Založ si blog

PÁN Milan Lučanský – najvznešenejší slovenský generál a zároveň kovboj kriminalistiky už nežije. Prečo je to tak?

Vyvstáva veľa otáznikov nad generálovou smrťou. Mnoho nejasností je aj nad jeho pobytom vo väzbe. Výčitky smerujú aj k vyšetrovateľom, prokurátorom a najmä sudcovi, ktorý ho na základe výpovedí udavačských kajúcnikov poslal do zapadákovej kolúznej väzby až do Prešova.

Informácie o jeho smrti sa množia. Tak napríklad nemenovaný český lekár v AV News, vylúčil obesenie sa teplákovej bunde: Pokud by opravdu použil teplákovou bundu k sebevraždě, potom by takové věšení bylo velmi nespolehlivé, protože teplákovina není konopný provaz. Teplákovina má tendenci se natahovat a když se zatočí a smotá do provazu, smyčka nedokáže na krk vytvořit tlak na zaškrcení vzduchové trubice, protože smotaná bunda je příliš tlustá a rozkládá tlak a hmotnost na širokou plochu krku, upozorňuje lékař a uvádí příklad.

Oběšení nelze provést s kdečím, protože při tlustém provazu nebo smotaném hadru dojde jenom k částečné asfyxii  zastavenie dychu pre nedostatok kyslíka pozn.autora) a člověk umírá dlouhé hodiny, jsou známy i dny.

Na druhej strane slovenský lekár Hodossy pripustil, že úder na oko podľa lekárskej správy mohol byť spôsobený pádom. Pripusťme aj túto možnosť. Všetci vieme, akú konštrukciu tela mal generál a k tomu výcvik bojových umení, pri ktorom je gymnastika základom. A tak, ak spadol bez cudzieho zavinenia, potom mi vychádza, že bol pod sedatívami, alebo drogami, ktoré mu mohli podstrčiť do jedla. To sa však už nedozvieme, ak sa v niekom neozve svedomie.

Veľavravný je aj postoj médii ku skonu generála. Pre nich sú dôležitejšie informácie, o tom, že vo väzení zomrel najbrutálnejší vrah v USA s tromi doživotnými testami, ktorého na Slovensku nikto nepoznal a z hľadiska informovania nebol dôležitý a rovnako úmrtia aj ďalších pre nás neznámych Američanov a mnoho ďalších síce bulvárnych a ohlupujúcich správ. Dokonca na zakrytie dôležitosti záhadného úmrtia po 50 sekundovej správe o Lučanskom nasadila televízia Markíza troj minútový sumárny materiál o vražde Kuciaka s priateľkou. Takto sa nesprávala Markíza ani počas existencie Ruskovej strany ANO. Že si média nevážia generála, ktorý ich oslobodil od vplyvu mafie na Slovensku je naozaj hanba!!! Kuciak, ktorý len hackersky odhaľoval podvody, si zaslúžil aj zvučkové predely v spravodajstvách a denno-denne 10 minútovky niekoľko mesiacov a že Lučanského nejaký udavačský kajúcnik obvinil? Spomeňte si na Lexu, ktorý vyhral i napriek jasnosti obvinení všetky súdne pojednávania. Zásada je jedna, pokiaľ Vás nepristihnú pri preberaní úplatku, tak Vám to, ak vysvetlíte pôvod svojho majetku, nemajú ako dokázať. Taká je právna kvalifikácia. A kecy od udavačov kajúcnikov, že bral úplatky sú len obvinenia, nezakladajúce sa na právnych základoch. Vyšetrovatelia, ktorí sa potrebovali asi pomstiť Lučanskému, pravdepodobne za jeho kroky ako riaditeľa inšpekcie, majú asi rovnaké rozmýšľanie ako väčšina vlády. Urobia A, ale nedokážu prepokladať aj B,C,D…. Len, aby valec zafungoval a poriadne zarezonoval! A teda odkázal ďalším, že prídu o svoj život, ak nebudú spolupracovať na požiadanie mocných. Strach má obrovskú silu!

A to až takú, že ÚVZ zrazu „uzavrel“ všetky cintoríny a vraj má byť Štrba, kde sa 8.januára o 14 – tej hodine bude konať pohreb generála Lučanského, deň vopred hermeticky uzavretá a zúčastnia sa na ňom iba šiesti najbližší príbuzní. Výnimku na 20 ľudí im neschválili. Nakazení poslanci tú výsadu mali a to dokonca v parlamente. Avšak ľudia sa budú lúčiť s generálom po celom Slovensku, pred Prezídiom policajného zboru, pred policajnými stanicami a aj pred vládou. Prezidentka i Matovič doteraz mlčali. Igorko sa „zašil“ v Tatrách, odkiaľ vyhnali lyžiarov. Ešte máme v živej pamäti, ako hneď vyrevoval a obviňoval SMER a Fica po vražde Kuciaka s priateľkou. No, tentoraz už trnavské indivíduum onemelo a má rovnako krvavé ruky!

Ministerka Kolíková zriadila 17 člennú vyšetrovaciu komisiu. No ani táto porota nám asi nedokáže poskytnúť celkovú pravdu, pretože vo väzení sa výhražné odkazy a symboly nedajú dokázať a nainštruovaní dozorcovia budú vypovedať ako jeden šík. SIS a tajné zložky vyšetrovať nebudú. Ešte šťastie, že existuje možnosť – lenže. Tí, čo sa podieľali na tomto svinstve si budú za mlčanie uzurpovať výhody v zamestnaní. A príde nová vláda, nový šéf a stačí, aby niekoho z aktérov vyhodili pre niečo celkom iné. A ten, keďže je mu, ako dokázal, pri Lučanskom pomstychtivosť blízka, vyjde s pravdou von. Takže si osobné myslím, že sa skutočnú pravdu dozvieme o niekoľko rokov. Možno aj o 10-15. Tak, ako to býva vo viacerých prípadoch. Aj mnoho vrážd sa podarilo vyriešiť až po vyše 10-tich rokoch. A to aj vďaka náhodám. A náhoda je blbec. A tak sa spoliehajme viac na náhody a pomstychtivosť, nie na komisie.

