Založ si blog

Zanechal Covid 19 na nejakých mozgoch Bratislavského magistrátu veľké brázdy, alebo je to progresívna korupcia?

Bratislava má niekoľko parkov a lesoparkov a je najzelenejším mestom v Európe. Po Železnej studničke a parku v Sade Janka Kráľa je ďalším najobľúbenejším miestom Horský park, kam najmä po víkendoch smeruje mnoho Bratislavčanov. Je blízko, prakticky v strede mesta. Je obľúbeným miestom na rodinné vychádzky s deťmi, ale aj pre starých a menej pohyblivých ľudí. A na toto asi zabudli na magistráte. Na magistráte, kde prednedávnom šarapatil koronavírus. A ten musel zanechať hlboké stopy aj na mozgoch, ktoré vymysleli neuveriteľnú nepredvídavú a alogickú somarinu.Aký to kontrast s predvídavosťou a logickosťou iniciátora založenia Horského parku, ktorým bol najlepší mešťanosta Bratislavy Heinrich Justi.  Ako píše Ján Vyhnánek v Bratislavských rožkoch: „Bol to on, kto v roku 1869 inicioval, aby mesto kúpilo Študentskú horu od Mestského polievkového združenia, bol to on, kto poveril mestského inžiniera Antona Sendleina, aby vypracoval plán vychádzkových ciest a bol to on, kto po celý čas výkonu svojej funkcie držal nad parkom ochrannú ruku“. A predvídavosť Justiho trvá do dnešných dní už 151 rokov.

Na jednom z dvoch stojanov s názvom Korzo Horský park napísali: „ Milé Bratislavčanky, milí Bratislavčania“ toto podliezavé oslovenie obyvateľov hlavného mesta predznamenáva, že z milých a nie vážených budú rozčúlení, srdití, nadávajúci a hromžiaci Bratislavčania, ďalej čítame „Spolu s Hlbokou cestou a promenádou Horský park tak vznikne jeden z najväčších priestorov pre peších v Starom meste!!!!“ Hurá, idem sa z toho zblázniť, že progresívne mozgy na magistráte si čosi zaumienia a bezhlavo sa chcú zapáčiť. A je jedno, komu. Že to väčšina odmietne ich nezaujíma, veď záujem jednotlivca, alebo malej skupinky ľudí je prednejší!

Na všetkých troch smeroch teda na príjazdových asfaltových komunikáciách bude od 1. júla max. 20 km rýchlosť a na Novosvetskej od Slavína, Nekrasovovej a Lesnej ceste bude zakázané parkovať!!! Vraj kvôli bezpečnosti!!! Bývam 800 metrov od Horského parku od narodenia a chodievam tam od malička skoro denne, ale nehodu som tam doteraz nezažil. Ani kolíziu s chodcami so nezaznamenal. A drvivá väčšina šoférov tu jazdí pomaly a obozretne, lebo vie, že tu môžu stretnúť stretnúť chodcov. A nejaký „premúdry“ mozog na magistráte vymyslel, že z tých troch príjazdových ciest od Slavína, od reštaurácie Funus a od internátu na Patrónke urobia pešiu zónu!!! Pešiu zónu, kde bude možno prejsť autom, ale parkovanie bude tabu!!! Vozidlá tak zapratajú rýchlejšie a frekventované a cesty po celom okolí Horského parku – Prokopa Veľkého, Hroboňovu, cestu na Slavin a Búdkovu cestu! Ktorý z tých mozgov, čo to vymyslel zaručí, že malé nedočkavé, alebo po prechádzke rozkokošené deti nevbehnú pod kolesá rýchlejšie idúcich automobilov. Predvídavosť a logika toho, kto to vymyslel je na úrovni mentálne retardovaného, alebo egoistického skorumpovaného jedinca!

Nič mi z toho nevychádza, len to, že nejaký vplyvný obyvateľ, ktorý si tam postavil haciendu, pretože normálnu vilu v tejto milionárskej lokalite tam neuvidíte, zaúradoval a choré progresívne mozgy na Bratislavskom magistráte v dopravnej komisii mu to odobrili. Mám dôvodné podozrenie, že tým obyvateľom môže byť vysoko postavený politik, ktorý je momentálne veľmi škandalizovaný medzi novinármi a ktorý si tam postavil svoju „francúzsku počiatkovinu“.

A tak chcú tých, ktorí využívajú prechádzky po lesných cestičkách s husto posiatymi lavičkami na odpočinok najmä pre staršíc,h z Horského parku odstaviť. Behávať i tráviť voľný čas do Horského parku chodievajú aj politici i známe tváre a aj primátor, ale nechce sa mi veriť, že to vyšlo z jeho hlavy. Ale možné je všetko. Ja chápem domácich, ktorí bývajú v uličkách okolo, že je tam počas víkendu väčší ruch, ale keď si stavali svoje vily a paláce na najlukratívnejších miestach Bratislavy, tak vedeli, kde si ich stavajú, pretože Horský park je obľúbeným miestom na vychádzky už od tretie storočie a v nedeľu bol vždy hodne navštevovaný. A rodiny sem prichádzali autami.

