Založ si blog

Priesvitnosť odloženého rozhodnutia procesu roka s Kočnerom a spol.

Včerajšie rozhodnutie senátu Špecializovaného trestného súdu pod vedením sudkyne Sabovej ma ani tak neprekvapilo. Asi sa v niektorom z členov ozvala sudcovská česť a dohadujú sa o dvoch možných a zásadných verdiktoch. Odsúdiť Kočnera a Zsuzsovú na 25 rokov, alebo doživotne, ktorému drukuje jedna strana, alebo v druhom prípade oslobodiť pre nedostatok dôkazov, alebo odsúdiť. Je jasné, že ak by bola zhoda v senáte, tak by neodložili vyhlásenie verdiktu o mesiac. Zainteresovaní advokáti a právnici síce neodsúdili odklad (podľa práva je to možné), ale zdá sa im to nezvyčajné.

Pozrime sa na to z inej strany.

Momentálne je Špecializovaný trestný súd bez svojho predsedu a po rozhodnutí výberovej komisie sú v hre traja kandidáti. Posledný predseda Truban a ďalší dvaja Hrubala a Duvala – všetci zo Špecializovaného trestného súdu. A tak ich názory a právne výklady poznajú aj členovia senátu. A tak si senát ŠTS pod vedením sudkyne Sabovej  vybral vyčkávaciu taktiku. Nebolo by predsa dobré vyniesť verdikt, ktorý by sa priečil budúcemu predsedovi ŠTS. A tak môžu rozsudok dotvoriť podľa želania po konzultácii s novým predsedom ŠTS. Aké to priehľadné! Načo si komplikovať život nasledujúcich 5 rokov, keď nemusia. Veď si počkajú koho ministerka Kolíková z troch spomínaných kandidátov vymenuje a potom podľa názoru nového predsedu dokrejujú rozsudok. Preto aj ten mesiac, pretože aj ministerka má mesiac na vymenovanie. Zaujímavý je rovnaký termín s náskokom dvoch-troch dní! 14 dňové dovolenky sú v tomto prípade zanedbateľné.

Pozrime sa však na dve ovplyvňujúce veci, ktoré sprevádzajú tento proces. V prvom spomeniem už právoplatný rozsudok nad Andruškóm. V ňom tá istá sudkyňa Sabová konštatovala, že Andruško konal na podnet sprodtredkovateľky Zsuzsovej a objednávateľa vraždy Kočnera. Čiže už vo vyčlenenom procese odsúdila dvoch aktérov procesu roka ako vinných!!! Celý senát sa na základe tohto mal namietať, pretože je v práve neprípustné najskôr vyriecť právoplatný verdikt o vine a potom súdiť. Dá to jednoducho aj sedliacka logika. A práve kvôli tomu môže celý proces skončiť na Európskom súde a potom sa len budeme čudovať, ako rozhodne naozajstná nestrannosť.

A práve z tohto dôvodu už nemal senát pokračovať v rozhodovaní a mal odstúpiť, pretože vopred odsúdil páchateľov. A tak na ich počínanie v hlavnom procese padá tieň neobjektivity.

A druhé, čo ma zaráža, je to, že sa predsedníčka senátu pri výpovediach kolegov zavraždeného Kuciaka rozplakala. Sudkyňa musí byť otrlý človek a nie vyjavovať na verejnosti svoje city. Ako teda môže správne a nestranne rozhodnúť žena,ktorá sa nevie ovládať a ktorou lomcujú citové pocity priamo počas pojednávania. Môže byť verdikt z jej úst nestranný a citovo neovplyvniteľný? To asi oddeliť nejde.

Pozor , neobhajujem ani Zsuzsovú ani Kočnera. Ak sú obaja vinní a dokážu im vinu, nech ich exemplárne potrestajú.