Zaujímavá informácia prišla z NAKA. Šéf vyšetrovacieho tímu zaoberajúceho sa akciou, v ktorej zatkli aj generála Lučanského zrazu ohlásil odchod z funkcie. Vraj zo zdravotných dôvodov. Lenže tie sú asi v mozgu elitného vyšetrovateľa Gala, ktorý si uvedomuje zodpovednosť a nedokáže zniesť, že má jeden z levích podielov na smrti Lučanského a má poriadne zakrvavené ruky. Aspoň, že sa u neho ozvalo svedomie. A čo šéf NAKA Dzurian – dobrý kamarát Lučanského a ako sa vyjadril, Milan mu bol ako brat (najväčšie a najzákernejšie podrazy sú vždy od blízkych priateľov a nepomôže jeho svedomiu ani vyjadrenie na FB „Navždy zostaneš v mojom srdci bratku!“ a ani to, že chcel povedať pravdu, ktorú mu prezídium zakázalo) a čo ďalší vyšetrovatelia, podieľajúci sa na smrti Lučanského? Spokojne budú aj naďalej chodiť počas vojny policajtov do práce? Verím, že sa lavína zodpovednosti nezastaví nielen v justičných orgánoch, na ministerke Kolíkovej, na vláde, ale aj v prokurátorskych, súdnych a najmä už v spomínaných policajných zložkách. A tak môžem napísať. „Hoši“ s Lučanským a s vojnou policajtov i pomstou za pôsobenie generála ako šéfa inšpekcie ste to viac ako poriadne prehnali. Jednoducho ste to tragicky posr..li!!! Odstránili ste zo sveta informáciami nabitého kolegu, ktorého ste si mali vážiť a nie s ním zaobchádzať, ako so zhnitými odpadkami. Verte, že jeho krv si z rúk nikdy nezmyjete! A nepomôžu Vám ani nedeľnajšie spovede!

Som rád, že môj nápad v článku na Silvestra s heslom má odozvu. Vzniklo hnutie Všetko za Milana. Aby porozumeli mladší, tak All for Milan.

Vojna policajtov na Slovensku má teda prvú obeť a to najvznešenejšieho slovenského generála a kovboja kriminalistiky, skutočného policajného profesionála Milana Lučanského! Česť a hold jeho pamiatke!

Pavel Jacz

INZERÁT: Zháňam pre Lojzka Hlinu 10 oviec a 10 krásnych žien. Zn. Využitie času.

20.04.2024

Keď sa človek nudí, tak zväčša niečo nové vymyslí. Géniovia objavia nový vedecký jav či súvislosť a hlupáci sprosté chujády. Predpokladá to však aj používanie nejakej narkománie, ktorú študentom odporúčal podpredseda Progresívneho Slovenska Truban. Vtedy nám mozog podľa Trubana pracuje nad mieru normálneho rozmýšľania a dokáže výnimočné veci. A tak sa [...]

Pani ministerka Šimkovičová oddeľte prosím Slovenský rozhlas od Slovenskej televízie.

05.04.2024

Začnem z celkom inej strany. Mnohí z vás určite videli film Vtedy na západe. Niektorí aj viac krát. Čo sa týka spracovania audiovizuálnej tvorby ho považujem za jedno z najlepších filmových diel. Je to vysoká škola audiovizuálneho spracovania. Správne obrazovo-zvukové dielo informuje 70-timi percentami obrazom a 30 percent zostáva na reč, ruchy a hudbu. A film Vtedy na [...]

Ako ma televízie TA3, JOJ24 a RTVS24 hlboko sklamali.

28.03.2024

Prvá slovenská spravodajská televízia TA3 začala vysielať 11.septembra 2001 a celý deň sa venovala najväčšiemu teroristickému útoku v USA, ktorý v predstihu pred plánovaným začiatkom odštartoval vysielanie TA3. Potom prišli ďalšie tragédie a teroristické útoky a TA3 tak, ako aj všetky ostatné spravodajské televízie vo svete, po celý deň vysielala aktuálne správy z [...]

Polícia / Policajná páska / Policajné auto /

Hádka dvoch mužov v obci Dlhá nad Váhom sa skončila vraždou

25.04.2024 11:28

Motív a všetky okolnosti prípadu sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Český predseda vlády Petr Fiala.

Ďalší odchod z Fialovej vlády: končí ministerka pre vedu a výskum

25.04.2024 11:07

Ministerka pre vedu a výskum nemala vlastné ministerstvo, ale len úrad s niekoľkými zamestnancami.

France Moulin Rouge

Ostalo len LIN ROUGE. Vrtuľa legendárneho mlyna na streche parížskeho kabaretu sa zrútila

25.04.2024 09:29

Svetoznámy kabaret je jednou z tamojších najnavštevovanejších turistických atrakcií.

izrael, hamas, zbrane

Hamas zloží zbrane, ak vznikne palestínsky štát, povedal predstaviteľ hnutia

25.04.2024 09:16

Hnutie Hamas vládne od roku 2007 v Pásme Gazy.