Jednoducho povedané Covid 1í zaúradoval v mozgovniach úradníkov na Bratislavskom magistráte na 100 percent.

Už teraz vybrúsili asfalt na začiatkoch všetkých troch príjazdových ciest a pravdepodobne tam budú stĺpiky, ako aj v centre mesta. Len jedno mi nejde do hlavy, že pri dnešnej korono-finančnej mizérii dávajú na takéto úpravy peniaze a jazdíme naďalej po rozbitých cestách a chodíme po burinou zarastených chodníkoch v okolí, ktoré sú v správe Obecného úradu Starého mesta. Jedno šťastie je, že zima bola mierna a tak nezanechala toľko výmoľov na uliciach ako po iné roky.

Nuž, dožijeme sa ďalšieho progresívneho pakroku z magistrátu a Horský park bude slúžiť iba fyzicky zdatným, pretože v okolí nebude kde parkovať i keď miesto je na frekventovanej Búdkovej ceste pri depe trolejbusov. Ale to treba prejsť cez frekventovanú cestu, kde sa môže stať tragédia. A parkovať pri reštaurácii Funus nie je kde. Tých pár miest pod kostolom je obsadených denno denne od rána do večera. Možností je niekoľko. A tak si zatipujte v teste, prečo takúto diktátorskú idiotinu mohol schváliť niekto z úradníkov, ktorý sa ani nedokázal na oznamy podpísať:

1. asi tam býva (jú),

2. toho úradníka , alebo úradníkov niekto podmazal (i),

3. je (sú) to diletant(i),

4. má (majú) koronou napadnutú mozgovňu (e).

Čo si myslíte, ktorá z možností je správna odpoveď? Mne to vychádza na prvé dve možnosti s priklonením sa k vyššiemu číslu!!!

Pavel Jacz

INZERÁT: Zháňam pre Lojzka Hlinu 10 oviec a 10 krásnych žien. Zn. Využitie času.

20.04.2024

Keď sa človek nudí, tak zväčša niečo nové vymyslí. Géniovia objavia nový vedecký jav či súvislosť a hlupáci sprosté chujády. Predpokladá to však aj používanie nejakej narkománie, ktorú študentom odporúčal podpredseda Progresívneho Slovenska Truban. Vtedy nám mozog podľa Trubana pracuje nad mieru normálneho rozmýšľania a dokáže výnimočné veci. A tak sa [...]

Pani ministerka Šimkovičová oddeľte prosím Slovenský rozhlas od Slovenskej televízie.

05.04.2024

Začnem z celkom inej strany. Mnohí z vás určite videli film Vtedy na západe. Niektorí aj viac krát. Čo sa týka spracovania audiovizuálnej tvorby ho považujem za jedno z najlepších filmových diel. Je to vysoká škola audiovizuálneho spracovania. Správne obrazovo-zvukové dielo informuje 70-timi percentami obrazom a 30 percent zostáva na reč, ruchy a hudbu. A film Vtedy na [...]

Ako ma televízie TA3, JOJ24 a RTVS24 hlboko sklamali.

28.03.2024

Prvá slovenská spravodajská televízia TA3 začala vysielať 11.septembra 2001 a celý deň sa venovala najväčšiemu teroristickému útoku v USA, ktorý v predstihu pred plánovaným začiatkom odštartoval vysielanie TA3. Potom prišli ďalšie tragédie a teroristické útoky a TA3 tak, ako aj všetky ostatné spravodajské televízie vo svete, po celý deň vysielala aktuálne správy z [...]

zosuv svahu, klokočina, nitra

Na nitrianskom sídlisku Klokočina došlo k zosuvu svahu

23.04.2024 16:30

Podľa predbežných informácií bol zosuv spôsobený haváriou na vodovodnej prípojke alebo vodovodnom potrubí.

pellegrini

Pellegrini absolvoval fotenie na oficiálny portrét. Novinkou bude pozadie s vlajkou

23.04.2024 15:58

Zvolený prezident Peter Pellegrini chcel, aby z fotografie vyžarovala aj národná hrdosť. Vyzdvihol preto novinku.

nehoda tragická

Pri Šali došlo k tragickej nehode, čelnú zrážku áut neprežili traja ľudia

23.04.2024 15:29, aktualizované: 16:13

Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky vrátane dvoch pozemných ambulancií ZZS a záchranárskeho vrtuľníka.

Ana Estradová

V konzervatívnom Peru vykonali vôbec prvú eutanáziu. Ana Estradová trpela nevyliečiteľnou chorobou

23.04.2024 15:09

Ana Estradová bola niekoľko rokov pripútaná na lôžko. Súdny spor, v ktorom jej bolo priznané právo podstúpiť eutanáziu, viedla a vyhrala za pomoci ombudsmana pre ľudské práva.