Založ si blog

Ako chce minister Naď zachrániť vládu? Predsa strachom, ako sa na „vojaka – nevojaka“ patrí!

Mnohí si prečítali zverejnenú správu anonymného pacienta. No, meno pacienta generála Lučanského nám však prezradil oficiálne a to „veľmi múdro a takticky“ minister obrany Naď. Ten sa zahral na inkvizítora a vyhlásil, že nechá prípad poriadne dopodrobna vyšetriť a tak zistiť, kto vyniesol lekársku správu na svetlo – pardon odfotografoval  a rozposlal do internetového priestoru. A samozrejme ho aj potrestať ako „správny sudca a kat“!. Prokurátorsko-sudcovský minister Naď povyšuje tajomstvo smrti generála Lučanského nad pravdu, ktorá by mala zabrániť protestom na úroveň záchrany vládnej koalície. Nedá sa ho nazvať iným prívlastkom ako totálny diletant, ktorý si myslí, že dokáže zlepiť už veľmi popraskaný džbán bez toho, aby unikala z neho tekutina! Tekutina, ktorá zahníva a už začína poriadne smrdieť .

Všetci čakáme na skutočne a pravdivú vyšetrenú pravdu – pravdúcu, ale nie takú amatérsku, ako nám predviedli ministerka Kolíková spolu dnes už s ex-generálnym riaditeľom ZVJS Ivanom a ktorú sa snažil zaklincovať novo upečený generálny prokurátor Žilinka. Všetci traja mi pripomínali bývalú štátnu tajomníčku Jankovskú, ktorá ešte vo funkcii odpovedala na otázku, čí pozná Kočnera. Nebudem vravieť diplomaticky, že nehovorili pravdu. Je to jasné, klamali nám jedna radosť a mysleli si, že u rozmýšľajúcich ľudí uspejú najskôr s nejakou prasknutou žilkou v oku a neskôr po desiatich dňoch kontrolou rany. Ide teraz o to, či klamali zámerne, alebo ich podriadení oklamali. Ale keďže sa ministerka Kolíková priznala, že čítala správu, ale nemôže ju zverejniť, tak pripadá do úvahy aspoň u nej prvá verzia. Dnes už vieme, že celé obvinenie Lučanského bolo nedôkazné a chcel ho konfrontáciami s udavačmi vyvrátiť. No to už nestihol. Radšej si „ sám rozmlátil“ očný oblúk a potom sa „sám obesil“ na teplákovej bunde!?!? Prečo asi????

A včera nás klamali aj Televízne noviny Markízy s neočkovaním Maďarov vakcínou Sputnik V, (Orbán dal totiž Maďarom na výber, nie ako naša vláda!) pretože im ich  vraj Rusi nedoviezli. Pravdou je, že ich nemajú dostatok.  A to 23.12. preclievali v Rajke niekoľko kamiónov a  28.12. pristálo aj lietadlo naložené s vakcínami. Takže klamstvo je dnes bežnou úrovňou komunikácie.

V politike ide možno aj v 50-tich percentách o klamstvá. Záleží však na tom, ako konkrétny politik dokáže o skutočnej pravde, či o skutočnom klamstve presvedčiť auditórium tak, aby mu uverilo. Žiaľ, v tomto všetci traja Žilinka, Kolníková a Ivan (Jankovskú nespomínam. Tá svojou mimikou a gestikuláciou dala najavo, že z jej úst nejde prach, ale hotové sviňami vyváľané blato!) nás len utvrdili, že nás zavádzajú.

Po vražde Kuciaka s priateľkou padla vláda a to Za slušné Slovensko obviňovalo taliansku mafiu a najmä SMER a už „vešali“ Fica s Kaliňákom i Gašpara. A tak odstúpil Fico, aby sa situácia upokojila.

Teraz zbavili života generála Lučanského, ktorého mali v drápoch priamo predĺžené ruky vládnej koalície. A tak sa pýtam, prečo by tentoraz nemala padnúť vláda??? Má totiž toho na rováši viac ako len smrť generála Lučanského.

Robia všetko preto, aby neboli plné ulice. Veď zrazu v deň skonu Lučanského sa nematematicky a nelogicky zdvihlo číslo nakazených Covidom skoro tri krát a následne ešte toto číslo skoro dva krát. Samozrejme strach dopĺňali informácie o rekordnom počte mŕtvych a preplnených nemocniciach. A deň pred smrťou poslanci ústavne aj s nakazenými poslancami schválili predĺženie núdzového stavu. A tak už na Silvestra zamedzili strachom k protestom. A prirátajme k tomu aj posilnenie policajtov vojakmi na kontrolu ľudí.

