prísť až tak ďaleko, že sa z najlepšej krajiny v prvej vlne stala, ak vezmem do úvahy počet mŕtvych na 100 tisíc obyvateľov, po Portugalsku druhá najhoršia krajina na svete!!! Prečo vláda robila iba krôčky a nie účinný poriadny skok??? Chce Slovákov vykynožiť?

Tomu sa nedá nijak inak povedať, iba neschopnosť, diletantstvo, zanedbanie povinností a teda aj trestnoprávna nezodpovednosť. O tom, že sú ľudia zmätení z neustáleho menenia príkazov, zákazov a obmedzení písať nebudem. Ráno platí niečo, na obed to vláda zmení a večer je to zase inak a na druhý deň to Matovič zaprie a celkom zmení! Verím, že po skončení mandátu tejto vlády sa postavia pred súdy všetci tí, čo s tým mali čosi spoločné na čele s psychopubertálnym indivíduom sediacom v premiérskom kresle!

Žiaľ, stále sú u nás presvedčení ľudia, pre ktorých je dôležitejšie robiť v zahraničí hanbu Slovensku a nadávať na neho ( ako pred týždňom u prezidenta Macrona), pozatvárať oponentov, zdevastovať krajinu po ekonomickej stránke, krachy malých podnikateľov, ako život a  dôstojne žiť, ale aj najmä povyšovať ukradnuté peniaze nad životy svojich blízkych. Začína byť na Slovensku väčšine veľmi zle a tragicky. Naozaj sme museli dospieť do tohto štádia? Prečo neuzavreli hranice od začiatku júla s povinnou karanténou v hotelových zariadeniach??? Rovnako aj pendlerov na hraniciach okamžite pretestovávať. Prípadne im umožniť prekročiť hranicu raz mesačne. Nech sa rozhodnú. Buď zostanú pracovať a nájdu si v zahraničí aj ubytovanie, alebo nebudú pracovať a štát im musí poskytnúť odškodnenie. Prečo ich zvýhodnili oproti našim malým podnikateľom, ktorí museli i napriek tomu, že dodržiavali hygienické opatrenia ako málo kto, zatvoriť svoje prevádzky? Len preto, že pendleri pracujú za viac peňazí v zahraničí? Aj v povinnej domácej karanténe, ktorá sa v prvej vlne neosvedčila robíme chybu. Prečo nie sú pripravené už hotelové ubytovania, keď vieme, ako sa domáca karanténa porušovala??? Ubytovacie zariadenia budú fungovať až od 1. marca. Iba múdry sa poučí na cudzích chybách, ten blbý ani na vlastných! A ešte jedna otázka. Myslí si naša „úžasná“ vládna koalícia, že sme tak nesamostatná krajina, ktorá si musí počkať na iné krajiny, aby sme sa dokázali po nich opičiť??? Ja si myslím, že nie. A všetci, ktorí stratili svojich blízkych by mali podať trestné oznámenia na zodpovedných – teda na vládu na čele s Matovičom , hlavného hygienika a komisie, ktoré zle rozhodovali a participovali na nezmyselných obmedzujúcich opatreniach.

Pavel Jacz

INZERÁT: Zháňam pre Lojzka Hlinu 10 oviec a 10 krásnych žien. Zn. Využitie času.

20.04.2024

Keď sa človek nudí, tak zväčša niečo nové vymyslí. Géniovia objavia nový vedecký jav či súvislosť a hlupáci sprosté chujády. Predpokladá to však aj používanie nejakej narkománie, ktorú študentom odporúčal podpredseda Progresívneho Slovenska Truban. Vtedy nám mozog podľa Trubana pracuje nad mieru normálneho rozmýšľania a dokáže výnimočné veci. A tak sa [...]

Pani ministerka Šimkovičová oddeľte prosím Slovenský rozhlas od Slovenskej televízie.

05.04.2024

Začnem z celkom inej strany. Mnohí z vás určite videli film Vtedy na západe. Niektorí aj viac krát. Čo sa týka spracovania audiovizuálnej tvorby ho považujem za jedno z najlepších filmových diel. Je to vysoká škola audiovizuálneho spracovania. Správne obrazovo-zvukové dielo informuje 70-timi percentami obrazom a 30 percent zostáva na reč, ruchy a hudbu. A film Vtedy na [...]

Ako ma televízie TA3, JOJ24 a RTVS24 hlboko sklamali.

28.03.2024

Prvá slovenská spravodajská televízia TA3 začala vysielať 11.septembra 2001 a celý deň sa venovala najväčšiemu teroristickému útoku v USA, ktorý v predstihu pred plánovaným začiatkom odštartoval vysielanie TA3. Potom prišli ďalšie tragédie a teroristické útoky a TA3 tak, ako aj všetky ostatné spravodajské televízie vo svete, po celý deň vysielala aktuálne správy z [...]

koľajnice, zmena

V Nemecku horel vlak, dvaja cestujúci sú zranení

27.04.2024 06:08

Dvaja ľudia utrpeli zranenia po tom, čo regionálny vlak v južnom Nemecku zastavil použitím rýchlobrzdy a následne začal horieť.

Russia Putin

Prepych a pád Putinovho generála. Aký luxus si užíval a ohrozí jeho škandál ministra obrany?

27.04.2024 06:00

Timur Ivanov protekčne prideľoval zákazky podnikateľovi, ktorý mu na revanš bezplatne postavil vilu a zadarmo obnovil nehnuteľnosť z 19. storočia.

Ondrej Lunter, župan, Michal Urda, primár, Martin Caudt

„Pľúciarov“ je zúfalo málo: Pacienti čakajú mesiace a čoraz viac ich zostáva úplne bez lekára

27.04.2024 06:00

Podľa posledných údajov NCZI na Slovensku 163 pneumologických a ftizeologických ambulancií, teda 303 lekárov a sestier, vybavilo za rok 763 709 návštev pacientov.

koláž, fotky, mReportér

Známe kúpeľné mesto je pýchou Slovenska, ale aj ikonický vodopád, pri ktorom nakrúcali seriál, ktorý milujú milióny ľudí

27.04.2024 05:00

Toto sú najlepšie videá týždňa, ktoré zachytili naši mReportéri.