Založ si blog

Trestanec špeciálnym prokurátorom – svetový unikát v banánovej krajine Slovensko.

To, že sme krajina NEOBMEDZENÝCH NEMOŽNOSTÍ, dokumentujeme denno-denne svojim slovenskými rozhodnutiami a činmi. Kam sa na nás hrabe krajina s neobmedzenými možnosťami USA??? Slováci sa ešte poriadne nedokázali naučiť prečítať si americké zadnice, tak ako sme to celkom nedokázali ani pred vyše 30-timi rokmi čítať z toho sovietskeho riťáša. Len sa v nich prevaľujeme a že to okolo nich zapácha, je veľmi evidentné.

Slovákov je málo a preto sa vždy podrobili nejakému väčšiemu „bratovi“. Historicky to máme zakorenené. Občasné revolučné „výkriky“ sme zažili od dávnych čias a zväčša ich naši páni potlačili do našej poroby. Spomeniem aspoň SNP, ďalej 25. marec 1988, Nežnú v 89 -tom, pri prepuknutí Gorily a počas situácie Za slušné Slovensko. Národ naoko povstal, vládne obludy podľahli a na dlhé roky sme sa opäť uspokojili, že sme niečo zbúrali a domček začíname stavať od základov. Začali sme budovať a zakaždým sme začali aj trpieť. Ešteže je tá hnusná korona, aby sa tie vládne obludy mohli vyhovárať a podrobovať si národ. Koľkí dnes už zistili, že eufória voliť niekoho proti niekomu sa neoplatilo. Neviem, či sa tentoraz už Slováci poučili, lebo po čase vždy opakujeme tie isté chyby. A tak sa varí voda, ale plynu na oheň nie je zatiaľ veľa. Priškrtil ho núdzový stav. A bolo by veľmi opovážlivé našim terajším vládnym obludám oponovať. Asi preto nám servírujú obrázky z Ruska, kde zatýkajú všetkých na nepovolených demonštráciách a ukazujú nám totálne zrekonštuovaného Navaľného po otrave smrtiacim novičokom (Skôr po veľmi dobrej wellnes kúre.). Zaujímavé iba v Rusku a v Bielorusku i najnovšie v Mjanmarsku je to škandál. Vo Francúzsku, v USA, v Španielsku a Holandsku a ďalších krajinách, kde sa používajú bežne donucovacie prostriedky a aj u nás pri poslednom vzdore pred Úradom vlády SR sú to výtržníci, extrémisti, neofašisti atď. ohrozujúci bezpečnosť štátu. Že by vládna brána skončila tak, ako Capitol, alebo luxusné obchody na piatej Avenue v NewYorku, kde sa na výklady spotrebovalo enormné množstvo OSB dosiek, sa mi nezdalo. Do tohto pele-mele (prosím nemýliť si s ex-predsedom vlády) si poslanci vládnej koalície vybrali do funkcie špeciálneho prokurátora – trestanca. (Trestanec je termín pre toho, kto si odpykáva svoj trest na základe rozsudku a nie je dôležité, či v podmienke, alebo nepodmienečne, alebo za aký trestný čin) A Lipšic trestanec je!!! Koľko Matovičovej psycho-vidláckej pa-lávy sa muselo preliať do hláv poslancov vládnej koalície, keď si vybrali človeka, ktorý tvrdí, že „boj s kriminalitou je pre neho životným bojom“. Toto vyslovil človek, u ktorého absentovala advokátska etika v rámci zastupovania, (spomeniem prítomnosť ako ministra vnútra na mieste vraždy Valka a následne so znalosťami obhajoba jeho vraha, čičíkanie sa so Zsuzsovou a potom jej zatiaľ neúspešný kat na súde), ktorý má prsty v zatiaľ nevysvetlených všade-prípadoch, ktorý obhajoval vraha, premiéra i oligarchu, obhajuje daňového podvodníka a pozemkového kšeftára– porovnateľné najväčšie zlo Slovenska z Popradu a ďalších kajúcnikov a podvodníkov. Ako keby to niekto chcel, aby sa Lipšic ako spriaznemý expolitik krútil okolo všetkých mediálnych káuz. Možno to mal príkazom.

Zaujímavé je aj to, že oba najvyššie posty v prokuratúre obsadili chudáčikovia exkandidáti na guľky, ktoré tak dramaticky vysvetľovali, až sme im uverili, ako ich chceli zniesť zo sveta a ako im to podlomilo psychiku? Liečebné ozdravenie a vyliečenie našli na funkciách. A vraj je naše zdravotníctvo v rozklade, keď im určili takéto super XXXL Maxi Rapid psychické kúpele na celkové zotavenie sa.