Aj ja som bol obeťou kopacieho útoku zo strany veksláckych gaunerov Steihübela, Farkaša a Čučanova a nie tajne, ale verejne pred minimálne 100 svedkami, ale predseda senátu Obvodného súdu BA1 Mihál v rozsudku z 30.1.94 a na odvolaní na Mestskom súde predseda senátu Mikuš  vo verdikte z 23.8.95 všetkých troch oslobodili (Mihál v v ústnom zdôvodnení konštatovai, že ma síce dokopali, ale nie je jasné, ktorý a koľko, tak sú nevinní, v rozsudku vraj pre nedostatok dôkazov!!!. Vyplynulo z toho, že som bol špeciálny akrobat, ktorý si dokázal kopnúť do oblasti obličky a aj do slychu na hlave a ako vtedy napísal nejaký škrabálek z Nového času, ktorý ani nevedel správne napísať moje priezvisko a napísal typický novočasovský titulok: „P. Jazc  sa zbil sám!.“ A naviedli ho na to sudcovia Juraj Mihál s Jaroslavom Mikušom, ktorí objavili moje špeciálne schopnosti!!!). Ja mám informácie, že nie pre nedostatok dôkazov, ale pre „geršličky“ a to v hojnom množstve na vtedajšie pomery uzrel svetlo sveta takýto verdikt. Veď aj odvolanie na mestskom súde trvalo 20-30 minút. Tu možno hľadať aj zrod beztrestných následných útokov na ľudí, podnikateľov a špeciálne na novinárov (Lesná, Korda a ďalší), ktorý vyústil do masových vrážd mafiánmi a aj  dvojnásobnej vraždy novinára so snúbenicou. Nebudem sa vyjadrovať k tomu, či si to Kočner objednal. Kočner bol tiež novinár a je pre mňa nepredstaviteľné, že aj keď už bývalý novinár si objedná vraždu novinára. Na to má média, aby sa mohol brániť. A tak aj Kočner konal. Dodnes vidieť na Youtube jeho tlačovky, ktoré jasne vyvracali obvinenia aj zo strany Kuciaka. Pozor ešte raz opakujem. Neobhajujem Kočnera, ani Zsuzsovú. Len sa zamýšľam nad vedením procesu roka na Slovensku. Nie je totiž všetko a vždy čierne, ako sa niekedy zdá (Verejnosť kŕmená médiami mainstreamu čaká maximálnu satisfakciu), ale v tomto prípade je to priesvitné!

Pavel Jacz

Pani ministerka Šimkovičová oddeľte prosím Slovenský rozhlas od Slovenskej televízie.

05.04.2024

Začnem z celkom inej strany. Mnohí z vás určite videli film Vtedy na západe. Niektorí aj viac krát. Čo sa týka spracovania audiovizuálnej tvorby ho považujem za jedno z najlepších filmových diel. Je to vysoká škola audiovizuálneho spracovania. Správne obrazovo-zvukové dielo informuje 70-timi percentami obrazom a 30 percent zostáva na reč, ruchy a hudbu. A film Vtedy na [...]

Ako ma televízie TA3, JOJ24 a RTVS24 hlboko sklamali.

28.03.2024

Prvá slovenská spravodajská televízia TA3 začala vysielať 11.septembra 2001 a celý deň sa venovala najväčšiemu teroristickému útoku v USA, ktorý v predstihu pred plánovaným začiatkom odštartoval vysielanie TA3. Potom prišli ďalšie tragédie a teroristické útoky a TA3 tak, ako aj všetky ostatné spravodajské televízie vo svete, po celý deň vysielala aktuálne správy z [...]

„Geniálne či genitálne“ progresívne výroky progresívcov Štefunka a Korčoka. Hotový úžas! ! !

15.03.2024

Po ťažkompádnom rozhýbaní sa začínajú v debatných reláciách prezentovať predstavitelia najsilnejšej opozičnej strany PS. Je vlastne šťastím, že sa nepotvrdili výsledky asi dobre zaplatených volebných exitpolov, lebo by to tu vyzeralo tak, ako v predchádzajúcom volebnom období. Možno ešte horšie. Počuli sme od volieb už mnoho slovných perličiek z úst „elity“ [...]

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

Ukrajina

Ukrajina aj Izrael. Zvládla by EÚ dve vojny?

19.04.2024 06:00

Pre Ukrajinu hľadajú protivzdušnú obranu, na Blízkom východe chcú zabrániť stupňovaniu napätia. Na tom sa zhodli lídri krajín EÚ.