Nuž, vláda na čele s trnavským krčmovým vidlákom má poriadne v spodnej bielizni po česky „zadeláno“. V slovenskom preklade výrazu totiž trasú sa a sú dokakaní. – nemá takú pocitovú silu.

Neviem, či si niekto riskne organizáciu protestov v momentálne celoslovenskom väzení. Ale tá voda v hrnci je v predvriacom štádiu a už nedokáže vychladnúť ani predĺžením lockdownu – v preklade teda v obmedzení pohybu väzňov. A jeho znovuzavedeniu.

Tu sa opäť prejavilo to, že umlčaním Lučanského si nedala vládna mašinéria súvislosti do sledu. Rovnako ako väčšina doterajších krokov a opatrení, ktoré vláda už podnikla. Lenže smrť generála už naštartovala mlynček. A tak vládna koalícia dodáva neustále o neho energiu, vždy keď vyhlási krok A, ale nasledujúce hlásky v abecede ich už nezaujímajú, pretože nemajú poriadne okuliare, aby ich mohli zazrieť. Tomu chaosu sa hovorí diletantstvo. Sú až tak hlúpi, že prípadom generála Lučanského len prispeli k vyššej možnosti úspešného referenda, ktoré začali organizovať opozičné strany. Hnev spoločnosti nielen vďaka smrti generála totiž naberá na sile a kroky tejto despotickej a už ju môžeme nazvať aj vraždiacej vlády spejú k jej čoskorému pádu. A bude to naozaj pád pre nich až hororový! Ani Husák, ani Mečiar, ani Dzurinda a ani Fico tak nedopadli, ako dopadne Matovič, pokiaľ nevezme s „Paulínkinými“ miliónmi roha, ako Jaczeniuk z Ukrajiny.

Pavel Jacz

Pani ministerka Šimkovičová oddeľte prosím Slovenský rozhlas od Slovenskej televízie.

05.04.2024

Začnem z celkom inej strany. Mnohí z vás určite videli film Vtedy na západe. Niektorí aj viac krát. Čo sa týka spracovania audiovizuálnej tvorby ho považujem za jedno z najlepších filmových diel. Je to vysoká škola audiovizuálneho spracovania. Správne obrazovo-zvukové dielo informuje 70-timi percentami obrazom a 30 percent zostáva na reč, ruchy a hudbu. A film Vtedy na [...]

Ako ma televízie TA3, JOJ24 a RTVS24 hlboko sklamali.

28.03.2024

Prvá slovenská spravodajská televízia TA3 začala vysielať 11.septembra 2001 a celý deň sa venovala najväčšiemu teroristickému útoku v USA, ktorý v predstihu pred plánovaným začiatkom odštartoval vysielanie TA3. Potom prišli ďalšie tragédie a teroristické útoky a TA3 tak, ako aj všetky ostatné spravodajské televízie vo svete, po celý deň vysielala aktuálne správy z [...]

„Geniálne či genitálne“ progresívne výroky progresívcov Štefunka a Korčoka. Hotový úžas! ! !

15.03.2024

Po ťažkompádnom rozhýbaní sa začínajú v debatných reláciách prezentovať predstavitelia najsilnejšej opozičnej strany PS. Je vlastne šťastím, že sa nepotvrdili výsledky asi dobre zaplatených volebných exitpolov, lebo by to tu vyzeralo tak, ako v predchádzajúcom volebnom období. Možno ešte horšie. Počuli sme od volieb už mnoho slovných perličiek z úst „elity“ [...]

kravy

Kmeň vtáčej chrípky H5N1 detegovali aj v kravskom mlieku, upozornila WHO

19.04.2024 17:46

Nateraz nie je známe, ako dlho môže vírus v mlieku prežiť.

SR Požiar Osada Stropkov Situácia Mimoriadna POX

Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

19.04.2024 17:17

Po požiari, ktorý zničil deväť obydlí, ostalo bez strechy nad hlavou 49 tamojších obyvateľov, z nich 29 detí.

Ukrajinskí vojaci ďakujú Slovákom za zbierku na muníciu

Zbierka na muníciu raketovo rastie, podporila ju i Čaputová. Ďakujeme, bratia Slováci, odkazujú ukrajinskí vojaci z frontu

19.04.2024 16:30, aktualizované: 17:35

Ciieľ bol najskôr vyzbierať jeden milión eur. Vzhľadom na obrovský ohlas a ochotu posielať peniaze obrancom, je zbierka bez finančného a časového limitu.

SR prezidentka kultúra predstavitelia prijatie BAX

Čaputová: Akékoľvek snahy ovládať kultúru sú prejavom nekultúrnosti

19.04.2024 15:31

Štát má vytvárať predpoklady a podmienky pre kultúru a nie ju politicky ovládať, vyhlásila prezidentka.