Pokým som si istý, že u generála to bude pravá prokurátorská misia, u špeciála neverím, že to bude nestranné pôsobenie. Dôvodov je na to neúrekom. Tých dostatočne nevyšetrených šrámov má trestanec oveľa viac. Vyniká medzi nimi najmä Gorila, ktorú zahral do autu z hľadiska svojej funkcie. A bol by som veľmi príjemne prekvapený, ako by som videl za mrežami aj Krajniaka z Dozornej rady FNM, ktorý bol jedným z piatich Penťáckych koňov pri rozkrádaní štátneho majetku a ďalších a aj jeho klienta Haščáka, (Ale toho predsa Lipšic obhajoval a vytiahol z väzby, takže, akú čakáme spravodlivosť? Asi slepú!) .

Jeho vyhlásenia, že od všetkých káuz, ktoré obhajoval, dá ruky preč, sa javia len takým nezaujatým „prísľubom“ mediám. Čo ak sa nájde niekto vychytralý, alebo nejaká vychcanka, čo začne špeciprokurátora vydierať (Na rozdiel od zarytých prokurátorov pozná tisíce významných ľudí, ktorí ho môžu ovplyvňovať.)? Veď je predsa vo výkone trestu – teda v podmienke a stačí hocijaký prečin proti zákonu. A potom bude musieť nejako zakročiť a ovplyvňovať kroky prokurátorov, alebo vo funkcii skončí a odskočí si odsedieť svoj trest. A pri jeho avantúrach je to celkom možné. Ale jeho ctižiadostivosť mu navráva tú prvú verziu.

Nuž, naša Kocúrkovská Banana republic sa mení na „Ríšu divov, v ktorej kraľuje diktátový TágoAlenkovič“ a Lipšic je taký zvláštny SUPERDIV SVETA ako popredná súčasť jeho šrotovacieho kolesa! Nepoznám na svete krajinu, kde by trestanec velil najzávažnejším porušeniam zákonov!!! Buďme teda ako pionieri : Vždy pripravení! Majme všetci zbalené a držme si palce, že práve u nás čierni maskovanci nevyvalia o štvrtej ráno dvere pred televíznymi kamerami (Televízie by mohli aj pravidelne nakrúcať, ako sa špeciálny prokurátor ako verejná osoba chodí spovedať a kajať k probačnému úradníkovi! To bude asi najsledovanejšia teleńovela!)! Pri charaktere parlamentom zvoleného trestanca by to nebolo nič neobvyklé. Len či prijme jeho sľub a ho v rozpore s ústavou vymenuje do funkcie predseda NRSR, pretože sa to, že ešte neukončil výkon trestu prieči Ústave SR. Ale veď obchádzanie predpisov, zákonov, nariadení, vyhlášok a rozhodnutí (Napríklad vymenovanie prezidentky ešte pred doriešením Ústavnej sťažnosti.) je táto vládna koalícia cennejším majstrom ako víťaz Superbowl.

Pavel Jacz

Pani ministerka Šimkovičová oddeľte prosím Slovenský rozhlas od Slovenskej televízie.

05.04.2024

Začnem z celkom inej strany. Mnohí z vás určite videli film Vtedy na západe. Niektorí aj viac krát. Čo sa týka spracovania audiovizuálnej tvorby ho považujem za jedno z najlepších filmových diel. Je to vysoká škola audiovizuálneho spracovania. Správne obrazovo-zvukové dielo informuje 70-timi percentami obrazom a 30 percent zostáva na reč, ruchy a hudbu. A film Vtedy na [...]

Ako ma televízie TA3, JOJ24 a RTVS24 hlboko sklamali.

28.03.2024

Prvá slovenská spravodajská televízia TA3 začala vysielať 11.septembra 2001 a celý deň sa venovala najväčšiemu teroristickému útoku v USA, ktorý v predstihu pred plánovaným začiatkom odštartoval vysielanie TA3. Potom prišli ďalšie tragédie a teroristické útoky a TA3 tak, ako aj všetky ostatné spravodajské televízie vo svete, po celý deň vysielala aktuálne správy z [...]

„Geniálne či genitálne“ progresívne výroky progresívcov Štefunka a Korčoka. Hotový úžas! ! !

15.03.2024

Po ťažkompádnom rozhýbaní sa začínajú v debatných reláciách prezentovať predstavitelia najsilnejšej opozičnej strany PS. Je vlastne šťastím, že sa nepotvrdili výsledky asi dobre zaplatených volebných exitpolov, lebo by to tu vyzeralo tak, ako v predchádzajúcom volebnom období. Možno ešte horšie. Počuli sme od volieb už mnoho slovných perličiek z úst „elity“ [...]

ukrajina

Hrozivý scenár CIA: Ukrajina môže vojnu s Ruskom prehrať už tento rok

19.04.2024 07:50

Bill Burns tiež na príklade ilustroval, ako veľmi ukrajinským silám chýba munícia.

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15, aktualizované: 08:34

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.